Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 7.108 μηνύματα.

Δεν ξέρω γιατί αλλά εξαρχής ο τίτλος του θέματος μου φαίνεται κάπως λανθασμένος. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί να μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε την ιατρική με τον τομέα των θετικών σπουδών. Το βρίσκω λάθος από πολλές πλευρές για κάποιο λόγο.
Θα μου πεις εντάξει, δεν υπάρχει με την καμία το επίπεδο εξειδίκευσης που παίζει πχ στο φυσικό, αλλά τουλάχιστον ένα κομμάτι της βασίζεται εκεί. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Εν πάση περιπτώσει, κακά τα ψέματα, όλα τα τμήματα θέλουν προσπάθεια. Η μόνη διαφορά για την οποία θα θεωρούσα πιο δύσκολο ένα τμήμα θετικών σπουδών είναι ότι δε μιλάμε απλώς για μάθηση και αφομοίωση της γνώσης, αλλά πρωτίστως για κατανόηση. Οπότε ίσως αυτό να είναι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι πιο δύσκολα σε σχέση με άλλα. Ωστόσο, κόπος χρειάζεται παντού για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.
Ναι, όμως και η ιατρική δεν παίρνει κάπως συνδυαστικά στοιχεία και από άλλες επιστήμες (φυσική, χημεία); Άρα αυτό δεν περιπλέκει κάπως τα πράγματα;Η ιατρική έχει απλά πολύ διάβασμα όρων.
Θα μου πεις εντάξει, δεν υπάρχει με την καμία το επίπεδο εξειδίκευσης που παίζει πχ στο φυσικό, αλλά τουλάχιστον ένα κομμάτι της βασίζεται εκεί. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Εν πάση περιπτώσει, κακά τα ψέματα, όλα τα τμήματα θέλουν προσπάθεια. Η μόνη διαφορά για την οποία θα θεωρούσα πιο δύσκολο ένα τμήμα θετικών σπουδών είναι ότι δε μιλάμε απλώς για μάθηση και αφομοίωση της γνώσης, αλλά πρωτίστως για κατανόηση. Οπότε ίσως αυτό να είναι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι πιο δύσκολα σε σχέση με άλλα. Ωστόσο, κόπος χρειάζεται παντού για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.269 μηνύματα.

αναφέρομαι ως σχολή σε προπτυχιακό επίπεδο .... όχι ως αντικείμενο γιατί η ιατρική μπορεί να έχει πιο πολλά μαθηματικά και υπολογισμούς από άλλη σχολή εκτός του άλλου έχει και κομμάτια που απαιτεί skills που δε το έχουν πολλες σχολές. (και δεν αναφέρομαι μόνο στην αιμοληψία, τη φλεβοκέντηση ή να βάλεις έναν ουροκαθετήρα).
eupalinaros
Νεοφερμένο μέλος
Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 23 μηνύματα.

Είμαι σε σχολή μηχανικών υπολογιστών και ηλεκτρονικής στο ΔΙΠΑΕ που αργότερα έγινε πολυτεχνείο και τα έχω δει όλα. Έχει καεί ο εγκέφαλός μου. Μπαίνω 6ο έτος από τέλη Σεπτέμβρη και τα έχω φτύσει. Με κόβω να τελειώνω κάπου στα μέσα του 8ου έτους. Από ότι ακούω ούτε τις υποχρεωτικές εργασίες που έχουμε εμείς έχουν (τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό), ούτε την πίεση, ούτε τη δυσκολία θεμάτων μας και το φόρτο μας.
Maria04
Νεοφερμένο μέλος
Η Maria04 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 44 μηνύματα.

Για την δυσκολία της κτηνιατρικής απθ τι λετε;
Drscientist
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 147 μηνύματα.

Αν και είμαι θετική εμένα μου φαίνεται πιο δύσκολη η βιολογία από τα μαθηματικά και γενικά βρίσκω το επάγγελμα του ιατρού αρκετά δύσκολο.
Η Ιατρική είναι και περισσότερα χρόνια επίσης μέχρι την απόκτηση ειδικότητας γίνεται ακόμα περισσότερα.
Η Ιατρική είναι και περισσότερα χρόνια επίσης μέχρι την απόκτηση ειδικότητας γίνεται ακόμα περισσότερα.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.854 μηνύματα.

Που κολλάει η Βιολογία, με τα Μαθηματικά και την Ιατρική; Επίσης γιατί έχει νόημα μια τέτοια σύγκριση;
Drscientist
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 147 μηνύματα.

Δεν έχειΠου κολλάει η Βιολογία, με τα Μαθηματικά και την Ιατρική; Επίσης γιατί έχει νόημα μια τέτοια σύγκριση;
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.854 μηνύματα.

Eπίσης είναι αφελές να συγκρίνουμε την Μαθηματική επιστήμη με τις άλλες δύο μόνο και μόνο από τους αιώνες που υπάρχουν τα Μαθηματικά ως επιστημονική σκέψη μέσα από άλλες επιστήμες π.χ. Φιλοσοφία, Αστρονομία, Μέτρηση του Χρόνου, Μέτρηση του Χώρου, Μηχανική αρχαίων πολιτισμών, κτλ. Το σημερινό μοντέλο των επιστημών ως κουτιών σε συρταριέρα δεν απεικονίζει ακριβώς την σημασία των Μαθηματικών ως την πιο τέλεια και μοναδική ανθρώπινη επιστήμη που αποτέλεσε τη βάση για τον υπόλοιπο ανθρώπινο πολιτισμό και επιστήμες. Από δύο αριθμούς μπορούμε να φτάσουμε να μιλάμε για ιδιότυπες συναρτήσεις που εξηγούν ένα μοντέλο τοξικολογίας στη Βιολογία.
eupalinaros
Νεοφερμένο μέλος
Ο eupalinaros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 23 μηνύματα.

Μιλάμε για σχολή όχι για επάγγελμα. Οι πολυτεχνικές, φυσικής, χημείας, μαθηματικών, γεωπονίας, γεωλογίας, πληρ/κής, βιολογίας κλπ είναι κατά ΠΟΛΥ πιο δύσκολες από την ιατρική. Η ιατρική έχει απλά πολύ διάβασμα. Οι άλλες είναι που θέλουν να έχεις κριτική σκέψη, συνδιαστική, πολλές αλυσίδες, πολλές υποχρεωτικές εργασίες στο εξάμηνο (τρομερά απαιτητικές), πρόοδοι (με δύσκολη ύλη), τρομερά δύσκολα θέματα (αν και αυτό παίζει σε πολλές σχολές) και γενικά πολύ μεγάλος όγκος σε δυσκολία. Εγώ πχ όταν μπήκα στο ΗΜΜΥ Σίνδου όπως λέω (αν και δεν ήταν επιλογή μου) και κατάλαβα το πόσο δύσκολη είναι η σχολή σιχτήριζα τον εαυτό μου. Και τα πρώτα χρόνια συχνά είναι πιο δύσκολα σε τέτοιου είδους σχολές.Αν και είμαι θετική εμένα μου φαίνεται πιο δύσκολη η βιολογία από τα μαθηματικά και γενικά βρίσκω το επάγγελμα του ιατρού αρκετά δύσκολο.
Kougami
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 260 μηνύματα.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν διαφωνώ πως πολυτεχνικές σχολές και σχολές όπως το μαθηματικό, φυσικό έχουν πιο δύσκολo "ενοιολογικά" διάβασμα αλλά και στην ιατρική δεν διαβάζεις παραμυθάκια. Πέρα από τον μεγάλο όγκο διαβάσματος θέλουν εννοείται καλή κατανόηση όσα διαβάζεις τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εντελώς "εύπεπτα". Μιλάμε για μια επιστήμη που προφανώς στηρίζεται πάνω στις βασικές επιστήμες οπότε θα διαβάσεις πράγματα που σχετίζονται με σύγχρονη φυσική (πχ σε ακτινολογικά θέματα) και εννοείται χημεία, βιολογία (αυτά τα δύο βρίσκονται παντού, σε όλα τα μαθήματα σχεδόν). Υπάρχουν και μαθήματα που πρέπει να λύσεις ασκήσεις (βιοχημεία πχ) και να έχεις κριτική σκέψη (πχ για το πως θα χειριστείς ασθενείς με συγκεκριμένα συμπτώματα).Μιλάμε για σχολή όχι για επάγγελμα. Οι πολυτεχνικές, φυσικής, χημείας, μαθηματικών, γεωπονίας, γεωλογίας, πληρ/κής, βιολογίας κλπ είναι κατά ΠΟΛΥ πιο δύσκολες από την ιατρική. Η ιατρική έχει απλά πολύ διάβασμα. Οι άλλες είναι που θέλουν να έχεις κριτική σκέψη, συνδιαστική, πολλές αλυσίδες, πολλές υποχρεωτικές εργασίες στο εξάμηνο (τρομερά απαιτητικές), πρόοδοι (με δύσκολη ύλη), τρομερά δύσκολα θέματα (αν και αυτό παίζει σε πολλές σχολές) και γενικά πολύ μεγάλος όγκος σε δυσκολία. Εγώ πχ όταν μπήκα στο ΗΜΜΥ Σίνδου όπως λέω (αν και δεν ήταν επιλογή μου) και κατάλαβα το πόσο δύσκολη είναι η σχολή σιχτήριζα τον εαυτό μου. Και τα πρώτα χρόνια συχνά είναι πιο δύσκολα σε τέτοιου είδους σχολές.
Eννοείται έχεις προφανώς και πολλά εργαστήρια, μετά κλινικές, δεν είναι παιχνιδάκι όλα αυτά για ευνόητους λόγους.
Επίσης αρκετές θετικοτεχνολογικές σχολές ιδιαίτερα σε περιφερειακά τμήματα, έχουν αρκετά χαμηλή βάση εισαγωγής και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν πολλούς φοιτητές που μπήκαν από σπόντα, χωρίς το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και συχνά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο. Έτσι, οι σχολές καταλήγουν να “νερώνουν το κρασί τους” στις εξετάσεις, καθώς διαφορετικά τα ποσοστά επιτυχίας θα ήταν σχεδόν μηδενικά. Κάποιοι φίλοι μου σε τέτοια τμήματα ανέφεραν πως στο τμήμα τους αρκετά μαθήματα τα περνάς άνετα αν διαβάσεις συγκεκριμένα παλιά θέματα. Πιστεύω αυτό που λέω θα γίνει ακόμα πιο έντονο τώρα με τις επικείμενες διαγραφές (άλλος ένας λόγος που είναι ένα τραγικό μέτρο).
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 427 μηνύματα.

Παντως γιατρος ειναι το επαγγελμα που πληρωνει πιο πολυ απο ολα σε ολες τις χωρες. Ακομα και στην αμερικη που ειναι η πιο hot χωρα του κοσμου στο tech και εχει εταιρειες που κανουν τρισεκατομμυρια ευρω τα τοπ10 επαγγελματα σε αμοιβη ειναι ιατρικες ειδικοτητες και δεν θα αλλαξει ποτε αυτο. Λογικο βεβαια καθως εχει να κανει με την ανθρωπινη ζωη!
nPb
Επιφανές μέλος

Παντως γιατρος ειναι το επαγγελμα που πληρωνει πιο πολυ απο ολα σε ολες τις χωρες. Ακομα και στην αμερικη που ειναι η πιο hot χωρα του κοσμου στο tech και εχει εταιρειες που κανουν τρισεκατομμυρια ευρω τα τοπ10 επαγγελματα σε αμοιβη ειναι ιατρικες ειδικοτητες και δεν θα αλλαξει ποτε αυτο. Λογικο βεβαια καθως εχει να κανει με την ανθρωπινη ζωη!
Καλά τώρα που η ανθρώπινη ζωή θα περάσει σε δεύτερη θέση λόγω της ΤΝ, θα σου πω εγώ τι πρώτο και δεύτερο επάγγελμα. Μετά θα ψάχνουν για γιατρούς ΤΝ..

Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.935 μηνύματα.

Εγώ έχω το εξής θεώρημα πάντως :Καλά τώρα που η ανθρώπινη ζωή θα περάσει σε δεύτερη θέση λόγω της ΤΝ, θα σου πω εγώ τι πρώτο και δεύτερο επάγγελμα. Μετά θα ψάχνουν για γιατρούς ΤΝ..![]()
Εαν η δουλειά είναι πολύ σπάνια(μικρή ζήτηση ή δυσκολία εύρεσης προσωπικού) αλλά όχι ιδιαίτερα αναγκαία, τότε είτε θα εκλείψει είτε θα παρακαμφθεί.
Εαν η δουλειά είναι πολύ σπάνια(δυσκολία εύρεσης προσωπικού) αλλά είναι και ιδιαίτερα αναγκαία, τότε θα αυτοματοποιηθεί είτε θα παρακαμφθεί πάλι κάπως.
Speaking from experience

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Θεωρητικά...διότι στο effective time υπάρχει διαφοράΗ Ιατρική είναι και περισσότερα χρόνια επίσης μέχρι την απόκτηση ειδικότητας γίνεται ακόμα περισσότερα.

Ο μ.ο. αποφοίτησης απο φυσικό/μαθηματικό είναι τα 7-8 έτη. Βάλε και μεταπτυχιακό που χρειάζεται οπωσδήποτε, πάμε στα 8-9 έτη, και σε αυτό το επίπεδο δεν έχεις καν εμπειρία αρχικά, οπότε κοπάνα άλλα τόσα έτη για ειδίκευση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 235 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- eukleidhs1821
- nickd
- AggelikiGr
- eupalinaros
- jellojina
- Corfu kitty
- redpointer
- Ryuzaki
- Mixalis!
- abyssiniancat
- Dr.Katalyst
- Kafkinos
- andyklad
- Atrlef
- Xryssa
- ang12_012
- Entropy24
- elinamav
- GIANCHRIS
- fockos
- Drscientist
- Kate1914
- Hased Babis
- sakplat
- mimis
- hello1234
- korlef
- Lathy
- psychoticwaltz
- flytern
- Vera
- Ilias__
- Helen06
- st.krf
- FNC_Sophia
- Obi-Wan Kenobi
- Nala
- engineer?
- thenutritionist
- F1L1PAS
- fortheloveofshizaya
- Dora140303
- charmander
- Hmmytheos
- jYanniss
- eftria
- bigguy
- Scandal
- Lydiaaaaaaa
- MariaApo
- aris65
- Kanastasia_5883
- tsiobieman
- pinkheart
- Χρήστος2006
- andreouk
- Joji
- Pyotr_Krasnov
- gaidouri
- userguest
- E.Z
- Leo komm
- Fwteini69
- many of Filip
- waakaq
- allall1
- Debugging_Demon
- 5607
- Unboxholics
- globglogabgalab
- mikrosamiamidi
- BillyTheKid
- Dr. Gl. Luminous
- tzoulio
- nucomer
- malexandr
- Sotiris 12
- tan07
- gianikit
- GeorgeTheBoss
- vasilis_har
- ch2006
- foxypup
- Κλημεντίνη
- Panatha mono
- ggl
- marpa
- chester20080
- Ilovemycats27
- Qwerty 0
- georgetherrr
- giorgos5002
- nefoumpios
- catlover033
- Than003
- ifikis
- Miaaaa
- future scientist
- Christr22
- ένας τυχαίος
- Aggel0sss
- Marianna.diamanti
- Steliosgkougkou
- MarcoReus
- Peter Pan13
- spring day
- SaaruTheDracthyr
- angies
- Pharmacist01
- Lifelong Learner
- pannnos1992
- mvas
- χημεια4λαιφ
- Wonderkid
- paterasyp
- constansn
- Enhypen
- Maria_Xagorari
- Maynard
- koukdespoina2004
- giannis05
- jimis2001
- liana
- kiyoshi
- xanthippiad
- P.Dam.
- Mary06
- GeorgePap2003
- Magigi
- ana.roi
- panaman
- suuuuiiii
- xristarac
- ειδήμων
- SoyN
- Nemesiis
- roud
- lepipini
- savethetrees
- aggorf
- Startx0
- Γατέχων
- Mewmaw
- Arvacon
- BatGuin
- Mammy Nun
- Jojo K
- Frozensun
- anakiriak@yahoo
- El_
- augustine
- Ithomece
- Γιώτα Γιαννακού
- Βασιλης1234
- αντιγονη.
- Sofos Gerontas
- Νικολινα
- stam23
- nicolinab
- infection54
- iiTzArismaltor_
- Panagiotis849
- Τρελας123
- george777
- panagiotis23
- ~Sonne~
- manozzz
- phoni
- flaura
- Antzie
- ΘανάσοςG4
- a namaves
- eirinipap
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.