[Εκτιμήσεις] Βάσεις 2014

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Διονύσης13

Τιμώμενο Μέλος

Ο Διονύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 996 μηνύματα.
Βρε ας πεσει μεσα ο Κρις στις εκτιμησεις του και τιποτα αλλο :p Τα "σφυριγματα" μονο 2-3 μερες πριν ξεκινανε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

orange crush

Δραστήριο μέλος

Η orange crush αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 518 μηνύματα.
...Kαι πότε υποτίθεται ότι βγαίνουν οι βάσεις ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διονύσης13

Τιμώμενο Μέλος

Ο Διονύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 996 μηνύματα.
Την αλλη Παρασκευη(29 αυγουστου) ή την μεθεπομενη Δευτερα(1η Σεπτεμβριου) πιστευω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
Ισχυει αυτο που λεει, στο αεπ εγω και οπως πολλυ αλλοι τη πατισαμε και λυσαμε το 4ο θεμα χωρις πινακες, στην εκφωνυση δεν αναφεροταν καν η λεξη "πινακας" και απο την αλλη επρεπε να το μαντεψουμε μονοι μας οτι επρεπε να τη λυσουμε με πινακες. Στην εκθεση το γνωστο, πολλυ επεσαν εκτος θεματος εγω ευτυχως οχι αλλα και στη φυσικη δεν θα τα χαρακτηριζα βατα τα θεματα αλλα σε καποιο επιπεδο δυσκολα. Στο σχολειο μου συμαθητες μου που γραψανε 14 και 15 Μαθ Κατ στη φυσικη γραψανε 9 και 10... ( εγω ποιο χαμηλα...:whistle: ) . Μην ξεχνατε και το θεμα Β1 σπαζοκεφαλια στο ΑΕΠ που εποιανε 10 ολοκληρα μορια. Απο οτι ακουσα δεν το εποιασε κανεις ολοκληρο ακομα και πολλυ καλοι μαθητες απο το σχολειο μου (γιατι διαφορετικα θα ειχαμε βαθμους πανω απο 19...)

Τωρα σχετικα με το ΑΟΘ, τα θεματα μου φανικαν βατα οχι ευκολα (εχω δει ολλων των χρονιων ΑΟΘ θεματα τα ευκολα διαφερουν αρκετα απο τα βατα) Αλλα οταν εισαι καλα προιτημασμενος στο ΑΟΘ ευκολα γραφεις πανω απο 18. Ομως και εκει προεκυψε ενα "θεμα". Αρκετοι στο Θεμα Β, της θεωρειας νομιζαν οτι ζητουσε να γραψουν τους προσδιοριστικους παραγοντες γιατι αυτο που στη πραγματικοτητα ζητουσε το θεορουσαν μικρο στο μεγεθος για να τους το ζηταει, πανε και ετσι 25 ολοκληρα μορια....

Τωρα, με μια μικρη συνοψη των δυο αυτων παραγραφων με συνδυασμο αυτα που γραφουν τα ΜΜΕ θα συνειδιτοποιησει κανεις οτι τα ΜΜΕ υποβαθμιζουν τα θεματα.

Στα Μαθ Κατ λενε οτι ηταν ευκολα, ναι εκει θα συμφωνυσω.
Ομως στη Φυσικη λενε οτι ηταν βατα ενω στη πραγματικοτητα ηταν ποιο δυσκολα.
Στο ΑΟΘ λενε οτι ηταν ευκολα ενω στη πραγματικοτητα ηταν βατα.
Στο ΑΕΠ λενε οτι οι επιδωσεις ηταν καλυτερες, εγω παλι δεν μπορω να καταλαβ πως το συμπερενουν αυτο με οτι εγινε με το Β1 και το θεμα 4ο.

Και γιατι τα ΜΜΕ να παραπληροφορουν? Ρωταει κανεις. Πολυ απλα γιατι περυση το Υπ.Παιδειας καταλαβε τη γκαντεμια που εκανε με την δυσκολια των θεματων και συνεπως τη μεγαλυ πτωση των βασεων, κατι που εναι αντιθετο σ'αυτο, γιατι χαμηλοτερες βασεις=ευκολοτερη προσβαση σε ΑΕΙ (ε δεν ειναι και το καλυτερο στο τελος να μπαινουν και τουβλα σε πανεπιστημια/ΤΕΙ....).

Και τωρα θα ρωτυσει κανεις, ε και που πληροφορουν τα ΜΜΕ πως επιρεαζει της βασεις? οχ φιλε μου...δυστηχως τις επιρεαζει.
Πως? Γιατι αμα ενας υποψηφιος καθε μερα ακουνε τα αυτια του, μια ευκολα θεμα στα μαθημα χ, μια ευκολα θεματα στο μαθημα ψ, ανοδος τον βασεων στο ταδε πεδιο μπλα μπλα μπλα κτλ, τοτε λογικο ειναι στο τελος να μην δυλωσει τη σχολη που ηθελε 1η, γιατι πιστευει οτι με +-100-300 μορια θα πεσει εκτος και ετσι λοιπον εχουμε εναν λιγοτερο υποψηφιο για αυτη το σχολη οπωτε αυξυση της βασης!

Και με ποιο κινητρο να παραπληροφορουν τα ΜΜΕ? Δεν ξερω με ποιο κινητρο αλλα οτι τους σπροχνει το Υπ.Παιδειας για να επανορθωσουν το λαθος που εκαναν το 2013.

Ποιος ξερει τι λενε και τι παιχνιδια παιζουν πισω απο τη πλατη μας

Αυτα! :D
ΑΟΘ ήταν λίγο πιο εύκολα από τα περσινά αλλά γενικώς αν κάτσεις και μάθεις την θεωρία και ασχοληθείς και με τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου μόνο τότε το 18+ είναι δεδομένο.Όσο για τα υπόλοιπα μαθήματα τα μαθηματικά και τις γενικής όσο και τις κατεύθυνσης ήταν αρκετά πιο εύκολα από τα περσινά και δεν ήταν αδύνατο να αριστεύσεις εκεί. ΑΕΠΠ,Φυσική και Γλώσσα τα θέματα ήταν ελαφρώς πιο εύκολα από τα περσινά και τέλος στο ΑΟΔΕ δεν τίθεται θέμα δυσκολίας. Επίσης, αν τα ΜΜΕ σε επηρεάζουν στην επιλογή της σχολής τότε μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και το υπουργείο δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τα ΜΜΕ, αυτά είναι αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας και παραμύθια.Τέλος, οι χαμηλότερες βάσεις δεν σημαίνουν τίποτα για την ευκολία εισαγωγής καθώς μπορούν να αλλάξουν πολύ απρόβλεπτα. Πχ το τμήμα ενδιαφέροντος μου, το οικονομικής επιστήμης του ΟΠΑ, το 2012 είχε βάση κάπου στα 16.900 και το 2013 πήγε κάπου στα 15.600, τώρα ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα κάνει την ίδια ντρίμπλα και γυρίσει στα 17.000?

Συμπέρασμα: Ας περιμένουμε καλύτερα να βγουν οι βάσεις και μετά εδώ θα είμαστε να συζητήσουμε τα πάντα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

notis_19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,538 μηνύματα.
Καινούρια ενημέρωση 18/8/14 !!

Μεγαλώνει, ακόμη περισσότερο φέτος, η απόσταση που χωρίζει τα «ρετιρέ» από τα «υπόγεια» της ανώτατης εκπαίδευσης. Την ώρα που οι βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων κινούνται ανοδικά ξεπερνώντας και τα 700 μόρια, αρκετές πανεπιστημιακές σχολές που ανοίγουν τις «πύλες» τους με λιγότερα από 12.000 μόρια, όπως και πολλά χαμηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ, αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση που μπορεί να αγγίξει και τα 2.350 μόρια.



Ειδικότερα, η μεγαλύτερη άνοδος, περίπου 700-800 μορίων, εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στις πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές, ενώ στα ύψη εκτινάσσονται οι ιατρικές. Στην Ιατρική Αθηνών, π.χ., αναμένεται να απαιτηθούν περί τα 19.260 μόρια για την εισαγωγή, όταν πέρυσι, πρώτη φορά από το 2002, η βάση είχε πέσει στα 18.916 μόρια. Μικρότερη εκτιμάται ότι θα είναι η άνοδος των βάσεων εισαγωγής στις νομικές και φιλολογικές σχολές, καθώς και στις οικονομικές σχολές.

Στον αντίποδα, πτώση των βάσεων αναμένεται να σημειωθεί σε αρκετές μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές πανεπιστημίων, ενώ «βουτιά» θα κάνουν τα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ, όπου, στα πλέον χαμηλόβαθμα, π.χ. Τουριστικών Επαγγελμάτων, αναμένεται να υπάρξουν και κενές θέσεις.

Η πτώση των βάσεων θα είναι σημαντική στα πανεπιστημιακά τμήματα του 1ου επιστημονικού πεδίου με τη βάση, για παράδειγμα, στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών στη Φλώρινα να διαμορφώνεται στα 10.840 μόρια έναντι 12.004 μόρια πέρυσι. Και στο 5ο επιστημονικό πεδίο, όμως, στο τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο η βάση αναμένεται να πέσει 420 μόρια και να διαμορφωθεί στα 12.278 μόρια, ενώ στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 8.955 μόρια έναντι 10.605 μόρια πέρυσι με την πτώση να αγγίζει τα 1.650 μόρια.

Μικρότερη αναμένεται η πτώση των βάσεων στα χαμηλόβαθμα πανεπιστημιακά τμήματα του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, καθώς και στα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ του 3ου επιστημονικού πεδίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με τη στατιστική μελέτη της ομάδας εκπαιδευτικών της #####, με επικεφαλής τον κ. Αποστόλη Κουτρουμπέλη, η πορεία των βάσεων εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο προδιαγράφεται ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές, νομικές,κοινωνικές επιστήμες):

Αναμένεται μικρή αύξηση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του πεδίου και σημαντική πτώση στις μεσαίες και χαμηλόβαθμες. Η βάση στη Νομική Αθήνας, για παράδειγμα, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 18.650 μόρια (+79 μόρια σε σχέση με πέρυσι), ενώ η βάση στην τελευταία Νομική της Κομοτηνής στα 18.110 μόρια (+110 μόρια). Στο τμήμα Ψυχολογίας Αθήνας, η βάση αναμένεται να ανέβει κατά 170 μόρια και να διαμορφωθεί στα 17.964 μόρια, ενώ στο τελευταίο τμήμα Ψυχολογίας στο Ρέθυμνο η αύξηση εκτιμάται ότι θα είναι οριακή (+44 μόρια με βάση στα 17.350 μόρια).

Ωστόσο, από τη βαθμολογική κλίμακα των 15.000 μορίων αναμένεται πτώση των βάσεων εισαγωγής που κυμαίνεται από 165 μόρια στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Πατρών έως 1.164 στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σημαντική πτώση 1.100 μορίων, αναμένεται, εξάλλου, στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο.

2ο επιστημονικό πεδίο (θετικές επιστήμες)

Αναμένεται μεγάλη άνοδος κατά 700-800 μόρια στα περιζήτητα φυσικομαθηματικά, καθώς και στα τμήματα Βιολογίας, Χημείας και Πληροφορικής. Αντίθετα, πτωτική προδιαγράφεται η πορεία στις χαμηλόβαθμες σχολές. Ενδεικτικά, η βάση στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 18.100 μόρια (έναντι 17.392 πέρυσι), ενώ στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών στα 16.081 μόρια (έναντι 15.331 πέρυσι). Ωστόσο στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο αναμένεται να σημειωθεί μικρή πτώση περί των 100 μορίων. Στο τελευταίο πανεπιστημιακό τμήμα του πεδίου, στο τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, η πτώση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 880 μόρια και η βάση αναμένεται να διαμορφωθεί στα 6.704 μόρια έναντι 7.584 μόρια πέρυσι.

3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας)

Αναμένεται σημαντική άνοδος, από περίπου 350 έως 600 μόρια, σχεδόν σε όλες τις πανεπιστημιακές σχολές και πτώση έως 600 μόρια στα τμήματα ΤΕΙ. Για παράδειγμα, στις Ιατρικές Σχολές η άνοδος των βάσεων αναμένεται να κυμανθεί από 344 μόρια στην Αθήνα έως 590 μόρια στην Αλεξανδρούπολη (με βάση 18.680 μόρια έναντι 18.090 πέρυσι) και τη Λάρισα (με βάση 18.840 μόρια έναντι 18.250 πέρυσι). Στα ΤΕΙ αναμένεται να σημειωθεί πτώση από 100 μόρια στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (με βάση 14.335 μόρια έναντι 14.435 πέρυσι) στο Αίγιο έως και 600 μόρια στο τμήμα της Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας (με βάση 11.364 μόρια έναντι 11.964 μόρια πέρυσι).

4ο επιστημονικό πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες)

Στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου αναμένεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων κατά 700- 800 μόρια, ενώ αντίθετα στα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση έως και 1.000 μόρια. Ενδεικτικά, η βάση στο κορυφαίο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 19.220 μόρια έναντι 18.471 μόρια πέρυσι, ενώ στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ στα 19.080 μόρια έναντι 18.176 μόρια πέρυσι.

Πτώση αναμένεται να σημειωθεί σε πολυτεχνικές σχολές που απαιτούν περί τα 12.000 για την εισαγωγή. Για παράδειγμα, το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Ξάνθη εκτιμάται ότι θα σημειωθεί πτώση 138 μορίων με τη βάση να διαμορφώνεται στα 11.900 μόρια έναντι 12.038 πέρυσι, ενώ το τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο αναμένεται να απαιτήσει περί τα 8.498 μόρια για την εισαγωγή, δηλαδή 800 μόρια λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Πτώση των βάσεων αναμένεται στα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ, η οποία θα κυμαίνεται από 100 μόρια στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής της Αθήνας έως και 1.000 μόρια στο αντίστοιχο τμήμα του Ηρακλείου.

5ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες οικονομίας και διοίκησης)

Μικρή άνοδος, περίπου 200 -300 μορίων, των βάσεων αναμένεται στις υψηλόβαθμες σχολές, αλλά σημαντική πτώση σε όλες τις υπόλοιπες. Ενδεικτικά, η βάση στο περιζήτητο τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη η βάση εκτιμάται ότι θα ανέβει κατά 297 μόρια και θα διαμορφωθεί στα 17.250 έναντι 16.953 πέρυσι.

Ακόμη μεγαλύτερη, κατά 682 μόρια, αναμένεται η άνοδος της βάσης εισαγωγής στο αντίστοιχο τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας λόγω της αύξησης των θέσεων. Στα τελευταία οικονομικά τμήματα των πανεπιστημίων αναμένεται πτώση των βάσεων έως και 1.650 μόρια, ενώ στα ΤΕΙ η πτώση μπορεί να αγγίξει τα 2.350 μόρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, όπου η βάση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 5.532 μόρια έναντι 7.882 πέρυσι.

Στα πλέον χαμηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ, π.χ. Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Τουριστικών Επαγγελμάτων, αναμένεται να υπάρξουν και κενές θέσεις.

panelladikes.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rhodes13

Νεοφερμένος

Ο rhodes13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 53 μηνύματα.
Προς chris1993 θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις δει καθόλου τα στατιστικά των πανελληνίων γιατί για τις σχολές όπως το οικονομικό Εκπα και απθ οι βαθμολογίες(γβπ) είναι ίδιες και οριακά μικρότερες. Συμφωνώ για την αύξηση σε σχολές όπως λοχρη και δετ ευχαριστώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NikosKl

Νεοφερμένος

Ο NikosKl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Λοιπον παιδια θελω μια γνωμη :) Εχω στο 4ο πεδιο 15677,θελω σμυν,συμφωνα με τον στρατηγακη ειμαι εξω για 300 μορια,με τον κουτρουμπελη ειμαι μεσα για 30.....Τι λετε για τις στρατιωτικες? γτ τις εχουν ολοι γραμμενες :p Και αν δεν μπω εκει,να αρχισω να ανησυχω και για σμυ οπλα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

master chief

Νεοφερμένος

Ο master chief αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
chris με 17.079 πιανω ΗΜΜΥ βολου η ξανθης?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ματθαιος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ματθαιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Ισχυει αυτο που λεει, στο αεπ εγω και οπως πολλυ αλλοι τη πατισαμε και λυσαμε το 4ο θεμα χωρις πινακες, στην εκφωνυση δεν αναφεροταν καν η λεξη "πινακας" και απο την αλλη επρεπε να το μαντεψουμε μονοι μας οτι επρεπε να τη λυσουμε με πινακες. Στην εκθεση το γνωστο, πολλυ επεσαν εκτος θεματος εγω ευτυχως οχι αλλα και στη φυσικη δεν θα τα χαρακτηριζα βατα τα θεματα αλλα σε καποιο επιπεδο δυσκολα. Στο σχολειο μου συμαθητες μου που γραψανε 14 και 15 Μαθ Κατ στη φυσικη γραψανε 9 και 10... ( εγω ποιο χαμηλα...:whistle: ) . Μην ξεχνατε και το θεμα Β1 σπαζοκεφαλια στο ΑΕΠ που εποιανε 10 ολοκληρα μορια. Απο οτι ακουσα δεν το εποιασε κανεις ολοκληρο ακομα και πολλυ καλοι μαθητες απο το σχολειο μου (γιατι διαφορετικα θα ειχαμε βαθμους πανω απο 19...)

Τωρα σχετικα με το ΑΟΘ, τα θεματα μου φανικαν βατα οχι ευκολα (εχω δει ολλων των χρονιων ΑΟΘ θεματα τα ευκολα διαφερουν αρκετα απο τα βατα) Αλλα οταν εισαι καλα προιτημασμενος στο ΑΟΘ ευκολα γραφεις πανω απο 18. Ομως και εκει προεκυψε ενα "θεμα". Αρκετοι στο Θεμα Β, της θεωρειας νομιζαν οτι ζητουσε να γραψουν τους προσδιοριστικους παραγοντες γιατι αυτο που στη πραγματικοτητα ζητουσε το θεορουσαν μικρο στο μεγεθος για να τους το ζηταει, πανε και ετσι 25 ολοκληρα μορια....

Τωρα, με μια μικρη συνοψη των δυο αυτων παραγραφων με συνδυασμο αυτα που γραφουν τα ΜΜΕ θα συνειδιτοποιησει κανεις οτι τα ΜΜΕ υποβαθμιζουν τα θεματα.

Στα Μαθ Κατ λενε οτι ηταν ευκολα, ναι εκει θα συμφωνυσω.
Ομως στη Φυσικη λενε οτι ηταν βατα ενω στη πραγματικοτητα ηταν ποιο δυσκολα.
Στο ΑΟΘ λενε οτι ηταν ευκολα ενω στη πραγματικοτητα ηταν βατα.
Στο ΑΕΠ λενε οτι οι επιδωσεις ηταν καλυτερες, εγω παλι δεν μπορω να καταλαβ πως το συμπερενουν αυτο με οτι εγινε με το Β1 και το θεμα 4ο.

Και γιατι τα ΜΜΕ να παραπληροφορουν? Ρωταει κανεις. Πολυ απλα γιατι περυση το Υπ.Παιδειας καταλαβε τη γκαντεμια που εκανε με την δυσκολια των θεματων και συνεπως τη μεγαλυ πτωση των βασεων, κατι που εναι αντιθετο σ'αυτο, γιατι χαμηλοτερες βασεις=ευκολοτερη προσβαση σε ΑΕΙ (ε δεν ειναι και το καλυτερο στο τελος να μπαινουν και τουβλα σε πανεπιστημια/ΤΕΙ....).

Και τωρα θα ρωτυσει κανεις, ε και που πληροφορουν τα ΜΜΕ πως επιρεαζει της βασεις? οχ φιλε μου...δυστηχως τις επιρεαζει.
Πως? Γιατι αμα ενας υποψηφιος καθε μερα ακουνε τα αυτια του, μια ευκολα θεμα στα μαθημα χ, μια ευκολα θεματα στο μαθημα ψ, ανοδος τον βασεων στο ταδε πεδιο μπλα μπλα μπλα κτλ, τοτε λογικο ειναι στο τελος να μην δυλωσει τη σχολη που ηθελε 1η, γιατι πιστευει οτι με +-100-300 μορια θα πεσει εκτος και ετσι λοιπον εχουμε εναν λιγοτερο υποψηφιο για αυτη το σχολη οπωτε αυξυση της βασης!

Και με ποιο κινητρο να παραπληροφορουν τα ΜΜΕ? Δεν ξερω με ποιο κινητρο αλλα οτι τους σπροχνει το Υπ.Παιδειας για να επανορθωσουν το λαθος που εκαναν το 2013.

Ποιος ξερει τι λενε και τι παιχνιδια παιζουν πισω απο τη πλατη μας

Αυτα! :D


Ρε αδερφε, σοβαρα τωρα ποσα μορια λες να σου κοψαν στην εκθεση απο τα ορθογραφικα?Πονεσαν τα ματια μου!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanoukos

Νεοφερμένος

Ο thanoukos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 115 μηνύματα.
[...] Τα "σφυριγματα" μονο 2-3 μερες πριν ξεκινανε;

Ναι.Πριν 2-3 μέρες τρέχουν και το πρόγραμμα για τη διαμόρφωση των βάσεων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gewrgia24221242

Νεοφερμένος

Η gewrgia24221242 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 74 μηνύματα.
ρε παιδια βλεπω πολλες εκτιμησεις για 2ο 3ο 4ο κ' 5ο πεδιο και σε εμας του 1ου πεδιου ελαχιστες.μηπως μπορει να πει κανεις πως θα κινηθει το παιδαγωγικο ειμαι +500 μορια απο το παιδαγωγικο της Πατρας.ειμαι μεσα η οχι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreams&hopes

Δραστήριο μέλος

Η Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Σαλαμίνα (Αττική). Έχει γράψει 448 μηνύματα.
ρε παιδια βλεπω πολλες εκτιμησεις για 2ο 3ο 4ο κ' 5ο πεδιο και σε εμας του 1ου πεδιου ελαχιστες.μηπως μπορει να πει κανεις πως θα κινηθει το παιδαγωγικο ειμαι +500 μορια απο το παιδαγωγικο της Πατρας.ειμαι μεσα η οχι;

Με +500 δε νομίζω πως χρειάζεται να αγχώνεσαι!!!!!!! Άλλωστε από ότι ακούγεται τα περιφερειακά θα πέσουν φέτος!

Πάντως γενικά μην ακούτε εκτιμήσεις. Τη 2η φορά που έδωσα (το 2010) έδινε άνοδο σε όλα τα τμήματα του 1ου πεδίου κι εκεί που ετοιμαζόμουν για Φιλολογία Κομοτηνής ξαφνικά βλέπω Νηπιαγωγών Ρόδου, για το οποίο δεν είχα καμία ελπίδα γιατί ήμουν 600 μόρια κάτω. Γι' αυτό κάντε υπομονή και περιμένετε τις βάσεις, γιατί αυτά που ακούγονται κατά συντριπτικό ποσοστό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Εγώ για παράδειγμα έχω βγάλει 11.060 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κουτρουμπέλη περνάω άνετα Θεατρικών Σπουδών Ναύπλιο, ενώ σύμφωνα με το Στρατηγάκη δεν περνάω ούτε απ' έξω και πιάνω οριακά Διοίκηση Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας (κι εγώ για εκεί με βλέπω :hmm:). Βέβαια θα περιμένω τις βάσεις, γιατί με είδα και την προηγούμενη φορά που ήμουν σίγουρη, το έπαθα το εγκεφαλικό!

ΑΧΧΧΧ γίνεται να πέσει 800 μόρια το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής;;; Μην πήγε τζάμπα η σύγχυση που έφαγα στα αθλήματα!!!!!!!! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gewrgia24221242

Νεοφερμένος

Η gewrgia24221242 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 74 μηνύματα.
μακαρι αλλα με εχει κυριευσει το αγχος....καλη επιτυχια σου ευχομαι:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,091 μηνύματα.
εγώ θέλω να βγουν οι βάσεις και να πέσουν όλες οι εφημερίδες έξω... Αντε, γιατι τρομοκρατούν τα παιδιά χωρίς λόγο και ιδιαίτερα τις οικογένειές τους, που πιστεύουν ό,τι και να διαβάσουν γιατί δεν είναι μέσα στα πράματα για να κρίνουν. Να δω τι θα λενε μετα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

notis_19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,538 μηνύματα.
Τελευταία ενημέρωση: 08:15 | 19/08/2014

Βάσεις 2014: Η σφαγή των αριστούχων και η εκτίμηση για εκτόξευση



Χιλιάδες αριστούχοι δεν θα καταφέρουν φέτος να εισαχθούν στις σχολές της πρώτης επιλογής τους. Υπάρχουν πολλοί αριστούχοι σε δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα γεγονός που εκτιμάται ότι ανεβάζει σημαντικά τις βάσεις του 2014.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να καταφέρει να ανακοινώσει τις βάσεις στα συνηθισμένα χρονικά πλαίσια αν και φέτος οι πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν πιο αργά ενώ καθυστέρησαν και οι διαδικασίες για τις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Αστυνομίας.

Το προηγούμενο έτος οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, το 2012 στις 27 Αυγούστου , το 2011 στις 29 Αυγούστου και το 2010 στις 25 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα τέλη Αυγούστου αναμένεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος να φέρει σφαγή μεταξύ χιλιάδων αριστούχων καθώς εξαιτίας της αύξησης κατά 40% φέτος του αριθμού των αριστούχων τα μόρια εισαγωγής στις λεγόμενες περιζήτητες σχολές αναμένεται να εκτιναχθούν και κατά συνέπεια να αποκλείσουν ένα τεράστιο ποσοστό υποψηφίων που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα.

Η μεγαλύτερη αύξηση αριστούχων καταγράφεται στην τεχνολογική κατεύθυνση, ενώ συνολικά ο αριθμός των υποψήφιων που πήραν βαθμολογία από 18 ως 20, άριστα δηλαδή, είναι φέτος σχεδόν 7.500 άτομα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η αύξηση του ποσοστού των αριστούχων στα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης φτάνει ως και το 50%.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις του 2014:

1ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο η αδιοριστία των δασκάλων και των νηπιαγωγών φαίνεται να λειτουργεί ως τροχοπέδη για την άνοδο των εν λόγω τμημάτων στα οποία αναμένεται πτώση των βάσεων κυρίως στα περιφερειακά τμήματα που μπορεί να φθάσει έως και τα 300 μόρια. Άνοδος αναμένεται στις Νομικές Σχολές η οποία θα κυμανθεί στα 100-250 μόρια. Τα τμήματα Ψυχολογίας αναμένεται να ψηλώσουν ελαφρά τη βάση εισαγωγής τους ενώ μικρή άνοδο της τάξης των 100 μορίων περιμένουν οι ειδικοί στα τμήματα Φιλολογίας και τα Ιστορικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα φυσικομαθηματικά τμήματα που πιθανόν να ξεπεράσει τα 600-700 μόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ άνοδος αναμένεται και στα τμήματα της Γεωπονίας που το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στροφή πολλών υποψηφίων σε αυτά. Πιθανόν να παρατηρηθεί μείωση των βάσεων σε χαμηλόβαθμα τμήματα χωρίς τη δυνατότητα μετεγγραφής.

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Σημαντική άνοδος αναμένεται στα τμήματα της Ιατρικής όλων των πόλεων ενώ πιθανόν είναι η τελευταία Ιατρική στην Αλεξανδρούπολη να διαμορφώσει τη βάση της πάνω από τα 18.500 μόρια. Άνοδος της τάξης των 500 μορίων εκτιμάται για τα τμήματα Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής ενώ φαίνεται ότι και στα υπόλοιπα τμήματα θα έχουμε αύξηση των βάσεων. Όσον αφορά τα δημοφιλή τμήματα των ΤΕΙ και συγκεκριμένα αυτά της Φυσικοθεραπείας και της Εργοθεραπείας εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν τις βάσεις τους.

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μεγάλη άνοδος των βάσεων στα τμήματα Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών που δηλώνονται κατά κόρον από τους μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης. Όπως έχει γράψει το news.gr τα τμήματα αυτά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιθανόν να εκτοξεύσουν τις βάσεις τους κατά 700-900 μόρια συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Σημαντική άνοδος αναμένεται και στα υπόλοιπα πολυτεχνικά τμήματα όπως είναι των Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών και των Τοπογράφων Μηχανικών.

5ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δυο τάσεις των βάσεων. Ανοδική στα κεντρικά οικονομικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και καθοδική στα τμήματα της περιφέρειας. Στα τελευταία αναμένεται πτώση που πιθανόν να φθάσει και τα 1000 μόρια. Όσον αφορά τα περιφερειακά τμήματα των ΤΕΙ ίσως παρατηρηθεί το φαινόμενο να εισαχθούν υποψήφιο με βαθμολογίες κοντά στο 0 ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση των βάσεων που πιθανόν να ξεπεράσει ακόμα και τα 2000 μόρια. Ο λόγος δεν είναι τόσο οι επιδόσεις των υποψηφίων όσο ο μικρός αριθμός όσων επέλεξαν να εξεταστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

news.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

damn

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.
Εγω πιστευω οτι στις ιατρικες θα γινει το εξης:Ιατρικη Αθηνας και θεσσαλονικης θα πεσουν και οι υπολοιπες θα ανεβουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

notis_19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,538 μηνύματα.
Εγω πιστευω οτι στις ιατρικες θα γινει το εξης:Ιατρικη Αθηνας και θεσσαλονικης θα πεσουν και οι υπολοιπες θα ανεβουν

Χαχαχαχαχ :jumpy: :rofl:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

damn

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.

Vilas

Νεοφερμένος

Ο Vilas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Εγω πιστευω οτι στις ιατρικες θα γινει το εξης:Ιατρικη Αθηνας και θεσσαλονικης θα πεσουν και οι υπολοιπες θα ανεβουν

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κατι τέτοιο.Ναι, οι μεταγγραφές ενισχύουν τα περιφερειακά τμήματα. Όμως οπως και να το κάνουμε αυτος που θα βάλει καποιο τμήμα με σκοπο να πάρει μεταγγραφή θα έχει την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στις πρώτες 2 προτιμήσεις εξαρχής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

skyscraper

Νεοφερμένος

Ο skyscraper αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Τα θεματα ηταν ευκολοτερα για 500-800 μορια σε σχεση με περσι και 200-300 απο το 2012... ηταν στα επιπεδα του 2011 (χοντρικα) . Η διαφορα ηταν οτι φετος οι μαθητες ηταν καλυτερα προετοιμασμενοι απο το 2011 και το 2012 για δυσκολα θεματα και με τα σχετικα πιο βατα θεματα απο περσι ειχαμε πολυ καλες επιδοσεις... δεν δικαιολογουν τα θεματα στατιστικα ιδια με αυτα αλλων χρονων (πριν 2009) που τα θεματα ηταν εμφανως πιο ευκολα (στο συνολο τους).

Ηταν μια φυσιολογικη χρονια με δυσκολα μαθηματα (πχ. ΑΕΠΠ-Φυσικη-Εκθεση)
και με ευκολα (συγκριτικα με αλλα ετη παντα) οπως τα μαθηματικα κατ., γενικης , ΑΟΔΕ , βιολογια.

Περσι ειχε δυσκολη Φυσικη Μαθ. κατ. , μαθ. γεν και ολα τα αλλα ηταν πιο δυσκολα απο τα φετινα εκτος του ΑΕΠΠ... η λογικη οδηγει σε ανοδο 500-1000 μορια στο 2ο -4ο πεδιο. αλλου θα ειναι μεγαλυτερη αλλου μικροτερη παντως πιστευω οτι ο μεσος ορος ανοδου σε αυτα τα πεδια θα ειναι 750-800 μορια.

Ειτε με ευκολα θεματα ειτε με δυσκολα θεματα η δυσκολια των πανελληνιων ειναι ακριβως η ιδια. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ειναι... μην εκνευριζεστε οι φετινοι οταν λενε "τα θεματα σας ηταν ευκολα" και μην μιλατε οι παλιοι (2012-2013) καθως η δυσκολια των θεματων δεν εχει σημασια! Μην σας πω οτι τα ευκολα θεματα ευνοουν τους λιγοτερο προετοιμασμενους.. Οι καλοι παντα ξεχωριζουν! Σε 10 μερες θα ξερουμε, καντε υπομονη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top