ΕΠΑ.Λ. Vs Γενικό Λύκειο

Ποιο θεωρείτε καλύτερο;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 97)
  • Γενικό Λύκειο

• ΕΠΑΛ

• ΔΞ/ΔΑ

Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.
ειδες που το παραδεχτηκες μονη σου: << εμείς οι υπεργαμάτοι γιατροί μαζί με τους ΗΜΜΥτες κυβερνάμε τον κόσμο>>

To παίρνω πίσω το προηγούμενο ποστ. Μάλλον δεν έχεις καν εγκέφαλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μόνο ο Ελληνάρας πιστεύει ότι τελειώνοντας ενα πτυχίο 5ετούς διάρκειας ΗΜΜΥ και πηγαίνοντας στο εξωτερικό αρκεί για να του φέρουν τα τσουβάλια με το χρήμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Μόνο ο Ελληνάρας πιστεύει ότι τελειώνοντας ενα πτυχίο 5ετούς διάρκειας ΗΜΜΥ και πηγαίνοντας στο εξωτερικό αρκεί για να του φέρουν τα τσουβάλια με το χρήμα.Επτά χρόνια κρίσης και ακόμα να βάλουμε μυαλό!

paopaopao, όπου κι αν πάω, σ' αγαπάωπαωπαω :clapup:

paopaopao, όπου κι αν πάω, σ' αγαπάωπαωπαω :clapup:

καποια ζωα δεν με πιστευανε τωρα θα με πιστεψουν και αυτα .ΗΜΜΥ και ξερο ψωμι
και λεφτα με τις σακουλες

Σαν παλιότερη εδώ μέσα θα έπρεπε να ξέρεις οτι πολλές φορές δεν παίρνουμε στα σοβαρά οτι γράφουν τα μέλη μετά απο 7 χρόνια οικονομικής κρίσης οι επιπτώσεις στο hardware του εγκεφάλου είναι δραματικές.Πόσο να αντέξει και αυτό το ρημάδι?

ανταποδιδω τον χαρακτηρισμο δεσπινοις.Να θυμασαι ομως οταν εγω θα παιρνω τον παχυλο μισθο εσυ θα με κοιτας με γυαλια μυωπικα

:) μπορώ να συγκρίνω ιατρική και νοσηλευτική αλλα δε θα το κάνω με λεπτομεριες γιατι θα προκάλεσω αντιδράσεις και δε θα βγει πουθενά. Πάντως θεωρώ την νοσηλευτική την θεωρώ για την ώρα πιο δύσκολη και πολυ πιο κουραστική .

Τώρα όσο αφορά την αποκατάσταση η υγεία εχει ζήτηση και στους καιρούς της κρίσης τα επάγγελματα υγείας επιβιώνουν.

Τελευταία επεξεργασία:
Σαν παλιότερη εδώ μέσα θα έπρεπε να ξέρεις οτι πολλές φορές δεν παίρνουμε στα σοβαρά οτι γράφουν τα μέλη μετά απο 7 χρόνια οικονομικής κρίσης οι επιπτώσεις στο hardware του εγκεφάλου είναι δραματικές.Πόσο να αντέξει και αυτό το ρημάδι?

λεφτα υπαρχουν

Καλησπερα σε ολους θα ηθελα να μαθω απο καποιον που γνωριζει να μου πει την καλυτερη γνωμη γιατι ειμαι σε διλλημα.Ειμαι δευτερα λυκειο βγαζω 13μισο σε γενικο λυκειο αλλα σκεφτομαι να παω ναυτικο οπου μαρεσει γιατι θελω να παω για μηχανικος.Πανελληνιες δυσκολα θα γραψω καλα γιατι δεν ειμαι τυπος που εχω πολυ υπομονη με το διαβασμα αλλα κατι μου παν οτι στο εμπορικο ναυτικο περνας μονο και με το απολυτηριο του γενικου.Παντως στη 3η λυκειου αν μεινω γενικο μπορω να βγαλω υψηλο βαθμο διοτι αυτοι που δεν γραφουν πανελκηνιες τους βαζουν υψηλους βαθμους ευχαριστω για την υπομονη σας !!

Που ειναι το διλημμα ? Καθεσαι στο γενικο και πας εμπορικο ναυτικο .

Το ιστορικό και το τμήμα της φιλολογίας έχουν αρκετά καλές προοπτικές απασχόλησης, όπως έχει επίσης και το τμήμα κοινωνιολογίας.

Sure

Διάβασα σε ένα άλλο θέμα ότι το τμήμα στατιστικής έχει πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση γιατί είναι πολύ λίγοι οι απόφοιτοι.Υπάρχει κάποιος που μπορεί να το επιβεβαιώσει?

Αν εξαιρέσεις τη λίγο αστεία προφορά (κι εγώ έχω όταν είμαι στο χωριό, no offence) δεν βρίσκω ένα καλό λόγο να μην πάει κάποιος ΕΠΑΛ πλέον. Ειδικά εάν είναι και καλός μαθητής με τα μυαλά στο κεφάλι, θα φυσάει εκεί μέσα.
Βέβαια, από φέτος πολλοί επέλεξαν αυτό το δρόμο, για πιο εύκολη εισαγωγή στη σχολή της αρεσκείας τους, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σκληρού ανταγωνισμού στις πανελλήνιες.
Ειδικά εάν είναι κάποιος τζιμάνι, πάει εσπερινό (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) και ξεμπερδευεί, ας κάνει 1 χρονιά παραπάνω, σιγά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βέβαια, από φέτος πολλοί επέλεξαν αυτό το δρόμο, για πιο εύκολη εισαγωγή στη σχολή της αρεσκείας τους, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σκληρού ανταγωνισμού στις πανελλήνιες.
Ισχύει.

Βέβαια όσο και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Για κάποιον που διαβάζει πάλι τα πράγματα είναι πολύ εύκολα μιας και η δυσκολία μεταξύ πανελληνίων από ΕΠΑΛ (2 μαθήματα ειδικότητας τα οποία έχουν διπλό συντελεστή βαθμολογίας) και ΓΕΛ ειναι αστεία

Να δεις που σε λίγα χρόνια θα πηγαίνουν σε ΓΕΛ για να μπούνε πιο εύκολα σε μια σχολή :p

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν παιδιά φέτος θα πάω β λυκείου και ενώ έχω γραφτεί σε γενικό η οικογένειά μου με προτρέπει να πάω στα ΕΠΑΛ γιατί ίσως περάσω πιο εύκολα σε μια σχολή.Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι είμαι καλή μαθήτρια και ότι έχει τομεα στα ΕΠΑΛ που με ενδιαφερει.Δεν ξέρω όμως τι να κανω.!Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τα ΕΠΑΛ !Όμως συγγενικό μου πρόσωπο χωρίς διάβασμα τόσα χρόνια έχοντας όμως πολλές δυνατότητες(αν ένας μαθητής θέλει 1 ωρα διάβασμα να κατανοήσει κάτι αυτός κάνει μιση) έγραψε 12.500.Εσεις πιστεύετε ότι θα είναι πιο εύκολα από τα ΕΠΑΛ ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου,

Γενικά τα μαθήματα είναι ευκολότερα στο ΕΠΑΛ από θέμα ύλης και βαθμού δυσκολίας, συγκριτικά με το ΓΕΛ. Είναι ευκολότερο να συγκεντρώσεις υψηλότερη βαθμολογία σε ΕΠΑΛ από ότι σε ΓΕΛ.

Δεν είναι κακή ιδέα να πας σε ΕΠΑΛ, πολλά παιδιά το κάνουν. Είτε έχεις στόχο υψηλόβαθμη σχολή είτε όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως διεκδικείς λιγότερες θέσεις συγκριτικά με ΓΕΛ, αλλά αυτό μην σε ανησυχεί. Οι βάσεις εισαγωγής είναι χαμηλότερες γενικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Γνωριχω ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες και αυτό με ανησυχεί λίγο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back