Ποια αποτελεσματα; Γιατι παμε στο διαολο;

Γιατι τοσος τρομος;
Ουτε η τεχνολογια φταιει, ουτε η παγκοσμιοποιηση, ουτε ο καταναλωτισμος. Οι ανθρωποι παντα ετσι ηταν και δε προσπαθησαν να ερθουν στα μετρα των "νεων δεδομενων" αλλα εφεραν τα νεα δεδομενα στα μετρα τους. Λες πως φταιει η υπερβολικη χρηση του υπολογιστη. (Oh the irony!) Το μεγαλυτερο ποσοστο χρησιμοποιει τον υπολογιστη καθημερινα οπως εσυ και εγω (δηλαδη εμας πως θα μας χαρακτηριζες τωρα; :Ρ). Οσοι εθιζονται, με παιχνιδια ας πουμε, αν δεν υπηρχε ο υπολογιστης θα εβρισκαν μια αλλη διεξοδο απο την πραγματικοτητα, δε φταιει ο υπολογιστης. Καλοκαιριατικα ας πουμε που πηγαινουν ολοι διακοπες και χανομαστε ή και γω που μενω εξωτερικο, θα μιλουσα με τους δικους μου μονο μια φορα το χρονο; Εχει παρα πολλα θετικα η χρηση του ιντερνετ. Η τεχνολογια σε επηρεαζει οσο την αφησεις εσυ να σε επηρεασει.
Περιγραφεις μια κατασταση που παρατηρεις μονο εσυ και την βαφτισες γενικο συμπερασμα: "Στην σημερινή εποχή η επικοινωνία μεταξύ των δυο φύλων έχει περιοριστεί σε "κλισέ" εκφράσεων, σκέψεων και συμπεριφορών. Υπάρχει μια παρερμηνεία ενός ανθρώπου με καλά ποιοτικά στοιχεία, με αρχές, με καλές οικογενειακές καταβολές, με παιδεία,..ως φλώρου, μαλάκα και ερωτικά ανιαρού. Πιστεύω ότι η επιλογή συντρόφου στην εποχή μας ταιριάζει περισσότερο με την επιλογή αυτοκινήτου για αγορά και όχι με την αυθόρμητη ανάγκη του ανθρώπου να συμβιώσει με έναν άλλο άνθρωπο. [...] Σκέψου ότι με έχουν απορρίψει σαν άνθρωπο, επειδή το κινητό μου δεν είναι και τόσο ακριβό." ή "Δεν αισθάνομαι όμορφα που για να σε προτιμήσουν, να σε ερωτευτούν, να θελήσουν να γίνουν φίλοι σου, να σε εντάξουν στον κύκλο τους..θα πρέπει να λες ψέματα και να υποκρίνεσαι έναν άλλο εαυτό.". Φιλε μου, ρηχοι ανθρωποι υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα. Το facebook τους εκανε λιγο πιο ευδιακριτους αλλα εκει ηταν. Εσυ επελεξες να ασχοληθεις με αυτους.
"Σε παλαιότερες εποχές, μπορεί και τότε να μην υπήρχαν αγγελικά πλασμένες κοινωνίες αλλά υπήρχαν λέξεις με βαρύ περιεχόμενο όπως φιλότιμο, ήθος και αξιοπρέπεια. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι χάθηκαν όλα τόσο απλά. Αισθάνομαι όμορφα που "έφαγα" χώμα στην παιδική και εφηβική ηλικία στην ύπαιθρο. "
Δε ξερω αν θα αισθανοσουν καλυτερα αν ετρωγες πετρες (βλεπε παιχνιδια του 1900) :Ρ Στις παλαιοτερες εποχες οι κοινωνιες ηταν και πιο κλειστες. Σε ενοιαζε περισσοτερο το "τι θα πει ο κοσμος"( εγω αυτο το βρισκω μεγαλυτερη υποκρισια γιατι δε μπορουσες να εισαι και ο εαυτος σου) και γι'αυτο υπηρχαν αυτες οι λεξεις με "βαρυ" περιεχομενο. Δε πιστευω οτι εχει χαθει το ηθος και η αξιοπρεπεια σαν εννοιες, πιστευω πως οτι συμβαινει σημερα, συνεβαινε και τοτε. Παντως εμενα οι σχεσεις των ανθρωπων μου φαινονται πιο ειλικρινεις πλεον. Ελπιζω να σε καλυψα.