Είναι το 3ο πεδίο καλύτερο από το 2ο;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,825 μηνύματα.
Κ τι θα έβαζα για να φύγει το σημάδι της απαισιας τσούχτρας???


Κι αυτοί πως θα ζήσουν ? Είπαμε προσφέρουν αλλά όχι κ έτσι


Από τις μικρές τάξεις ήμουν υποτίθεται "άριστη" μαθήτρια.Ετσι, όταν ανακοίνωσα ότι θα πάω στο 2ο πεδίο γονείς, καθηγητές όλοι έπεσαν από τα σύννεφα και προσπάθησαν να μου αλλάξουν γνώμη. Ξέρω ότι υπάρχει η αντίληψη ότι οι σχολές του 3ου πεδίου είναι πολύ καλύτερες από του 2ου αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ισχύει? Δεν υπάρχουν σχολές εν έτει 2022 (πχ ηλεκτρολόγοι, μηχανολογοι μηχ, )που να έχουν εξίσου καλές προοπτικές με την ιατρική (γιατί ας μη γελιομαστε οι περισσότεροι σε αυτήν αναφέρονται)?

Θα ήθελα να ακούσω μια σοβαρή επιχειρηματολογία γονιού ή συγγενιού ή καθηγητού για ποιο λόγο το 2ο πεδίο δεν έχει αξιόλογες σχολές; :hmm:

Από το σχολείο μου σχεδόν όλοι οι μαθητές που θεωρούνται "πολύ καλοί" διάλεξαν το 3ο. Οι περισσότεροι που τους ξέρω αρκετό καιρό, ξέρω ότι δεν είχαν ποτέ τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για βιολογία, ιατρικές οπότε με ποιο κριτήριο το διαλέγουν? Δεν μπορείς από το 2ο να ασχοληθείς με έρευνα, να ασχοληθείς με ενδιαφέροντα πεδία ,να έχεις μια προσοδοφόρα δουλειά? Δε λέω ότι είναι εύκολο, σίγουρα το να βρεις δουλειά γενικότερα είναι δύσκολο αυτή την εποχή. Αλλά είναι έτσι όπως το παρουσιάζουν, δηλαδη ότι μετά την ιατρική το χάος? Να μη παρεξηγηθω δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ιατρική ή τη φαρμακευτική κλπ, απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί μέτρο σύγκρισης.προσωπικά και την βιολογία την έβρισκα ενδιαφέρουσα απλώς προτίμησα τα μαθηματικά.

Σημασία δεν έχει τι επιλέγουν οι άλλοι αλλά τι μπορούμε να καταφέρουμε. Θεωρητικά κάποιος θέλει να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός με εξειδίκευση στην Αεροδιαστημική Τεχνολογία και να εργαστεί στην NASA. Μπορεί να το κάνει; Η NASA είναι κάτι που είναι εφικτό για τους δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους των Μηχανολόγων Μηχανικών όλης της Ελλάδας; Από κάτι τέτοιες αερομπουρδολογίες και γενικεύσεις πιάνονται οι γονείς και "καίνε" τα παιδιά τους.

Ένας που ασχολείται με την λογοθεραπεία και το γουστάρει θεωρείς ότι είναι λιγότερο "καλός" από κάποιον που επέλεξε να σπουδάσει ιατρική; Την ιατρική την επέλεξε γιατί την ήθελε ή γιατί του την επέβελαν; Πολλές φορές η επιλογή αποτελεί σκέψη επιβολής άλλων ανθρώπων και οι άνθρωποι μπαίνουν σε μια ατέρμονη διαδικασία σπουδών ή επιλογών που δεν ξέρω αν ορίζονται ως επιτυχημένες (αν δούμε και την ποιότητα της ζωής τους). Η επιτυχία ορίζεται από την καθημερινή πράξη και πόσο αυτό που θα κάνεις, ακόμη και σε επίπεδο σπουδών θα σε γεμίζει. Δεν υπάρχει γενική επιτυχία γιατί η ζωή δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Αν για παράδειγμα, κάποιος ή κάποια είναι τσόκαρο, η "σωστή" επιστήμη θα τον ή την σώσει; Τι ορίζουμε ως σωστή επιστήμη;

Εν πάσι περιπτώσει, ξέρω ότι τα έχω γράψει κάπως μπερδεμένα αλλά και εγώ μπερδεμένη νιώθω. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες αν κάποιος έχει σπουδάσει σε κάποια από τις προαναφερθείσες σχολές ή γενικότερα πάνω στο θέμα.

Αρχικά, σταμάτησε να ακούς γνώμες χωρίς επιχειρηματολογία.
 
Τελευταία επεξεργασία:

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
οταν ερχεται ενας ανθρωπος στο φαρμακειο φουλ ταλαιπωρημενος και με φοβερο πονο ο οποιος ειχε 5 μερες δυσκοιλιοτητα, σου περιγραφει τα συμπτωματα του και το ιστορικο και εσυ του προτεινεις ενα φαρμακο, του εξηγεις πως και ποτε να το χρησιμοποιει και μαθαινεις τελικα οτι θεραπευτηκε αισθανεσαι τεραστια ικανοποιηση και νιωθεις οτι εβαλες ενα λιθαρακι για να γινει καλα.. αυτη τη συμπονοια και την ενσυναισθηση πρπεει να τη διαθετει ο φαρμακοποιος και ο καθε επαγγελματιας υγειας.
κοιτα κι αν ειχες διακοπη ρευματος στο σπιτι για μιση μερα θα ερθει ο ηλεκτρολογος θα του περιγραψεις τι εγινε κι αυτος θα επαναφερει το ρευμα κι εσυ θα τον ευχαριστεις που σου επανεφερε την ηλεκτροδοτηση
πρεπει ενας ηλεκτρολογος να ειναι φιλανθρωπος;
δεν θελω να μειωσω κανενα επααγγελμα
απλα ειναι χαζο στις μερες μας να θεωρουμε οτι σε οποιοδηποτε επαγγελμα για να γινεις καλος επαγγελματιας πρεπει να εισαι φιλανθρωπος, απλα πρεπει σε ορισμενα να εχεις μεγαλυτερη αισθηση ευθυνης
και ως φιλανθρωπος να πηγε καποιος σε πληροφορω οτι μετα απο εναα σημειο κι επειτα ολο αυτο γινεται ρουτινα και το βλεπεις σαν μερος της εργασιας σου

Εγώ απορώ με τον γύρο.
Πάντα μου φαινόταν εξαιρετικά βαρετό να κάνω κάτι που κάνουν οι περισσότεροι.

Και πιστεύω είναι λογικό έτσι. Εάν δοκιμάσεις πράγματα που κάνουν οι άλλοι τότε δεν πρόκειται να ανακαλύψεις τίποτα το καινούριο. Δεν έχει σασπένς η φάση. Το θέμα είναι να βρεις κάτι που δεν καταλαβαίνεις, που είναι παράξενο και που πολύ λίγα είναι γνωστά και να αρχίσεις να ψαχνεσαι. Ειδάλλως τι το διασκεδαστικό υπάρχει που να αξίζει τον χρόνο και τον κόπο σου ;

Η πληροφορία πλέον είναι στις άκρες των δαχτύλων μας με μερικά hits στο google. Η κατανόηση είναι το μεγάλο παιχνίδι της ζωής.
κοιτα θεωρω οτι οι σχολες του 2ου πεδιου προσφερουν problemsolving αλλα και του 3ου η ιατρικη θεωρω προσομοιαζει με το ναλυνεις γριφους στο επαγγελμα του γιατρου και να ανακαλυπτεις πραγματα περα απο την προσφορα
 

El_

Νεοφερμένος

Η El_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Τι να κάνω μωρέ, απλά απογοητεύομαι γιατί βλέπω τόσα νέα παιδιά να ψάχνονται και να μην αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες τους. Η σκέψη έχει καταντήσει κατάρα στην χώρα μας. Αυτό που αποτυγχάνει να δει ο κόσμος είναι ότι το θέμα δεν είναι τα μαθηματικά ή η φυσική ή το 2ο πεδίο γενικότερα, αλλά η φιλοσοφία που πρεσβεύουμε.

Τα μαθηματικά συνδέονται άμεσα με την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου και το πάθος του απέναντι σε κάθε πτυχή της ζωής να κυνηγάει το δύσκολο μα συνάμα φαινομενικά απλό, το ωραίο, το λογικό και το ενδιαφέρον. Να μην συμβιβάζεται με το λίγο αλλά να προσπαθεί για το καλύτερο. Να βάζει στόχους και να έχει πίστη στις δυνάμεις και τις ικανότητες του. Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, τις προοπτικές ή την αναγνώριση απο την κοινωνία ή τους βαθμούς σε μια εξέταση, όσο με την κατάκτηση της γνώσης και της σοφίας.

Όπως ένας αθλητής ασκεί το σώμα του καθημερινά γιατί αυτό τον αντιπροσωπεύει ως τρόπος ζωής, έτσι είναι και οι επιστήμες του 2ου πεδίου όσον αφορά την άσκηση του μυαλού. Και το ζήτημα δεν είναι να μάθει κανείς τα μαθηματικά αυτά καθεαυτά,αλλά να διδαχθεί κάτι πολύ σημαντικότερο : Το πως να αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα και δυσκολία που θα βρεθεί μπροστά του στην ζωή. Αυτό κάνουμε στο 2ο πεδίο, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Η απόκτηση της γνώσης για το πως μπορούμε να λύνουμε προβλήματα, οποιασδήποτε φύσεως.

Στην αγαπητή θεματοθέτρια λοιπόν θα πω :
Καμία προσωπικότητα που είχε impact σε αυτό το κόσμο δεν πήγαινε με βάση τα θέλω των γύρω του.
Νιώθεις μπερδεμένη επειδή σου είπαν οι άλλοι τις απόψεις τους ; Σήκωσε ανάστημα, διατύπωσε την δική σου γνώμη και υποστήριξε αυτό που θες να κάνεις. Πες τους εγώ γουστάρω να λύνω προβλήματα, γιατί όλος ο κόσμος αποτελείται απο προβλήματα και στο 2ο πεδίο μαθαίνουμε ακριβώς αυτό. Πως να λύνουμε προβλήματα, πάσης φύσεως.

Μπορώ να σου γράφω για μέρες ατελείωτες οτι ο περίγυρος σου δεν ξέρει τι του γίνεται σε θέματα του 2ου πεδίου, αλλά δεν θα έχει καμία σημασία εαν δεν προσπαθήσεις να σκεφτείς η ίδια τους λόγους που κάνουν τεράστιο λάθος. Η "επιφοίτηση" έρχεται απο δική μας αναζήτηση στα ερωτήματα που μας τρώνε. Δεν μπορεί κανείς να σου δώσει απαντήσεις σαν απο μηχανής θεός, ή όπως είπα, δεν θα σε συγκινούσαν ιδιαίτερα και να στις έδινε κάποιος έτοιμες εαν δεν ψάξεις η ίδια.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,329 μηνύματα.
κοιτα θεωρω οτι οι σχολες του 2ου πεδιου προσφερουν problemsolving αλλα και του 3ου η ιατρικη θεωρω προσομοιαζει με το ναλυνεις γριφους στο επαγγελμα του γιατρου και να ανακαλυπτεις πραγματα περα απο την προσφορα
Όλες οι δραστηριότητες εμπεριέχουν problem solving ως έναν βαθμό. Αλλά αυτή η ποσότητα είναι πολύ μικρή σε επιστήμες εκτός του 2ου πεδίου. Άλλο να κάνεις λίγα infer όπως απαιτεί η καθημερινή ζωή (για να καταλάβεις τι σου είπε κάποιος ή να κάνεις μια διάγνωση) , και άλλο να είσαι σε θέση να διαβάζεις ολόκληρες αποδείξεις και σελιδες επί σελίδες επιχειρημάτων που συνδέονται.

Επίσης κάποια από αυτά τα προβλήματα στις επιστήμες του 2ου πεδίου είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η κβαντική βαρύτητα ας πούμε. Εκεί δεν έχεις να κάνεις με απλούς κοινούς γρίφους και δεν θες λίγο problem solving. Θες τεραστίων διαστάσεων τέτοια skills.

Γενικά εάν σε κάποιον αρέσουν τα προβλήματα δεν πρέπει να πάει στο 3ο πεδίο. Είναι πνευματικός θάνατος η βιολογία σε σχέση με τα μαθηματικά.
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
αυτο που λες ισχυει
αλλα το ποσο χρειαζεται το problemsolving εχει κατα βαση να κανει με το επαγγελμα κι οχι με τη σχολη
πρεπει να κοιταμε το επαγγελμα ενος μεσου αποφοιτου ημμυ, φυσικου, μαθηματικου
με τοσο δυσκολα ζητηματα οντως επειδη απαιτουν τεραστια skills και φοβερο iq γι αυτο και μαζι τους θα ασχοληθουν ελαχιστοι στον κοσμο....
 
Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,623 μηνύματα.
Όλες οι δραστηριότητες εμπεριέχουν problem solving ως έναν βαθμό. Αλλά αυτή η ποσότητα είναι πολύ μικρή σε επιστήμες εκτός του 2ου πεδίου. Άλλο να κάνεις λίγα infer όπως απαιτεί η καθημερινή ζωή (για να καταλάβεις τι σου είπε κάποιος ή να κάνεις μια διάγνωση) , και άλλο να είσαι σε θέση να διαβάζεις ολόκληρες αποδείξεις και σελιδες επί σελίδες επιχειρημάτων που συνδέονται.

Επίσης κάποια από αυτά τα προβλήματα στις επιστήμες του 2ου πεδίου είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η κβαντική βαρύτητα ας πούμε. Εκεί δεν έχεις να κάνεις με απλούς κοινούς γρίφους και δεν θες λίγο problem solving. Θες τεραστίων διαστάσεων τέτοια skills.

Γενικά εάν σε κάποιον αρέσουν τα προβλήματα δεν πρέπει να πάει στο 3ο πεδίο. Είναι πνευματικός θάνατος η βιολογία σε σχέση με τα μαθηματικά.
ενταξει ειναι και η βιολογια επιστημαρα, εγω πολυ την παω.
βεβαια δεν γυριζω την πλατη και στην μαθηματικη σκεψη.
ισως θα πρεπει να μην δινουν βιολογια ,αλλα μαθηματικα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

κοιτα κι αν ειχες διακοπη ρευματος στο σπιτι για μιση μερα θα ερθει ο ηλεκτρολογος θα του περιγραψεις τι εγινε κι αυτος θα επαναφερει το ρευμα κι εσυ θα τον ευχαριστεις που σου επανεφερε την ηλεκτροδοτηση
πρεπει ενας ηλεκτρολογος να ειναι φιλανθρωπος;
δεν θελω να μειωσω κανενα επααγγελμα
απλα ειναι χαζο στις μερες μας να θεωρουμε οτι σε οποιοδηποτε επαγγελμα για να γινεις καλος επαγγελματιας πρεπει να εισαι φιλανθρωπος, απλα πρεπει σε ορισμενα να εχεις μεγαλυτερη αισθηση ευθυνης
και ως φιλανθρωπος να πηγε καποιος σε πληροφορω οτι μετα απο εναα σημειο κι επειτα ολο αυτο γινεται ρουτινα και το βλεπεις σαν μερος της εργασιας σου
Ε... ενταξει γεωργια οι ηλεκτρολογοι δεν σηκωνουν μονο ασφαλειες , κανουν και πολλα αλλα πραγματα που δεν φανταζεσαι. Η κοινωνια τους χρωστα πολλα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
ενταξει ειναι και η βιολογια επιστημαρα, εγω πολυ την παω.
βεβαια δεν γυριζω την πλατη και στην μαθηματικη σκεψη.
ισως θα πρεπει να μην δινουν βιολογια ,αλλα μαθηματικα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Ε... ενταξει γεωργια οι ηλεκτρολογοι δεν σηκωνουν μονο ασφαλειες , κανουν και πολλα αλλα πραγματα που δεν φανταζεσαι. Η κοινωνια τους χρωστα πολλα.
και βεβαια τους χρωσταει δεν ειπα το αντιθετο
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,329 μηνύματα.
αυτο που λες ισχυει
αλλα το ποσο χρειαζεται το problemsolving εχει κατα βαση να κανει με το επαγγελμα κι οχι με τη σχολη
πρεπει να κοιταμε το επαγγελμα ενος μεσου αποφοιτου ημμυ, φυσικου, μαθηματικου
με τοσο δυσκολα ζητηματα οντως επειδη απαιτουν τεραστια skills και φοβερο iq γι αυτο και μαζι τους θα ασχοληθουν ελαχιστοι στον κοσμο....
Η σχολή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα στην διαδικασία του να μάθει κανείς πως να αναλύει και να αντιμετωπίζει συστηματικά προβλήματα.

Όπως είπα, δεν θεωρώ οτι το iq είναι αυτό που ξεχωρίζει τις επιστήμες του 2ου πεδίου όσο το πάθος για αναζήτηση και εμβάθυνση στην ουσία των πραγμάτων. Υπάρχουν και έξυπνοι γιατροί, δημοσιογράφοι, αθλητές, ηθοποιοί κτλπ. Είναι καλό να έχεις ευφυΐα, αλλά δεν πρόκειται να αποκαταστήσει το πάθος.

Η πλειοψηφία των προηγούμενων θέλει απλά να αναδειχθεί στο κοινωνικό σύνολο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις φυσικά που αγαπούν αυτό που κάνουν. Αλλά ο κανόνας είναι οτι έχουν ανάγκη τον κόσμο να τους αναγνωρίσει και να τους εκτιμήσει. Αυτό δεν ισχύει τόσο στις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά. Το άτομο αντλεί ευχαρίστηση αμιγώς απο αυτά που μαθαίνει για τον κόσμο. Ενίοτε φυσικά απολαμβάνει και την διαδικασία που μοιράζεται αυτές τις γνώσεις με τον υπόλοιπο κόσμο.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,623 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,329 μηνύματα.
ενταξει ειναι και η βιολογια επιστημαρα, εγω πολυ την παω.
βεβαια δεν γυριζω την πλατη και στην μαθηματικη σκεψη.
ισως θα πρεπει να μην δινουν βιολογια ,αλλα μαθηματικα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Ε... ενταξει γεωργια οι ηλεκτρολογοι δεν σηκωνουν μονο ασφαλειες , κανουν και πολλα αλλα πραγματα που δεν φανταζεσαι. Η κοινωνια τους χρωστα πολλα.
Εαν περιορίζεται στην ανάγνωση πληροφοριών τότε όχι,δεν την πάω. Διαφορετικά...
Υπάρχουν αρκετά ανοιχτόμυαλοι και ιδιαίτερα ευφυείς βιολόγοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλήρως τι μελετάνε και σε ποιο πλαίσιο υπόκειται αυτό,και τους οποίους και εκτιμάω βαθύτατα.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,623 μηνύματα.
Εαν περιορίζεται στην ανάγνωση πληροφοριών τότε όχι,δεν την πάω.
Υπάρχουν ωστόσο αρκετά ανοιχτόμυαλοι και ιδιαίτερα ευφυείς βιολόγοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλήρως τι μελετάνε και σε ποιο πλαίσιο υπόκειται, τους οποίους και εκτιμάω βαθύτατα.
ε οπως και να το κανεις το να βλεπεις την μικροσκοπικη ζωη ή τα συστατικα της ζωης μεσα απο τα μικροσκοπια ειναι μαγία
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
τα μαθηματικα ειναι η βασιλισσα των επιστημων αδιαμφισβητητα
η βαθια γνωση των μαθηματικων σε καθιστα αλλον ανθρωπο
σαφως πιο υσκολα κι απαιτητικα απο βιολογιες
απλα πες μου ποσοι φυσικοι ειναι καθηγητες και ποσοι ερευνουν μαυρες τρυπες;
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,329 μηνύματα.
ε οπως και να το κανεις το να βλεπεις την μικροσκοπικη ζωη ή τα συστατικα της ζωης μεσα απο τα μικροσκοπια ειναι μαγία
Για εμένα δεν διαφέρει και πολύ αυτό απο ένα πρόγραμμα που τρέχει σε έναν υπολογιστή.
Γενικά όπως είπα εαν μιλάμε για knowledgeable βιολόγο, μπορείς να κάνεις μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Οι γιατροί απο την άλλη δεν τους απασχολεί τόσο η πιο θεωρητική μελέτη της ζωής. Θα ξέρουν να σου πουν συγκεκριμένα πράγματα. Εαν σκεφτείς τον βιολόγο σαν μηχανολόγο μηχανικό που ξέρει ευρύτερα τι παίζει σε θεμελιώδες επίπεδο(δυνάμεις,αντοχές υλικών,ρευστομηχανικές,θερμοδυναμικές κτλπ.), ο γιατρός είναι κάτι σαν τον μηχανικό αυτοκινητων.

Χωρίς να το λεω σε καμία περίπτωση υποτιμητικά έτσι. Η ιατρική είναι μια πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα επιστήμη. Εννοώ απλά οτι έχει διαφορετικό scope απο τις φυσικές επιστήμες.
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
ο γιατρος παρατηρει και μελετα το ανθρωπινο σωμα μακροσκοπικα
αυτο που λες με γιατρο και βιολογο συγκριτικα δεν ισχυει ουτε κατα διανοια
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,329 μηνύματα.
ο γιατρος παρατηρει και μελετα το ανθρωπινο σωμα μακροσκοπικα
αυτο που λες με γιατρο και βιολογο συγκριτικα δεν ισχυει ουτε κατα διανοια
Είπες την μαγική λέξη, μακροσκοπικά.
Σαν να λέμε ποιος είναι πιο knowledgeable, κάποιος που ξέρει κλασσική φυσική ή κβαντική φυσική ;
Φυσικά ο δεύτερος. Ο πρώτος έχει μια άκρως χρήσιμη και πρακτική εικόνα του κόσμου για να κάνει την δουλειά του. Ο δεύτερος όμως έχει εμβαθύνει σε μια πιο πλήρη και επομένως καλύτερη κατανόηση του κόσμου.

Δεν απαιτείται απο τον γιατρό να ξέρει εις βάθος βιολογικές και χημικές λεπτομέρεις του κόσμου όπως ένας βιολόγος ή ένας χημικός, παρά μόνο συγκεκριμένα πράγματα και όσα αφορούν το ανθρώπινο σώμα. Είναι δηλαδή κατά κάποιον τρόπο ο τεχνικός του σώματος καθώς δεν εφαρμόζει τις γνώσεις του σε οποιοδήποτε βιολογικό ή χημικό σύστημα.
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
κι ο μηχανικος απο αυτη την εννοια εμβαθυνει λιγοτερο απο τον φυσικο η τον μαθηματικο
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,329 μηνύματα.
κι ο μηχανικος απο αυτη την εννοια εμβαθυνει λιγοτερο απο τον φυσικο η τον μαθηματικο
Σαφώς και εμβαθύνει λιγότερο σε αντίστοιχες έννοιες. Η διαφορά όμως είναι οτι όσα μαθαίνει τα εφαρμόζει σε οποιοδήποτε σύστημα γουστάρει,ακόμα και βιολογικό. Οι γνώσεις του δεν είναι συγκεκριμένες. Για αυτό ξεχωρίζει και απο τον τεχνικό.

Το point μου είναι οτι τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν αυτές τις λεπτομέρειες. Η ιατρική μπορεί να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα απο διάφορες πλευρές, ωστόσο μπορεί να είναι και ένα άκρως βαρετό επάγγελμα απο κάποιες άλλες πλευρές. Φιλοσοφικά λοιπόν ένας γιατρός απο μια οπτική είναι σαν ένας τεχνικός αυτοκινήτου μπροστά σε έναν βιολόγο εαν τον σκεφτεί κανείς σαν έναν μελετητή μηχανολόγο.

Δεν πρέπει να πέφτουν με τα μούτρα επειδή όλος ο κόσμος το εξυμνεί. Γιατί δεν σημαίνει οτι θα ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τα θέλω όλων. Πρέπει να λέγονται αυτά για να καταλάβει ο κόσμος οτι δεν είναι τόσο τοπ όσο το έχουμε κάνει στην Ελληνική κοινωνία. Είναι ένα ακόμα επάγγελμα το οποίο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, όπως όλα τα πράγματα. Το τι είναι καλύτερο λοιπόν καθορίζεται άμεσα απο το τι μας προκαλεί σε εμάς χαρά , βάσει των δικών μας ενδιαφερόντων.
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
οι ανθρωποι συνηθως ιαλεγουν σχολη και με βαση τα οικονομικα και την απολατασταση:whistle:
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,329 μηνύματα.
οι ανθρωποι συνηθως ιαλεγουν σχολη και με βαση τα οικονομικα και την απολατασταση:whistle:
Θεωρώ μίζερο να επιλέξεις μια σχολή μοναδικά με αυτό το κριτήριο.
Κάπως έτσι καταλήγεις στην μέση των σπουδών σου να αντιλαμβάνεσαι οτι δεν είσαι χαρούμενος γιατί δεν επέλεξες αυτό που σε γεμίζει.

Ωστόσο αυτό που λες είναι καλό.
Θεωρώ οτι η επιστήμη απαιτεί θυσίες. Κάποιος ο οποίος έχει κύριο στόχο να παίρνει πολλά,και όχι να κατακτήσει την γνώση, ξεκάθαρα δεν μπορεί να υπηρετήσει μια επιστήμη όπως της αξίζει και δεν θα πάει μπροστά.
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
δεν ειπα να επιλεξεις μονο με βαση αυτο αλλα πρεπει να διαραματιζει βασικο ρολο γτ εν σπουαζει καποιος για χομπυ
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top