Χαίρεται. Λοιπόν επειδή με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και το έχω ψάξει λίγο ξέρω ότι εγκληματολογία μπορείς να πας μέσω νομικής. Δηλαδή περνάς νομική, τελειώνεις και κάνεις μεταπτυχιακό πάνω στην εγκληματολογία(αυτο ισχύει μόνο για τη θεωρητική εννοείται εφόσον λέμε νομική), επίσης από ό,τι ξέρω μπορείς να πας αξιωματικών αστυνομίας και μετά εγκληματολογικό δεν ξέρω ακριβώς πως [πας. Ξέρω σίγουρα ότι αν βγεις από τη σχολή στους 5 πρώτους έχεις το δικαιώμα να επιλέξεις αν θέλεις να πας εγκληματολογικό, δίωξη ναρκωτικών ή ότιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω όμως αν γίνεται κι αλλιώς μέσω της σχολής των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Πάντως ξέρω ότι οι εγκληματολόγοι που βγαίνουν από νομική και αυτοί της αστυνομίας δουεύουν μαζί αλλά κάνουν διαφορετικά πράγματα. Δεν είμαι 100% παρ'όλα αυτά. Προσωπικά θα πάω στη καθηγήτρια που με έκανε πέρυσι επαγγελματικό προσανατολισμό ώστε να με βοηθήσει. Μπορείτε να κάνετε τοπ ίδιο για να ξεκαθαρίσετε αν θέλετε να πάτε μέσω νομικής ή μέσω αστυνομίας. Να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς κάνει ο καθένας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.