Σωστά, ενώ εδώ στην Ελλάδα δεν χρειάζεται καν να πληρώσεις. Αρκεί να έχεις κομματικές διασυνδέσεις και περνάς αέρα τα μαθήματα.
Μην με τρελαίνετε τώρα και πάτε να μου βγάλετε ότι επειδή εδώ δεν πληρώνουμε είναι οι καθηγηταράδες μας πιο αντικειμενικοί και συνολικά ότι οι σπουδές μας είναι πιο ποιοτικές. Ποιες σπουδές και ποιες εξετάσεις; Ακόμα κι οι nPb που θα κάτσει εδώ να αναμορφώσει την Ελλάδα
θα τον δείτε όπου κι αν γράψει να διαμαρτύρεται ότι φτύνει αίμα, ξεσκίζεται στο διάβασμα αλλά του βάζουν μόνο ένα πέντε και δεν θα έχει ανταγωνιστικό πτυχίο λόγω της κακής βαθμολογίας του. Βαριέμαι τώρα να ψάχνω links του, αλλά το 'χετε νομίζω.
Φαίνεται έχεις γενικότερη άγνοια της πραγματικότητας του εξωτερικού. Συνοπτικά λίγα πράγματα.
Το πιό βασικό είναι αυτό που λέει η Ρεβέκκα:
Ξεχνάμε κάτι βασικό...Στο εξωτερικό, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Ειδικά σε αυτά τα πασίγνωστα και κορυφαία ιδρύματα. Όσο καλή δουλειά και να γίνεται, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Ειδικά στον αγγλοσαξονικό χώρο πρόκειται περί μαγαζιών παραγωγής γνώσης. Σε όποιον δεν αρέσει, ξύδι.
Οι "καθηγηταράδες" όπως ειρωνικά λες στην πλειονότητα τους είναι αξιοπρεπείς. Μια χαρά δημοσιεύσεις έχουν, και είναι πρόθυμοι για δουλειά, όμως δεν τους επιτρέπουν οι συγκυρίες και η αδιαφορία των φοιτητών. Αλήθεια πόσοι φοιτητές έχουν κάνει τον κόπο να τους προσεγγίσουν; Ή μήπως η πλειονότητα τους πάει μισοδιαβασμένη και μετά τους φταίει ο καθηγητής για τα σωρηδόν κοψίματα.
Θίγεις τις κομματικές διασυνδέσεις. Αναμφισβήτητα είναι υπαρκτό φαινόμενο και φυσικά όχι μόνο ελληνική πατέντα. Τα τζάκια είναι εκτός συναγωνισμού. Όμως όποιος θέλει να προχωρήσει στη ζωή του δεν περιμένει τα κόμματα. Αλλιώς είναι άξιος της μοίρας του.
Δε ξέρω τι λένε οι άλλοι, όμως ξέρω πολύ καλά ότι όποιος θέλει πτυχίο στην ώρα του και βαθμούς θα το επιτύχει. Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε, να λέγαμε.
Η ποιότητα των σπουδών είναι ιδιαίτερα υψηλή για τα μέσα που διαθέτει το ελλληνικό πανεπιστήμιο και το γενικότερο ξύσιμο που πέφτει από τους φοιτητές, πράγμα που επηρρεάζει και τους διδάσκοντες. Συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο για τη δήθεν καθηγητική αυθαιρεσία, αλήθεια πόσοι φοιτητές έχουν πάει στις παραδόσεις; Αν είχαν πατήσει, θα είχαν εκπλαγεί θετικά στις εξετάσεις. Αλήθεια πόσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία; Μήπως όλοι πάνε με σος, σημειώσεις, επιτομές και μετά γκρινιάζουν που δεν πήραν βαθμό και δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα;
Αυτό που κατέστρεψε τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι το γεγονός ότι το κάθε ανώριμο 18χρονο τα θεωρεί τσιφλίκι του και ότι μπορεί να κάνει ό,τι του καυλώσει δίχως να δώσει λογαριασμό κάπου. Επίσης πολλοί φαντάζονται ότι μέ την εισαγωγή στην τριτοβάθμια υπέγραψαν διοικητική σύμβαση, ώστε με το πέρας των 4 ετών το πτυχίο θα έρθει ταχυδρομικώς στο σπίτι, άρα γιατί να διαβάζουν, καλύτερα να το γλεντήσουν.
Με αυτά τα μυαλά πολλοί πήγαν έξω δήθεν για να μεγαλοουργήσουν, όμως επέστρεψαν με την ουρά στα σκέλια. Κάνε τις αναγωγές σου.