Διαφορές ΗΜΜΥ και Ηλεκτρολογίας

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
@Dark2
Σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από τον κάθε τύπου πτυχίο: από τη μία υπάρχει η χρόνια αναλγησία του ΥΠΕΠΘ, από την άλλη υπάρχουν οι συντεχνίες που δεν θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα τους. Δεν είναι τυχαία η μη θέσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πολλές ειδικότητες των (Υπό)-Μηχανικών ΤΕΙ... αλλά και ΑΕΙ! Όμως, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία. Και φυσικά ήδη έχουμε το φαινόμενο (...όχι θα...) στην Ελληνική καθημερινότητα, για να αλλάξεις τη λάμπα πρέπει έχεις πτυχίο Πολυτεχνείου!

Συμφωνώ ότι για την Ελληνική αγορά δεν απαιτείται το Διδακτορικό (εξάλλου σχεδόν κανένας δεν θα στο «πληρώσει» στο μισθό), αλλά διαφωνώ σε αυτό που αναφέρεις για τη μελέτη κλιματισμού. Θαρρώ, η δυνατότητα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην «τυποποίηση» που αναφέρεις, δεν σημαίνει, παράλληλα, ότι δεν πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα. Αν είναι έτσι, άρα και ο... απόφοιτος ΙΕΚ ξέρει να «τυποποιεί» μελέτες με το Autocad?!?! Άλλωστε και αυτός "τεχνικό προσωπικό" θεωρείται...

Τα περί 4ετίας που ανέφερες στα Πολυτεχνεία και της αναγνώρισης του πτυχίου τους ως MSc, είναι πιο πολύπλοκο το ζήτημα. Δεν θα επεκταθώ όμως στην παρούσα φάση, γιατί αυτομάτως θα είμαι εκτός θέματος... Ελπίζω στο άμεσο μέλλον να επανέρθουμε σε άλλο θέμα. Σκεφτείτε όμως το παράδειγμα και ποιος «κερδίζει»? Ο ΗΜΜΥ ή ο ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας με Μάστερ? Συγκρίνονται αυτοί οι δύο και με ποιο τρόπο? Ακαδημαϊκά και εργασιακά πρέπει να θεωρούνται το ίδιο?

Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί Μηχανικού, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη με τεχνικές λεπτομέρειες καθότι δεν είμαι Μηχανικός...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark2

Νεοφερμένος

Ο Dark2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Αγαπητέ Voudou οφειλω να σημειώσω μερικά πραγματάκια στις πραγματικά τεκμηριωμένες απόψεις σου.



Το πτυχίο του πολυτεχνείου και το πρόγραμμα σπουδών του ΔΕΝ προορίζεται για την αγορά εργασίας. Ο μηχανικός του πολυτεχνείου ΔΕΝ γνωρίζει κάτι παραπάνω από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό ΤΕΙ σε ότι αφορά την καθημερινή δουλειά του μηχανικού. Αναμφίβολα ομως, ο μηχανικός του πολυτεχνείου γνωρίζει καλύτερα μαθηματικά (ανώτερα μαθηματικά) και είναι καταλληλότερος για την διεξαγωγή ΕΡΕΥΝΑΣ και δημιουργίας νέας γνώσης. Αυτό όμως είναι η ακαδημαική διαφορά του απο τον μηχανικό ΤΕΙ και δεν έχει να κάνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά με την ακαδημαικότητα θα επαναλάβω.

Σε προηγούμενο μύνημά μου, είπα ότι στη καθημερινή δουλειά μερικες φορές οι μηχανικοί ΤΕΙ αποδεικνύονται καλυτεροι διότι το πρόγραμμα σπουδών τους (βασισμένο στο γερμανικό μοντέλο των Fachhoschole) τους επιτρέπει να κάνουν μελέτες και κατασκευές σαν αυτές που απαιτούνται απο την αγορά. Να το εξηγήσω αλλιώς, το να μελετήσεις και μάλιστα σοβαρα μια μηχανολογική εγκατάσταση ψύξης-θέρμανσης ή μιας ηλεκτρολογική εγκατάσταση ΔΕΝ απαιτεί να είσαι ερευνητής.
Υπάρχει μια προπαγάνδα που ξεκινάει απο το ΤΕΕ και τα πολυτεχνεία κατά των ΤΕΙ για καθαρά συντεχνιακούς λόγους. Στη Γερμανία, τα αντίστοιχα ΤΕΙ συχνά αναφέρονται και ως πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημων και οι απόφοιτοί τους έχουν ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των εκεί πολυτεχνείων. Τα τελευταία όμως συμμετέχουν σε όλες τις έρευνες -εκπονήσεις διδακτορικών- κάτι που δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τα Faschochsule τα οποία δίνουν μέχρι μεταπτυχιακό.

Επιμένω λοιπόν, πως τα ελληνικά ΤΕΙ ως Ανώτατα Ιδρύματα με 4 χρόνια σπουδών, παρέχουν όλο το θεωρητικό υπόβαθρο για τη δουλειά του μηχανικού. Τα πολυτεχνεία παρέχουν επιπροσθέτως το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο και για την έρευνα. Αυτή είναι η μοναδική τους διαφορά. Πραγματικά. Θα ξαναπώ ότι το να μελετήσεις την εγκατάσταση ψύξης θέρμανσης, ή τα ηλεκτρολογικά ενός κτιρίου ή τα στατικά μιας πολυκατοικίας ΔΕΝ απαιτεί να έχεις επίπεδο για διδακτορικό. Τα 4 χρόνια σπουδών στα Ανώτατα ΤΕΙ της χώρας επαρκούν και με το παραπάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lorgios

Νεοφερμένος

Ο lorgios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Nα απαντήσω κ εγώ που είμαι απόφοιτος της ΣΗΜΜΥ. Βρήκα τυχαία το σαιτ αυτό κ είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίουμε κάποια πραγματάκια... Μην μπερδεύεστε καταρχην. Άλλη η δουλειά του μηχανικού κ άλλη η δουλειά του τεχνικου. Τα τει βγάζουν εξειδικευμένους ηλεκτρολόγους,μηχανολογους κ.ο.κ. Η δουλειά τους είναι πρακτικής φύσεως. Η διαφορά η μεγάλη είναι οτι πλη ελαχίστων εξαιρέσεων οι απόφοιτοι των τει δεν θα μπορέσουν να κάνουν δουλειά μηχανικού. Αντίθετα ο μηχανικός με μια επιμόρφωση θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του ΤΕΙ. Το θέμα είναι οτι μια εταιρεία δεν συμφέρει οικονομικά να έχει μηχανικό να κάνει τη δουλειά του αποφοίτου του τει (τειτζης δεν μου αρέσει ως έκφραση.). Θα διφωνήσω με την άποψη οτι οι μηχανικοί είναι για έρευνα μόνο. Για να πάρει κάποια εταιρεία μηχανικό θα τον πληρώσει αρκετά λεφτά επομένως θα πρέπει να παράγει κ ανάλογο έργο με τον μισθό του. Για αυτό το λόγο κυρίως οι μηχανικοί έχουν πιο σοφισρικέ δουλειές. Κάτι άλλο που δεν μαθαίνουν τα τει στους φοιτητές τους είναι η ευρεία σκέψη. όταν έχουν κάποιο πρόβλημα να λύσουν ακολουθούν την πεπατημένη οδό κάνοντας παραδοχές που αρκετές φορές δεν ύφίστανται... Αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις καλείται ο μηχανικός να δώσει λύση... Η μηχανικοί στην πλειοψηφία μας δίνουμε λύσεις. Σχεδιάζουμε κ δεν κατασκευάζουμε τυποοιημένα πράγματα όπως ψύξη κ θέρμανση... Μην μπερδεύετε την κάθε ειδικότητα γιατί απλά κάνει διαφορετικά πράγματα... Ούτε να μπαίνετε στο τρυπάκι ποιός είναι καλύτερος γιατί κ οι μηχανικοί δεν μπορούν χωρίς τεχνίτες αλλά κ οι τεχνίτες χωρίς μηχανικούς...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

andreas157

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αίγιο (Αχαΐα). Έχει γράψει 147 μηνύματα.
Ούτε να μπαίνετε στο τρυπάκι ποιός είναι καλύτερος γιατί κ οι μηχανικοί δεν μπορούν χωρίς τεχνίτες αλλά κ οι τεχνίτες χωρίς μηχανικούς...

yeah, that's the way
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark2

Νεοφερμένος

Ο Dark2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Iorgios

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Στα 4 χρόνια σπουδών σε ένα ανώτατο ίδρυμα όπως τα ΤΕΙ μια χαρά αποκτά, όποιος θέλει, τις γνώσεις για τα ασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού. Η αντίθετη άποψη καλλιεργείται σε βαθμό σχεδόν προπαγάνδας στα πολυτεχνεία κατ' εντολήν των κλαδικών συλλόγων πρωτοστατούντος του Τεχνικού Επιμελητηρίου για καθαρά συντεχνιακούς λόγους. Το περίγραμα σπουδών στα ΤΕΙ δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι αυτό που πρέπει να έχει ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός. Αναρωτιέμαι, τι σοι ηλεκτρολόγοι βγαίνουν απο το πολυτεχνείο όσοι πέρνουν ροή/κατευθυνση τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρ. Υπολογιστών κλπ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Θέλετε μια απόδειξη για το περίγραμμα σπουδών των τεχνολόγων ηλεκτόλόγων μηχανικών (ΤΕΙ) ?

Ρίξτε μια ματιά εδώ και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Περίγραμμα σπουδών ηλεκτρολόγων ΤΕΙ : https://ikaros.teipir.gr/H-L/html/anprospou.html

Αγαπητοί φίλοι το πρόβλημα είναι ότι δεν έχετε καταλάβει κάτι γιατί κανείς ποτέ δεν το είπε. Το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στην Τριτοβαθμια εκπαίδευση σττηρίχθηκε στο Γερμανικό δυαδικό μοντέλο. Δηλαδή, από τη μια τα πολυτεχνεία και τα θεωρητικά πανεπιστήμια με προσανατολισμό κυρίως στην προαγωγή και την ανάπτυξη της έρευνας και από την άλλη τα πανεπιστήμια εφαρσμοσμένων επιστημών (ΤΕΙ - Fachhochschule) με σκοπό τον μηχανικό εφαρμογής. Τα επαγγελματικά δικαιώματα και των δύο είναι ακριβώς τα ίδια. Διότι, προσέξτε, μιλάμε για επ. δικαιώματα (ασκηση επαγγέλματος στην πράξη) και όχι ακαδημαικά.

Το μεγαλύτερο ποσοστό έρευνας στη Γερμανία, νέες τεχνολογίες, καινοτομίες, επιστημονικά επιτεύγματα γίνεται από τους αποφοίτους των universtitat (πολυτεχνείων). Αντίθετα, οι απόφοιτοι των εκεί ΤΕΙ, είναι υτοί που στελεχώνουν τα τεχνικά γραφεία, κάνουν τις μελέτες κτιρίων-βιομηχ. μονάδων, είναι οι μηχανικοι που έρχονται να μελετήσουν και να εφαρμόσουν αυτά που ανακαλύπτουν, αναπτύσσουν και εξελίσουν οι μεγάλες εταιρείες siemens, abb κλπ. μέσω της έρευνας. Οι αποφοιτοι των εκεί ΤΕΙ συμμετέχουν επίσης σε αυτό που λέμε τεχνολογική έρευνα ή εφαρμοσμένη έρευνα.

Δυστυχώς επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρωτογενής έρευνα, το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), προσπαθεί συκοφαντώντας τα ΤΕΙ, να καταπατήσει τα επ. δικαιώματά τους. Έχει επιβάλει λοιπόν, ως ΝΠΔΔ, ένα καθεστώς διχόνοιας και αποκλεισμών στον τεχνικό κόσμο. Τι λέει το ΤΕΕ με απλά λόγια ? "Επειδή δεν υπάρχει έρευνα, ούτε βιομηχανία στη χώρα, τότε αποφασίζω (ως ΤΕΕ) ότι για να έχεις δικαίωμα να βιδώσεις μια λάμπα, θα πρέπει να έχεις δίπλωμα πολυτεχνείου". Αυτή είναι η λογική του και γιαυτό προσπαθεί να απαξιώσεις όλους τους άλλους.

Ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, δείτε εδώ, μια ενδιαφέρουσα άποψη για το ρόλο και τη δράση του και το πως εκλέγεται ο πρόεδρός τους. Μια καταγγελία, σημειωτέον, μέσα από το ΤΕΕ.

https://users.auth.gr/~nxaf/Keimena/Epaggelmatika_Dikaiwmata_TEI.doc

Τα συμπεράσματα δικά σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lorgios

Νεοφερμένος

Ο lorgios αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Επειδή έχω πολλούς φίλους στα τει να σε ρωήσω το εξής... Θεωρείς σωστό να έχεις τα ίδια δικαιώματα με μένα τη στιγμή που έχεις 5 εξεταστικές το χρόνο κ εγώ μόνο 3? Θεωρείς δίκαιο να έχεις τα ίδια δικαιώματα με μένα που κάνω 5 χρόνια με οδηγό σπουδών 60 μαθημάτων? Θεωρείς δίκαιο να έχεις τα ίδια δικαιώματα με μένα που στις εξετάσεις σας δεν υπάρχει η στοιχειώσης επιτήρηση? Μέχρι κ μένα μου είχαν πει να πάω να γράψω για φίλο μου... Αυτά περι κλαδικών κ συκοφαντιών που λες μπορεί κ να ισχύουν... Αλλά από τη στιγμή που μπορούν τα τει να εξεταστούν 5 φορές!!!! το χρόνο σε ένα μάθημα όταν όλα τα υπόλοιπα πανεπιστημία μόνο 2 σε κάθε μάθημα αυτό από μόνο του λέει πολλά... Γιατί στην τελική κάποιος των τει μπορεί να δίνει όποιο μάθημα θέλει όποια στιγμή θέλει αλλά αν εμένα μου μείνει ένα θερινό τότε πρέπει να το δώσω η την θερινή εξεταστική ή την εξεταστική του σεπτέμβρη...

Θα διαφωνήσω κάθετα με το οτι οι απόφοιτοι των τει έχουν τις ίδιες γνώσεις με έναν απόφοιτο του πολυτεχνείου. Ο οδηγός σπουδών από μόνος του δεν μου λεέι κάτι. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δακτυλό μου. Γιατί λίγο πολύ είναι κοινό μυστικό τι γίνεται στα τει... μπορώ να αναφέρω παραδείγματα από το τει πειραιά που έχω πολλούς φίλους που διαβάζουν μια μέρα πριν την εξεταστικη κ κάνουν σμικρυννση το βιβλίο... Όταν εγώ διάβαζα 2 μήνες πριν την εξεταστική για ένα μάθημα... Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα τει αλλά στο τει πειραιά έχω ολοκληρωμένη αποψη... Και στο εμπ γίνεται αντιγραφή όπως παντού αλλά με μέτρο... Δεν γίνεται σε τέτοια έκταση... Ας κοιτάξουν τα τει πρώτα να διορθώσουν τα μεγάλα προβλήματα στη δομή κ την λειτουργία τους κ όταν φτάσουν στο επίπεδο να προσφέρουν γνώση ολοκληρωμένη ας πάρουν ίσα κ παραπάνω ακόμα δικαιώματα από τους μηχανικούς... Αλλά όχι να απαιτούμε βελτίωση χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ribo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 158 μηνύματα.
ρε lorgios μην ασχολησε με χαζους ειναι ανικητοι δεν υπαρχει περιπτωση
να κατανοησει οτι δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης των 2 σχολων
μην μπαινεις στο τρυπακι οτι εχουν μερικα μαθηματα σαν τα δικα μας
αυτο δεν σημαινει και τιποτα
ας το κλεισει καποιος το τοπικ ειναι καταντια να μπαινουν τετοιες συγκρισεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark2

Νεοφερμένος

Ο Dark2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
ribo

επειδή είσαι μικρός ακόμα και ενθουσιασμένος νομίζεις ότι θα γίνεις πανεπιστήμονας και θα μάθεις τα πάντα για τα πάντα. Η διαφορά σε ώρες μαθημάτων (θεωρία και εργαστήρια) ΤΕΙ και Πολυτεχνείου είναι όσες αντιστοιχούν σε 2 εξάμηνα σπουδών (και ούτε καθώς στο 10ατο εξάμηνο δεν υπάρχουν μαθήματα στο πολυτεχνείο). Είσαι μακρά νυχτωμένος αν πιστεύεις ότι απο τη σχολή σου θα βγεις παντογνώστης μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενεργειακός μηχανικός και ηλεκτρολογος μηχανικός και τηλεπικοινωνιακός μηχανικός και ηλεκτρονικός μηχανικός και χχχχχχ μηχανικός. Βαθύτατα νυχτωμένος και αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς απορώ τι κάνεις στο πολυτεχνείο. Επιτίθεσαι λοιπόν στα ΤΕΙ για κάτι το οποίο δεν γνωρίζεις. Σε ενημερώνω λοιπόν ότι όταν τελειώσεις τη σχολή σου στο πολυτεχνείο και βγεις στην αγορά εργασίας ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ουτε μια στοιχειώδη μελέτη να κάνεις. Θα αναγκαστείς τότε να καθήσεις δίπλα σε άλλους οπως καθίσανε πολλοί μηχανικοί ΤΕΙ ή πολυτεχνείων ρίχνωντας τους τόνους και εγκαταλείποντας πια εκ των πραγμάτων τις μεγαλομανείς ιδέες που σε διακατέχουν.

Τις ελιτίστικες και φαντασιακές προσδοκίες που έχεις θα τις δεις να γκρεμίζονται εκεί έξω, στα "δύσκολα" , και τότε ή θα δεις την αλήθεια κατάματα ή θα περιχαρακωθείς γύρω από τις συντεχνίες για να σώσεις το "image" του μηχανικού που θα λες ότι έχεις αλλά ΔΕΝ θα έχεις επι της ουσίας.

Τώρα, όπως είπα ξανά, είναι γνωστό ότι στα πολυτεχνεία καλλιεργείται σκοπίμως επιθετικό κλίμα σε βάρος των ΤΕΙ και άλλων πανεπιστημίων κατ' εντολήν του Τεχνικού Επιμελητηρίου και συντεχνιακών φορέων. Αναμφίβολλα οι σπουδές στο πολυτεχνείο είναι υψηλές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι σπουδές στις άλλες σχολές ΠΛΗΝ του πολυτεχνείου υστερούν.

Προς τον iorgios:
Ο μηχανικός είναι συνδυασμός θεωρίας και πράξης. Η ίδια η επιστήμη του μηχανικού στηρίζεται στη παρατήρηση και μελέτη φαινομένων. Μηχανικός δεν γεννιέσαι ούτε γίνεσαι λύνοντας ολοκληρώματα. Λύνοντας ολοκληρώματα μπορείς να γίνεις καλός αναλυτής και ερευνητής. Μηχανικός γίνεσαι όταν αντιλαμβάνεσαι το φαινόμενο συνολικά, γίνεσαι στο εργοτάξιο λύνοντας προβλήματα στην πράξη "αν σου κόβει", γίνεσαι φυσικά με τη γνώση και το θεωρητικό υπόβαθρο. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Το θεωρητικό υπόβαθρο το αποκτούν τόσο οι φοιτητές ΤΕΙ όσο κκαι αυτοί των Πολυτεχνείων. Την εμπειρία την αποκτάς με τα χρόνια. Αυτό που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εσύ αγαπητέ είναι οτι η διαφορά μηχανικών ΤΕΙ - Πολυτεχνείου αφορά όχι το επάγγελμα, αλλά την ακαδημαϊκότητα τους. Εκεί υπάρχει η μοναδική διαφορά. Οι του πολυτεχνείου έχουν τις βάσεις για να προχωρήσουν σε έρευνα. Τις βάσεις και τις γνώσεις για τη μελέτη μιας κατοικίας τις έχουν και οι δύο. Μπορείς να το καταλάβεις αυτό ?
Τώρα αυτα που αναφέρεις ότι έγιναν σε ένα ΤΕΙ (από φίλους σου), μπορεί κάλλιστα και κάποιος άλλος να τα αναφέρει για ένα πολυτεχνείο, (επίσης από φίλους του). Και να είσαι σίγουρος ότι τα έχουν αναφέρει. Δεν είναι επιχειρήματα όμως όπως αντιλαμβάνεσαι. Ξαναλέω όμως, το επίπεδο σπουδών στο πολυτεχνείο είναι πιο αναβαθμισμένο, δεν το αμφισβήτησα αυτό. ΟΧΙ ομως τόσο πιο πολύ όσο παρουσιάζουν μερικοί. Και αυτό αποδεικνύεται από το ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ? και η απάντηση είναι "οχι και πολλά πράγματα". ΆΡα ? τι μας λες ? η πραγματικότητα σε διαψεύδει. Μπες στο michanikos.gr να δεις τι απορίες έχουν νέοι ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ να φρίξεις. Στοιχειώδη πράγματα. Οπότε θα συμφωνήσω και εγώ σε κάτι που είπες. Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας. ΤΕΙ και Πολυτεχνεία πασχουν, όπως και όλο το σύστημα.

Οσοι σπουδάζετε στο πολυτεχνείο μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε και φυσικά να υποστηρίζεται ΤΥΦΛΑ τα συντεχνιακά συμφέροντα και τις απόψεις του κλάδους σας υποβαθμίζοντας όλους του άλλους. Μπορείτε να πιστεύετε σε Ανώτατα Ιδρύματα Α και Β κατηγορίας και σε επαγγελματικούς διαχωρισμούς. Από τους ευατούς σας μπορείτε να κρυφτείτε όσο θέλετε και να νομίζετε ότι βγήκατε παντογνώστες. Από την αλήθεια όμως ΔΕΝ μπορείτε να κρυφτείτε.

Τα ίδια ισχύουν για όλους. ΤΕΙ και Πανεπιστήμια. Γιαυτό καλό είναι να αφήσετε τις υπεροψίες και να αγωνιστείτε ως πιο νέοι για ενιιαία ανωάταητ πανεπιστημιακή εκπαίδευση, χωρίς διαχωρισμούς σε πτυχιούχους α και β κατηγορίας, και πάνω απ όλα να αντιμετωπίζεται τους συναδέλφους σας είτε ΤΕΙ είτε πολυτεχνείων με σεβασμό. Οι εξουσιαστικές κουλτούρες και οι νοοτροπίες "ανωτερότητας" που αποκτάτε καλό είναι να τις βάλετε στην άκρη και να μείνετε στην ΟΥΣΙΑ του πράγματος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john20

Νεοφερμένος

Ο john20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 81 μηνύματα.
Καλα μην υπερβαλεις Dark 2...Οταν βγαινεις απ το πολυτεχνειο εχεις μαθει να σκεφτεσαι, με ολη την σημασια της λεξεως , και σιγουρα μπορεις να φερεις σε περας οποια εργασια μηχανικης φυσεως σου ζητηθει οχι καταναγκη επειδη το εχεις διδαχθει αλλα γιατι εχεις μαθει να ερευνας σωστα.

Μην βγαζεις ισαξια πτυχια οταν το ενα θελει 65 μαθηματα-δυσκολα ως επι το πλειστον- και διπλωματικη εργασια και πιθανον πρακτικη ασκηση, ουτως η αλλως θεωρειται μαστερ του πολυτεχνειου.

Και οχι δεν σκεφτονται ολοι συντεχνιακα και δεν υποτιμουν ολοι τα ΤΕΙ διοτι πολυ απλα ειναι διαφορετικα.Δεν βγηκαν τυχαια οι ταξεις εργοληπτικων πτυχιων ακομα και στους διπλωματουχους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΚΚΚΚΚΚ

Νεοφερμένος

Η ΚΚΚΚΚΚ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Η Ηλεκτρoλoγία καλύπτει έvα ευρύτατo φάσμα γvώσεωv και εφαρμoγώv. Μιλώvτας με ηλεκτρικά μεγέθη, ασχoλείται με εvτάσεις από τo μΑ μέχρι τo kA και με τάσεις από τo μV μέχρι τo ΜV.

Στις καθημεριvές αvθρώπιvες δραστηριότητες καταvαλώvoυμε εvέργεια, σημαvτικό μέρoς της oπoίας είvαι ηλεκτρική. Η καταvάλωση ηλεκτρικής εvέργειας συvδέεται σε σημαvτικό βαθμό και με τo βιoτικό επίπεδo τoυ αvθρώπoυ.

Τα Τμήματα Ηλεκτρολογίας των ΤΕΙ είναι τα μόνα που καλύπτουν τον ενεργειακό τομέα του Ηλεκτρολόγου, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να υποστηρίξουν και τις τεχνολογίες αιχμής (Πληροφορική, Η/Υ, Τηλεπικοινωνίες).

Στο χώρο της Ελλάδας, όπου κατά κύριο λόγο πρόκειται να απασχοληθούν οι απόφοιτοι του Τμήματος Ηλεκτρολογίας, οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων από τους αποφοίτους μας είναι σύνθετες και ποικίλες. Η ανταπόκριση και προσαρμογή του περιεχομένου σπουδών στις απαιτήσεις αυτές, απαιτεί άριστη γνώση του περιβάλλοντος των παραγωγικών επιχειρήσεων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark2

Νεοφερμένος

Ο Dark2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Αγαπητοί φίλοι

Οι τάξεις των πτυχίων και όλο το σύστημα απονομής δικαιωμάτων ειδικότητος μηχανικού διαρθρώθηκε στην Ελλάδα από το Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ) κατά τρόπο ΑΚΡΩΣ συντεχνιακό. Κατά την άποψή μου, υπάρχει συστηματική προπαγάνδα σε βάρος συγκεκριμένων σχολών των ΤΕΙ η οποία ξεκινάει από συγκεκριμένους κύκλους στο ΤΕΕ και η οποία αποσκοπεί στη διατήρηση ενός αναχρονιστικού και απαρχαιωμένου συστήματος απονομής επ. δικαιωμάτων στη χώρα μας διατηρώντας παράλληλα μια ελιτιστική νοοτροπία με καθαρά εξουσιαστικό υπόβαθρο.

Στα επ. δικαιώματα ενδεικτικά σας αναφέρω ότι οι διπλωματούχοι Μηχανολόγοι έχουν δικαίωμα απεριορίστου ισχύος όχι μόνο στα μηχανολογικά αλλά και στα ηλεκτρολογικά, όπως αντίστοιχα και οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί στα μηχανολογικά. Διδάχθηκαν άραγε ποτέ οι μηχανολόγοι του πολυτεχνείου ηλεκτρολογία, φωτοτεχνία, τεχνολογία υψηλών τάσεων, συστήματα μεταφοράς και διανομής ενέργειας κοκ ? Ποτέ. Ούτε στο ελάχιστο. Κι όμως τους απονεμήθηκαν απεριορίστου ισχύος δικαιώματα βάση νόμων πριν από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο (ετος 1930-31).

Το τραγελαφικό αυτό φαινόμενο συμβαίνει και σε πλήθος άλλων σχολών όπου το ΤΕΕ στηριζόμενο σε Νόμους από το 1930 μοιράζει επ. δικαιώματα εδώ και εκεί κατά το δοκούν. Αυτό το καθεστώς ασυδοσίας στην απονομή επ. δικαιωμάτων το αποκρύπτει σήμερα η διοικούσα του ΤΕΕ. Αποκρύπτει ότι εν μια νυκτί σχολές μηχανικών όπως αυτή της διοίκησης και παραγωγής, ενεργειακών πόρων κλπ μετατράπηκαν σε σχολές μηχανολόγων μηχανικών απλά και μόνο για να έχουν τα απεριόριστα επ. δικαιώματα των τελευταίων. Αποκρύπτει ότι με νομοθετήματα του 1931 οι Πολιτικοί Μηχανικοί χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση έχουν δικαιώματα υπογραφής ηλεκτρομηχανολογικών έργων συγκεκριμένης ισχύος. Αποκρύπτει επίσης ότι η σχολή Τοπογράφων Μηχανικών από την οποία αποφοίτησε και ο σημερινός πρόεδρος του ΤΕΕ ήταν διάρκειας 3,5 ετών (και όχι 5) εως το 1973. Αποκρύπτει και πολλά άλλα. Αλήθεια, το ξέρετε ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ που τόσο κόπτεται για τον 5ετή κύκλο των πολυτεχνείων σε σχέση με τον 4ετή των ΤΕΙ είναι απόφοιτος σχολής διάρκειας 3,5 ετών (έτος 1973) η οποία ισοτιμήθηκε εκ των υστέρων με την 5ετούς διάρκειας σχολή των Τοπογράφων ?

Σήμερα λοιπόν η πολιτεία, δεδομένου ότι δεν ζούμε πλέον στο 1930 έρχεται να τακτοποιήσει μερικά πράγματα. Καταρχήν να δώσει στα 4ετή τριτοβάθμια ιδρύματα (ΤΕΙ) επαγγελματικά δικαιώματα. Επαγγελματικά δικαιώματα όχι ασύδοτα και χωρίς καμιά επιστημονική τεμηρίωση όπως αυτά που δώθηκαν το 1930 στις βασικές σχολές του πολυτεχνείου, αλλά επ. δικαιώματα μετά από εισήγηση και επιστημονική εξέταση των προγραμμάτων σπουδών. Στο πλαίσιο αυτό, και με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του αρμοδίου Οργάνου, του ΣΑΤΕ (Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), εγκρίνονται τα επ. δικαιώματα και του τμήματος Ηλεκτρολογίας (μεταξύ άλλων).

Τι έκανε η επιτροπή ? Είδε το πρόγραμμα σπουδών, είδε τι επ. δικαιώματα δίνουν οι ισότιμες σχολές στην Ευρ. Ένωση (Fachhoschule, pd Φιλανδίας κλπ) και αποφάσησε ομόφωνα για τα επ. δικαιώματα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ΤΕΙ.

Το ΤΕΕ μπροστά στις εξελίξεις που το ξεπέρασαν δεν έχει άλλη επιλογή παρά να συνεχίσει τη συστηματική δυσφίμηση και συκοφάντηση των ΤΕΙ και των αποφοίτων τους. Εμποδίζει κάθε προσπάθεια έκδοσης επ. δικαιωμάτων, δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια περαταίρω αναβάθμισης των σπουδών και το χειρότερο ? καλλιεργεί κλίμα διχόνοιας ανάμεσα στους φοιτητές των Πολυτεχνικών σχολών και των ΤΕΙ. Το φαινόμενο αυτό είναι μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για μια ανηλεή επίθεση και απαράδεκτη στάση του ΤΕΕ σε βάρος Ανώτατων Ιδρυμάτων και αποφοίτων της χώρας μας που έχει οδηγήσει σε ένα κλίμα τέτοιας αντιπαλότητας που σχεδόν αγγίζει τα όρια της ταξικής αναμέτρησης.

Εγώ θα έλεγα λοιπόν να μην ακολουθήσετε το ΤΕΕ στη μεσαιωνικού τύπου σκοταδιστική πολιτική του και να μάθαιτε να σέβεστε τους συναδέλφους σας μηχανικούς ΤΕΙ, που όπως θα δείτε στη πράξη μερικές φορές είναι πολύ καλύτεροι από αυτό που σας παπαγάλισαν κάποιοι καθ όλη τη διάρκεια των σπουδών σας για πολύ ευνόητους λόγους.

Αναμφίβολα τα πολυτεχνεία της χώρας μας είναι οι σχολές εκείνες που θα προάγουν την επιστήμη και την έρευνα. Τα ΤΕΙ της χώρας μας είναι οι σχολές εκείνες που θα προάγουν την εφαρμοσμένη έρευνα και τις μεθόδους σύνδεσης της επιστήμης με τη παραγωγή. Είναι θλιβερό σήμερα να υπάρχει αυτή η κόντρα ανάμεσα σε μηχανικούς Πολυτεχνείων και ΤΕΙ και να καλλιεργείτε ένα κλίμα εμφύλιας διαμάχης που ξεκινάει, πιστέψτε με, μέσα από το ΤΕΕ.

Οποσδήποτε ο ρόλος του διπλωματούχου ηλεκτρολόγου μηχανικού είναι άλλος από αυτόν του πτυχιούχου ηλεκτρολόγου μηχανικού ΤΕΙ. Και πρώτος εγώ θα πω να μην εξισωθούν τα επ. δικαιώματα αλλά να αποδοθούν με σωστή αξιολόγηση για όλους με βάση τα προγράμματα σπουδών και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Αλλά πάντα με σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλο και σε κλίμα συναδελφικότητας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mostel

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Στέλιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,203 μηνύματα.
Τα Τμήματα Ηλεκτρολογίας των ΤΕΙ είναι τα μόνα που καλύπτουν τον ενεργειακό τομέα του Ηλεκτρολόγου, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να υποστηρίξουν και τις τεχνολογίες αιχμής (Πληροφορική, Η/Υ, Τηλεπικοινωνίες).


Στη σχολή μας (Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς & Μηχανικούς Υπολογιστών), υπάρχει, απ' το 3ο έτος κι έπειτα (όπου διαλέγεις ροές ή τομείς όπως λέγονται), ο ενεργειακός. Οπότε, τα μόνα σίγουρα δεν είναι.


Φιλικά
-----------------------------------------
Οποσδήποτε ο ρόλος του διπλωματούχου ηλεκτρολόγου μηχανικού είναι άλλος από αυτόν του πτυχιούχου ηλεκτρολόγου μηχανικού ΤΕΙ. Και πρώτος εγώ θα πω να μην εξισωθούν τα επ. δικαιώματα αλλά να αποδοθούν με σωστή αξιολόγηση για όλους με βάση τα προγράμματα σπουδών και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Αλλά πάντα με σεβασμό του ενός απέναντι στον άλλο και σε κλίμα συναδελφικότητας.


Αυτή η πρόταση νομίζω συνοψίζει και είναι ζουμί της όλης κουβέντας που γίνεται σ'αυτό το thread εδώ και τόσο καιρό, και δε μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, παρά να συμφωνήσω.


Στέλιος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

louben

Νεοφερμένος

Ο louben αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Παιδιά επειδή βλέπω μια σχετική σύγχυση με το θέμα..οι ΗΜΙ είναι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί που ασχολούνται με έρευνες δίκτυα σχεδιασμό ψηφιακών συστημάτων,αλλα ουδέποτε ιδρώνουν για να στήσουν μια οικοδομή!!!η θεωρητική τους κατάρτιση είναι μεγαλύτερη από έναν του ΑΤΕΙ!!!αλλα η τεχνική πολύ μικρότερη!!!Ένα ηλεκτρολόγος του ατέι βγαίνει ηλεκτρολόγος μηχανικός T.E και για τη ακριβειας τεχνολόγος "ιλεκτρογλογος" μηχανικός T.E!!!!!είναι αυτός που ιλλυριοί ότι έχει σχέση με τη πρακτική ηλεκτρολογία που "σιναρτιζεται" με την μηχανική!!!και όχι δη αλλάζει μπρίζες...δη είναι αυτή η κυρια ενασχόληση του,ασχολείται με τία "εγκατστασι" ηλεκτρολογικών συστημάτων σε οικοδομές!!!!και μεγάλες δουλειές!!ακόμα έχει την "δυνατότητα" μεταπτυχιακού σε υπλογιστές!!!!ευχάριστο!!!!AAAA και οι dyio μηχανικοί είναι...ο ένας πολυτεχνείου και ο άλλος ατέι!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Αποκρύπτει ότι με νομοθετήματα του 1931 οι Πολιτικοί Μηχανικοί χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση έχουν δικαιώματα υπογραφής ηλεκτρομηχανολογικών έργων συγκεκριμένης ισχύος.

Γιατί αναφέρεις μόνο τους Πολιτικούς Μηχανικούς; Ο νόμος λέει πως με απλές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις μπορούν να ασχοληθούν όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί πλην των ηλεκτρολόγων, ηλεκτρονικών, μηχανολόγων και ναυπηγών μηχανολόγων που έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dominator

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Dominator αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 173 μηνύματα.
Γιατί αναφέρεις μόνο τους Πολιτικούς Μηχανικούς; Ο νόμος λέει πως με απλές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις μπορούν να ασχοληθούν όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί πλην των ηλεκτρολόγων, ηλεκτρονικών, μηχανολόγων και ναυπηγών μηχανολόγων που έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Χαχαχα αυτό σε πείραξε;:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.

nikos nikolaou

Νεοφερμένος

Ο nikos nikolaou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
ασε ρε γιωργο που δεν το κοιτανε στο εξωτερικο,ξερεις πολλους αποφοιτους τει που τους δεχτηκε το μιτ και το πριστον!?
https://shmmy.ntua.gr/forum/viewtopic.php?f=5&t=9986


υ.γ μιλανε ολοι μιλαει και ο ντυθορ!ελεος!

Όχι αλλά ούτε και του ΗΜΜΥ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giannistei

Νεοφερμένος

Ο giannistei αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σας!!
Διαβάζοντας τς πρώτες σελίδες αυτού του νήματος,θέλησα να κάνω εγγραφή προς αποκατάσταση της αλήθειας!

Είμαι τελειόφοιτος Ηλ.Μηχανικός Τ.Ε. (Τ.Ε.Ι.) και διαπίστωσα μια απάθεια και μείωση για την σχολή ηλεκτρολόγων τει και πραγματικά είναι άδικο.
Επειδή τυχαίνει ο συνεργάτης μου να είναι ΕΜΜΥ μπορώ να κάνω μια συγκριση μεταξύ των δυο σχολών.
Καταρχάς να αναφέρω πως η σχολή των ηλεκτρολόγων ΤΕΙ είναι μια από τς πιο δύσκολες από τα ΤΕΙ μαζί με ηλεκτρονικούς,αυτοματιστές,μηχανολόγους,πληροφορική..
Μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών των περισσότερων τμημάτων θα σας πείσει.

Ο ηλεκτρολόγος από τει δεν είναι για να αλλάζει μπρίζες (όχι πως δεν μπορεί να το κάνει) μαθαίνει να σχεδιάζει να μελετά και να υλοποιεί εσωτερικές εγκαταστάσεις-βιομηχανικές εγκαταστάσεις,συστήματα αυτοματισμού,συστήματα ανανεώσημων πηγών ενέργειας,ηλεκτρονικών αυτοματισμών,προγραμματισμό μικροελενκτών και πολλά ακόμα που θα με πάρει μια ώρα να τα γράψω.
Αυτά βεβαίως τα γνωρίζει και ένας HΜΜΥ.
Κάποιος θα μπορούσε να πει πως ο HΜΜΥ ασχολέιται περισσότερο με Η/Υ και αυτό είναι αλήθεια,αλλά να αναφέρω πως τα τμήματα ηλεκτρολογίας τει έχουν τουλάχιστον 5-7 μαθήματα (θεωρητικά&εργαστηριακά) που ασχολούνται με Η/Υ (Δικτυα,προγραμματισμό,συστήματα τηλεμετρίας κλπ..κλπ..)

Περιττό να αναφέρω πως οι σχολές HΜΜΥ υστερούν σε εργαστηριακό επίπεδο σε σχέση με τς σχολές ΤΕΙ,αλλά σαφώς και υπερτερούν σε θεωρητικό επίπεδο.
Τα τει συνήθως εχουν 3-4 μαθηματα μαθηματικών,και αλλά 5-6 που έχουν άμμεση σχέση με τα μαθηματικά στην ΕΜΜΥ αυτά είναι περισσότερα.
Για ασφαλή συμπεράσματα μπορείτε να τσεκαρετε το πρόγραμμα σπουδών των 2 σχολών..

Στην πράξη τώρα και στην αγορά εργασίας τα πράγματα είναι διαφορετικά και εκεί σταματάει να παίζει ρόλο το πτυχίο,΄σο αφορά τς ικανότητες του καθενός.
Λόγο επαγγελματος έχω δει ηλεκτρολόγους από ΤΕΙ να διαπρέπουν και να κάνουν καριέρα σε εταιρίες βαρβάτες,αλλά και ΕΜΜΥ φυσικά.(Θέσεις εργασίας να τς πάιρνουν ΤΕΙΤΖΗΔΕς και όχι HΜΜΥ )
Επίσης έχω δει HΜΜΥ να μην ξέρουν που παν τα 4,αλλά και ΤΕΙΤΖΉΔΕς πραγματικά άσχετους.
Θέλω να πω πως το πτυχίο δεν κάνει την διαφορά,σαφώς και είναι προυπόθεση αλλά μετράει ποιος είσαι.
Βέβαιος να αναφέρω πως τα πτυχία HΜΜΥ είναι πραγματικά καλά και τα παιδιά βγαίνουν με γνώσεις.

Τα πτυχία εμμυ είναι λίγο πιο πιασάρικα σε κάποιες περιπτώσεις και αυτό είναι αλήθεια,αλλά ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ!!

Καλή συνέχεια σε όλους!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

watson

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο watson αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 151 μηνύματα.
Γεια σας!!
Διαβάζοντας τς πρώτες σελίδες αυτού του νήματος,θέλησα να κάνω εγγραφή προς αποκατάσταση της αλήθειας!
Είμαι τελειόφοιτος Ηλ.Μηχανικός Τ.Ε. (Τ.Ε.Ι.) και διαπίστωσα μια απάθεια και μείωση για την σχολή ηλεκτρολόγων τει και πραγματικά είναι άδικο.
Επειδή τυχαίνει ο συνεργάτης μου να είναι ΕΜΜΥ μπορώ να κάνω μια συγκριση μεταξύ των δυο σχολών.
Καταρχας, καλο ειναι να μαθαινουμε το ονομα τους και μετα σχολιαζουμε και τις σπουδες τους . :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giannistei

Νεοφερμένος

Ο giannistei αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καταρχας, καλο ειναι να μαθαινουμε το ονομα τους και μετα σχολιαζουμε και τις σπουδες τους . :/:

Έχεις δίκιο το διόρθωσα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top