Samael
Τιμώμενο Μέλος

Ευχαριστώ πολύ. Αν γνωρίζει ειδικά κάποιος που φοιτά στο ΕΜΠ συγκεκριμένα, με σιγουριά, ας μου πει! Προσωπικά θα το θεωρούσα απαράδεκτο για κάτι τέτοιο και μετά από 60 απ τα 61 μαθήματα περασμένα, να οδηγηθεί κανείς σε διαγραφή...
Δεν νομίζω οτι η νομοθεσία αφορά τους παλιούς φοιτητές όσο τους νεοεισαχθέντες απο αυτό το έτος και μετά .
Πάντως κανονικά ισχυεί το ν+2,οπότε ακόμα και εαν πράγματι σε έπιανε,θα δικαιούσουν ένα ακόμα έτος(που είμαι αρκετά σίγουρος όπως είπα οτι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται) . Σε κάθε περίπτωση,μπράβο που κατάφερες να φτάσεις σε αυτό το σημείο.Μην σε απασχολεί αυτό το θέμα και εστίασε να περάσεις το μάθημα να τελειώνεις,εύχομαι καλή επιτυχία εαν χρειαστεί να το ξαναδώσεις ελπίζοντας οτι δεν θα χρειαστεί !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος

Ευχαριστώ πολύ. Αν γνωρίζει ειδικά κάποιος που φοιτά στο ΕΜΠ συγκεκριμένα, με σιγουριά, ας μου πει! Προσωπικά θα το θεωρούσα απαράδεκτο για κάτι τέτοιο και μετά από 60 απ τα 61 μαθήματα περασμένα, να οδηγηθεί κανείς σε διαγραφή...
Το μάθημα που σου έμεινε είναι υποχρεωτικό ή επιλογής;
Αν είναι επιλογής αλλάξε το
Giorno
Νεοφερμένο μέλος

Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος

Το μάθημα που σου έμεινε είναι υποχρεωτικό ή επιλογής;
Αν είναι επιλογής αλλάξε το
Όχι, είναι υποχρεωτικό, 2ου εξαμήνου μάλιστα και δυστυχώς το πήρα στραβά απ την αρχή (και τις πρώτες 2 φορές είχα πάει οριακά αδιάβαστος). Πάντως απ' ό,τι καταλαβαίνω, πέρα απ το να μου καθυστερήσει ένα εξάμηνο το να τελειώσω, άλλο πρόβλημα δεν βλέπω !
nPb
Επιφανές μέλος

Εδώ για ένα μάθημα έχασα...το μεταπτυχιακό ολόκληρο. Στο Ελλαδιστάν όλα είναι πιθανά και λογικά εφόσον δεν πέφτουν κώλοι. Βέβαια έπαιξαν απίθανοι λόγοι και μεθοδευμένη τακτική από τον καθηγητή, ρουφιάνους φοιτητές κλπ (άλλη ιστορία). Ρώτα τη γραμματεία ή τον καθηγητή του μαθήματος να σου πει. Βέβαια σε διαδικαστικά θέματα, η γραμματεία έχει τη βασική γνώμη.
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Εγώ να ξεκόψω ευχαρίστως, μην φάω καμια νίλα με αυτό το ένα μάθημα εγώ δε θέλω γιατί τότε είναι όλα χαμένα... Τέσπα, δεν νομίζω να γίνω ο πρώτος φοιτητής στα χρονικά που με ν+0,5 έτη θα διαφραφεί απ τη σχολή του επειδή δεν το είχε με ΕΝΑ μάθημακαι μάλιστα το τελευταίο του.
Nαι, μακάρι να πάνε όλα καλά.

Dias
Επιφανές μέλος

Ηρέμησε. Δεν υπάρχει κανένας νόμος διαγραφής από Σχολή στην Ελλάδα (ακόμα).μην φάω καμια νίλα με αυτό το ένα μάθημα εγώ δε θέλω γιατί τότε είναι όλα χαμένα... Τέσπα, δεν νομίζω να γίνω ο πρώτος φοιτητής στα χρονικά που με ν+0,5 έτη θα διαφραφεί απ τη σχολή του επειδή δεν το είχε με ΕΝΑ μάθημακαι μάλιστα το τελευταίο του.
Μην ακούς ανόητες κινδυνολογίες.

akikos
Επιφανές μέλος

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Don' t worry. Ο παλιός νόμος Διαμαντοπούλου καταργήθηκε. Το τι θα περιλαμβάνει ο νόμος που έρχεται κανείς δεν το ξέρει.Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Είμαι 6ο έτος (στην 5ετή σχολή μου) και σε διαδικασία συγγραφής της διπλωματικής μου. Έχω περάσει τα 60/61 μαθήματα, απλώς το 61ο δυστυχώς με έχει βασανίσει πολύ και τον Σεπτέμβρη το έδωσα 6η φορά, πιθανώς και πάλι αποτυχημένα (είναι και θέμα ψυχολογίας πια). Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα με διαγραφή για ΕΝΑ μάθημα, και μάλιστα έχοντας περάσει όλα τα υπόλοιπα και με την διπλωματική μου εν εξελίξει;;
Ευχαριστώ πολύ...
Το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς που περιέγραψες. Δεν ξέρεις τι να διαβάσεις γιατί στις εξετάσεις θέλουν να ισοπεδώσουν τους φοιτητές....
Υπάρχουν μαθήματα που όσο και να διαβάσεις δεν τα περνάς. Τα βιβλία δεν διαβάζονται και η παρακολούθηση για κάποιους είναι δύσκολη. Ειδικά στα πολυτεχνεία το 70% στο 1ο εξάμηνο χάνουμε τη μπάλα καθώς υπάρχει ένα κενό γνώσεων από το Λύκειο στο πολυτεχνείο. Εγώ θυμάμαι που στη Ανάλυση θεωρούσαν πράγματα δεδομένα και τα ξεπετάγανε γιατί ήταν στην ύλη των δεσμών.
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος

VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο εν λόγω πολύ παλιός κανονισμός λέει, λοιπόν, κάτι τελείως διαφορετικό: ότι αν σε κάποιο μάθημα ο φοιτητής κοπεί από 3 φορές και άνω, τότε έχει το δικαίωμα (ο φοιτητής) να ζητήσει την εξέτασή του ενώπιον τριμελούς εξεταστικής επιτροπής (3 μέλη ΔΕΠ εκτός του υπεύθυνου μαθήματος). Αυτό έχει τη λογική, ότι ο φοιτητής λαμβάνει μη-προβιβάσιμο βαθμό όχι με δική του υπαιτιότητα (και άρα είναι διαβασμένος).
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος

Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος

Να σημειωθεί ότι το μάθημα τελικά περάστηκε!!![]()
Well Done!!!!
tsiobieman
Πολύ δραστήριο μέλος

Να σημειωθεί ότι το μάθημα τελικά περάστηκε!!![]()
συγχαρητήρια !! άντε με το καλό και η διπλωματική!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.