Καλησπέρα σας, είμαι 24 ετών, απόφοιτος γενικού λυκείου, και σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσω πανελλαδικές το 2022, μια και για φέτος είναι μάλλον ήδη αργά.
Παρότι δε γνωρίζω καθόλου γερμανικά, περνάει απ' το νου μου η ιδέα να ξεκινήσω σύντομα εντατικά μαθήματα, προκειμένου το 2022 να εισαχθώ -αν τα καταφέρω- στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας τού ΑΠΘ. Θα ήθελα, λοιπόν, να με διαφωτίσει κάποιος γερμανομαθής ή εν πάση περιπτώσει σχετικός με το θέμα, σχετικά με το αν είναι πράγματι εφικτό το σχέδιό μου και μπορώ όντως να φτάσω, ως τον επόμενο Ιούνιο, σε ένα επίπεδο Β2. Καθότι, σύμφωνα με την ίδια τη σχολή, αυτό είναι το απαιτούμενο επίπεδο - τουλάχιστον γι' αρχή.
Προλαβαίνω λοιπόν; Θα καταφέρω να αντεπεξέλθω στο ειδικό μάθημα και κατόπιν στα μαθήματα της σχολής, δεδομένου ότι τώρα που μιλάμε δεν έχω καμία γνώση τής γερμανικής; Ρώτησα αρκετούς, και οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι -μάλλον εύκολα κιόλας- κατορθωτό. Ποια είναι η δική σας άποψη;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.