Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πρόκειται για ένα τιμολογιο πραγματικό για το οποίο ζητείται να γίνει η εγγραφή του, σαν να ήταν στο λογιστήριο εταιρίας.
Πάμε:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οικονομολόγοι...
Οδήτες?
Λογιστές?
Τί γίνεται σε αυτό το φόρουμ, κανείς?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

Μα καλά ούτε ένας?
Οικονομολόγοι...
Οδήτες?
Λογιστές?
Τί γίνεται σε αυτό το φόρουμ, κανείς?
τι να πεις, γατάκια

Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πωλήσεις 13,53
Τόκοι έσοδα 2,47
Λίγο απλή προσέγγιση αλλά πάω σύμφωνα με αυτά που έχω διδαχτεί οπότε θέλω λίγη επιείκεια

(Επειδή δεν μπορώ να το γράψω σωστά χρέωση πελάτες πίστωση τα άλλα 2)
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η σχολή σου?
lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τοκοι εξοδα 2,47
Καταθεσεις οψεως/ταμειο 16
Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το γεγονος οτι αργεις να απαντήσεις και δεν βάζεις την απάντηση σημαίνει ότι απλά έχεις πάρει μια λύση και περιμένεις να βάλει κάποιος κατι παρόμοιο.βαλε την απάντηση και θα δούμε αν εχει γίνει λάθος...
Την απάντηση φίλε μου, την έχουν πεί σε μένα άλλοι, εγώ δεν είμαι σχετικός. Απλά είστε πολλοί εδώ μέσα οι Οικνομολόγοι και θα ήταν ανούσιο να την πούμε τόσο γρήγορα. Μπορεί κάποιος από εσάς να την γράψει. Γενικά απ ότι βλέπω είναι πολύ ελλειπής η δική σου απάντηση, αλλά λογικό είναι.

lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η εκφώνηση ήταν επαρκής αρκετά και είχε ξανααναρτηθεί στο άλλο θέμα, γι αυτό την είπα πιο περιεκτικά. Επίσης το ότι σκέφτηκες εσύ αρχικά να το δείς από την πλευρά της ΕΥΑΘ και αυτό δεν έστεκε τόσο, γιατί αν ήσουν από την ΕΥΑΘ π.χ. λογιστής για να καταχωρούσες Έσοδο δέν θα είχες ένα τέτοιο Τιμολόγιο μπροστά σου, αλλά το αντίστοιχο μπλόκ Απόδειξης Παροχής(ή τουλάχιστον το ρόζ χαρτάκι που μένει στον προμηθευτή), προφανώς όμως το σύστημα της ΕΥΑΘ είναι μηχανογραφημένο και δεν υπάρχει ροζ χαρτάκι. Αυτό είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί Τιμολόγιο καταναλωτή πελάτη.
Περιληπτικά να σου πώ ότι, τα λάθη σου είναι:
- Αγνοείς το σημαντικότερο το Φ.Π.Α.(Αυτό σημαίνει πρόστιμα εφορίας)
- Ζήτησα εξ αρχής να γίνει λογιστική εγγραφή σαν να ήταν στο λογιστήριο και όχι σαν σημειώσεις σχολής
- Και δεν έγγραψες πουθενά λογαριασμούς.
(Αυτά μου είχαν πεί εκείνο το πρωϊνό, οι συνάδελφοι μου στο γραφείο, οι οποίοι είναι στο λογιστήριο, όταν είχε δώσει απάντηση εδώ μέσα ο Chris1993, ο οποίος είχε μια λίγο καλύτερη απάντηση από την δική σου).
lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είχαμε μια μακρά συζήτηση περί σχολών Οικονομικών και ΟΔΕ και Λογιστικής και γενικά όλων των σχετικών και σε κάποια στιγμή, κάποια άτομα του ΟΔΕ υποστήριξαν πώς το ΟΔΕ είναι πρακτικότερο σε σχέση με τα καθαρά Οικονομικά. Ότι ακόμα το ΟΔΕ σε προετοιμάζει σαν επαγγελματία και όχι τόσο ακαδημαϊκά όσο το Οικονομικών επιστημών. Έ έτσι μιας και ήμουν στο γραφείο και είχα στα 2 μέτρα δίπλα μου, τους 2 νεαρούς 25 και 27 χρονών συναδέλφους σου, που δουλεύουν στο λογιστήριο της τεχνικής εταιρίας, σκανάραμε ένα δικό μας τιμολόγιο και το ανεβάσαμε, με σκοπό να δούμε πόσο μπορούν να ανταποκριθούν σε μια τέτοια άσκηση, τα άτομα που μιλούσαν εκείνη τη στιγμή στο φόρουμ.
Τα παιδιά στο λογιστήριο μου είπαν πώς αποτελεί μια καθημερινή εργασία που την κάνουν όλοι σχεδόν οι πρακτικάριοι οικονομικών σχολών και δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι πολύ απλή.
Συγκεκριμένα η άσκηση απευθυνόταν ναι μεν σε όλους τους φοιτητές σχετικών σχολών αλλά κυρίως σε συγκεκριμένο χρήστη(Τον Πουλελέ) που είναι απόφοιτος ΟΔΕ και έχει αναφέρει ότι δούλεψε κάποιους μήνες στο Φορολογικό τμήμα κάποιας ελεγκτικής εταιρίας.
Τώρα πιστεύω να έχεις καλύτερη εικόνα. Και να μήν θεωρείς προσβολή το γεγονός ότι η εγγραφή που έκανες δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική καταχώρηση. Αυτό το είπαν τα παιδιά δίπλα μου για τον Cris1993, που είχε μια σαφώς καλύτερη εγγραφή από την δική σου, αλλά και πάλι ήταν μακριά από την επαγγελματική δουλειά.
lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουθενά δεν είπα ότι δεν έχεις βαθμάρες ή το αντίθετο. Τοποθετήθηκε μια άσκηση λογιστικής σε ένα θέμα με τίτλο Λογιστική, όπως ακριβώς μπαίνουν μαθηματικές ασκήσεις σε αντίστοιχα θέματα και απαντάνε οι Μαθηματικοί και κάθε σχετικοί.
Τα δεδομένα τα γνώριζες από την αρχή, έλεγε πραγματική εγγραφή και όχι ακαδημαϊκή, εσύ χωρίς νεύρα τότε μπήκες και απάντησες χωρίς να πείς το οτιδήποτε. Μόλις σου είπα όμως ότι η εγγραφή σου είναι λάθος, τα θυμήθηκες όλα. Μήν νευριάζεις, κανείς δεν είπε ότι είσαι κακός φοιτητής ή το οτιδήποτε.
Επειδή έχω μπροστά μου την εγγραφή όπως μου την είπαν από το λογιστήριο, η οποία κατά 99% είναι σωστη, γιατί άν δεν ήταν τότε μάλλον αυτοί οι 2 δεν θα δούλευαν στην εταιρία

Υ.γ. Επίσης o Cris1993 ήταν σε live χρόνο, μετρήσαμε 9 λεπτά από την στιγμή που ανέβηκε η άσκηση και την απάντησε προφανώς χωρίς να ψάχνει σε βιβλία ή κάτι σχετικό. Ήταν αφθόρμητος και γρήγορος και τα παιδιά από το λογιστήριο είπαν πώς έκανε καλή προσπάθεια και ας μην ανταποκρινόταν τόσο πολύ στην πραγματικότητα.
lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απλά θα δείξει έστω και σε μικρή κλίμακα ότι τα Πανεπιστήμια ορθώς-ή λάθος(αυτό δεν το ξέρω), δεν φέρνουν σε επαφή τους φοιτητές τους με πραγματικά εργασιακά δεδομένα. Ο λόγος που ανέφερα την πρόσκληση προς τα Τ.Ε.Ι. είναι ότι ίσως τα Τ.Ε.Ι. ασχολούνται με πραγματικά παραστατικά(τιμολόγια) και έτσι ίσως μπορούν να την λύσουν.
lenbias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Artech
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το ερώτημα είναι: Άν η τεχνικότητα/πρακτικότητα του ΟΔΕ στην ουσία και την πραγματικότητα δεν υπάρχει... τότε ποιό είναι αυτό το "Ατού", που έχει να προβάλει ένα Business Major σε σχέση με άλλα ποιο Quant και βαριά προπτυχιακά, όπως το Οικονομικής επιστήμης?
Εμένα μου μοιάζει περισσότερο σαν "κρίση ταυτότητας" του ΟΔΕ, που από την μία θέλει να ξεχωρίσει από το Οικονομικό - υποστηρίζοντας μια υποτιθέμενη πρακτικότητα - και από την άλλη δεν δέχεται την ταύτιση με τα Τ.Ε.Ι. γιατί αυτά αποτελούν δήθεν "τεχνικο-πρακτικά" τμήματα.
Δηλαδή σε συζητήσεις με Οικονομολόγους: Λένε εμείς είμαστε πρακτικοί.
Και σε συζητήσεις με τους Τ.Ε.Ι.: Λένε εμείς είμαστε ακαδημαϊκοί-πανεπιστημιακοί.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.