Διαφορές μεταξύ τμημάτων ΗΜΜΥ;

kyriako

Νεοφερμένο μέλος

Ο kyriako αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
ΠΑΜΑΚ ημμυ; Πάντως, στο ΠΑΔΑ παίρνεις την πιο all around great εμπειρία. Είτε θες ενέργεια, είτε ηλεκτρονική-υπολογιστές, είτε τηλεπικοινωνίες. Δεν του λείπει κάτι (εκτός από καθηγητές στα εργαστήρια)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μάλλον ΠΔΜ εννοείς, το ίδιο ισχύει.

Έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα
Ναι

αποκατάσταση
ΠΑΔΑ 100%, φαίρνουν ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και άλλους για να προσλάβουν τελειόφοιτους. Σε εμάς στο ΕΜΠ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο (Μάλλον οι ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ έχουν κρατήσει σχέσεις από τότε που ήταν ΤΕΙ)

Τελευταία επεξεργασία:

F1L1PAS

Νεοφερμένο μέλος

Ο F1L1PAS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει γράψει 83 μηνύματα.
Από μικρός είχα τρέλα με τους υπολογιστές, οπότε η επιλογή σχολής ήταν εύκολη. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που ετοιμάζομαι για μηχανογραφικό, δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφόρων τμημάτων ΗΜΜΥ. Κυνηγάω να επικεντρωθώ πιο πολύ σε υλικό και προγραμματισμό κοντά στο επίπεδο του υλικού πάρα σε καθαρό προγραμματισμό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιες σχολές ταιριάζουν αυτό το προφίλ.
Αν θες προγραμματισμό, δίκτυα, cybersecurity ή τηλεπικοινωνίες, το ΗΜΜΥ Χανίων είναι πολύ καλή επιλογή, αν όμως θες υλικό (hardware), δήλωσέ το αν θες, αλλά σίγουρα μην το προτιμήσεις σε σχέση με άλλα ΗΜΜΥ που δεν είναι πρώην ΤΕΙ.

Greg25

Νεοφερμένο μέλος

Ο Greg25 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλίας. Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Αρχικά όλα τα τμήματα Ημμυ στην Ελλάδα είναι αξιόλογα. Ως φοιτητής στον Βόλο μπορώ να πω ότι ο τομέας της ενέργειας είναι αδύναμος αλλά γίνεται προσπάθεια να εξελιχθεί. Οι άλλοι τομείς του είναι decent.

psychoticwaltz

Νεοφερμένο μέλος

Ο psychoticwaltz αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Ισχύει η φήμη ότι το τμήμα του Βόλου είναι από τα πιο δύσκολα;

Greg25

Νεοφερμένο μέλος

Ο Greg25 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλίας. Έχει γράψει 44 μηνύματα.
Ισχύει η φήμη ότι το τμήμα του Βόλου είναι από τα πιο δύσκολα;
Είναι αρκετά δύσκολος δεν ξέρω κατά πόσο πιο δύσκολος είναι από αλλά τμήματα. Αρχικά αυτό που το κάνει δύσκολο είναι οι αλυσίδες μαθημάτων που σου προκαλούν άγχος. Αλυσίδες έχει και του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης η ύλη είναι δύσκολη αλλά και κάποιες περιπτώσεις κομπλεξικων καθηγητών όπου σε μαθήματα τους το ποσοστό επιτυχίας ήταν 20%-30% . Στο πρώτο έτος όπου είμαι και εγώ δίνουν πολύ βάση στον προγραμματισμό δηλαδή κάθε εβδομάδα θα έχεις να κάνεις και άλλη εργασία και κάποιες φορές θα έχεις και εργασία και ένα HW τα οποία έχουν περιθώριο 2 εβδομάδες. Προσωπικά πέρασα τα 8 από τα 10 μαθήματα αλλά έχω ακούσει περιπτώσεις να χρωστάνε 6 και 7 μαθήματα. Γενικά όλες οι σχολές ΗΜΜΥ είναι δύσκολες.

psychoticwaltz

Νεοφερμένο μέλος

Ο psychoticwaltz αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Το τμήμα της Ξάνθης θεωρείται πιο «ήπιο» γενικά;

Greg25

Νεοφερμένο μέλος

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 288 μηνύματα.
Οι ημμυ ειναι δυσκολες σχολες γενικα καθως εχουν και τα μαθηματα του φυσικου και του μαθηματικου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια