prwteas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος

Εμενα ναι! Κυριως μετα, οταν διαβαζω τα χειρογραφα. Απλα εχω την ιδιοτροπια οταν κατι ειναι γραμμενο με τα δικα μου γραμματα, να μου μενει καλυτερα!Το θεωρώ εντελώς μη πρακτικό να αντιγράφεις ολόκληρα αποσπάσματα εκτός από χρονοβόρο. Η προσοχή επικεντρώνεται στο πότε θα τελειώσεις το γράψιμο για να ξεκουράσεις το χέρι σου, αντί να αποτυπωθούν πραγματικά οι πληροφορίες. Σου φέρνει αποτελέσματα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntinoula
Νεοφερμένο μέλος

Katerina!
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Katerina!
Νεοφερμένο μέλος

Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος

-----------------------------------------
Καλή επιτυχία και ψυχραιμία (όσο γίνεται...)

Τζίνα
Νεοφερμένο μέλος

annmary
Νεοφερμένο μέλος

Κι εγώ θα σου πω τα ίδια, καλό είναι να τα μαθαίνεις από τη αρχή με τα λόγια του βιβλίου. Είναι καλύτερο για τους εξεταστές,αλλά και για σένα αφού θα έχεις περισσότερη ατοπεποίθηση (που είναι το 40% σχεδόν της επιτυχίας) και δε θα υπάρχει περίπτωση να χάσεις από θεωρεία. Πρέπει φυσικά να κάνεις ΠΟΛΛΕΣ επαναλήψεις. Φυσικά είναι πολύ δύσκολη, αλλά νομίζω είναι ο μόνο τρόπος για να τα πας καλά (εγώ με τέτοιο διάβασμα έγραψα 19.7)
-----------------------------------------
Καλή επιτυχία και ψυχραιμία (όσο γίνεται...)![]()
χαχα..κι εγω 19,7 εγραψα (99-98)..τεσπα..παντως ναι..φροντιζε απο τη αρχη να προπσαθεις να τη μαθαινεις οσο καλυτερα μπορεις..γιατι μετα θα ειναι ΒΟΥΝΟ...πιστεψε με..αα και φυσικα να την κατανοεις πααραα πολυ καλα πριν τη μαθεις...και κανε και καμια επαναληψουλα..εστω αναγνωσουλα βρε παιδι μου

χρηστοσ17
Νεοφερμένο μέλος

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

expert_biologist
Νεοφερμένο μέλος

Πρέπει να καταλάβεις τα εξής:
Νημάτιο χρωματίνης = 1 χρωμόσωμα = 1 μόριο DNA
Ινίδιο χρωματίνης = 1 χρωμόσωμα = 1 μόριο DNA
Αδελφά ινίδια χρωματίνη ενωμένα στο κεντρομέρος = 1 χρωμόσωμα = 2 μορια DNA
Αδελδές χρωματίδες ενωμένες στο κεντρομέρος = 1 χρωμόσωμα = 2 μόρια DNA
Και τώρα ένα παράδειγμα:
Αρχή μεσόφασης: 20 χρωμοσώματα, 20 νηματια χρωματίνης, 20 μόρια DNA
Μέσον μεσόφασης: 20 χρωμοσώματα, 40 ινίδια χρωματίνης ανά δύο αδελφά και ενωμένα στο κεντρομέρος, 40 μόρια DNA
Μετάφαση: 20 χρωμοσώματα, 40 χρωματίδες ανά δύο αδελφές ενωμένες στο κεντρομέρος, 40 μόρια DNA
Τελόφαση: σε κάθε κύτταρο: 20 χρωμοσώματα, 20 ινίδια χρωματίνης, 20 μόρια DNA.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια οποιασδήποτε φύσης μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου. Η βιολογία είναι ένα τόσο ωραίο μάθημα, αρκεί να το καταλάβει κάποιος. Τότε μόνο παίρνει 100! Και φέτος είχα μαθητή που πήρε 100 κι ας βάλανε εκείνο το θεματάκι, εμείς τα είχαμε εξηγήσει όλα. Μην υποβιβάζετε το μάθημα σας παρακαλώ, δεν είναι μόνο παπαγαλία και το απέδειξε φέτος!
Κοντά σας για ότι χρειάζεστε.
Καραγιάννη Άννα
Βιολόγος
:no1:
brijs
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
seferhs2001
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γεια σας.. Ειμαι μαθητρια γ λυκειου καξ πραγματικα δεν καταλαβαινω και πολυ την βιολογια!! Μηπως εχετε καποια συμβουλη ή καποιο σαιτ ή βοηθημα για να την καταλαβω καλυτερα;;;;
Έχει πολλά καλά βίντεο στο YouTube... Και να λύνεις πολλές ασκήσεις, βοηθάει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiyoshi
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γεια σας.. Ειμαι μαθητρια γ λυκειου καξ πραγματικα δεν καταλαβαινω και πολυ την βιολογια!! Μηπως εχετε καποια συμβουλη ή καποιο σαιτ ή βοηθημα για να την καταλαβω καλυτερα;;;;
Θα σου πρότινα να παρακολουθήσεις βιντεάκια πάνω στα σημεία που κολλάς καθώς στο να μάθεις βιολογία σημαντικό ρόλο παίζουν οι εικόνες.
Επιπλέον, μίλα με τους καθηγητές σου στο σχολείο ή στο φροντιστήριο για κάθε σου απορία. Σε πολλά σημεία το σχολικό δεν είναι αρκετά αναλυτικό με αποτέλεσμα ο μαθητής να μπερδεύεται ή να μην καταλαβαίνει σωστά τις έννοιες.
christos87
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.