Ειδική "αστυνομία" πανεπιστημίων ιδρύει ο Μητσοτάκης

Sherlockina

Νεοφερμένος

Η Sherlockina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 81 μηνύματα.
Τα πανεπιστήμια είναι δημόσια περιουσία, από τον εξοπλισμό μέχρι και τα κτήρια. Το να διακινούνται ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς άτομα που παρανομούν (είτε με διακίνηση ουσιών, ούτε με καταστροφές και βανδαλισμούς του εξοπλισμού, είτε ασκώντας βία σε τρίτους (καθηγητές, φοιτητές, κλπ) στην Ελλάδα πρέπει να ισχύει μόνο και σε λίγες χώρες στον κόσμο. Όπως σε ένα δημόσιο κτήριο υπάρχει υπηρεσία ασφαλείας έτσι και σε ένα πανεπιστήμιο που πηγαίνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να υπάρχουν κάμερες και φυλακες. Αίσθημα φόβου πρέπει να έχουν αυτοί που έχουν σκοπό να προκαλέσουν φασαρίες, να τραυματίσουν αλλους ή να σπάνε πράγματα και να ζωγραφίζουν γκράφιτι.


Το ΕΜΠ για πχ είναι τεράστιο πάρκο με κτήρια διάσπαρτα μέσα στα δέντρα, είναι ανόητο να μην υπάρχουν φυλακες που θα φροντίζουν για την φύλαξη του χώρου 24/7.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία στοχεύει στην προστασία της δημόσιας περιουσίας ή μήπως δημιουργεί ένα καθεστως αστυνομοκρατιας καταπατώντας την ελευθερία της έκφρασης των φοιτητών που δεν θα μπορούν να εκφέρουν αντίθετη άποψη με τον κίνδυνο της τιμωρίας τους; Μήπως καταπατείται συνάμα και η ακαδημαϊκή ελευθερία; Ίσως το κράτος και η αστυνομία να πρέπει να πάψει να στρεβλώνει την εικόνα του πανεπιστημίου παρουσιάζοντας το ως κέντρο ανομιας και να ασχοληθεί με τους πραγματικούς παραβάτες, δολοφόνους, βιαστές που ζουν ελεύθεροι.

ΥΓ* Όσον αφορά την αποψη σας πως φόβο πρέπει να έχουν μόνο όσοι έχουν σκοπό να προκαλέσουν φασαρία ή να τραυματίσουν κάποιον, ας θυμηθούμε την κατάληξη του Γρηγορόπουλου και την δικαιοσύνη που εν τέλει δεν αποδόθηκε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κρύβε λόγια γιατί υπάρχει ακμαίος μπατσόφιλος πληθυσμός στο φόρουμ...
Ναι βλέπω υπάρχουν πολλοι κυρ Παντεληδες
 

VFD59

Νεοφερμένος

Ο VFD59 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 72 μηνύματα.
Αμα δεν ζουσαμε στην Ελλαδα ισως να ημουνα πιο υπερ. Η αστυνομια στην Ελλαδα δεν ειναι εμπιστευσιμη αρχη. Ελατε παιδια, το ξερω εγω, το ξερετε εσεις, χρυσαυγιτες ειναι οι περισσοτεροι.
Απο την αλλη, το γεγονος οτι η κατασταση στα ΑΕΙ ειχε φτασει σε τετοιο σημειο που επρεπε να φερουν κανονικη αστυνομια, επειδη οι αναρχες και οι 40 χρονοι εξωσχολικοι επαναστατες του καναπε ειχαν κανει τα κτιρια τα τσιφλικια τους ειναι και αυτο πραγματικα ξεφτυλα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top