Εκμάθηση γερμανικών από το μηδέν, με απώτερο στόχο τη Γερμανική Φιλολογία

Krasti24

Νεοφερμένος

Ο Krasti24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Καλησπέρα σας, είμαι 24 ετών, απόφοιτος γενικού λυκείου, και σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσω πανελλαδικές το 2022, μια και για φέτος είναι μάλλον ήδη αργά.
Παρότι δε γνωρίζω καθόλου γερμανικά, περνάει απ' το νου μου η ιδέα να ξεκινήσω σύντομα εντατικά μαθήματα, προκειμένου το 2022 να εισαχθώ -αν τα καταφέρω- στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας τού ΑΠΘ. Θα ήθελα, λοιπόν, να με διαφωτίσει κάποιος γερμανομαθής ή εν πάση περιπτώσει σχετικός με το θέμα, σχετικά με το αν είναι πράγματι εφικτό το σχέδιό μου και μπορώ όντως να φτάσω, ως τον επόμενο Ιούνιο, σε ένα επίπεδο Β2. Καθότι, σύμφωνα με την ίδια τη σχολή, αυτό είναι το απαιτούμενο επίπεδο - τουλάχιστον γι' αρχή.
Προλαβαίνω λοιπόν; Θα καταφέρω να αντεπεξέλθω στο ειδικό μάθημα και κατόπιν στα μαθήματα της σχολής, δεδομένου ότι τώρα που μιλάμε δεν έχω καμία γνώση τής γερμανικής; Ρώτησα αρκετούς, και οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι -μάλλον εύκολα κιόλας- κατορθωτό. Ποια είναι η δική σας άποψη;
 

Asha

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Asha αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 227 μηνύματα.
Η πρώτη σκέψη μου διαβάζοντας αυτό είναι απλά ένα μεγάλο γιατί. Γιατί να θες να το κάνεις αυτό; Θέλεις όντως να σπουδάσεις αυτό το αντικείμενο και να ασχοληθείς αργότερα επαγγελματικά με αυτό ή είναι κάτι που θέλεις να κάνεις για άλλους λόγους;
Επίσης αν το θέμα σου είναι το αν θα μπορείς να πιάσει τη βάση του 10 στο επιλεγόμενο μάθημα, ναι, πιστεύω πως θα μπορείς.
Για το Β2 σαν επίπεδο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις. Προσωπικά πιστεύω πως θέλει γύρω στα 2 χρόνια το από 0 σε Β2 και θα το χαρακτήριζα . Εσύ έχεις 1,5 (που δεν ξέρω τί μέρος αυτού θα αξιοποιηθεί πχ αν θα κάνεις μαθήματα και καλοκαίρι, αν θα ξεκινήσεις αμέσως κτλ) και παράλληλα και προετοιμασία για πανελλήνιες. Εννοείται πως υπάρχουν και πολλά φροντιστήρια που καλύπτουν το επίπεδο σε 1 χρόνο αλλά συνήθως εστιάζουν παραπάνω στο πώς να πάρεις το πτυχίο και να περάσεις την εξέταση και όχι τόσο πολύ στην γλώσσα. Οπότε ακόμα και αυτοί που το παίρνουν, όταν η προετοιμασία γίνεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχουν πιστεύω κενά.
Βέβαια καταλαβαίνω πως το θέμα δεν είναι το να καλύψεις το Β2 σαν επίπεδο, αλλά το να μπορείς να ανταποκριθείς στις δυσκολίες τις σχολής. Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω, καθώς πολλοί περνάνε κάθε χρόνο σε ξένες φιλολογίες και με πολύ χαμηλότερο επίπεδο από Β2. Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο καθένας είναι διατεθειμένος να δουλέψει ώστε να καλύψει τα κενά του και να βελτιώσει το επίπεδο του κτλ. Σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ. Το ερώτημα είναι κυρίως γιατί να θες να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία για μια γλώσσα που δεν γνωρίζεις, άρα δεν ξέρεις και αν σου αρέσει αρκετά (που και ένα απλό "μου αρέσει" δεν πιστεύω πως θα αρκούσε, θα ήθελε νομίζω πραγματική αγάπη για την γλώσσα )
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,518 μηνύματα.
Ειναι σημαντικο να ξερεις οτι για τα γερμανικα μεχρι τωρα θα επρεπε να γραψεις εστω 10/20 . Απο φετος οπως αχνοφαινεται στο νεο νομο εχει και το ειδικο μαθημα την χωριστη του επεξεργασια με βαση το μεσο ορο επιτυχιας σε αυτο και την δικη του Βαση συμφωνα με το συντελεστη καθε σχολης. Οποτε μπορει να ειναι πανω απο 10/20 οι φετινές απαιτησεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

don_vito

Δραστήριο μέλος

Ο don_vito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Συνήθως για να δώσεις β2 γερμανικα κανεις 2 χρονια εντατικά μαθηματα αλλα θεωρώ πως δεν αρκεί το β2 για Γερμανική φιλολογία. Για παράδειγμα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορείς να κάνεις λογοτεχνία στα γερμανικά με β2 και να τα πηγαίνεις καλά στη σχολή.
Για αρχή δες αν σου αρέσει η γλώσσα πολύ και μετά αποφασίζεις.
Μην σε παραπλανει η χαμηλή βάση, όσο εύκολο είναι να μπεις άλλο τόσο δύσκολο είναι να βγεις αν δεν ξέρεις πολύ καλά τη γλώσσα.
Είναι σαν να πας μαθηματικο χωρίς να ξέρεις μαθηματικα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
 

thecrazycretan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thecrazycretan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Για αρχή σκέψου για ποιον λόγο θέλες να σπουδάσεις σε αυτή την σχολή;
Τι σκέφτεσαι να κάνεις στην συνέχεια ;
Αν μένεις Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ψάξε τα μαθήματα του gothe πήγε ένας φίλος μου Αθήνα και έκανε ταχύρυθμα με την γερμανική μέθοδο. Δηλαδή ΟΛΑ στα γερμανικά χωρίς μετάφραση. Όπως δηλαδή μαθαίνουν την γλώσσα τα μικρά παιδιά. Βέβαια θα πρέπει να επενδύσεις πολλές ώρες για τα μαθήματα και άλλες τόσες για τα μαθήματα. Για το κόστος δεν γνωρίζω μα λογικά αν τους πάρεις τηλέφωνο θα σου πούνε τιμή.
Ελπίζω να σε βοήθησα
-μουζουρου
 
Top