Εξαρτάται για τι παιδιά μιλάμε και τι μπορείς να κάνεις. Αναλόγως τις ικανότητες που έχεις μπορεί να μην χρειάζεσαι προϋπηρεσία. Μπορείς ας πούμε να απασχολείς μεγαλύτερα παιδάκια πχ ένα 7χρονο που δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες, απλά χρειάζεται έναν ενήλικα να είναι μαζί του στο σπίτι όσο λείπουν οι γονείς του. Εγώ όταν τα παιδιά μου ήταν σε αυτές τις ηλικίες, μια νεαρή κοπέλα είχα, όχι κανονική baby sitter. Η κόρη μιας φίλης μου κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά για το χαρτζιλίκι της από 12 ετών (πολύ υπεύθυνο παιδί γενικά, ίσως είναι η εξαίρεση). Αν έχεις δυνατότητα να κάνεις κάτι δημιουργικό μαζί τους, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, σίγουρα θα βρεις οικογένειες που ενδιαφέρονται.
Εναλλακτικά ρώτα σε κέντρα μελέτης, φροντιστήρια, θεατρικά εργαστήρια. Συνήθως ψάχνουν βοηθούς ή άτομα για τη γραμματεία και στις θέσεις αυτές προτιμούνται όσοι αγαπούν τα παιδιά και μπορούν να τα απασχολούν όταν χρειάζεται. Τέτοιες θέσεις είναι καλές γιατί προσφέρουν εμπειρία γραφείου, και ένσημα, ίσως και ταμείο ανεργίας κάποια στιγμή.
Μην ψάχνεις μόνο αγγελίες, δικτυώσου μέσω Facebook σε ομάδες της περιοχής σου. Οι περισσότεροι γονείς εκεί ψάχνουν πρώτα.