Γ' Λυκείου: Τι αλλάζει στη ζωή μου;

Bkid

Νεοφερμένος

Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Ο καθενας εχει τον ρυθμο του,ετσι ειναι οι ανθρωποι απο τη φυση τους,οποτε αυτοι που θα πανε τωρα γ λυκειου δεν πρεπει να επηρεαζονται απο το τι κανανε οι αλλοι η τι κανουν οι φιλοι τους...Εγω δυο εχω να πω οτι αν αγαπησεις τα μαθηματα θα σε αγαπησουν και αυτα,δεν πρεπει να τα φοβασαι γιατι θα σε φοβηθουν και αυτα ειναι σαν ανθρωποι και δευτερον πρεπει ο καθενας να πιστεψει στον ευατο του,σαν ειδος εχουμε αφανταστες δυναμεις ψαξτε βρειτε τις αξιοποιηστε τις και θα πετυχετε τα παντα....Καλη δυναμη:no1:
-----------------------------------------
Έρχονται οι Αρειανοί να σας πάρουν. :P


Συγχαρητήρια, φτάσατε πλέον στην Γ' Λυκείου, στα πρόθυρα των Πανελληνίων. Άλλοι τις βλέπουν σαν ένα party, άλλοι τις αντιμετωπίζουν πιο ψύχραιμα κι άλλοι σκέφτονται "your worst nightmare is here".

Όπως και να 'χει, είναι μία χρονιά... ιδιαίτερη. Δεν είναι κι η δυσκολότερη περίοδος της ζωής σας... απλά μία ιδιαίτερη περίοδος. Και γιατί ιδιαίτερη; Γιατί το διάβασμα είναι πολύ πιο απαιτητικό από αυτό των προηγούμενων ετών (σώωωωωπα ρε μεγάλε :P).


Να απομυθοποιήσουμε κάποια πραγματάκια έτσι;
Κατ' αρχάς δεν είναι το τέλος του κόσμου, ούτε το τέλος της ξένοιαστης σας ούτε διάφορα τέτοια αγχωτικά που ακούγονται. Η διαφορά των Πανελληνίων από τις εξετάσεις που έχουμε συνηθίσει είναι ότι τα άτομα από τα οποία θα περάσει το γραπτό μας (επιτηρητές / βαθμολογητές) είναι παντελώς άγνωστα σε μας κι εμείς σ' αυτούς, δεν θα τους δούμε ποτέ πιθανώς στη ζωή μας, αλλά κι αν τους δούμε δεν θα ξέρουμε ότι μας συνδέει ένα γραπτό Πανελληνίων.


Το κλειδί σ' αυτή τη χρονιά είναι υπευθυνότητα. Δηλαδή και θα κάνεις τις εξόδους σου κανονικά αλλά και όταν πρέπει να ρίξεις το απαιτούμενο διάβασμα, θα το ρίξεις.
Πλέον είμαστε σε μία ηλικία που μπορούμε πια να κανονίζουμε εμείς το πρόγραμμά μας. ;)


Δηλαδή... αρχές Σεπτέμβρη, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Θα κάνουμε τις κλασικές εξόδους μας τα Σαββατοκύριακα, φυσικά. Με τη διαφορά ότι θα αρχίσουμε να βάζουμε μόνοι μας ένα μέτρο. Δηλαδή για παράδειγμα... θα φροντίζουμε να γυρίζουμε 11 κι όχι 3 το πρωί. Υπομονή, μία χρονιά είναι. Μία ιδιαίτερη χρονιά, αλλά δεν θα ξεχάσουμε να είμαστε άνθρωποι σ' αυτή τη χρονιά.

Έτσι και τις εξόδους μας θα κάνουμε, αλλά και τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα ρίχνουμε το απαραίτητο διαβασματάκι. ;)
Το πώς πρέπει να καθορίζουμε το πρόγραμμά μας θα το δει ο καθένας μόνος του, όπως τον βολεύει. Όσο πλησιάζει η ώρα των Πανελληνίων θα δείτε ότι από μόνοι σας θα ρίχνετε περισσότερο βάρος στο διάβασμα.


Έχοντας μία μέθοδο - όποια μας βολεύει - μπορούμε άνετα να συνδιάζουμε αυτά που ξέραμε ως τώρα (σε μικρότερο βαθμό) με το διάβασμα. Αρκεί να το θέλουμε εμείς βέβαια; Αν δεν το προσπαθήσουμε δεν θα το πετύχουμε.



Άρα λοιπόν δεν θέλει άγχος αυτή η χρονιά, αλλά καλό πρόγραμμα. Το οποίο θα περιλαμβάνει και την πενθήμερη. :thanks:





Η μοναδική δύσκολη στιγμή κατά τη γνώμη μου είναι μόλις βγείτε από το προτελευταίο μάθημα. Εκεί μετράς αντίστροφα τις ώρες για ν' αρχίσει η φοιτητική σου ζωή. :D



Από Γιώργος


Α και το κειμενο του Γιωργαρα,νταξει.......................εσκισε πραγματικα,μου θυμισε αυτα που μου ειπε ο πατερας μου...Γιωργος=Ο μπαμπας του ischool:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Marcos2177

Νεοφερμένος

Ο Marcos2177 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Εντάξει φίλε,το κειμενάκι σου απλά θεϊκο και πιστέυω θα βοηθήσει πολλούς που αγχώνονται υπερβολικά.Εγώ σκέφτομαι απο τώρα την τρίτη λυκείου και αγχώνομαι.Είμαι ένας μαθητής του 15 που όμως διαβάζει μισή ωρα κάθε μέρα και χωρίς αυτοπεποίθηση..Τι να κάνω ρε παιδιά?

εσύ είσαι θεός μην αγχωνεσε...αμα ειχα και εγω τους ιδιους βαθμους με το ιδιο διαβασμα θα ημουν ενταξει...
απλα στην τριτη λυκειου θα πρεπει να στρωθείς λιγο παραπανω...αλλα δεν θα δυσκολευτείς πιστεψε με.
στο μόνο που διαφωνω με τον συγγραφέα ειναι οι ώρες διαβάσματος και διασκέδασης.
εγω διαβάζω ενα δυωρακι τη μερα (συν αλλες δυο ωρες φροντιστηριο σε μαθηματικα και φυσική) και βγαίνω απο τις 9 μεχρι τη 1 ή 2...και είμαι ενταξει προς το παρόν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Προφανώς ο Γιώργος μιλάει για συνθήκες σχολείου:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

constantinekots

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 281 μηνύματα.
ωραια ολα αυτα....αλλα...για καποιον που θελει να πιασει 19.000 μορια...(για οδοντιατρικη) τι εχετε να πειτε??? πχ αλλο δν ισχυει για καποιον π θελει 15.000μ αλλο για καποιον π θελει 17.000μ κ αλλο γ καποιον π θελει 19.000μ?????????????? αν μπορειτε αναφερετε κ παραδειγματα! (παιδιων π εβγαλαν 19.000+ μορια...)

Οχι, δεν ισχυουν άλλα. Η διαφοροποίηση τις περισσότερες φορές ειναι στην ποιότητα του μαθητή, οχι στο πόσο καλά προετοιμάστηκε. Σαφως παιζει κι αυτο καθοριστικό ρόλο, αλλά συνηθως η διαφοροποίηση δεν έχει να κάνει μ'αυτο στα τελικά αποτελέσματα. Αν θεωρησουμε ως δεδομένο οτι θα πέσει σοβαρο διαβασμα (κατι που ισχυει για τους περισσότερους, ο καθενας με τα δικά του μέτρα), τοτε δεν ειναι δυσκολο να ξέρεις απο πριν οτι ο Α' θα βγαλει 18-19 χιλιαδες μορια και ο Β' δεν θα καταφέρει να περάσει τις 15. Ασφαλως υπάρχουν κι εκπλήξεις, δυσαρεστες ή ευχάριστες, που ομως ειναι η εξαιρεση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aepp-forum

Νεοφερμένος

Ο aepp-forum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Παιδιά μια χρονιά είναι και θα περάσει όπως πάντα ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimiper

Νεοφερμένος

Η dimiper αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 92 μηνύματα.
Όποιος θέλει να βγάλει 19+, πρέπει να ρίξει πολύ διάβασμα! Πιστεύω όμως πως και πάλι ένα παιδί της Γ' Λυκείου έχει το χρόνο να βγει και να ξεκουραστεί. Εγώ επειδή ήθελα να περάσω σε στρατιωτική σχολή πήγαινα τρεις φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο (ακόμα και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών) και έβγαλα 19.330.
Αν θέλετε τη συμβουλή μου, μην αγχώνεστε! Να έχετε αυτοπεποίθηση! Ένας μαθητής που εχει διαβάσει καλά δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ακόμα και αν δεν πάει καλά σε ένα μάθημα δεν χάθηκε ο κόσμος. Και εγώ έγραψα 16,5 στη λογοτεχνία, αλλά έβγαλα πολλά μόρια γιατί πήγα καλά στα υπόλοιπα μαθήματα.
Γενικά, όσοι θα πάτε τώρα στη Γ' Λυκείου, κουλάρετε, βάλτε έναν στόχο και παλέψτε. Σίγουρα θα χρειαστεί να θυσιάσετε κάποια πράγματα για χάρη του διαβάσματος, όμως και πάλι δε χρειάζεται να κλειστείτε μες στο σπίτι όλη τη χρονιά! Θα τρελαθείτε!!!
Καλή δύναμη και καλή τύχη σε όλα τα τριτάκια!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antigrafakias

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο antigrafakias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 295 μηνύματα.
Εγώ πάντως σε αυτό το οποίο εμμένω είναι πως δεν μπορείς από τη μία μέρα στην άλλη να γίνεις μαθητής και δη στις θετικές κατευθύνσεις. Προσωπικά είμαι στη θεωρητική κυρίως διότι οι σχολές που με ενδιαφέρουν βρίσκονται σε αυτή την κατεύθυνση και διότι προέρχομαι από οικογένεια φιλολόγων. Ποτέ δεν ήμουν ο "διαβαστερός" μαθητής και ας έβγαζα μεγάλους βαθμούς, ειδικά στο γυμνάσιο. Στο λύκειο αποφάσισα πως εφόσον ο στόχος μου μπορεί να επιτευχθεί μέσω της θεωρητικής κατεύθυνσης δε θα δίνω σημασία στα υπόλοιπα μαθήματα, όπερ και εγένετο. Στην πρώτη λυκείου και δη στη δευτέρα ούτε άνοιξα βιβλίο θετικών μαθημάτων. Σωστό ή λανθασμένο, αυτό το κρίνει ο καθένας από τη σκοπιά του. Όμως εφόσον το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι αυτό, εγώ δεν το μετανοιώνω καθόλου και θεωρώ πως ήταν η καλύτερη επένδυση. Πλέον, με μια βάση μέτρια ως καλή στα θεωρητικά μαθήματα πηγαίνω ξεκούραστος για μια χρονιά που θα έχει στρες, άγχος, νεύρα...σεξ και ναρκωτικά! (ουπς άκυρο το τελευταίο!)
Από το Πάσχα και μετά άρχισα να διαβάζω πολύ συστηματικά, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στις ενδοσχολικές μολονότι έγραψα πολύ καλά για το διάβασμα το οποίο έριξα, και έκτοτε είμαι καλά με τον εαυτό μου και διαβάζω συνειδητά. Δε θα αφήσω κάτι που μπορώ να κάνω σήμερα για αύριο, δεν κάνω πασαλείματα και προσπαθώ να είμαι μέσα σε κάποια πλαίσια ούτως ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις δύσκολες φάσεις αυτής της χρονιάς που θα είναι από Φεβρουάριο-Μάρτιο και μετά.

Κατά τη δική μου άποψη, το όλο θέμα των Πανελλαδικών για τη δυσκολία και μπλαμπλαμπλα φανφάρες, είναι ένας μύθος που πλάσθηκε κυρίως από μαθητές οι οποίοι μπορεί και να μην άνοιξαν σελίδα στη ζωή τους. Δε λέω να είμαστε φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά η ραδιοαρβύλα που ακούμε σε όλη μας τη ζωή για τις Πανελλήνιες μας επηρεάζει συνειδητά ή μη. Μια γνωστή μου είπε ένα πολύ πετυχημένο για τις πανελλήνιες, ότι αυτές οι εξετάσεις είναι για καθυστερημένους. Εγώ θα σας πω ότι είναι ακόμη κατώτερου επιπέδου, δίχως να θέλω να θίξω τους καθυστερημένους.

Αυτό το οποίο αλλάζει στη ζωή μας στη Γ' λυκείου είναι οι προτεραιότητές μας και τα θέλω μας. Όχι, δε θα πάω για δύο μήνες θάλασσα θα πάω για δύο βδομάδες. Όχι δε θα βγω πέντε φορές για καφέ την εβδομάδα μέσα στο καλοκαίρι θα πάω δύο για να χαλαρώσω. Βλέπω διάφορους φίλους μου οι οποίοι έχουν να κάνουν τρελή ύλη, δεν έχουν ανοίξει βιβλίο όχι στο λύκειο αλλά στη ζωή τους ολόκληρη, είναι πέρα βρέχει άμα τους πεις για διάβασμα και όταν αρχίζει η χρονιά πανικοβάλλονται. Σταθείτε βε που λένε και στα Σέρρας. Εμ, μας το παίζατε άνετοι και ωραίοι και τώρα που σας ήρθε το αυγό να μην πω που, δυσκολευτήκατε; Ε, λογικό είναι ρε φίλε. Τα αβγά με... ξέρετε τι δε βάφονται. Για μια χρονιά θα κάνουμε κάποιες θυσίες και είναι λογικό σε τελική ανάλυση.

Γι' αυτό λέω, μαθητής δε μπορείς να γίνεις στο άψε-σβήσε. Η μεταβατική περίοδος είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτό βγαίνει σε κάκο σε πολλούς. Και για να τα καταφέρει κάποιος "άσχετος" τρόπον τινά με τα μαθήματα στην τρίτη λυκείου να τα πάει περίφημα, όπως αυτό ορίζεται από τον καθένα, πρέπει να ρίξει πολύ περισσότερο διάβασμα και πολύ περισσότερο ιδρώτα από άλλους που κάνουν συστηματική δουλειά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ντε και σόνι όσοι έχουν ένα πρόγραμμα, γράφουν καλύτερα από τους άλλους. Απλά θεωρώ πως αυτός είναι ο κανόνας και όπως κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του.

Αυτά από εμένα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelique.

Διακεκριμένο μέλος

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,200 μηνύματα.
Εγώ πάντως σε αυτό το οποίο εμμένω είναι πως δεν μπορείς από τη μία μέρα στην άλλη να γίνεις μαθητής και δη στις θετικές κατευθύνσεις. Προσωπικά είμαι στη θεωρητική κυρίως διότι οι σχολές που με ενδιαφέρουν βρίσκονται σε αυτή την κατεύθυνση και διότι προέρχομαι από οικογένεια φιλολόγων. Ποτέ δεν ήμουν ο "διαβαστερός" μαθητής και ας έβγαζα μεγάλους βαθμούς, ειδικά στο γυμνάσιο. Στο λύκειο αποφάσισα πως εφόσον ο στόχος μου μπορεί να επιτευχθεί μέσω της θεωρητικής κατεύθυνσης δε θα δίνω σημασία στα υπόλοιπα μαθήματα, όπερ και εγένετο. Στην πρώτη λυκείου και δη στη δευτέρα ούτε άνοιξα βιβλίο θετικών μαθημάτων. Σωστό ή λανθασμένο, αυτό το κρίνει ο καθένας από τη σκοπιά του. Όμως εφόσον το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι αυτό, εγώ δεν το μετανοιώνω καθόλου και θεωρώ πως ήταν η καλύτερη επένδυση. Πλέον, με μια βάση μέτρια ως καλή στα θεωρητικά μαθήματα πηγαίνω ξεκούραστος για μια χρονιά που θα έχει στρες, άγχος, νεύρα...σεξ και ναρκωτικά! (ουπς άκυρο το τελευταίο!)
Από το Πάσχα και μετά άρχισα να διαβάζω πολύ συστηματικά, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στις ενδοσχολικές μολονότι έγραψα πολύ καλά για το διάβασμα το οποίο έριξα, και έκτοτε είμαι καλά με τον εαυτό μου και διαβάζω συνειδητά. Δε θα αφήσω κάτι που μπορώ να κάνω σήμερα για αύριο, δεν κάνω πασαλείματα και προσπαθώ να είμαι μέσα σε κάποια πλαίσια ούτως ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις δύσκολες φάσεις αυτής της χρονιάς που θα είναι από Φεβρουάριο-Μάρτιο και μετά.

Κατά τη δική μου άποψη, το όλο θέμα των Πανελλαδικών για τη δυσκολία και μπλαμπλαμπλα φανφάρες, είναι ένας μύθος που πλάσθηκε κυρίως από μαθητές οι οποίοι μπορεί και να μην άνοιξαν σελίδα στη ζωή τους. Δε λέω να είμαστε φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά η ραδιοαρβύλα που ακούμε σε όλη μας τη ζωή για τις Πανελλήνιες μας επηρεάζει συνειδητά ή μη. Μια γνωστή μου είπε ένα πολύ πετυχημένο για τις πανελλήνιες, ότι αυτές οι εξετάσεις είναι για καθυστερημένους. Εγώ θα σας πω ότι είναι ακόμη κατώτερου επιπέδου, δίχως να θέλω να θίξω τους καθυστερημένους.

Αυτό το οποίο αλλάζει στη ζωή μας στη Γ' λυκείου είναι οι προτεραιότητές μας και τα θέλω μας. Όχι, δε θα πάω για δύο μήνες θάλασσα θα πάω για δύο βδομάδες. Όχι δε θα βγω πέντε φορές για καφέ την εβδομάδα μέσα στο καλοκαίρι θα πάω δύο για να χαλαρώσω. Βλέπω διάφορους φίλους μου οι οποίοι έχουν να κάνουν τρελή ύλη, δεν έχουν ανοίξει βιβλίο όχι στο λύκειο αλλά στη ζωή τους ολόκληρη, είναι πέρα βρέχει άμα τους πεις για διάβασμα και όταν αρχίζει η χρονιά πανικοβάλλονται. Σταθείτε βε που λένε και στα Σέρρας. Εμ, μας το παίζατε άνετοι και ωραίοι και τώρα που σας ήρθε το αυγό να μην πω που, δυσκολευτήκατε; Ε, λογικό είναι ρε φίλε. Τα αβγά με... ξέρετε τι δε βάφονται. Για μια χρονιά θα κάνουμε κάποιες θυσίες και είναι λογικό σε τελική ανάλυση.

Γι' αυτό λέω, μαθητής δε μπορείς να γίνεις στο άψε-σβήσε. Η μεταβατική περίοδος είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτό βγαίνει σε κάκο σε πολλούς. Και για να τα καταφέρει κάποιος "άσχετος" τρόπον τινά με τα μαθήματα στην τρίτη λυκείου να τα πάει περίφημα, όπως αυτό ορίζεται από τον καθένα, πρέπει να ρίξει πολύ περισσότερο διάβασμα και πολύ περισσότερο ιδρώτα από άλλους που κάνουν συστηματική δουλειά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως ντε και σόνι όσοι έχουν ένα πρόγραμμα, γράφουν καλύτερα από τους άλλους. Απλά θεωρώ πως αυτός είναι ο κανόνας και όπως κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του.


Αυτά από εμένα!
++++++
:no1::no1:

Πολυ ωραιο ποστ,δεν εχω να προσθετω κατι παραπανω,ειμαι ακριβως της ιδιας αποψης κι εγω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eleni pontia

Νεοφερμένος

Η eleni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Κιλκίς (Κιλκίς). Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα για τους Αρειανούς ακούγεται πολύ καλύτερη μπροστά σε αυτό:)...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christina141

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 297 μηνύματα.
ωραια ολα αυτα....αλλα...για καποιον που θελει να πιασει 19.000 μορια...(για οδοντιατρικη) τι εχετε να πειτε??? πχ αλλο δν ισχυει για καποιον π θελει 15.000μ αλλο για καποιον π θελει 17.000μ κ αλλο γ καποιον π θελει 19.000μ?????????????? αν μπορειτε αναφερετε κ παραδειγματα! (παιδιων π εβγαλαν 19.000+ μορια...)


λοιπον,επειδη και εγω οδοντιατρικη ηθελα και δυστυχως δεν τα καταφερα διοτι κατα καποιον τροπο σκεφτομουν σαν εσενα,δηλαδη ποσο πρεπει να διαβασω?ποσο πρεπει να γραψω εκει?δεν πειραζει και αν γραψω ενα 16-17 ε??και τετοια χαζα......
λοιπον εγω σου λεω.....ΔΙΑΒΑΣΜΑ,ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ....αν δεις οτι κουραστηκες αφησε λιγο το βιβλιο,ασχολησου με κατι αλλο και ξανααρχισε,μην κανεις την βλακεια σαν εμενα,να παλευω με ασκησεις μεχρι 3 το πρωι επειδη δεν προλαβαινω,καλυτερα να κοιμηθεις να ηρεμησεις και με καθαρο μυαλο να συνεχισεις,αλλιως την ασκηση θα τη λυσεις...απλα την επομενη μερα δεν θα θυμασε καν τον τροπο με τον οποιο την ελυσες...(ασε που μου εχει τυχει να παιδευομαι 2 ωρες να λυσω μια ασκηση το βραδυ,κ τελικα το πρωι να την λυνω μεσα ενα 5λεπτο)
διαβαζε λες και ο στοχος σου ειναι να γραψεις σε ολα 20....(δεν θελω να σε αγχωσω,απλα ετσι ειναι τα πραγματα κατα την γνωμη μου)
επισης μην υποτιμας το σχολειο,εμεις για παραδειγμα ειχαμε πολυ καλους καθηγητες,πολλες φορες μεσα στη χρονια ζητουσα τη γνωμη τους και την βοηθεια τους πανω σε ασκησεις (τις οποιες ειχα για το φροντιστηριο)
και μην αγχωνεσε,η χρονια θα περασει Παρα πολυ γρηγορα,εσυ φροντισε να κανεις το καθηκον σου απλα,και θα δεις οτι ολα θα πανε καλα...
Καλο κουραγιο,καλη επιτυχια κ καλη τυχη!!!

**αντε και του χρονου μακαρι να ειμαστε συμφοιτητες :no1:(αν περασουμε φυσικα,διοτι μαλλον θα ξαναδωσω κ εγω):bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τα ξενύχτια να φάνε σουτ δηλαδής?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panos123>>>>>

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panos123>>>>> αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 124 μηνύματα.
ναι
-----------------------------------------
δεν χρειαζεται να χανεις τζαμπα υπνο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christina141

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 297 μηνύματα.
Τα ξενύχτια να φάνε σουτ δηλαδής?


τα ξενυχτια να φανε σουτ οταν βλεπεις οτι δεν αντεχεις αλλο,δεν λεω...δεν θα προλαβαινεις με τιποτα να διαβαζεις για ολα τα μαθηματα αν δεν ξενυχτησεις...απλα δεν χρειαζετε να υπερβαλλεις...μπορεις πχ να διαβασεις μεχρι 1-2,αν δεις οτι αντεχεις εκεινο το βραδυ συνεχισε το λιγο ακομα,απλα σε καμια περιπτωση μην μενεις ξυπνια μεχρι 3-4 καθε βραδυ,φροντισε να υπαρχουν μερες που να ξεκουραζεσε και λιγο,τι κατευθυνση εισαι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θετική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christina141

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 297 μηνύματα.



να διαβαζεις καλα βιολογια κατευθυνσης απο τωρα,κοιτα να μην εχεις κενα και να καταλαβαινεις καλα την υλη...τωρα που εχεις χρονο δηλαδη,κοιτα να λιωσεις τα πρωτα κεφαλαια...μαθημα επιλογης τι θα παρεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μαθηματικά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christina141

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 297 μηνύματα.
Μαθηματικά


ωραια,επειδη εγω ειχα βιολογια γενικης και με ζορισε πραγματικα πολυ αυτο το απεξω συνεχεια,διοτι ειχα στο κεφαλι μου την βιολογια κατευθυνσης η οποια εχει ποσα κεφαλαια,ορισμους,ασκησεις και ενα σωρο πραγματα,ειχα και την βιολογια γενικης,και ηταν πολυ ζορι για μενα,καλυτερα που πηρες μαθηματικα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ναι κι εγώ αυτό σκέφτηκα γιατί δεν έχω πάντα την όρεξη να μάθω κατεβατά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Fata Morgana

Δραστήριο μέλος

Η Fata Morgana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 518 μηνύματα.
Εμενα με φοβιζει λιγο ολο αυτο το ''πρεπει να κανετε θυσιες''. Νομιζω οτι εχω κανει αρκετες θυσιες απο την πρωτη δημοτικου για να φτασω εδω που ειμαι τωρα και δε μ αρεσει να μου λενε οτι ειμαι υποχρεωμενη να προσπαθησω περισσοτερο και περισσοτερο γιατι η τριτη λυκειου ειναι πολυ δυσκολη..
Δεν ξερω, ισως ψιλοαγχωνομαι και αντιδραω υπερβολικα, αλλα οταν ακουω καθε ειδους συμβουλες για το πως πρεπει να οργανωσω τη ζωη μου για να περασω στις εξετασεις, τρεχω μακρια.. :P Ευτυχως, οι γονεις μου μου λενε συνεχεια οτι οπως και να ρθουν τα πραγματα, αυτο που εχει σημασια ειναι να περναω καλα και να μπορω να συνεχιζω..
Παντως μου αρεσε πολυ το αρχικο μηνυμα του Γιωργου, μακαρι ολοι να τα βλεπανε ετσι τα πραγματα.. :xixi:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mourkos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κώστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Κομοτηνή (Ροδόπη). Έχει γράψει 235 μηνύματα.
Τα ξενύχτια να φάνε σουτ δηλαδής?
ξενύχτια τα σάββατα έξω σε κανα κλαμπάκι, για κανά ποτό κτλ

καθημερινές όχι, εγώ κοιμόμουν πάντα στις 12 η ώρα, δε βοηθάει να διαβάζεις μετά τις 12 γιατί είσαι τόσο κουρασμένος που ακόμα και να καταλάβεις και να μάθεις κάτι εκείνες τις ώρες, μετά δε θα θυμάσε τίποτα. Μία κοπέλα από τη τάξη μου έκανε κάτι τέτοια χαζά και στο τέλος δε πέρασε εκεί που ήθελε (ιατρική).

προτιμότερο είναι να κοιμηθείς 2 ώρες ποιο νωρίς και να ξυπνήσεις 2 ώρες νωρίτερα το πρωί για να διαβάσεις με καθαρό μυαλό, είναι πραγματικά πιο αποτελεσματικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Top