Εμείς σήμερα άλγεβρα...
μας έβαλε 1ο θεμα αποδειξη εφ(α+β) κ κατι Σ-Λ
κ μετα απο ασκήσεις 2ο θέμα μια τριγωνομετρική να αποδείξουμε μια σχέση κ μετα να λύσουμε μια τριγων. εξίσωση [τα έλυσα για την πλάκα μου],
3ο θέμα ένα πολυώνυμο που είχε κατι α,β για συντελεστές και ζητούσε να τα βρούμε δίνοντάς μας ένα άλλο πολυώνυμο για διαιρέτη του πρώτου και το υπόλοιπο της διαίρεσης, αλλά δε θυμόμουν πώς να το λύσω γιατί ήταν δευτεροβάθμιος ο διαιρέτης οπότε δε μπορούσα να κάνω χόρνερ κ δεν θυμόμουν την Ευκλείδια... επίσης ζητούσε τα υπόλοιπα δύο διαιρέσεων με αυτό το πολυώνυμο που τα βρήκα με το θεώρημα του (χ-ρ) παράγοντα, επειδή οι δευτερες διαιρέσεις ήταν με πρωτοβάθμιο δ(χ), κ μετά με το ίδιο πολυώνυμο μια ανίσωση, που όμως για την ανίσωση μας έδινε τα α,β.
τελικά, έκανα το μισό πρώτο του ερώτημα [βρήκα τα υπόλοιπα, όχι τα α,β] κ λίγο από το δεύτερο γιατί παίζει λάθος σε πράξεις και δε μου έβγαινε η παραγοντοποίηση για να λύσω την ανίσωση...
τέταρτο θέμα 2 λογαριθμικές συναρτήσεις με ln που μέσα στο ln είχε εκθετικά, και μας ζητούσε πεδίο ορισμού, μετά να λύσουμε την εξίσωση f(x)=g(x) κ τελευταίο ερώτημα έμπλεκε πάλι τριγωνομετρία γιατί μας ζήτησε αντι για f(x)=g(x), f(συνx)=g(συνx.
τ τέταρτο το έλυσα τέλεια... υπολογίζω ένα 16,5 γιατί έχω λύσει μεγάλο κομμάτι του 3ου αλλά σαν έξυπνο παιδί που έιμαι έχασα 2 Σ-Λ

Συγχύστηκα σήμερα!! γι'αυτό και η λογοδιάρροια

κ τώρα χαλαρά για ιστορία Τρίτη