νομίζω ότι οι γενικεύσεις του είδους 'αυτοί που πάνε σε ιδιωτικά είναι σνομπ' είναι υπερβολικές... δεν έχουν όλοι στόχο την επίδειξη πλούτου και πανε στα ιδιωτικά, μπορεί απλώς να πιστεύουν πως παρέχεται καλύτερη ποιότητα παιδείας και υπάρχει περισσότερη οργάνωση... ο γονέας που είναι 35 και 40 ετών δεν θα σκεφθεί πως να επιδείξει τον πλούτο του, αλλά τι είναι καλύτερο για το παιδί του! το πως θα το αξιοποιήσει το παιδί αυτό είναι θέμα χαρακτήρα!
-----------------------------------------
συμπηρωματικά, όπως υπαρχουν καλά και κακά δημόσια, έτσι υπάρχουν καλά και μη ιδωτικά... υπαρχουν γνωστά ιδιωτικά σχολεία (ονόματα δεν θα ήθελα να αναφέρω για να μην θεωρηθεί διαφήμηση) με επιτυχιες των μαθητών τους σε πανεπιστήμια της ελλάδος και του εξωτερικού και κάτι άγνωστα, που κηνυγούν τον πελάτη για να συμπληρώσουν την τάξη...!
-----------------------------------------
και κάτι ακόμα... μου έχει κανει αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί συμφοιτητές μου, όταν με ρωτούν ''σε ποιό σχολείο πήγαινες?'' και τους απαντώ ότι τελείωσα ιδιωτικό, με αντιμετωπίζουν αρνητικά, θεωρώντας εκ των προτέρων ως δεδομένο ότι θα είμαι σνομπ, χωρίς να με έχουν γνωρίσει καλύτερα!
θεωρώ αντιδράσεις τέτοιου είδους, που πολλές φορές περιλαμβάνουν και ειρωνικά σχόλια ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ, απαράδεκτη προκατάληψη, κυρίως όταν γίνονται από νέους, που υποτίθεται πως είναι ανοιχτόμυαλοι και θέλουν (θέλουν???) να πατάξουν κάθε προκατάληψη!!!
πως είναι δυνατόν να ειρωνεύεσαι με λόγια και κινήσεις του προσώπου ακόμα, άτομα που μόλις πριν λίγο γνώρισες και δεν σου έδωσαν κανένα δείγμα υπεροψίας???
αναφέρομαι στις πρώτες φιλικές γνωριμίες που προσπαθεί να κάνει ένας πρωτοετής στη σχολή του και που συνήθως πειλαμβάνουν ερωτήσεις του τύπου "ποιο σχολείο τελίωσες?"
θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος γιατί υπάρχει τέτοια ΕΙΡΩΝΙΚΗ αντιμετώπιση των μαθητών ή αποφοίτων ιδιωτικών σχολείων.
και μετά αναρωτιούνται γιατί γίνεται κάποιος σνομπ...????? εσείς δηλαδή θα ήσασταν φιλικοί με κάποιον που σας ειρωνεύτηκε από την πρώτη κιόλας μέρα, επειδή είπατε ότι τελιώσατε το τάδε ιδιωτικό???
και η εμπειρία μου δεν είναι μόνο προσωπική! και άλλοι μαθητές και απόφοιτοι ιδωτικών έχουν εισπράξει ειρωνεία!!!
sorry για το εκτενές post, απλώς είναι ένα θέμα που με προβλημάτιζε εδώ και καιρό...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.