Γεια σας παιδια,
Φετος (Β' Λυκειου) αρχικα εγω μονος μου ηθελα να παω Θεωρητικη Κατευθυνση επειδή οι καθηγητές μου μου λεγαν πως τα παω καλα με τα αρχαια και γενικα με τα φιλολογικα, ενώ με τα μαθηματα της Θετικης Κατεύθυνσης δεν τα παω καλα.. Οι γονεις μου μου λεγαν να παω Θετικη, αλλα τους ελεγα όχι επειδή φοβάμαι πως θα τα παω χαλια... Στην Α' Λυκειου Αρχαια ειχα 19 και στα δυο τετραμηνα, και εξετασεις εγραψα 18. Αντίθετα, μαθηματικα ειχα 15 στα τετραμηνα και εγραψα 7 στις εξετασεις.. Γι' αυτο και διαλεξα Θεωρητικη αλλα συνειδητοποιησα πως δεν μου αρεσει καμια σχολη και κανενα επαγγελμα του 1ου πεδιου.. Δεν θα θελα να γινω φιλόλογος η ψυχολόγος.. Και φυσικα με τιποτα δεν θα γινομουν δικηγόρος αφου γενικα αυτα τα επαγγελματα εχουν ανεργια.. Οι γονεις μου μου λενε επισης να περασω σε Στρατιωτικη Σχολη και να γινω κατι σαν Αξιωματικος/Υπαξιωματικος σε ξηρα, αεροπορια η στρατο η κατι τετοιο τελος παντων επειδή αυτό εχει μελλον και εχει πολύ καλο μισθο. Από την άλλη μ'αρεσει και η μετεωρολογια, δηλαδή μ'αρεσει να βλεπω τον καιρο κάθε μερα στο ιντερνετ και θα μ'αρεσε να μαθω τον προβλεπω και μονος.. Αλλα ξερω ότι και αυτο το επαγγελμα εχει ανεργια. Γενικα με ραβανε περισσοτερο οι σχολες του 2ου πεδιου.. Δυστυχως/Ευτυχως ειχα την ευκαιρια σημερα να αλλαξω κατευθυνση και τελικα πηγα Θετικη. Πιστευετε ότι θα τα καταφερω να περασω σε Στρατιωτικη Σχολη αν βαλω τα δυνατα μου με τα μαθηματικα και την φυσικη? Αν κανω ιδιαιτερα θα τα παω καλα? Εκανα καλα που αλλαξα κατευθυνση? Τι πιστευετε?