Remmy
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
juste un instant
Επιφανές μέλος

Δεν χρειαζεται να παρακαλας να λειπουν καποιοι απο το μαθημα. Καποιοι θα λειπουν ουτως η αλλως οπως καποιοι θα ειναι παντα παροντες. Υπαρχουν απλα εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα.
Το συγκεκριμένο φροντιστήριο επειδή έχει κάποια αυστηρά στάνταρς, όσο και περίεργο να σας φαίνεται, παίρνει παρουσίες,με άλλα λόγια 12 άτομα θα είμαστε κάθε φορά, αλλά οι λόγοι που δεν μπορώ να συνεχίσω έχουν να κάνουν με την σχολή και όχι με το ίδιο το φροντιστήριο.
Και τι κυρωσεις υπαρχουν αν χασει καποιος το μαθημα;

Remmy
Νεοφερμένο μέλος

juste un instant
Επιφανές μέλος

Nina-nana
Διάσημο μέλος

Το θέμα της προκαταβολής δεν είναι θέμα συζήτησης με εμάς αλλά συμφωνία μεταξύ εσένα και του φροντιστηρίου. Πού να ξέρουμε εμείς τι συμφωνία υπέγραψες ή ποια είναι η πολιτική του συγκεκριμένου φροντιστηρίου;Παρόλα αυτά εμένα εξακολουθεί να με απασχολεί το θέμα της προκαταβολής, όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά στην συζήτηση
Remmy
Νεοφερμένο μέλος

Εσυ θα τους πεις οτι προεκυψε αλλαγη του προγραμματος σου στο πανεπιστημιο. Πως ειναι υποχρεωτικες οι παρουσιες. Πως αν χασεις πολλα μαθηματα δεν θα μπορεις να ανταπεξελθεις στις υποχρεωσεις σου... Αληθεια υπεγραψες καποιο συμφωνητικο;
Όχι προς θεού δεν υπέγραψα κάτι τέτοιο, αλλά άκου να δεις ποιο είναι το αστείο, την 1η ημέρα του μαθήματος, μας έδωσαν ένα φάκελο στο καθένα μας ξεχωριστά, ο οποίος είχε να κάνει με την λειτουργία του φροντιστήριου, σε αυτό αναφέρεται ότι η προκαταβολή, αν ο σπουδαστής έχει παρακολουθήσει μαθήματα, δεν επιστρέφεται, μπορεί μόνο να εξαργυρωθεί για μια άλλη γλώσσα σε ένα άλλο ημερολογιακό έτος, πέρα από αυτό, αν κάποιος σπουδαστής επιθυμεί να διακόψει την φοίτηση του θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση διακοπής, και θα πρέπει να εξοφλήσει και τα δίδακτρα από το εξάμηνο (!) (τετράμηνο είναι πρακτικά). Όλα αυτά, στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου δεν τα ανέφερε πουθενά, ούτε εκείνοι μου τα είπαν όταν είχα πάει να ρωτήσω πληροφορίες σχετικά με την γλώσσα που με ενδιέφερε, σε όσα φροντιστήρια ξένων γλωσσών έχω πάει, αυτό είναι το μόνο που έχω γνωρίσει τέτοια πολιτική στα οικονομικά τους!
juste un instant
Επιφανές μέλος

Nina-nana
Διάσημο μέλος

Εφόσον δεν υπέγραψες κάποιο συμφωνητικό ή έστω ότι έλαβες γνώση της πολιτικής του φροντιστηρίου, δεν νομίζω να μπορούν να κάνουν κάτι αν απλά σηκωθείς και φύγεις.Όχι προς θεού δεν υπέγραψα κάτι τέτοιο, αλλά άκου να δεις ποιο είναι το αστείο, την 1η ημέρα του μαθήματος, μας έδωσαν ένα φάκελο στο καθένα μας ξεχωριστά, ο οποίος είχε να κάνει με την λειτουργία του φροντιστήριου, σε αυτό αναφέρεται ότι η προκαταβολή, αν ο σπουδαστής έχει παρακολουθήσει μαθήματα, δεν επιστρέφεται, μπορεί μόνο να εξαργυρωθεί για μια άλλη γλώσσα σε ένα άλλο ημερολογιακό έτος, πέρα από αυτό, αν κάποιος σπουδαστής επιθυμεί να διακόψει την φοίτηση του θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση διακοπής, και θα πρέπει να εξοφλήσει και τα δίδακτρα από το εξάμηνο (!) (τετράμηνο είναι πρακτικά).
Γιατί τόσο επιθετική οικονομική πολιτική; Η προκαταβολή ήταν στα πλαίσια κάποιας ειδικής τιμής (π.χ. σου έκαναν κάποια γερή έκπτωση)?
juste un instant
Επιφανές μέλος

akikos
Επιφανές μέλος

juste un instant
Επιφανές μέλος

Remmy
Νεοφερμένο μέλος

akikos
Επιφανές μέλος

Πήγα και τους μίλησα σήμερα, επέμεναν ότι το μερίδιο ευθύνης ήταν δικό μου καθώς ήμουν ενήμερος (σε αυτό έχουν ένα δίκιο αλλά δεν θεωρώ ότι το φταίξιμο είναι 100% δικό μου) και εφόσον έχουν αρχίσει τα μαθήματα δεν γίνεται να μου επιστρέψουν τη δόση, θαυμάσια.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνητικό νομικά πρέπει να στα δώσουν. Πλήρωσες για μια υπηρεσία που δεν δέχθηκες. Αν βλέπεις ότι αξίζει βρες ένα δικηγόρο να τους πάρει τηλέφωνο να τους φοβερίσει και θα στα δώσουν τα λεφτά. Το θέμα είναι ότι ο δικηγόρος θέλει αμοιβή για να το κάνει αυτό

Nina-nana
Διάσημο μέλος

Ηθικά το δίκιο είναι 100% με το μέρος τους. Ήξερες (μόνος σου το παραδέχτηκες) ότι η προκαταβολή δεν επιστρέφεται. Αν ας πούμε πλήρωνες προκαταβολή για ένα ξενοδοχείο και τελικά δεν πήγαινες διακοπές, θα περίμενες να σου στείλουν τα λεφτά πίσω; Όχι βέβαια.
Για πόσα χρήματα μιλάμε;
juste un instant
Επιφανές μέλος

Αν εχεις καποιο γνωστο δικηγορο και τους κανει ενα απλο τηλεφωνο... ισως να κανουν πισω... με ελαφρα πηδηματακια.
Κι επειτα αν ξερεις καποιους απο τους συμμαθητες σου στο φροντιστηριο και τους το πεις, μπορει να την κανουν για αλλου μετα απο καποια μαθηματα.
Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο για την φημη του φροντιστηριου... Δεν εχω δει αναλογη συμπερυφορα πουθενα.
akikos
Επιφανές μέλος

Ηθικά το δίκιο είναι 100% με το μέρος τους. Ήξερες (μόνος σου το παραδέχτηκες) ότι η προκαταβολή δεν επιστρέφεται. Αν ας πούμε πλήρωνες προκαταβολή για ένα ξενοδοχείο και τελικά δεν πήγαινες διακοπές, θα περίμενες να σου στείλουν τα λεφτά πίσω; Όχι βέβαια.
Για πόσα χρήματα μιλάμε;
Για τα ξενοδοχεία υπάρχει ειδικο νομικό καθεστώς. Αν ειδοποιήσεις 21 μέρες πριν σου επιστρέφονται 100%. Κατά τη γνώμη μου ηθικά είναι λάθος αλλά νομικά σωστός. Αν μιλάμε για ποσό >100 ευρώ εγώ θα πήγαινα σε δικηγόρο και θα προχωρούσα ανάλογα.
Chris1993
Περιβόητο μέλος

Remmy
Νεοφερμένο μέλος

Edit: Τα μαθήματα ξεκινήσανε 20 Οκτώβρη
#2: Για εμένα είναι τελείως ανήθικο, δεν έχω δεχθεί στο ελάχιστο της υπηρεσίες τους (όπως είπα προηγουμένως 1 μάθημα έχω παρακολουθήσει μόνο), όφειλαν τουλάχιστον να επιστρέψουν ένα ποσό της προκαταβολής, δεν είναι ότι μου πώλησαν ένα προιον και τώρα θέλω να το επιστρέψω και δεν έχουν σε ποιο πελάτη να το πουλήσουν μετά
#3: + Το γεγονός ότι για να διακώψω την φοίτηση μου πρέπει να εξοφλήσω και το εξάμηνο (τετράμηνο πρακτικά)!!
Επίσης αν θέλετε σας λέω και το όνομα του φροντιστηρίου (είναι γνωστό στην Θεσσαλονίκη να ξέρετε)
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Είχα κάνει εγγραφή πριν 1 μήνα, και 1 μάθημα έχω παρακολουθήσει όλο κι όλο. Σε ένα χαρτί είχα συμπληρώσει κάποια στοιχεία μου και το ποσό της προκαταβολής, επίσης το ποσό της προκαταβολής είναι το μισό το συνολικού ποσού, αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σας στέλνω σε μήνυμα
Edit: Τα μαθήματα ξεκινήσανε 20 Οκτώβρη
#2: Για εμένα είναι τελείως ανήθικο, δεν έχω δεχθεί στο ελάχιστο της υπηρεσίες τους (όπως είπα προηγουμένως 1 μάθημα έχω παρακολουθήσει μόνο), όφειλαν τουλάχιστον να επιστρέψουν ένα ποσό της προκαταβολής, δεν είναι ότι μου πώλησαν ένα προιον και τώρα θέλω να το επιστρέψω και δεν έχουν σε ποιο πελάτη να το πουλήσουν μετά
#3: + Το γεγονός ότι για να διακώψω την φοίτηση μου πρέπει να εξοφλήσω και το εξάμηνο (τετράμηνο πρακτικά)!!
Επίσης αν θέλετε σας λέω και το όνομα του φροντιστηρίου (είναι γνωστό στην Θεσσαλονίκη να ξέρετε)
Στείλτο σε πμ να ξέρουμε μην την πατήσουμε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.