Viedo
Διάσημο μέλος

Και 5 θέσεις να έχει ένα τμήμα, αν η βάση είναι 12.000 ενώ σε ΓΕΛ έχει 180 θέσεις και η βάση είναι 16.000. Με 12.001+ περνάς σε ΕΠΑΛ ενώ σε ΓΕΛ θα ήθελε 16.001+
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
uni77
Δραστήριο μέλος

Ωστόσο, ειναι στο χερι σου να αποφασισεις που θα πας τελικα, για να ανταπεξελθεις καλυτερα. Καλη επιτυχία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος

Viedo
Διάσημο μέλος

Δεν πάμε ΕΠΑΛ για χαλάρωση όταν θέλουμε να περάσουμε σε καλή σχολή.
Κλημεντίνη
Πολύ δραστήριο μέλος

Εσενα ποσο εχει η σχολή π θες.
Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στο γενικό η πρώτη επιλογή μου έχει γύρω στα 17.000 και στα ΕΠΑΛ 18.000 ενω η δεύτερη 14.500 γενικό και 12.000 ΕΠΑΛ
Viedo
Διάσημο μέλος

Κλημεντίνη
Πολύ δραστήριο μέλος

voοdoο
Πολύ δραστήριο μέλος

α) αν είναι για ανθρωπιστικών, μόνο ΓΕΛ! (από ΕΠΑΛ δεν γίνεται)
β) αν είναι για θετικών σπουδών, σκέψου το ΚΑΛΑ (προτείνω ΓΕΛ), γιατί από ΕΠΑΛ θα έχεις πρόβλημα στο ΑΕΙ
γ) αν είναι για επιστήμες υγείας (όχι χημικογεωπονικά κ.λπ. θετικοζωής κλάδοι), ζυγαριά γέρνει προς το ΕΠΑΛ
δ) αν είναι για οικονομικά, το ίδιο μού κάνει ΓΕΛ-ΕΠΑΛ... αν είναι για διοίκηση επιχειρήσεων μάλλον ΕΠΑΛ... αν είναι για πληροφορική έχεις μείον τα μαθηματικά και συν το πληροφορικομάθημα από ΕΠΑΛ (έναντι του ΑΕΠΠ) για το μετά στο ΑΕΙ.
Στη γ λυκείου ως καθημερινό διάβασμα, από το ΓΕΛ σε πηλατεύει το δυσκολότερο ασκησεολόγιο των (θετικών) μαθημάτων, που δεν το έχουν τα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ και το αυτό είναι σε αρκετά λιγότερο βαθμό στα μαθηματικά ΕΠΑΛ (έναντι τα του ΓΕΛ).
Katerinaev
Δραστήριο μέλος

Viedo
Διάσημο μέλος

Τα ΜΜΕ όπου έχει καλό κοινό ασχολούνται.
Katerinaev
Δραστήριο μέλος

Εεεελα τώρα γίνεσαι προκατειλημμένος! Άμα ήξερα σε ποιες σχολές περνάνε από το δικό σου το πεδίο θα έλεγα γι αυτές!Από εδώ το φέρνει η κουβέντα, από εκεί το πάει, πάντα μα πάντα στην Ιατρική θα καταλήξει.
Τα ΜΜΕ όπου έχει καλό κοινό ασχολούνται.

Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ανακοινώσεις για κάτι θειές που μαγείρευαν διαβαζαν και περνούσαν ιατρική...

Υ.Γ. Και πολύ παλιότερα γινόταν, αλλά έδιναν ουσιαστικά τα ίδια μαθήματα με ΓΕΛ (η λεγόμενη κατεύθυνση ΕΠΑΛ Β) και συναγωνίζονταν στην ίδια ποσόστωση. Αλλά ναι δεν γινόταν ούτε λόγος.
Katerinaev
Δραστήριο μέλος

voοdoο
Πολύ δραστήριο μέλος

Είμαι η μόνη που παρατήρησε ότι ξεκίνησαν να ασχολούνται με τους πρώτους από το επαλ την χρόνια που απέκτησαν πρόσβαση στα ΑΕΙ; Και πριν θα υπήρχαν παιδιά που έγραφαν 19800. Δεν γινόταν κάποιος λόγος γι αυτούς όμως γιατί έμπαιναν στη νοσηλευτική ας πούμε και οχι στην ιατρική.
Να αναφέρουμε, ότι παλαιόθεν τα ΕΠΑΛ (κάποτε ΤΕΛ, μετά κάτι άλλο, μετά κάτι παράλλο, σήμερα ΕΠΑΛ) είχαν πρόσβαση και στα ΑΕΙ-Πανεπιστήμια! Αλλά για να το κάνουν αυτό έπρεπε να δηλώσουν, ότι θα πάρουν στη γ λυκείου απολυτήριο (λυκείου) και όχι πτυχίο (ΕΠΑΛ). Σε αυτή την περίπτωση έκαναν τα μαθήματα του ΕΠΑΛ γ λυκείου και στα μαθήματα "κατεύθυνσης/ειδικότητας", παρακολούθηση στο ΓΕΛ... Και πάλευαν με τις βάσεις του ΓΕΛ αν θυμάμαι καλά (όχι ξεχωριστά ποσοστά όπως στο σήμερα, όλοι με τα ίδια θέματα).
Έτσι, ιστορικά, διάλεγαν το μονοπάτι του πτυχίου ΕΠΑΛ (και αρχικός στόχος βασικά για να πας ΕΠΑΛ αν δεν μιλάμε για το γενικό χαβαλέ), που οδηγούσε στα 20% (ή 25%) προσφερόμενες θέσεις των (κατηργημένων πια) ΤΕΙ (κάποτε με βαθμό πτυχίου ΕΠΑΛ, μόλις "ανακαλύφθηκε" η κομπίνα, με πανελλήνιες ΕΠΑΛ... έκθεση-μαθηματικά-2 μαθήματα ειδικότητας που ξέρετε και σήμερα).
Katerinaev
Δραστήριο μέλος

Ναι ναι! Ήταν η επαλ ομάδα β αυτή. Που έδινες κάποια του γελ και 2 ειδικότητας. Νομίζω το 16 ήταν η μόνη χρόνια που δεν είχες πρόσβαση σε γελ παρα μόνο αν ήσουν απόφοιτος και έδινες με την επαλ ομάδα βΝα αναφέρουμε, ότι παλαιόθεν τα ΕΠΑΛ (κάποτε ΤΕΛ, μετά κάτι άλλο, μετά κάτι παράλλο, σήμερα ΕΠΑΛ) είχαν πρόσβαση και στα ΑΕΙ-Πανεπιστήμια! Αλλά για να το κάνουν αυτό έπρεπε να δηλώσουν, ότι θα πάρουν στη γ λυκείου απολυτήριο (λυκείου) και όχι πτυχίο (ΕΠΑΛ). Σε αυτή την περίπτωση έκαναν τα μαθήματα του ΕΠΑΛ γ λυκείου και στα μαθήματα "κατεύθυνσης/ειδικότητας", παρακολούθηση στο ΓΕΛ... Και πάλευαν με τις βάσεις του ΓΕΛ αν θυμάμαι καλά (όχι ξεχωριστά ποσοστά όπως στο σήμερα, όλοι με τα ίδια θέματα).
Έτσι, ιστορικά, διάλεγαν το μονοπάτι του πτυχίου ΕΠΑΛ (και αρχικός στόχος βασικά για να πας ΕΠΑΛ αν δεν μιλάμε για το γενικό χαβαλέ), που οδηγούσε στα 20% (ή 25%) προσφερόμενες θέσεις των (κατηργημένων πια) ΤΕΙ (κάποτε με βαθμό πτυχίου ΕΠΑΛ, μόλις "ανακαλύφθηκε" η κομπίνα, με πανελλήνιες ΕΠΑΛ... έκθεση-μαθηματικά-2 μαθήματα ειδικότητας που ξέρετε και σήμερα).
kristinbacktoschool
Νεοφερμένο μέλος

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Στο γενικό η πρώτη επιλογή μου έχει γύρω στα 17.000 και στα ΕΠΑΛ 18.000 ενω η δεύτερη 14.500 γενικό και 12.000 ΕΠΑΛ
Στο επαλ, με μπόλικο προσωπικό διάβασμα θα καταφέρεις πιο εύκολα να βγάλεις τέτοιο βαθμό από ότι στα Γελ. Αλλά για να ανταπεξελθεις και στο πανεπιστήμιο, θα σου πρότεινα πολύ καλή οργάνωση διαβάσματος στο σπίτι, και αν δεν το έχεις εύκολο μόνη σου, οπωσδήποτε φροντιστήριο. Οχι επειδη είναι απαιτητικές οι πανελλήνιες στα επαλ αλλά επειδή πολλές φορές οι καθηγητές στα επαλ δεν το πολυκουραζουν το μάθημα. Επικεντρώνονται στα ειδικότητας και τα μαθήματα γενικής παιδείας μένουν αδουλευτα. Ίσως είναι κ σε πιο σχολείο θα πέσεις στη τελική αλλά η γενική εικόνα που έχω πάρει από παιδιά που πήγαν είναι αυτη.
ada1974
Νεοφερμένο μέλος

Στον τομέα υγείας και πρόνοιας θέλεις πάνω από 16.000 μόρια για να περάσεις σε καλή σχολή.Οποτε αν θες αυτόν τον τομέα η άποψη μου είναι να πας Γελ.Αν θες άλλον τομέα καλύτερα να πας ΕΠΑΛ.Οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί και θέσεις λίγες.Επισης η Ανατομία θέλει υπερβολικό διάβασμα .Δεν είναι τόσο εύκολα τα μαθήματα!Λοιπόν παιδιά φέτος θα πάω β λυκείου και ενώ έχω γραφτεί σε γενικό η οικογένειά μου με προτρέπει να πάω στα ΕΠΑΛ γιατί ίσως περάσω πιο εύκολα σε μια σχολή.Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι είμαι καλή μαθήτρια και ότι έχει τομεα στα ΕΠΑΛ που με ενδιαφερει.Δεν ξέρω όμως τι να κανω.!Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τα ΕΠΑΛ !Όμως συγγενικό μου πρόσωπο χωρίς διάβασμα τόσα χρόνια έχοντας όμως πολλές δυνατότητες(αν ένας μαθητής θέλει 1 ωρα διάβασμα να κατανοήσει κάτι αυτός κάνει μιση) έγραψε 12.500.Εσεις πιστεύετε ότι θα είναι πιο εύκολα από τα ΕΠΑΛ ?
Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πάντως εγώ έχω παρατηρήσει ότι καλοί μαθητές πηγαίνουν στα ΕΠΑΛ για ευκολότερη πρόσβαση στα ΑΕΙ.Και επίσης το γεγονός ότι φέτος ασχολούνται με τις υψηλές φαθμολογιες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ
Viedo
Διάσημο μέλος

Αξίζει να προσπαθήσεις από ΕΠΑΛ πάντως!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.