Δεν έχω πάει ποτέ φροντιστήριο και τόσα χρόνια έκανα μόνο στο σχολείο.Όμως από του χρόνου θα αρχίσω ξανά σε φροντιστήριο θα δώσω εξετάσεις και θέλω να περάσω στο pre lower ή στη d σίνιορ.Θα κάνω θερινά μαθήματα για να προετοιμαστώ και να γράψω καλά. Θα ήθελα όμως να είμαι λίγο προετοιμασμένη για να προχωρήσω πιο γρήγορα τα μαθήματα.Εδώ θα σας κάνω ερωτήσεις και σας παρακαλώ να με βοηθήσετε...Πόσοι είναι οι χρόνοι στα αγγλικά συνολικά και ποιοι;Προκαταβολικά ευχαρτιστώ.

Επείσης αν περάσατε την δ σίνιορ ή την πρι λόουερ τι πρέπει να έχω μάθει;
΄
Αρχικά θα ήθελα να σε ενθαρρύνω έτσι ώστε να μην μείνεις μόνο στο Pre-lower αλλά να συνεχίσεις και στο Lower και γιατί όχι και στο Proficiency! Όλοι στις μέρες μας δεν θεωρούν τα Αγγλικά προσόν γιατί πιστεύουν ότι είναι δεδομένο να έχεις επάρκεια. Γι αυτό το λόγο,κυρίως, επειδή βοηθούν πολύ στην επαγγελματική αποκατάσταση, μην τα αφήσεις καθώς θα σε αφήσουν και αυτά!

Λοιπόν το πτυχίο για το οποίο ενδιαφέρεσαι είναι στην κλίμακα το Β1.Αρκετά αξιόπιστο πτυχίο και με προοπτικές εξασφάλισης του Lower.Εγώ θα σου πρότεινα το
Preliminary English Test ( PET-'pre lower'- Cambridge) ή αν θες κάτι πιο απλό και user-friendly θα σου σύστεινα το
Basic Communication Certificate in English(B.C.C.E-Hellenic American University-είναι και αυτό 'pre-lower').
Eπειδή έχω πάρει και τα 2 πτυχία θα σου έλεγα ότι θέλουν-
-Βασικές
γραμματικοσυντακτικές γνώσεις (δλδ να ξέρεις να χειρίζεσαι με ευχέρεια όλα σχεδόν τα γρ.φαινόμενα-ιδίως Passive Voice,Indirect Speech,Conditional Tenses, Modals-Semi Modals,Pronouns,Relative Classes and ALL the Tenses)
-
Καλό Λεξιλόγιο προκειμένου να 'ελίσσεσαι' στις Εκθέσεις και να καταλαβαίνεις το νόημα των Reading passages.Επίσης και στα 2 πτυχία υπάρχουν ασκήσεις εφαρμογής του Λεξιλογίου που κατέχεις.Γι αυτό άρχισε να διαβάζεις απλά textbooks ή αγγλ.λογοτεχνία σε επίπεδο αρχάριων αρχικά.Θα δεις μεγάλη βελτίωση!
-Όσον αφορά στο Listening και στο Speaking πιστεύω ότι θέλει πολλή προσπάθεια γιατί όπως προανέφερες δεν έχεις κάνει ποτέ μάθημα αγγλικά..μάλλον έχεις πολλά κενά στην Κατανόηση Πρ. Λόγου
γιατί απλώς δεν έχεις εμπειρία.Πάντως στο φρ. θα σε ετοιμάσουν όπως πρέπει καλύπτοντας τα ενδεχόμενα κενά σου!Θέλουν προσοχή αυτά τα parts.
Hope I have helped you.