Είναι δυνατή η μετεγγραφή των ήδη εγγεγραμμένων από προηγούμενα έτη φοιτητών των καταργηθέντων ΤΕΙ;

Λένω

Περιβόητο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,067 μηνύματα.
εγω ειμαι στο 3ο ετος και θελω να ζητησω μετεγγραφη.Πηρα στο υπουργειο παιδειας το Σεπτεμβριο και μου ειπαν οτι την δικαιουμαι την μετεγγραφη.


Δες στην εγκύκλιο των μετεγγραφών στη σελίδα 2 εκεί που γράφει "Διευκρινίζονται τα ακόλουθα", το α)
Το γράφει ξεκάθαρα!
https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2019/Εγκύκλιος_μετεγγραφών_ακαδ._έτους_2019-2020.pdf
 

Λένω

Περιβόητο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,067 μηνύματα.
Τοτε μπηκα,δευτεροετης ειμαι.Χθες για επιβεβαιωση καλεσα στο υπουργειο και επιβεβαιωσαν οτι δεν δικαιουμαστε μετεγγραφη,κατι το οποιο ειναι αδικο.Οι φοιτητες των πρωην τει εντασσονται αυτοδικαια στα πανεπιστημια λεει ο νομος,δεν αναφερει πουθενα ουι τους αποκλειει,απλα αυτη η κυβερνηση ερμηνευει τον νομο οπως την συμφερει προφανως.Σαν εμενα ειναι πολλοι ακομη και φυσικα και η κατηγορια αδερφων φοιτητων,οπου οι γονεις τους καλουνται τωρα να συντηρησουν αλλα 2 σπιτια....


Καταλαβαίνω την αναστάτωσή σου αλλά αυτό ήταν γνωστό από τη δημοσίευση των Νόμων ένταξης των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια!
Αν ρίξεις μια ματιά στον Νόμο 4559/2018 (ΦΕΚ 142 τ.Α΄/3-8-2018) https://www.et.gr/idocs-nph/search/p...IuUsQgev8KCrEG8b1gww8jZ19dmJEaH98WihWuWmX-0Hb για τους φοιτητές των Τμημάτων ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων αναφέρεται καθαρά ότι "Εγγραφές και μετεγγραφές φοιτητών στα Τμήματα ΤΕΙ διενεργούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019". Το ίδιο στον Νόμο 4589/2019 (ΦΕΚ 13 τ. Α΄/29-1-2019)https://www.et.gr/idocs-nph/search/p...ijCJxRgA3hvbAichhc_BqKx7hQaBieK_Hu2FVUsv_FXVc για τους φοιτητές των Τμημάτων ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και επίσης το ίδιο στον Νόμο 4610/2019 (ΦΕΚ 70 τ.Α΄/7-5-2019)
https://www.et.gr/idocs-nph/search/p...ijP667FmbQ9Yg4E3EKLZs7E6EgYLU5SCyfcmc_6sLitmR για τους φοιτητές των Τμημάτων ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου.
 

pary_tseb

Νεοφερμένος

Η pary_tseb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Ο γιος μου από μονογονεϊκή τρίτεκνη οικογένεια με 2 αδέλφια να φοιτούν σε άλλες πολλές και με χαμηλό εισόδημα, δεν μπορεί να πάρει μετεγγραφή γιατί πέρασε σε σχολή πρώην ΤΕΙ. Πέρυσι δεν μπορούσε να πάρει μετεγγραφή λόγω του ότι δεν υπήρχε ισότιμη σχολή στην Αθήνα. Φέτος που η σχολή του είναι πια ΑΕΙ και υπάρχει αντιστοιχία στην Αθήνα δεν μπορεί να μετεγγραφεί... γιατί;
 

Λένω

Περιβόητο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,067 μηνύματα.
Επειδή σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών Νόμων, εγγραφές και μετεγγραφές φοιτητών στα Τμήματα των καταργηθέντων ΤΕΙ διενεργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Η μετεγγραφή των εγγεγραμμένων φοιτητών των καταργημένων ΤΕΙ από φέτος δεν είναι δυνατή ούτε σε άλλα τμήματα ΤΕΙ που η λειτουργία τους συνεχίζεται μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων φοιτητών αλλά ούτε σε Τμήματα Πανεπιστημίων επειδή οι φοιτητές των καταργηθέντων ΤΕΙ που εντάχθηκαν σ΄αυτά, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ εισαγωγής τους, η λειτουργία του οποίου συνεχίζεται μεταβατικά.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Έχετε απορία πάνω στο θέμα;

Το μήνυμα αυτό ξεχώρισε από το θέμα Τα πάντα για τις μετεγγραφές ως ουσιαστικό και χρήσιμο.

Θέλετε να ρωτήσετε κάτι / έχετε απορία στο θέμα; Μα φυσικά! Κάντε click εδώ για να συντάξετε την απορία σας.

Αυτό το thread είναι καθαρά για δική σας πληροφόρηση στο θέμα που πραγματεύεται. Το ischool.gr και η Ομάδα Διαχείρισης δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα όποια γραφόμενα των μελών. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και/ή των περιεχομένων της χωρίς την σαφή αναφορά του ischool.gr σαν πηγή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top