Διαγραφές προπτυχιακών φοιτητών που έχουν υπερβεί τον προβλεπόμενο χρόνο σπουδών

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Ειναι σαν να το βλεπω μπροστα μου. Θα σκασουν μυτη ντοπιοι εισοδηματιες στο γραφειο του εκαστοτε βουλευτη και θα του πουν οτι αν ψηφισει το νομοσχεδιο θα τον μαυρισουν, να μην ξαναπατησει στο νομο κ.ο.κ. Και ο βουλευτης του αντιπαλου κομματος θα τους υποσχεθει οτι θα ανατρεψει το νομο. Μετα ο πρωτος θα ερθει στην Αθηνα και θα βγαλει ενα βαρυ λογο οπου θα λεει γιατι δεν ψηφιζει το νομο που υποβαθμιζει την επαρχια κι αλλα τετοια συγκινητικα. Κι επειδη μπαινουμε σε μια περιοδο προεκλογικη (ειτε τωρα γινουν ειτε το 16 δεν αλλαζει τιποτα) και ο λαϊκισμος θα χτυπησει ταβανι δεν πιστευω οτι υπαρχει υπουργος με cojones που θα παρει και θα υποστηριξει ενα τετοιο μετρο

Το προβλημα ειναι οτι πολλες επαρχιακες πολεις ζουν απο τα Πανεπιστημια, αν μειωθει πχ 50% ο αριθμος των εισακτεων, υπαρχει κοσμος που θα πεινασει. Ακομα και στη Θεσσαλονικη το ΑΠΘ στηριζει παρα πολυ την οικονομια, καθως μεγαλο ποσοστο φοιτητων ειναι απο αλλες περιοχες. Αν τα πανεπιστημια ειχαν υποδομες που καλυπταν σε μεγαλο βαθμο τα εξοδα των φοιτητων, σαφως και να υπαρχουν αρκετες θεσεις εισακτεων στην επαρχια. Οχι ομως με τη σημερινη κατασταση που οσοι δεν περνανε στην πολη τους πηγαινουν παιρνουν ενα πασο και ή ξαναδινουν ή ζητανε μεταγραφη καθως το 50% του πληθυσμου κατοικει σε δυο αστικα κεντρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
ειναι η παρασιτικη πλευρα της οικονομιας,δεν υφισταται αναπτυξη,απλα το χρημα κανει μια ανακυκλωση σε νοικια και φαστφουνταδικα της επαρχιας.δεν ειναι αυτο το πραμα αναπτυξη

Αθηνα και θεσσαλονικη τις βγαζω εξω απο το χορο,μεγαλες πολεις ειναι.Αλλα και εκει απαιτειται περικοπη και ελεγχος

προσωπικα ακριβως για οσα εγραψες και τοσα αλλα δεν πιστευω στην κοινοβουλευτικη δημοκρατια,ας μιλησουν καποτε για την δημοκρατια την πραγματικη της Αθηνας,την οποια φοβουνται
μονο για αγαλματα και φιλοσοφιες μιλανε.δηλαδη για τα εντελως τριτευοντα της εποχης εκεινη
εχει ακουσει ποτε αριστερο πολιτικο π.χ που μονο αιτηματα ειναι ,να μιλα για ριζοσπαστικη αλλαγη του πολιτευματος;
ποτε,αφου διεκδικουν ρολο μεσσια,νεκταρ η εξουσια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Μμμμ δηλαδή ο νόμος στο Ιράν που επιβάλλει κρεμάλες και ο νόμος στην Σ.Αραβία που επιβάλλει αποκεφαλισμούς είναι οκ?

Ένας άδικος νόμος πρέπει να επιβάλλεται με κάθε κόστος; Aκόμα και νεκρούς;

Η επιβολή των νόμων υποδηλώνει αυταρχικό καθεστώς.

Ο σεβασμός των νόμων υποδηλώνει δημοκρατία.

Κάθε νόμος "επιβάλλεται" μέχρι να υπάρξει ο σεβασμός.
Θα ήταν αυταρχικό το καθεστώς αν οι νόμοι δεν ψηφιζόντουσαν από τη ικανή και αναγκαία πλειοψηφία του κοινοβουλίου που οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας ψηφίζουν για να τους αντιπροσωπεύουν. Όχι, δηλαδή αν οι νόμοι επιβάλλονται.

Ζούμε, υποτίθεται σε "δημοκρατικό καθεστώς" επομένως είναι άτοπη η σύγκριση με νόμους που ισχύουν στο Ιράν η στη Σ.Αραβία, όπου εκεί δεν έχουν ίδια πολιτεύματα.

Το κάτα πόσο δίκαιος η άδικος είναι ένας νόμος δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί.
Τι είναι κοινώς δίκαιο και άδικο?
Πχ. Για έναν παιδόφιλο θεωρείται άδικο να μην του απαγορεύεται να έχει σεξουαλικές συνευρέσεις με παιδιά.

Όσο αφορά τις διαγραφές των αιώνιων φοιτητών :

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να μην υπάρχει όριο στις σπουδές.
Υπάρχουν οι αναβολές σπουδών, το ν+2 (και σε πολλές περιπτώσεις 2ν) αν αντιμετωπίζεις πολλές δυσκολίες.
Αν θες να ξύνεσαι όμως συγγνώμη αλλά δεν πρέπει να σπουδάζεις. Κάτσε σπίτι σου και άραξε, βγες έξω καλοπέρνα, δεν χρειάζεται να έχεις τον τίτλο του φοιτητή.

Καλώς η κακώς για να γίνεις καλός στο αντικείμενο σου πρέπει να ασχολείσαι και να έχεις ένα ορισμένο επίπεδο γνώσεων.
Αυτά δεν τα παίρνεις από την καφετέρια, αλλά από το πανεπιστήμιο, το διάβασμα, την έρευνα, την ενασχόληση.

Όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, υπάρχουν οι αναβολές σπουδών μέχρι να καταφέρεις να τα αντιμετωπίσεις.
Και εγώ δουλεύω από το 1ο έτος και έχω αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες είτε οικονομικές είτε λοιπές καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής μου αλλά απλώς με δυσκολεύει, δε σημαίνει ότι μου στέκεται εμπόδιο στο να είμαι άριστος και όσο μπορώ συνεπής φοιτητής.

Σαφώς, κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά τις καταστάσεις και τα πράγματα που του συμβαίνουν, αλλά νομίζω ότι το παρόν σύστημα, το αναγνωρίζει και προσπαθεί να δώσει τις ανάλογες ευκαιρίες και διευκολύνσεις.

Μιλάμε για 8 χρόνια = 24 εξεταστικές μαζί με αναβολές σπουδών για τις πολύ απαγορευτικές περιόδους είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω ιατρικών προβλημάτων.

Εδώ και 3 χρόνια ξέρουν οι αιώνιοι ότι θα διαγραφούν και μόλις το 10% προσήλθε στα έδρανα.
Αυτοί που προσήλθαν μαζί με τις έκτακτες εξεταστικές μπορούσαν να βγάλουν το πτυχίο τους.

Επίσης, οι νέοι φοιτητές γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα όριο και λειτουργούν αναλόγως.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το παράλογο της υπόθεσης.
Είναι κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.
Εδώ σε άλλες χώρες κόβεσαι 3 φορές σε ένα μάθημα και διαγράφεσαι.

Ας είμαστε λίγο λογικοί και να μην κάνουμε συνέχεια επικλίσεις στο συναίσθημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gd89

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gd89 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 233 μηνύματα.
Κοίτα μια δημοκρατία δεν σημαίνει πως υπάρχει αν αυτοαποκαλείται έτσι,απόδειξη η χώρα μας όπου έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα τα τελευταία 5 χρόνια ''δημοκρατικά''.Οπότε ναι η σύγκριση με απολυταρχικά καθεστώτα αν και υπερβολική στέκει.

Mια χαρά λογικοί είμαστε,καταρχήν δεν είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει σύστημα περιοριστικό στα έτη σπουδών.

Ενεργός φοιτητής ας μην διαγράφεται,ανενεργός ας διαγράφεται.

Όπου ενεργός σημαίνει συμμετοχή σε εξεταστικές.

Νομίζω η παραπάνω λογική βρίσκει σύμφωνους όσους δεν είναι ΔΑπίτες.

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό που να φανερώνει πως αν οι ''αιώνιοι'' φύγουν από την μέση τα πράγματα στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο θα βελτιωθούν,αν υπήρχε εντάξει να το εξετάσουμε.

Μιλάω ως ''αιώνιος'',πραγματικά αν υπήρχε κάποια απόδειξη πως άτομα σαν και εμένα είναι ο καρκίνος των ΑΕΙ/ΤΕΙ πρώτος θα δεχόμουν την ευθανασία μου,ειλικρινά.

Ο καρκίνος είναι άσχημο πράγμα και σημαίνει θάνατο τις περισσότερες φορές.

Αλλά ας βγει κάποιος με πραγματικά και ουσιαστικά επιχειρήματα που στέκουν να μας αποδείξει πως οι ''αιώνιοι'' είναι ο καρκίνος των Ελληνικών ΑΕΙ/ΤΕΙ που εμποδίζουν την πρόοδο τους και αν φύγουν από την μέση αύριο η παιδεία μας θα λάμψει και οι νέοι θα βγαίνουν άριστοι επαγγελματίες γεμάτοι γνώσεις και μόρφωση από τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μέχρι τώρα όμως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Τι επιχειρήματα ψάχνεις ρε gd τσέκαρε τις τελευταίες 5-10 σελίδες το μόνο που θα δεις είναι αοριστολογίες περί image και υποβάθμισης των πανεπιστημίων χωρίς να το τεκμηριώνουμε ποτέ, ίσως γιατί ακούγεται πιασάρικο από μόνο του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gd89

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gd89 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 233 μηνύματα.
Να πιάσουμε το image,όταν οι τουαλέτες βρωμάνε σκατοβολιό,δεν υπάρχει θέρμανση και όλο το πανεπιστήμιο γενικώς είναι σαν χωματερή δεν χαλάει το image?

Δηλαδή εντάξει τέρμα δαπιτισμός,αλλά ακόμα και αυτοί πρόβατα καταντάν γιατί δεν νομίζω πια να μπορούν να βολευτούν όλοι τους από το κόμμα,κάποιοι θα μείνουν στην αναμονή να περιμένουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pagitas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pagitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
Λοιπόν οι φοιτητές δεν στοιχίζουν παρά την κόλλα(που δεν δίνεται και πάντα,έχω κουβαλήσει πολλές φορές την κόλλα μου) και ίσως ελάχιστα σε κύρος(αν και δεν άκουσα ποτέ πουθενά κάποιος Ευρωπαίος υποψήφιος σπουδαστής να είπε πως δεν έρχεται Ελλάδα να σπουδάσει επειδή έχει ''αιώνιους''.Μάλλον θα τον πειράξει περισσότερο που δεν υπάρχουν καθηγητές και το σύστημα εκπαίδευσης αντί διαδραστικό ώστε να μαθαίνει και γίνεται ενδιαφέρον είναι κολλημένο στο 50 με 70 που ο καθηγητής μπαίνει,αγορεύει και οι φοιτητές νυστάζουν και παίρνουν έναν υπνάκο.

Αν ξαναδιαβάσεις, έθεσα τον όρο αν όντως δεν αποτελούν περαιτερω έξοδο για το ίδρυμα. Επειδή προτιμώ να κρατω μια «πισινή» σε ζητήματα που δε γνωρίζω εκ των έσω. Όσον αφορά τις κόλλες, ναι, μου 'χει συμβεί. Συμφωνώ επίσης με τη διαπίστωσή σου για τους καθηγητές, η πλούσια πλέον όμως εμπειρία μου από αίθουσες διδασκαλίας μου λέει ότι οι φοιτητές στην πλειοψηφία τους βολεύονται στο στυλ αυτό, χωρίς συμμετοχή, χωρίς ενδιάμεσες εξετάσεις/εργασίες, με μονο μια εξέταση της κακιάς ώρας στο τέλος του εξαμήνου, η οποία συχνά γινεται κατά τρόπο ομαδικό, ειδικά από τους συμμετέχοντες σε διάφορες "συλλογικότητες" - lol. Είναι τουλάχιστον συνεπείς ως προς αυτό ( και μόνο ).

Ως προς το επιχείρημα στα ''μέτρα μας''(ωραίο το απαξιωτικό υφάκι αφ' υψηλού για εδραίωση ανωτερίλας): και τον ενεργό πληθυσμό που ήταν και βγαίνει στην παραγωγική διαδικασία αυτή η χώρα καταφέρνει να τον αδρανοποιεί είτε στέλνοντας τον στην ανεργία,είτε στο εξωτερικό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θίγεσαι γι' αυτό αλλά στην ίδια πρόταση χρησιμοποιείς ξανά την έννοια της χώρας ως το μοναδικό φορέα απασχόλησης, ανάπτυξης, παραγωγής κ.λπ. Τέλος πάντων, μια μικρή σύγχυση είναι, μπορεί να περάσει ( εκτός αν είσαι από αυτούς που θεωρούν τους θεσμούς της χώρας ανασταλτικούς ως προς την όποια επιχειρηματική/παραγωγική δραστηριότητα, αλλά μάλλον δε θα είχαμε φτάσει σε τέτοια κουβέντα εξ αρχής αν αυτό ίσχυε ).
Στο ζουμί, δε λες κάτι. Το ότι καθηλώνονται στην ανεργία δε δικαιολογεί το παρκάρισμα στα ιδρύματα στο οποίο απαντάς. Ειναι, πώς να το πω ρε φίλε, και λογικά λανθασμένος ο συλλογισμός σου. Το να πρωωθείς, άμεσα ή έμμεσα, την ιδρυματοποίηση είναι «έγκλημα» μιας και δε δίνει κανένα κίνητρο ανάπτυξης των ατόμων/πολιτών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gd89

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gd89 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 233 μηνύματα.
Δεν παίζει ρόλο ο εγκλωβισμός λες; Ακόμα και ο ψυχολογικός,το πιο ''ελαφρύ'' να πιάσουμε(άσε έξω προβλήματα υγείας και οικονομικά).Όταν όλα γύρω σου είναι μαύρα δεν θα βαλτώσεις και στις σπουδές σου; Χωρίς όνειρα,χωρίς μέλλον εκτός αν σε περιμένει δουλειά από τον μπαμπά...

Μόνο αυτό να δει κανείς αρκεί,με βοηθάει στις σπουδές μου αριστούχος απόφοιτος προς 15e την 1 μισή ώρα,λες να το κάνει επειδή με αγαπάει ή επειδή δεν πάνε και τόσο καλά οι δουλειές του; (αν είναι τυχερός και έχει).

Ομως, και το μέτρο της διαγραφής, αυτό καθεαυτό, είναι άστοχο. Υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που για διάφορους λόγους καθυστέρησαν, και τώρα κάνουν πολύ καλή προσπάθεια να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Τί θα κερδίσει η πολιτεία, τι θα κερδίσει η κοινωνία μας αν στείλει σπίτι του χωρίς πτυχίο κάποιον που πέρασε π.χ. 58 από τα 60 μαθήματα του προγράμματος σπουδών του, και μάλιστα πλήρως απογοητευμένο και με την αίσθηση ότι αδικήθηκε;

Από την άλλη πλευρά, είναι λογικό να υπάρχει ένα χρονικό όριο, πέρα από το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να επιβαρύνεται οικονομικά για τη φοίτηση κάποιου. Είναι όμως πολύ πιο δίκαιο και λογικό, αντί να διαγράφονται όσοι καθυστερούν υπέρμετρα τις σπουδές τους, να χάνουν τα οικονομικά προνόμια των φοιτητών (όπως γίνεται ήδη) και επιπλέον να χρεώνονται με ένα μικρό ποσόν (20 με 30 ευρώ ανά μάθημα), ανάλογα με το τμήμα φοίτησης. Μάλιστα, για να μη δημιουργείται οποιαδήποτε υπόνοια, το ποσόν που θα συγκεντρώνεται να διατίθεται για φοιτητικές υποτροφίες. Αλλά και από πρακτική άποψη αυτή η λύση υπερτερεί. Αρκετά προβλήματα έχουν τα Πανεπιστήμια με τη δραματική περικοπή της χρηματοδότησης και τη μείωση του προσωπικού όλων των κατηγοριών. Δεν χρειάζεται να τρέχουν και στα δικαστήρια, όπου ασφαλώς θα προσφύγουν οι διαγραφόμενοι».

Κ.Λ. Κατσιφαράκης,

καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ,

μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος
Όποιος επιχειρηματολογεί υπέρ των διαγραφών είναι ή δαπίτης ή βολεμένος που δεν τον νοιάζει,κανείς δεν μένει ''αιώνιος'' από γούστο,άντε για το γούστο σου να καθυστερήσεις 1-2 χρόνια,δηλαδή πόση μπαρότσαρκα και καφέ μπορεί να αντέξει κανείς χωρίς να κάνει τίποτα άλλο στην ζωή του; Kαι αν υποθέσουμε πως υπάρχει τέτοιο άτομο που όλη του η ζωή είναι αυτή(κλαμπάκια,καφετέριες και γκόμενες) ανήκει στην μειοψηφία των προνομιούχων αστών γόνων και μάλλον σε κανένα κολέγιο θα σπουδάζει από αυτά που αναγνώρισαν ως ισάξια προσφάτως ή στο εξωτερικό.

Y.Γ.Tί έγινε γυρίσαμε από την μπαρότσαρκα και είπαμε να αμπελοσοφήσουμε λίγο για τους ''αιώνιους'';
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Κόλλησε η βελόνα με τους δαπίτες. :P
Εγώ ούτε ΔΑΠιτης είμαι, ούτε βολεμένος αλλά συμφωνώ με τις διαγραφές.

Εσύ αντί λοιπόν να κάθεσαι να επιχειρηματολογείς στα φόρουμ κατά των διαγραφών μιας και πλήττεσαι προσωπικά, θα κάτσεις να διαβάσεις μήπως και πάρεις το πτυχίο σου έγκαιρα?

Και ναι αγόρι μου, κατάλαβέ το. Το 90% των αιωνίων είναι οι αδιάφοροι ρεμπεσκέδες, όχι οι πονεμένοι και οι κακότυχοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
Το θέμα είναι απλό, αν αντιμετωπίζεις και δυσκολίες πάει έως 2ν έτη που σημαίνει ότι:
Για να πάρεις πτυχίο σε Πανεπιστήμιο χρειάζεσαι 8 χρόνια ενώ σε Πολυτεχνείο 10 χρόνια+Αναβολή σπουδών. Αν δεν σου φτάνουν 8 ή 10 χρόνια για να τελειώσεις είτε με άριστα είτε με 5 τότε συγνώμη αλλά δεν είχες θέση στο ίδρυμα in the first place, όπως είχε πει και ο Chris1993 δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε τα ΑΕΙ της χώρας, χώρος όπου μπαίνεις ως ανειδίκευτος και βγαίνεις ως επιστήμονας είναι, ας δείξουμε λίγο σεβασμό. Όσο για τη ΔΑΠ, όχι ότι ασχολούμαι, αλλά λέω να περιμένεις την ΠΑΣΠ ή την ΚΝΕ να σε σώσουν (not). ΕΛΕΟΣ, θα φύγω στα 18 μου με αυτά που ακούω. Ή τελειώνεις αξιοποιώντας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο ή los poulos, no need to complicate it.
Η εικόνα είναι για πολλά lulz
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,798 μηνύματα.
Xρήστο αν και έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, γίνεσαι άθελά σου ο "κακός". :P Ξεχνάς ότι σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας μας δεν επικρατεί κλίμα ΟΠΑ. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την "ανωτερότητα" που ενδεχομένως εμπνέει το ΟΠΑ στους φοιτητές του. Ειδικά στην επαρχία, το μαγαζί είναι λιγάκι ρε μίζερο...που λέει και ο Πανούσης. Συχνά καταλήψεις, ακυρώσεις μαθημάτων για κακή συννενόηση διδάσκοντα-φοιτητών, αδιαφορία φοιτητών, αδιαφορία καθηγητών με εξαιρέσεις, νοοτροπία χαβαλέ Έλληνα φοιτητή που περιμένει σημειώσεις στο facebook επειδή μένει στην πόλη του...και ένα σωρό άλλοι λόγοι, φθηνοί μεν, υπαρκτοί δε. Το παρεϊστικο κλίμα της επαρχίας εμπνέει για πολλές ώρες σε ρεμπετάδικα, λυκοφιλίες με τη κολλητή του αδερφού του φίλου, παρά σε διάβασμα. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν ιδιαιτερότητες. Οι άνθρωποι που είναι μέσα σε αυτά έχουν ιδιαιτερότητες...από την απλή γραμματέα μέχρι τον πρύτανη. Το μπάχαλο δεκαετιών δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη. Οι φοιτητές νομίζω ότι εν τέλει είναι ένας σάκος του μποξ, χωρίς να είναι απόλυτα άμοιροι ευθυνών. Όμως κανείς δεν κάνει κάτι. Όλοι είναι και είμαστε επαναπαυμένοι στην διαπίστωση και σε μια αποδοχή της παθογένειας σε κοινωνικό επίπεδο. Το στραβό ωρολόγιο πρόγραμμα, η κακή οργάνωση ύλης λόγω άλλων αιτιών, η συνεχής αδιαφορία για μάθημα ...οδηγεί μεγάλη μερίδα φοιτητών να βρίσκεται εκτός προγράμματος και χρονικών πλαισίων. Το φαινόμενο να υπάρχει μόνιμη δυσκολία θεμάτων ανά εξάμηνο, ή να μην ταιριάζει η εξεταστέα ύλη με τα θέματα που εξετάζονται, ή το επίπεδο και το ύφος τους να είναι έξω από κάθε παιδαγωγική λογική, δεν βλέπω να απασχολεί κανέναν. Μήπως και γι' αυτό φταίνε πάλι οι φοιτητές;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
Xρήστο αν και έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, γίνεσαι άθελά σου ο "κακός". :P Ξεχνάς ότι σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας μας δεν επικρατεί κλίμα ΟΠΑ. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την "ανωτερότητα" που ενδεχομένως εμπνέει το ΟΠΑ στους φοιτητές του. Ειδικά στην επαρχία, το μαγαζί είναι λιγάκι ρε μίζερο...που λέει και ο Πανούσης. Συχνά καταλήψεις, ακυρώσεις μαθημάτων για κακή συννενόηση διδάσκοντα-φοιτητών, αδιαφορία φοιτητών, αδιαφορία καθηγητών με εξαιρέσεις, νοοτροπία χαβαλέ Έλληνα φοιτητή που περιμένει σημειώσεις στο facebook επειδή μένει στην πόλη του...και ένα σωρό άλλοι λόγοι, φθηνοί μεν, υπαρκτοί δε. Το παρεϊστικο κλίμα της επαρχίας εμπνέει για πολλές ώρες σε ρεμπετάδικα, λυκοφιλίες με τη κολλητή του αδερφού του φίλου, παρά σε διάβασμα. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν ιδιαιτερότητες. Οι άνθρωποι που είναι μέσα σε αυτά έχουν ιδιαιτερότητες...από την απλή γραμματέα μέχρι τον πρύτανη. Το μπάχαλο δεκαετιών δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη. Οι φοιτητές νομίζω ότι εν τέλει είναι ένας σάκος του μποξ, χωρίς να είναι απόλυτα άμοιροι ευθυνών. Όμως κανείς δεν κάνει κάτι. Όλοι είναι και είμαστε επαναπαυμένοι στην διαπίστωση και σε μια αποδοχή της παθογένειας σε κοινωνικό επίπεδο. Το στραβό ωρολόγιο πρόγραμμα, η κακή οργάνωση ύλης λόγω άλλων αιτιών, η συνεχής αδιαφορία για μάθημα ...οδηγεί μεγάλη μερίδα φοιτητών να βρίσκεται εκτός προγράμματος και χρονικών πλαισίων. Το φαινόμενο να υπάρχει μόνιμη δυσκολία θεμάτων ανά εξάμηνο, ή να μην ταιριάζει η εξεταστέα ύλη με τα θέματα που εξετάζονται, ή το επίπεδο και το ύφος τους να είναι έξω από κάθε παιδαγωγική λογική, δεν βλέπω να απασχολεί κανέναν. Μήπως και γι' αυτό φταίνε πάλι οι φοιτητές;
Δεν ξέρω πως να σχολιάσω τους λόγους που ανέφερες αλλά θα κάνω μια μικρή διόρθωση. Το ΟΠΑ δεν μας εμπνέει ανωτερότητα, την ανωτερότητα την έχει ο φοιτητής με τα cojones του, δεν περιμένει ένα πτυχίο ή μια παράταξη (γκουχ γκουχ) να τον κάνει μάγκα. Όσο για τα πανεπιστήμια τι να κάνουμε, όταν κάτι είναι δωρεάν (ναι το πληρώνουμε με τους φόρους μας αλλά δεν φτάνουν στα ύψη διδάκτρων) δεν είναι πλήρως λειτουργικό. Υπάρχουν και τα κολλέγια αλλά αναγνώριση μηδέν για αυτά. Οπότε τι κάνουμε; Συμβιβαζόμαστε με αυτά που έχουμε. Για τα θέματα υποθέτω ότι μιλάς από εμπειρία μιας και ήσουν σε μαθηματικό, όμως το μαθηματικό αυτήν την στιγμή τραβάει όσους έχουν ενδιαφέρον για τα μαθηματικά; Μάλλον όχι, εξ'ου και το πρόβλημα που ανέφερες. Εγώ πάντως από ο,τι είδα σε προόδους Στατιστικής και θέματα Μαθηματικών στο τμήμα μου, η διδακτέα ύλη και οι εξετάσεις συμβαδίζουν μια χαρά. Είδα την εικόνα που παρέθεσα πάνω και μετά είδα κόσμο να συμφωνεί κιόλας και μούδιασε το δεξί μέρος του σώματος μου από τη βλακεία. (Η συγκεκριμένη εικόνα υπάρχει και αλλού στο e-steki.)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Xρήστο αν και έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, γίνεσαι άθελά σου ο "κακός". :P Ξεχνάς ότι σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας μας δεν επικρατεί κλίμα ΟΠΑ. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την "ανωτερότητα" που ενδεχομένως εμπνέει το ΟΠΑ στους φοιτητές του. Ειδικά στην επαρχία, το μαγαζί είναι λιγάκι ρε μίζερο...που λέει και ο Πανούσης. Συχνά καταλήψεις, ακυρώσεις μαθημάτων για κακή συννενόηση διδάσκοντα-φοιτητών, αδιαφορία φοιτητών, αδιαφορία καθηγητών με εξαιρέσεις, νοοτροπία χαβαλέ Έλληνα φοιτητή που περιμένει σημειώσεις στο facebook επειδή μένει στην πόλη του...και ένα σωρό άλλοι λόγοι, φθηνοί μεν, υπαρκτοί δε. Το παρεϊστικο κλίμα της επαρχίας εμπνέει για πολλές ώρες σε ρεμπετάδικα, λυκοφιλίες με τη κολλητή του αδερφού του φίλου, παρά σε διάβασμα. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν ιδιαιτερότητες. Οι άνθρωποι που είναι μέσα σε αυτά έχουν ιδιαιτερότητες...από την απλή γραμματέα μέχρι τον πρύτανη. Το μπάχαλο δεκαετιών δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη. Οι φοιτητές νομίζω ότι εν τέλει είναι ένας σάκος του μποξ, χωρίς να είναι απόλυτα άμοιροι ευθυνών. Όμως κανείς δεν κάνει κάτι. Όλοι είναι και είμαστε επαναπαυμένοι στην διαπίστωση και σε μια αποδοχή της παθογένειας σε κοινωνικό επίπεδο. Το στραβό ωρολόγιο πρόγραμμα, η κακή οργάνωση ύλης λόγω άλλων αιτιών, η συνεχής αδιαφορία για μάθημα ...οδηγεί μεγάλη μερίδα φοιτητών να βρίσκεται εκτός προγράμματος και χρονικών πλαισίων. Το φαινόμενο να υπάρχει μόνιμη δυσκολία θεμάτων ανά εξάμηνο, ή να μην ταιριάζει η εξεταστέα ύλη με τα θέματα που εξετάζονται, ή το επίπεδο και το ύφος τους να είναι έξω από κάθε παιδαγωγική λογική, δεν βλέπω να απασχολεί κανέναν. Μήπως και γι' αυτό φταίνε πάλι οι φοιτητές;

Ε μα με το να κλαίγεται ο καθένας βγάζει τίποτα?
Ας ενεργοποιηθούμε επιτέλους και να σταματήσουμε να το παίζουμε συνέχεια θύματα.

Έλα τώρα Νίκο μου. 2 μου ξαδέρφες τελείωσαν το Μαθηματικό Πάτρας που τελείωσες και εσύ και μια χαρά στα 4-5 χρόνια το τέλειωσαν παρά τις καταλήψεις και της ασυνεννοησίες που λες. Όπως και εσύ που το τέλειωσες στα 6 χρόνια, οπότε σου έφτασε το ν+2 σε ένα τμήμα ομολογουμένως δύσκολο.

Και σε προκαλώ, πάμε στο Μαθηματικό Πάτρας μια βολτίτσα να δούμε το ποσοστό φοιτητών που παρακολουθεί στα υποχρεωτικά μαθήματα ειδικά των τελευταίων 2 ετών!!!! Ίσως είναι μικρότερο από το 20% που επιτυγχάνει στα δύσκολα μαθήματα, που φταίνε οι καθηγητές :P
Όποιος στρωθεί περνάει τα μαθήματα και παίρνει το πτυχίο του. ΤΕΛΟΣ. Ουδεμία δικαιολογία.
Δεν με ενδιαφέρει το αν κάποιος πηγαίνει στα ρεμπετάδικα, στις καφετέριες και παρασέρνεται με την καλοπέραση και το αραλίκι.
Σπουδάζουμε. Δεν είναι το πανεπιστήμιο μπάτε σκύλοι αλέστε.

Και όπως είπα εφόσον υπάρχουν και οι αναβολές σπουδών για απαγορευτικές καταστάσεις όσο αφορά τις σπουδές και το 2ν για αυτούς που εργάζονται, δεν καταλαβαίνω ως προς τι μερικοί διαμαρτύρονται.

Σαφώς και πρέπει να εστιάσουμε και στα προβλήματα εγκαταστάσεων και χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να γίνει αυτό με τους αιωνίους.
Πρέπει να λήξει αυτό το παραμύθι.

Λες για 80% αποτυχία.
Εγώ στο τοποθετώ αντίστροφα, 20% επιτυχία!! Τι είναι αυτοί; Επιστήμονες η διάνοιες?
Μήπως πρέπει οι καθηγητές να βάζουν σε απαιτητικά εκ φύσεως μαθήματα εύκολα θέματα για να περνάει το 80% και να είναι όλοι ευχαριστημένοι? Η μήπως να κληθούν τα πανεπιστήμια και τει να μοιράζουν τα πτυχία εύκολα σαν να είναι φυλλάδια Everest?

Νίκο, όποιος θέλει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, συγγνώμη που του κόβω τα φτερά αλλά ποτέ δεν θα τα έχει.
Όλα είναι κόστος ευκαιρίας. Θυσιάζεις κάτι για να αποκτήσεις κάτι άλλο.

ΥΓ. Και ότι σπουδάζω στο ΟΠΑ, δε σημαίνει ότι είναι αγνώμων για τις καταστάσεις που πλήττουν τα πανεπιστήμια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

gd89

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο gd89 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 233 μηνύματα.
Κοίτα οφείλεις να παραδεχτείς πως αυτό που στήθηκε με τους ''αιώνιους'' και ας είσαι απέναντι(δηλαδή μέχρι στιγμής κανονικά στα έτη σου και μάλιστα ''σπουδαίος'' γι'αυτό επειδή εργάζεσαι κιόλας) είναι μια κοροϊδία.

Δεν υποστηρίζω πως το παν/μίο πρέπει να'ναι εμπάτε σκύλοι(που'ναι και το τελευταίο που το καθιστά τέτοιο είναι οι ''αιώνιοι'').

Όπως είπες και εσύ 90% είναι χαβαλέδες και 10% έχουν λόγους,ε ωραία γιατί να μην τελειώσει το 10% έστω και καθυστερημένα,στα 10-15 χρόνια;

Δηλαδή μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά; Συγγνώμη αλλά αυτό είναι φασίζουσα άποψη.

Στην τελική όπως λέει ο καθηγητής παραπάνω που παρέθεσα την άποψή του ,ας μπει ένα πρόστιμο(20 με 30 ευρώ ανά μάθημα) για να γλιτώσει η χώρα από τα δικαστήρια.

Γιατί μην περιμένεις πως το 10% που επιθυμεί να πάρει αυτά που δικαιούται(δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς χρονικούς περιορισμούς όπως παρείχε η χώρα μέχρι σήμερα) δεν θα τα κυνηγήσει μέχρι τέλους(αντισυνταγματικότητα αναδρομικής διάταξης,μη ειδική πρόβλεψη για άτομα με ειδικές ανάγκες κτλ).

Σε λέω δαπίτη εσένα και όσους ασπάζονται απόψεις σαν τις δικές σου Χρήστο γιατί είσαι(στα μυαλά τουλάχιστον),δεν υπάρχει άλλη αιτιολόγηση.Όποιο σοβαρό άτομο θα έπιανε πρώτα να ασχοληθεί με τα πρωτεύοντα ουσιώδη ζητήματα του ελληνικού πανεπιστημίου(ξέρεις ποια είναι αυτά; ) και μετά με τα δευτερεύοντα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
Νίκο, όποιος θέλει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, συγγνώμη που του κόβω τα φτερά αλλά ποτέ δεν θα τα έχει.
Όλα είναι κόστος ευκαιρίας. Θυσιάζεις κάτι για να αποκτήσεις κάτι άλλο.

Spoken like a true economist

(Ναι το ξέρω ότι σπουδάζεις ΟΔΕ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,798 μηνύματα.
Ε μα με το να κλαίγεται ο καθένας βγάζει τίποτα?
Ας ενεργοποιηθούμε επιτέλους και να σταματήσουμε να το παίζουμε συνέχεια θύματα.

Έλα τώρα Νίκο μου. 2 μου ξαδέρφες τελείωσαν το Μαθηματικό Πάτρας που τελείωσες και εσύ και μια χαρά στα 4-5 χρόνια το τέλειωσαν παρά τις καταλήψεις και της ασυνεννοησίες που λες. Όπως και εσύ που το τέλειωσες στα 6 χρόνια, οπότε σου έφτασε το ν+2 σε ένα τμήμα ομολογουμένως δύσκολο.

Και σε προκαλώ, πάμε στο Μαθηματικό Πάτρας μια βολτίτσα να δούμε το ποσοστό φοιτητών που παρακολουθεί στα υποχρεωτικά μαθήματα ειδικά των τελευταίων 2 ετών!!!! Ίσως είναι μικρότερο από το 20% που επιτυγχάνει στα δύσκολα μαθήματα, που φταίνε οι καθηγητές :P
Όποιος στρωθεί περνάει τα μαθήματα και παίρνει το πτυχίο του. ΤΕΛΟΣ. Ουδεμία δικαιολογία.
Δεν με ενδιαφέρει το αν κάποιος πηγαίνει στα ρεμπετάδικα, στις καφετέριες και παρασέρνεται με την καλοπέραση και το αραλίκι.
Σπουδάζουμε. Δεν είναι το πανεπιστήμιο μπάτε σκύλοι αλέστε.

Και όπως είπα εφόσον υπάρχουν και οι αναβολές σπουδών για απαγορευτικές καταστάσεις όσο αφορά τις σπουδές και το 2ν για αυτούς που εργάζονται, δεν καταλαβαίνω ως προς τι μερικοί διαμαρτύρονται.

Σαφώς και πρέπει να εστιάσουμε και στα προβλήματα εγκαταστάσεων και χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να γίνει αυτό με τους αιωνίους.
Πρέπει να λήξει αυτό το παραμύθι.

Λες για 80% αποτυχία.
Εγώ στο τοποθετώ αντίστροφα, 20% επιτυχία!! Τι είναι αυτοί; Επιστήμονες η διάνοιες?
Μήπως πρέπει οι καθηγητές να βάζουν σε απαιτητικά εκ φύσεως μαθήματα εύκολα θέματα για να περνάει το 80% και να είναι όλοι ευχαριστημένοι? Η μήπως να κληθούν τα πανεπιστήμια και τει να μοιράζουν τα πτυχία εύκολα σαν να είναι φυλλάδια Everest?

Νίκο, όποιος θέλει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, συγγνώμη που του κόβω τα φτερά αλλά ποτέ δεν θα τα έχει.
Όλα είναι κόστος ευκαιρίας. Θυσιάζεις κάτι για να αποκτήσεις κάτι άλλο.

ΥΓ. Και ότι σπουδάζω στο ΟΠΑ, δε σημαίνει ότι είναι αγνώμων για τις καταστάσεις που πλήττουν τα πανεπιστήμια.

Δεν έχω κάτι να προσθέσω αλλά το γεγονός ότι το 65% είναι φοιτητές άνω των 8 ετών κάθισε άσχημα στην αξιολόγηση του Τμήματός μου. Ψάχνουν να βρουν αιτίες, φαντάζομαι και οι ξαδέρφες σου θα σου έχουν μιλήσει σχετικά. Για το τελευταίο περί κόστους συμφωνώ ότι στη ζωή πάντα υπάρχει ένα κόστος σε οτιδήποτε, όμως σκέψου ότι σε μια ηλικία, όπως αυτή των φοιτητικών χρόνων που ο καθένας νομίζει ότι πλέον ως φοιτητής-τρια έχει φτάσει στο φεγγάρι πόσο εφικτό είναι να πατάει στη Γη; :P Από όσο ξέρω μέχρι τα 25+ έτη, υπάρχει η νοοτροπία «τα κάνω όλα εκτός από σπουδές». Και συγκεκριμένα, στην Ελλάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pagitas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pagitas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
Δεν παίζει ρόλο ο εγκλωβισμός λες; Ακόμα και ο ψυχολογικός,το πιο ''ελαφρύ'' να πιάσουμε(άσε έξω προβλήματα υγείας και οικονομικά).Όταν όλα γύρω σου είναι μαύρα δεν θα βαλτώσεις και στις σπουδές σου; Χωρίς όνειρα,χωρίς μέλλον εκτός αν σε περιμένει δουλειά από τον μπαμπά...

Μόνο αυτό να δει κανείς αρκεί,με βοηθάει στις σπουδές μου αριστούχος απόφοιτος προς 15e την 1 μισή ώρα,λες να το κάνει επειδή με αγαπάει ή επειδή δεν πάνε και τόσο καλά οι δουλειές του; (αν είναι τυχερός και έχει).


Όποιος επιχειρηματολογεί υπέρ των διαγραφών είναι ή δαπίτης ή βολεμένος που δεν τον νοιάζει,κανείς δεν μένει ''αιώνιος'' από γούστο,άντε για το γούστο σου να καθυστερήσεις 1-2 χρόνια,δηλαδή πόση μπαρότσαρκα και καφέ μπορεί να αντέξει κανείς χωρίς να κάνει τίποτα άλλο στην ζωή του; Kαι αν υποθέσουμε πως υπάρχει τέτοιο άτομο που όλη του η ζωή είναι αυτή(κλαμπάκια,καφετέριες και γκόμενες) ανήκει στην μειοψηφία των προνομιούχων αστών γόνων και μάλλον σε κανένα κολέγιο θα σπουδάζει από αυτά που αναγνώρισαν ως ισάξια προσφάτως ή στο εξωτερικό.

Y.Γ.Tί έγινε γυρίσαμε από την μπαρότσαρκα και είπαμε να αμπελοσοφήσουμε λίγο για τους ''αιώνιους'';

Ήταν κατι από αυτό απάντηση στο τελευταίο σχόλιό μου; Δεν κατάλαβα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
ειναι σωστο το μετρο γι αυτους,αφου δεν ενδιαφερθηκαν καθολου,ουτε εγγραφη καναν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Navarro1996

Νεοφερμένος

Ο Navarro1996 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 109 μηνύματα.
Παιδια επειδη εχω τρομαξει λιγο (ή μπερδευτηκα) με το συγκεκριμενο thread, εγω που φετος περασα σε μια σχολη, πηγα 2 μηνες αλλα επειδη δεν μου αρεσε, την παρατησα και ξαναδιαβαζω για τις πανελληνιες του 2015, δεν εχω δικαιωμα το καλοκαιρι του 15 να διαγραφω απο την σχολη που περασα με τις πανελληνιες του 2014???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top