Διαφορές μεταξύ τμημάτων ΗΜΜΥ;

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 138 μηνύματα.
Σαν πολιτικος μηχανικος που η πρωτη του δουλεια ηταν σε ενεργειακο παρκο μεγαλης εταιρειας.Θεωρω οτι οποιος παει ΗΜΜΥ και ασχοληθει με ενεργεια ειναι παντελως ηλιθιος.Συγγνωμη κιολας

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 215 μηνύματα.
Οσο περναει ο καιρος και προχωραει η παγκοσμιοποιηση και η τεχνολογια τοσο θα απαξιωνονται οι σχολες. Τι εννοω με αυτο? Πλεον μπορεις να μαθεις τα παντα απο το σπιτι σου και να γινεις προγραμματιστης που ουσιαστικα ειναι ο πιο hot κλαδος. Στους ημμυ αν πας θα κανεις πιο απαρχαιωμενα πραγματα και θα διαβαζεις συνεχεια φυσικη και μαθηματικα. Υπαρχουν ατομα που εκαναν προγραμματισμο στο λυκειο και στα 18 τους επιασαν δουλεια με καλο μισθο και στα 25+ ηταν senior γιατι μετραει η εργασιακη εμπειρια πιο πολυ. Για μενα αν καποιος θελει κωδικα καλυτερα πληροφορικη παρα ημμυ. Δεν ειμαστε πχ στο 2008 που περιμενεις το πανεπιστημιο να σε μαθει πραγματα ειμαστε στο 2025 που οτι θες μα οτι θες (c, assembly, java) να μαθεις υπαρχει στο διαδικτυο. Επαγγελματα που μπορεις να κανεις απο ημμυ που δεν μπορεις χωρις πτυχιο ειναι κατι τερμα εξιδικευμενο οπως πχ hardware engineer στην nvidia αλλα εκει θες phd.

st.krf

Νεοφερμένο μέλος

Ο st.krf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Από μικρός είχα τρέλα με τους υπολογιστές, οπότε η επιλογή σχολής ήταν εύκολη. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που ετοιμάζομαι για μηχανογραφικό, δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφόρων τμημάτων ΗΜΜΥ. Κυνηγάω να επικεντρωθώ πιο πολύ σε υλικό και προγραμματισμό κοντά στο επίπεδο του υλικού πάρα σε καθαρό προγραμματισμό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιες σχολές ταιριάζουν αυτό το προφίλ.
Καλησπέρα! Δυναά τμήματα στους υπολογιστές είναι ΕΜΠ και Ημτυ Πάτρας(επισης και σε ρομποτ) ...μπορεί να σε ενδιαφέρουν και τα ceid ...

Jimmius

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jimmius αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Ceid πατρα θεωρω καλυτερο απο ημμυ αμα θες αποκλειστικα κωδικα μην πω βασικα πληροφορικη εκπα αν εισαι απο αθηνα.

Και απο πληροφορικη εκπα εχουν παει σε καλες θεσεις στην αμερικη. Για να πας αμερικη βασικα ειναι αδυνατο να πας χωρις να σπουδασεις εκει πρωτα δηλαδη 2 ετες μεταπτυχιακο αν εχεις (πολλα) λεφτα η 5ετες phd αν δεν εχεις. Επισης αλλο ενεργειακος ημμυ αλλο ηλεκτρονικος κλπ. Οι ημμυ θεωρουνται η "τοπ" σχολη γιατι απλα εχουν το κομματι των υπολογιστων που δεν το εχουν οι αλλες.
Να πω την αλήθεια θα μου φαινόταν βαρετό να ασχοληθώ μόνο με προγραμματισμό, πιο πολύ μου αρέσει το επίπεδο του υλικού. Απλά τον προγραμματισμό χαμηλού επιπέδου τον προσθέτω με τη λογική "τι κα το κάνεις το υλικό αν δεν του βάλεις έναν κώδικα που να ελέγχει το πώς θα λειτουργεί;" (άρα τύπου firmware και συναφή)

thepigod762

Νεοφερμένο μέλος

Ο thepigod762 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Εάν είσαι Πάτρα/Χανιά και θες να γλιτώσεις ενοίκια, θα μπορούσες να δηλώνεις Πάτρα/Χανιά, είναι πολύ καλά τμήματα. Εάν είσαι οπουδήποτε αλλού και περνάς ΗΜΜΥ ΕΜΠ, θα πρότεινα να δηλώσεις ΗΜΜΥ ΕΜΠ.
Ελπίζω να μην βγαίνω πολύ εκτός θέματος, αλλά αναφορικά με αυτή τη θέση, ότι στο ΕΜΠ η "ποιότητα" σπουδών είναι καλύτερη, με ποια κριτήρια εξάγει ο κόσμος αυτό το συμπέρασμα; Δεν το αμφισβητώ, εξάλλου από άγνοια μιλάω - και εγώ 18 είμαι και καλούμαι να κάνω την επιλογή μεταξύ ημμυ Θεσσαλονίκης - Αθήνας για το μηχανογραφικό - απλά μου φαίνεται ότι έχει καταντήσει σε preconveived notion η όλη ιδέα ότι στο μετσόβειο είναι όλα ένα επίπεδο ανεβασμένα. Καταλαβαίνω απόλυτα τη λογική στη σύγκριση με κάποιο επαρχιακό τμήμα χαμηλότερων μορίων, αλλά μου φαίνεται πως γενικά δυσδιάκριτες είναι οι διαφορές με το απθ (από άποψη καθηγητών, φοιτητών, προγράμματος σπουδών), και ότι στην τελική η απόφαση θα πρεπε να καθορίζεται και από προσωπικούς λόγους (ενοίκια, κόστος ζωής, κοινωνικότητα, εγγύτητα με την πατρική εστία κλπ). Και αυτά τα λέω γιατί αφορούν άμεσα και τη δική μου περίπτωση - μένω στη Λάρισα, αλλά έχω καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, είμαι εξοικειωμένος με την πόλη και είμαστε τυχεροί να έχουμε εκεί δικό μας διαμέρισμα 10 λεπτά από το πανεπιστήμιο. Κι όμως αυτή τη στιγμή δεν έχω ακόμη απορρίψει την επιλογή του εμπ, λόγω του κύρους και του ονόματος της σχολής.
Αλλά στην τελική έχει τόση βαρύτητα το όνομα του πανεπιστημίου; Και πώς γνωρίζεις ότι κυρίως στο μετσόβειο προσφέρεται η ευκαιρία για μεταπτυχιακό στα top tier πανεπιστήμια της Αμερικής; Και αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί να θεωρείται δείκτης αξιολόγησης της σχολής; Αν η προώθηση οφείλεται λέω εγώ σε κάποιον συγκεκριμένο καθηγητή, που έχει τις ανάλογες διασυνδέσεις, τότε δεν θα έλεγε τίποτα για τη σχολή παραμόνο ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι δικτυωμένος. Έχει δηλαδή τόση σημασία αν θα γράφει εμπ ή απθ, ώστε να επηρεάσει τη ζήτηση από τα μεταπτυχιακά προγράμματα;
Προφανώς αυτό το θέμα είναι πολυσυζητημένο και δεν καταλήγει κάπου, ο καθένας λέει τις απόψεις του, αλλά τι να κάνω με κατατρύχει αυτός ο προβληματισμός αυτόν τον καιρό, μηχανογραφικό γαρ!!!

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.247 μηνύματα.
Ελπίζω να μην βγαίνω πολύ εκτός θέματος, αλλά αναφορικά με αυτή τη θέση, ότι στο ΕΜΠ η "ποιότητα" σπουδών είναι καλύτερη, με ποια κριτήρια εξάγει ο κόσμος αυτό το συμπέρασμα;
Συνήθως αυτή τη γνώμη την έχουν όσοι δεν είναι στη σχολή, όσοι περνάνε στην συνέχεια την απομυθοποιούν.
Είναι αρκετά προβληματική σε πολλά σημεία που αφορούν και το πρόγραμμα και τους καθηγητές. Οι άλλες σχολές στην επαρχία δεν στερούνται τίποτα συγκριτικά με το ΕΜΠ, ίσα ίσα σε ξέρουν καλύτερα οι καθηγητές και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ουσιαστικότερο μάθημα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.249 μηνύματα.
Σαν πολιτικος μηχανικος που η πρωτη του δουλεια ηταν σε ενεργειακο παρκο μεγαλης εταιρειας.Θεωρω οτι οποιος παει ΗΜΜΥ και ασχοληθει με ενεργεια ειναι παντελως ηλιθιος.Συγγνωμη κιολας
Σεβομαι τις αποψεις σου αλλα εγω δεν τις ειδα στην αγορα.
Οποια πορτα χτυπησα ή με βρηκαν μου ειπαν ελα... και ηταν και πολυ μεγαλες πορτες μεσα σε αυτες( motor oil, metlen).
Δεν εχω πτυχιο ακομα ειπα ..δεν πειραζει θα παρεις ,στρατο να εχεις παει ομως.
Λευτα οχι ...τελευταια προσφορα προχθες στη λαρισα φωτοβολταικα..σπιτι και εξοδα πληρωμενα και 60€ την ημερα καθαρα ( μπλοκακι ή μισθο)... δεν ειναι πολλα.

Debugging_Demon

Νεοφερμένο μέλος

Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Από μικρός είχα τρέλα με τους υπολογιστές, οπότε η επιλογή σχολής ήταν εύκολη. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που ετοιμάζομαι για μηχανογραφικό, δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφόρων τμημάτων ΗΜΜΥ. Κυνηγάω να επικεντρωθώ πιο πολύ σε υλικό και προγραμματισμό κοντά στο επίπεδο του υλικού πάρα σε καθαρό προγραμματισμό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιες σχολές ταιριάζουν αυτό το προφίλ.
Τους ΗΜΜΥ ξέχνα τους. Μηχανικούς Υπολολογιστών θέλεις να πας. Είμαι 3ο έτος ceid και θέλω να επικεντρωθώ ακριβώς στους ίδιους τομείς και έχω μείνει εντελώς ευχαριστημένος από όλη την δομή των μαθημάτων. Βέβαια εγώ όταν ήμουν στην ηλικία σου δεν γνωριζα με ποιον τομέα της πληροφορικής να ασχοληθώ, αλλά στο προηγούμενο εξάμηνο μόλις το συνειδητοποίησα λόγω του μαθήματος "Λειτουργικά Συστήματα" που με ενθουσίασε όσο κανένα άλλο.

Το πρόγραμμα σπουδών του ceid τώρα περνά μια αναθεώρηση (είμαι στην πρώτη γενιά με το νέο πρόγραμμα σπουδών) οπότε στην ιστοσελίδα ίσως δεις κοινά μαθήματα μεταξύ 3ου και 4ου έτους (επειδή κάποια μαθήματα κατέβηκαν έτος στο νέο πρόγραμμα με σκοπό να αυξηθούν τα επιλογής από 15 που ήταν μέχρι πρότεινως σε 18). Αν κρίνω από πέρισι το νέο πρόγραμμα σπουδών θα είναι εντελώς πλήρες στο σαιτ (δηλαδή και για το 4ο έτος που έχει το τελευταίο υποχρεωτικό μάθημα) τον Ιούλιο οπότε stay tuned.

Από καθαρό υλικό έχεουμε ήδη αρκετά μαθήματα και ειδικά επιλογής. (Όπως για VLSI, Ενσωματωμένα συστήματα, Προχωρημένα Θέματα Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών κ.ο.κ)

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5.677 μηνύματα.
Οσο περναει ο καιρος και προχωραει η παγκοσμιοποιηση και η τεχνολογια τοσο θα απαξιωνονται οι σχολες. Τι εννοω με αυτο? Πλεον μπορεις να μαθεις τα παντα απο το σπιτι σου και να γινεις προγραμματιστης που ουσιαστικα ειναι ο πιο hot κλαδος. Στους ημμυ αν πας θα κανεις πιο απαρχαιωμενα πραγματα και θα διαβαζεις συνεχεια φυσικη και μαθηματικα. Υπαρχουν ατομα που εκαναν προγραμματισμο στο λυκειο και στα 18 τους επιασαν δουλεια με καλο μισθο και στα 25+ ηταν senior γιατι μετραει η εργασιακη εμπειρια πιο πολυ. Για μενα αν καποιος θελει κωδικα καλυτερα πληροφορικη παρα ημμυ. Δεν ειμαστε πχ στο 2008 που περιμενεις το πανεπιστημιο να σε μαθει πραγματα ειμαστε στο 2025 που οτι θες μα οτι θες (c, assembly, java) να μαθεις υπαρχει στο διαδικτυο. Επαγγελματα που μπορεις να κανεις απο ημμυ που δεν μπορεις χωρις πτυχιο ειναι κατι τερμα εξιδικευμενο οπως πχ hardware engineer στην nvidia αλλα εκει θες phd.
Οτι ειπε ο φιλος εδω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τους ΗΜΜΥ ξέχνα τους. Μηχανικούς Υπολολογιστών θέλεις να πας. Είμαι 3ο έτος ceid και θέλω να επικεντρωθώ ακριβώς στους ίδιους τομείς και έχω μείνει εντελώς ευχαριστημένος από όλη την δομή των μαθημάτων. Βέβαια εγώ όταν ήμουν στην ηλικία σου δεν γνωριζα με ποιον τομέα της πληροφορικής να ασχοληθώ, αλλά στο προηγούμενο εξάμηνο μόλις το συνειδητοποίησα λόγω του μαθήματος "Λειτουργικά Συστήματα" που με ενθουσίασε όσο κανένα άλλο.

Το πρόγραμμα σπουδών του ceid τώρα περνά μια αναθεώρηση (είμαι στην πρώτη γενιά με το νέο πρόγραμμα σπουδών) οπότε στην ιστοσελίδα ίσως δεις κοινά μαθήματα μεταξύ 3ου και 4ου έτους (επειδή κάποια μαθήματα κατέβηκαν έτος στο νέο πρόγραμμα με σκοπό να αυξηθούν τα επιλογής από 15 που ήταν μέχρι πρότεινως σε 18). Αν κρίνω από πέρισι το νέο πρόγραμμα σπουδών θα είναι εντελώς πλήρες στο σαιτ (δηλαδή και για το 4ο έτος που έχει το τελευταίο υποχρεωτικό μάθημα) τον Ιούλιο οπότε stay tuned.

Από καθαρό υλικό έχεουμε ήδη αρκετά μαθήματα και ειδικά επιλογής. (Όπως για VLSI, Ενσωματωμένα συστήματα, Προχωρημένα Θέματα Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών κ.ο.κ)
Ceid εχει πολλους κομπλεξικους καθηγητες , ειδικα γιαννενα.

Debugging_Demon

Νεοφερμένο μέλος

Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Ceid εχει πολλους κομπλεξικους καθηγητες , ειδικα γιαννενα.
Αυτό ειδικά δεν πρέπει να σε νοιάζει καθόλου όταν είσαι σε φάση που επιλέγεις την σχολή γιατί κάποιος που μπορεί να είναι κομπλεξικός για εσεένα μπορεί να μην είναι για εμένα κοκ. Μια σχολή την επιλέγεις με βάσει το αντικείμενο που έχει και το πόσο κοντά είναι σε αυτό που σου αρέσει. Σε όλες τις σχολές υπάρχουν καθηγητές κομπλεξικοί αλλά και καθηγητές διαμάντια

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5.677 μηνύματα.
Αυτό ειδικά δεν πρέπει να σε νοιάζει καθόλου όταν είσαι σε φάση που επιλέγεις την σχολή γιατί κάποιος που μπορεί να είναι κομπλεξικός για εσεένα μπορεί να μην είναι για εμένα κοκ. Μια σχολή την επιλέγεις με βάσει το αντικείμενο που έχει και το πόσο κοντά είναι σε αυτό που σου αρέσει. Σε όλες τις σχολές υπάρχουν καθηγητές κομπλεξικοί αλλά και καθηγητές διαμάντια
Οταν πληρωνεις ενοικια και τα εξοδα-χρονια τρεχουν , πρεπει να λαβεις και αυτο υποψιν σε δευτερευοντα βαθμο.

Debugging_Demon

Νεοφερμένο μέλος

Οταν πληρωνεις ενοικια και τα εξοδα-χρονια τρεχουν , πρεπει να λαβεις και αυτο υποψιν σε δευτερευοντα βαθμο.
Από τι θα το λάβεις υπόψιν? Από τυχαία ανώνυμα άτομα σε ένα φορουμ? Από γνωστούς που έχουν άλλους γνωστούς που είχαν την xy εμπειρία? Πως θα αποκτήσεις solid γνώμη για έναν καθηγητή πρωτου τον γνωρίσεις, πόσο μάλλον ικανή για να σε κάνει να απορρίψεις την σχολή as a whole?

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Από τι θα το λάβεις υπόψιν? Από τυχαία ανώνυμα άτομα σε ένα φορουμ? Από γνωστούς που έχουν άλλους γνωστούς που είχαν την xy εμπειρία? Πως θα αποκτήσεις solid γνώμη για έναν καθηγητή πρωτου τον γνωρίσεις, πόσο μάλλον ικανή για να σε κάνει να απορρίψεις την σχολή as a whole?
Ακριβως ναι. Αυτα τα λαμβανεις υποψιν. Απο φορουμ , ποσοστα σε εξεταστικες και γνωστους.

Debugging_Demon

Νεοφερμένο μέλος

Απο φορουμ , ποσοστα σε εξεταστικες και γνωστους.
Έχει τύχει οι απόψεις που έχω για καθηγητές να μην εξαρτώνται καθόλου από αυτά τα κριτήρια και πολλές φορές να κάνουν contradict απόψεις πολλων άλλων. Στο πρώτο έτος θυμάμαι χαρακτηριστικά ο καλύτερος κατά την απόψή μου καθηγητής του πρώτου έτους του ceid εχει 28,2% μέσο ποσοστό επιτυχίας. Και πολλοί τον έβριζαν, αλλά εγώ επειδή τον έχω γνωρίσει λέω είναι διαμαντάκι. Αντίθετα φέτος γνώρισα έναν άλλο καθηγητή που έχω ακούσει τα καλύτερα και μου φάνηκε ιδιαίτερα εγωιστής και ο τρόπος που εξέταζε το μαθημα μου φαινόταν πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου, τελικά αποδείχτηκε ότι τα καλά λόγια τα λένε επειδή χαρίζει βαθμούς....

Ένας καθηγητής σε εμένα μπορεί να έχει άλλο αντίκτυπο από αυτό που έχει σε άλλους 50. Δεν μπορείς να αφήνεις τέτοιες απόψεις των άλλων να καθορίζουν ούτε καν τα μαθήματα επιλογής που θα πάρεις, πόσο μάλλον σε ποια σχολή θα πας...

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.826 μηνύματα.
Moυ έχουν λείψει οι εποχές που βγάζαμε χολή για όλα τα τμήματα κυρίως των θετικών επιστημών vs HΜΜΥ. :happy: Όσο υπήρχαν και τα ΤΕΙ ήμασταν μια ωραία οικογένεια...

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

. Στο πρώτο έτος θυμάμαι χαρακτηριστικά ο καλύτερος κατά την απόψή μου καθηγητής του πρώτου έτους του ceid εχει 28,2% μέσο ποσοστό επιτυχίας
28.2% ειναι υψηλο-κανονικο ποσοστο. ΕΓω μιλαω για περιπτωσεις 10-20% μεσο ορο και συμπεριφορα αντικοινωνικη σε φοιτητες .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μαλλον εισαι μικρο ετος ακομα. Καλα κουραγια

Debugging_Demon

Νεοφερμένο μέλος

Τελευταία επεξεργασία: