Επειδή πηγαίνω ΕΠΑΛ και πήγα και ΓΕΛ θα σου πω ότι και μάθημα γίνεται στα ΕΠΑΛ αρκεί να προσέχεις στη τάξη και να διαβάζεις και οι βαθμοί είναι αξιοκρατικοί. Αν διαβάζεις θα εχεις μέσο όρο καλό, αν οχι τα ίδια με το ΓΕΛ χαρες δε γίνονται πουθενά. Απλά το πλεονέκτημα είναι στο ΕΠΑΛ το πτυχίο, το οποίο θα έχει αξία εαν έχει καλό βαθμο και κυνηγησεις τη δουλειά που σου αρέσει. Μάλιστα μπορείς να δουλεύεις και μετα να δίνεις πανελλήνιες για κάτι ανωτερο. Πρόσεχε μόνο την ομάδα που θα διαλέξεις στο ΕΠΑΛ. Η Β ομάδα σου΄δίνει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με το ΓΕΛ. Επίσης ισότιμο απολυτήριο. Η διαφορά ξέρεις ποιά είναι αυτη τη στιγμή με το υπάρχον σύστημα? Ότι, οι βάσεις είναι αυξημένες απο το ΕΠΑΛ δλδ. αν δώσεις πανελλήνιες απο ΕΠΑΛ θα είναι πχ 1500 σε κάποια σχολή? Απο ΓΕΛ είναι 1400 για την ίδια. Σε συμφαίρει όμως και το βρίσκω δίκαιο. Απο ΕΠΑΛ θα δώσεις 2 μαθήματα ειδικότητας που σημαίνει επειδή σου αρέσει ο τομέας που πας θα σου είναι εύκολο να γραψεις άριστα, στο χερι σου είναι. Απο ΓΕΛ θα δώσεις μόνο τα κλασικά μαθήματα φυσική,χημεία, πληροφορικές κτλ. Αρα απο ΕΠΑΛ έχεις δυνατότητα να περάσεις ποιό ευκολα γιατι η διαφορά στη βάση καλύπτεται απο τα 2 μαθήματα που θα πρέπει να είσαι άριστος και θα είσαι μιας και σε ενδιαφέρει ο τομέας σου.
Συμπερασμα. Ακολουθώντας ΕΠΑΛ συνειδητά και ολοκληρώνοντας τα όλα (πρακτική άσκηση που θα πρέπει να βρεις να κάνεις κάπου μόλις τελειώσεις τη Γ λυκείου ΕΠΑΛ)και αγαπώντας αυτό που θα κάνεις, θα έχεις τελικά ένα πτυχίο με το οποίο θα μπορείς να βγεις να ψάχνεις στην αγορά εργασίας, σύν το γεγονός ότι θα μπορέσεις να δώσεις και σε ανώτερη σχολή κάποια στιγμή(με τη πρακτική αυτή τη φορά κατοχυρωμένη μέσω σχολής).
Απο ΓΕΛ πας απο το κλασικό δρόμο. Τελειώνεις, δουλεύεις όπου βρεις μέχρι να περάσεις σε κάποια σχολή απο την οποία το πλεονέκτημα θα είναι ότι η πρακτική άσκηση γίνεται εντός κι όχι κτυπώντας ξένες πόρτες.
Πρώτα απο όλα αποφάσισε να είσαι απο τους πρώτους σε αυτό που θα κάνεις. Έτσι θα πετύχεις σε όποιο λύκειο κι αν πας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.