Ρώτησα, λοιπόν και πήρα απάντηση στα εξής δύο:
1). Ερώτηση: Το πρώτο κύμα φοιτητών διαγράφεται το 2013 - 2014. Το Σεπτέμβριο του 2014. Η εξεταστική Σεπτεμβρίου 2014 ανήκει - λογικά - στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Είναι έτσι;
Απάντηση: Αρχικά, μου είπαν ότι οι πρώτες διαγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2014. Εγώ όμως απάντησα ότι από το υπουργείο και από τη γραμματεία της σχολής μου είχα πληροφορηθεί πριν από λίγους μήνες ότι έχω δικαίωμα να δώσω εξετάσεις το Σεπτέμβριο του 2014, εφόσον αυτές συμπεριλαμβάνονται στο εκάστοτε ακαδημαϊκό έτος. Επίσης, απάντησα ότι με είχαν ενημερώσει και οι δύο παραπάνω πλευρές ότι έχω κατοχυρώσει τη φοιτητική ιδιότητα έως και τις 31.08.2014, επομένως δεν είναι δυνατό να διαγραφώ νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Τελική απάντηση: Μετά από ερώτηση στην προϊσταμένη αρχή, μου είπαν τελικά πως - μάλλον - έχω δικαίωμα να δώσω εξετάσεις και τον Σεπτέμβριο του 2014, για τον λόγο που μόλις προανέφερα, ότι, δηλαδή, η επαναληπτική του Σεπτεμβρίου ανήκει στο πλαίσιο του εκάστοτε τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Είναι - όπως μου εξήγησε ο/η υπάλληλος θέμα ερμηνείας του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.[/b]
Τα πανεπιστήμια, λόγω του αυτοδιοίκητου καθεστώτος, έχουν το δικαίωμα να διενεργήσουν τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, αλλά εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια να το αποφασίσουν.