Φίλε, είσαι 28 χρονών και δεν ξέρεις τί σημαίνει "σοβαρή σχέση".
Πρώτον, όπως η οπτική της κοπέλας είναι προβληματική, έτσι είναι προβληματική και η δική σου οπτική, γενικεύοντας ότι όλες οι γυναίκες είναι "χαζογκόμενες", μαζεύουν followers, χρησιμοποιούν τους άντρες, κλπ. Δεν είναι όλες έτσι, όπως δεν είναι και όλοι οι άντρες μ@λ@κ#ς. Για να βρεις μία κοπέλα που αξίζει, πρέπει να ψάξεις αρκετά, όπως θα στείλεις 300 βιογραφικά και τελικά θα σε καλέσουν σε 3-4 συνεντεύξεις. Με λίγα λόγια, πρέπει να φας πολύ σκ@τw.
Δεύτερον, οι σοβαρές σχέσεις ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ, δε βάζουμε ταμπέλες. Αυτά τα κάνουν τα 15χρονα, από την πρώτη μέρα "έχω σχέση", γλωσσόφιλα και μπαλαμούτια στη μέση του δρόμου, κλπ. Βγαίνεις ραντεβού με μία κοπέλα. Αν πέρασες καλά, βγαίνεις δεύτερο ραντεβού. Αναλογώς και την εμπειρία της κοπέλας, στο 2ο-3ο ραντεβού θα πέσει φιλί. Τους πρώτους 2-3 μήνες, γνωρίζετε ο ένας τον άλλον, δεν είστε καν σε σχέση, απλά βγαίνετε. Ίσως έχετε και σεξουαλικές επαφές.
Αυτά τα πράγματα, όσοι είναι άνω των 25 χρονών, οφείλουν να τα γνωρίζουν. Να το θέσω διαφορετικά: Γνωρίζεις μία κοπέλα, φιλιέστε και βάζεις ταμπέλα "ΣΧΕΣΗ" (με κεφαλαία, να το βλέπουν όλοι). Όταν θα κάνεις σεξ μαζί της και ενδεχομένως να μη περάσεις καλά, τότε τί θα της πεις? Θα την χωρίσεις? Ή θα μείνεις με μία γυναίκα, με την οποία δεν ταιριάζετε σεξουαλικά? Ξεκολλήστε από τη νοοτροπία του Γυμνασίου. Οι σοβαρές, ερωτικές σχέσεις ενηλίκων περιλαμβάνουν σεξ, πόνο, δάκρυα, κόπο, χαρά, παιδιά, οικογένεια, ευτυχία, αγάπη, αλληλοκατανόηση, κλπ. Με μία γυναίκα, μπορεί να ταιριάζεις κοινωνικά, ως φίλος, αλλά να μην ταιριάζεις σεξουαλικά.
Εγώ, μετά τους 3-4 μήνες το αποκαλώ "σχέση" και μετά τους 9 μήνες το αποκαλώ "σοβαρή σχέση". Φυσικά, γίνονται και οι ανάλογες συζητήσεις με την κοπέλα. Αν η κοπέλα σού πει "δεν ψάχνω κάτι σοβαρό" και εσύ, παρ' όλα αυτά, συνεχίσεις τις ερωτικές συνευρέσεις μαζί της, τότε δεν δικαιούσαι μετά να παραπονιέσαι. Η κοπέλα ήταν ξεκάθαρη εξαρχής.
Σχετικά με το πρόβλημά σου. Όταν, με το "καλημέρα", υπάρχει τέτοια ασυνεννοησία, για ένα follow, τί θα γίνει αν χρειαστεί να κανονίσετε μαζί διακοπές ή αν, ακόμα χειρότερα, συγκατοικήσετε? Αυτά είναι γελοιότητες. Όπως σου είπαν και άλλοι, η κοπέλα εξαρχής σε βλέπει "υποτιμητικά", αφού σε έψαξε στο instagram, αλλά σου ζητάει εσένα να κάνεις follow. Φυσικά, δε θα κάνεις follow. Αν νιώθεις μεγάλη ερωτική έλξη, θα της προτείνεις να βγείτε και θα ξεκαθαρίσεις ότι είναι ερωτικό ραντεβού, πχ "Θέλω να βγούμε οι 2 μας για καφέ, να διαπιστώσω αν ταιριάζουμε, γιατί σε βλέπω ερωτικά και μου αρέσεις ως γυναίκα". Απλά και ξεκάθαρα. Αν σου απαντήσει "Χώρισε η κολλητή μου και θέλει παρηγοριά", "Το σκυλάκι μου πρέπει να κάνει απολέπιση", " Ήρθε η θεία μου από την Αυστραλία και έφερε ένα καγκουρό", είναι ευγενική χυλόπιτα. Δεν ασχολείσαι ξανά.
Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται και εσύ να ωριμάσεις και να καταλάβεις ότι η απόρριψη είναι μέσα στη ζωή. Μέσα από τις αποτυχίες έρχεται η επιτυχία. Η αποτυχία είναι ευκαιρία να δεις τα λάθη σου, να καταλάβεις τί δεν πήγε καλά και να το διορθώσεις. Έτσι βελτιώνεσαι και εξελίσσεσαι.