Το να βγάλει κανείς μια οποιαδήποτε σχολή και με αξιοπρεπή βαθμό και σχετικά στην ώρα του, δεν θέλει πάρα πολύ κόπο, τουλάχιστον σίγουρα όχι όσο δείχνουν πολλοί εδώ. Εγώ πιστεύω ότι οποιαδήποτε σχολή μπορεί να βγει, χωρίς ακραιότητες. Οπότε χρόνος υπάρχει. Όποιος λέει το αντίθετο μάλλον πουλάει παραμύθι.
Το να αποκτήσεις ουσιαστική και βαθιά γνώση όμως ή το να στοχεύσεις στην πρωτιά από άποψη βαθμών, τότε είναι δύσκολο. Και σε ορισμένες σχολές ακόμα πιο δύσκολο (είτε λόγω καθηγητών, είτε λόγω της φύσης του αντικειμένου σου, είτε..). Εδώ ναι λίγο χρόνο θα έχεις και αρκετή πίεση-άγχχος. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν στοχεύει σε αυτά, γιατί δεν είναι ώριμοι ακόμα (ως προς το κομμάτι των γνώσεων κυρίως, ηρεμήστε). Αυτά από την εμπειρία μου, έρχονται πιο μετά, όταν βγεις από τη λυκειακή λογική.
Ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι ότι ίσως ο καθένας έχει ορίσει διαφορετικά το "θέλει πολύ κόπο και διάβασμα να βγάλεις μια σχολή κλπ".
Για μένα το (5 ώρες διαλέξεις την ημέρα + 3-4 ώρες διάβασμα την ημέρα (κατά μέσο όρο)) δεν είναι κάτι ακραίο που δεν σε αφήνει χρόνο ή που σου δίνει το δικαίωμα να γκρινιάζεις. Και επίσης μπορείς να βγάλεις τη σχολή και με λιγότερο από αυτό λολ (και χωρίς να καθυστερήσεις 2 χρόνια και να έχεις μέσο όρο 6).
Τόσοι παίρνουν πτυχίο από ιατρική, ημμυ, φιλολογοι etc, ποιοι απο αυτοί διαβάζουν κατά μέσο όρο 3-4 ώρες καθημερινά για 4-6 χρόνια? Ελάχιστοι. Και για αυτό ελάχιστοι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν και που ξέρεις ότι ξέρουν το αντικείμενό τους.
You are not special kids...