XARA62
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για τις Νομικές βλέπω να γυρίζουμε κοντά στις βάσεις του 2010Πού στηρίζεις την άνοδο 300/400 μορίων;
Πολλά δε λες;

ΓΒΠ>19: 572 555 (άτομα 2010 - άτομα 2012)
Αρχαία>18: 2.427 1.400 (2010 - 2012)
Ιστορία>18: 7.580 7.030 (2010 -2012)
Βέβαια, είναι εν γένει λιγότεροι οι αριστούχοι (ειδικά στα αρχαία - που είναι βαρύτητας - 1.000 λιγότεροι). Από την άλλη, η ζήτηση στις Νομικές βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νηρηίς
Διάσημο μέλος

Ναι.
Εγώ έκανα μόνος μου μια μικροέρευνα. Κατέβασα από το site του υπουργείου τα στατιστικά, και είδα τους αριστούχους στις χρονιές 2009,10,11,12, και αντίστοιχα τις βάσεις ως το 2011.
Οι βάσεις που αναφέρεις εσύ δεν υπήρξαν ούτε το 2009,10 που οι αριστούχοι ήταν πολλαπλάσιοι απ'ό,τι οι φετινοί.
Μπορείς να κάνεις κι εσύ το ίδιο, και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.
Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, τους οποίου δεν έλαβα υπ'όψιν, γιατί δεν τους ξέρω (π.χ. προτιμήσεις μαθητών κλπ).
Τέλος, μη βασίζεσαι και πολύ στους "βασεολόγους", γιατί και για την έκθεση και τη Βιολογία Γενικής είχαν φέρει τα πάνω-κάτω, αλλά τα αποτελέσματα αλλιώς μας τά'παν...
![]()
εγω μαζι σου και γενικα μου αρεσει πολυ που μιλας με στοιχεια και τεκμηριωμενα.. Και εγω το ιδιο πιστευω, δεν πιστευω οτι θα εχουμε τοση μεγαλη ανοδο.. Οσον αφορα τις ειδικες κατηγοριες, ειδα πως η περσινη βαση της νομικης αθηνας ηταν 218 μορια κατω απο την βαση της νομικης αθηνας.. Δηλαδη ο τελευταιος που περασε δεν θα επιανε ουτε νομικη θεσσαλονικης, παρα μονο κομοτηνη.. Ωστοσο περασε αθηνα.. Ετσι πιστευω πως οταν ενα ατομο ειναι λιγοτερο απο 200 μορια απο την βαση της ταδε σχολης στην ταδε πολη και ειναι σε ειδικη κατηγορια , ειναι απιθανο να μην περασει στην πολη αυτη. Ακομα και στην ιατρικη περυσι στις ειδικες κατηγοριες που πηρε μονο 4 ατομα, ο τελευταιος ηταν 150 μορια περιπου απο την κανονικη βαση της σχολης..
Για τις Νομικές βλέπω να γυρίζουμε κοντά στις βάσεις του 2010:
2010 2012
ΓΒΠ>19 572 555 (άτομα)
Αρχαία>18 2.427 1.400
Ιστορία>18 7.580 7.030
Βέβαια, είναι εν γένει λιγότεροι οι αριστούχοι (ειδικά στα αρχαία - που είναι βαρύτητας - 1.000 λιγότεροι)αρύτητας). Από την άλλη, η ζήτηση στις Νομικές βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία 3-4 χρόνια.
το 2010, εδινε και ο αδερφος μου αλλα ηταν θετικη κατευθυνση, ωστοσο ξερω και ατομα αυτης της χρονιας.. Και τοτε επεσε αριστοτελης με ευκολο αγνωστο...δεν ειδα ομως και φετος να εχουμε αντιστοιχη επιτυχια.... Και στην εκθεση τετοιες αποκλισεις.. Τωρα δεν ξερω και περισσοτερες λεπτομερειες, εμπειρικα μιλαω και με βαση ολα βλεπω και ακουω. Απο την περιοχη μου παντως ατομα που ειχαν στοχους υψηλες σχολες δεν εγραψαν και τοσο καλα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasilis_kos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Athr
Εκκολαπτόμενο μέλος

Johnny15
Επιφανές μέλος

Dim131
Νεοφερμένο μέλος

panagiotis_stav
Νεοφερμένο μέλος

nikosSinCara
Νεοφερμένο μέλος

εν το μεταξύ οι βαθμολογητές στην εκθεση ειναι αλλα νταλα...ο 1ος μου εβαλε 50, ο 2ος 65 και 3ος 67...οτι να ναι
Dias
Επιφανές μέλος

nikosSinCara
Νεοφερμένο μέλος

εγώ για να περάσω χρειάζομαι πτώση 500 μόρια περίπου και με έχει πιάσει το άγχος...
πολλοί λένε πως θα μείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και άλλοι πως θα αυξηθούν.,.,
spirosmac1994
Νεοφερμένο μέλος

danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος

Εκεινες τισ χρονιες αριστουχοι μαθητες επελεγαν Παιδαγωγικα ,τωρα ομως ολοι επιστρεφουν στις...σταθερες αξιες κ καλα ,Νομικη κ Φιλοσοφικη ,οποτε....Ναι.
Εγώ έκανα μόνος μου μια μικροέρευνα. Κατέβασα από το site του υπουργείου τα στατιστικά, και είδα τους αριστούχους στις χρονιές 2009,10,11,12, και αντίστοιχα τις βάσεις ως το 2011.
Οι βάσεις που αναφέρεις εσύ δεν υπήρξαν ούτε το 2009,10 που οι αριστούχοι ήταν πολλαπλάσιοι απ'ό,τι οι φετινοί.
Μπορείς να κάνεις κι εσύ το ίδιο, και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.
Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, τους οποίους δεν έλαβα υπ'όψιν, γιατί δεν τους ξέρω (π.χ. προτιμήσεις μαθητών κλπ).
Τέλος, μη βασίζεσαι και πολύ στους "βασεολόγους", γιατί και για την έκθεση και τη Βιολογία Γενικής είχαν φέρει τα πάνω-κάτω, αλλά τα αποτελέσματα αλλιώς μας τά'παν...
![]()
katsarida003
Νεοφερμένο μέλος

lordi13
Εκκολαπτόμενο μέλος

θελω πολυ φπψ που περυσι ειχε 16033
λετε να ανεβει τοσο πολυ το ατιμο???
Makis_Vl
Δραστήριο μέλος

nikosxdxd
Διάσημο μέλος

ε δε νομιζω να ανεβει πανω απο 400 μορια...παντως θα εισαι ισα ισα!παιδια εχω 16.443
θελω πολυ φπψ που περυσι ειχε 16033
λετε να ανεβει τοσο πολυ το ατιμο???
lordi13
Εκκολαπτόμενο μέλος

nikosxdxd
Διάσημο μέλος

λογικομακαρι ρε φιλε , εστω και η βαση να ναι 16442 δεν με νοιαζει αρκει να περασω!

whitedove
Νεοφερμένο μέλος

Τα ΤΕΙ αθηνας και συγκεκριμενα οσα ειναι στο 4ο πεδιο λετε να εχουν πτωτικη πορεια οι βασεις??
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.