(2) Ειδικά με τη Γ' Γυμνασίου είναι μια περίεργη ιστορία, δεν ξέρω αν ισχύει και σε άλλες τάξεις. Προσωπικά δεν ξέρω πώς γίνεται να πέρασες με 2,8 στα 4 και ένας άλλος που σίγουρα έγραψε 3 και τα παράτησε στο 4ο να μην πέρασε - κάποιος ίσως δεν εξήγησε κάτι καλά (στην προκειμένη μάλλον ο φίλος μου

). Και πάλι, γνωρίζω άτομα που είχαν γράψει 3 με 3,5 θέματα στον Ευκλείδη όντας Γ' Γυμνασίου και δεν τον πέρασαν - παραλίγο να ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς, αφού αρχικά το όνομά μου δεν είχε ανεβεί στους επιτυχόντες ενώ είχα γράψει 3,6 με 3,7. Δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο που οι έπαινοι πάνε τόσο υψηλά, αφού να φανταστείς με τόσο που έγραψα πήρα Γ' Βραβείο...άρα μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις ότι το 2ο Βραβείο της Γ' Γυμνασίου ήταν 3,8-3,9 και το 1ο το απόλυτο 4/4

...Όπως πάντα αυτά πάνε ανάλογα με το πώς πήγαν οι διαγωνιζόμενοι. Μπορεί, δηλαδή, μια χρονιά να γράψεις 3,5 θέματα και να μην περάσεις διότι τα θέματα ήταν πολύ εύκολα και γράψανε αρκετοί από 3,5 και πάνω...μπορεί μια χρονιά να γράψεις 3 και να πάρεις 1ο βραβείο επειδή ένα θέμα ήταν "άπιαστο" (παράδειγμα το 3ο θέμα Β' Λυκείου του 2007...κανείς δεν το είχε λύσει από Αθήνα νομίζω).