Δραστηριότητες εκτός σχολής

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι διάβασμα ήδη έχω πολύ,αλλά εννοείται πως δεν με τρομάζει δεδομένου ότι όταν φαντάζομαι να μπορώ να παίξω στίχους από κάποιο γνωστό κομμάτι ενθουσιάζομαι! Με ανησυχεί το γεγονός,πως δεν έχω ιδέα από μουσική και το πως θα μάθω όλα αυτά τα θεωρητικά.Αναφορικά με το βαθμό δυσκολίας της θεωρίας;
Πιάνο θα πρέπει ας πούμε να έχω και στο σπίτι μου για την εξάσκηση;

Από τη στιγμή που αποφασίζεις να ασχοληθείς με τη μουσική σοβαρά, να ξέρεις πως θα πρέπει να κοπιάσεις. Καταρχάς δεν γίνεται να μάθεις μόνο το όργανο, πρέπει να κάνεις και θεωρία όπου είναι σαν μαθηματικά (κατ' ουσίαν μαθηματικά είναι). Στην αρχή θα κάνεις σολφέζ και έπειτα από μερικές τάξεις αρχίζουν τα ωραία δηλαδή αρμονία, ντικτέ κλπ.
Αν θες απλά να παίζεις μερικά κομμάτια, ξεκίνα αρμόνιο. Είναι ευκολότερο αν και όχι το ίδιο με το πιάνο. Στο πιάνο θα κάνεις τους κλασσικούς ώστε να αποκτήσεις δεξιότητα και ευχέρεια και σίγουρα θα κάνεις και κάποια πιο ελεύθερα κομμάτια για να δουλέψεις και την έκφρασή σου. Πρέπει να έχεις υπομονή και να εξασκείσαι καθημερινά. Η συμβουλή (και η απαίτηση που είχε από μένα) της καθηγήτριάς μου ήταν να μαθαίνω απέξω τα κομμάτια ώστε να μπορώ να επικεντρωθώ στην απόδοση του κομματιού χωρίς να πρέπει να κοιτάω συνέχεια τις παρτιτούρες. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό θέλει πολύ εξάσκηση. Επίσης ναι, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ένα όργανο σπίτι σου εκτός κι αν μπορείς να πηγαίνεις κάπου αλλού (πχ αν έχεις κοντά σου κάποιο πολιτιστικό κέντρο, δεν ξέρω).
Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω, απλά πρέπει να ξέρεις καλά τι πρόκειται να ξεκινήσεις. Για να μπορέσεις να πει πως ξέρεις πιάνο θα χρειαστούν κάποια χρόνια (δεν υπερβάλλω).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top