Καλησπέρα, φέτος τελείωσα το πρώτο έτος στη σχολή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και η πρώτη μου προτίμηση... Δεν ήμουν σίγουρη τι πραγματικά ήθελα να σπουδάσω. Ήξερα ότι μου αρέσει η Φυσική και τα Μαθηματικά πάρα πολύ και να επιλύω προβλήματα (και να φτιάχνω πράγματα που θα βοηθούν τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση). Ύστερα λοιπόν από κάποια "πίεση" από το περιβάλλον δηλώνω να πάω σε σχολή Πληροφορικής και περνάω στο ΕΚΠΑ.
Σκεφτόμουν...Θα προτιμούσα να ασχολούμαι με τον φυσικό κόσμο και τους νόμους της φύσης, να βλέπω αυτό που δημιουργώ και να μην κάθομαι όλη μέρα σε μια καρέκλα. Γενικά με πιάνει μια ζαλάδα όταν ακούω για τηλεπικοινωνίες, firewall, λογισμικά, κάτι περίεργα ονόματα κλπ και όταν βλέπω γραμμές κώδικα. Λέω γιατί να κοιτάω γράμματα και να γράφω τόσα, να χαλάω τόσο χρόνο για μικροπροβλήματα που δημιουργούνται (?), να μην απεικόνιζα την επίλυση ενός προβλήματος σε σχέδιο ή κατι τέτοιο.
Και εκεί είναι που λέω στον εαυτό μου... Ναι όμως ζαλίζεσαι επειδή σου είναι άγνωστες αυτές οι "εξειδικευμένες" ορολογίες και δεν τις καταλαβαίνεις,... οτι ο κώδικας είναι απλά μια αποτύπωση της επίλυσης ενός προβλήματος που σκέφτηκες, εξάλλου και το πως θα το γράψεις τον έχεις σχεδιάζεις στο χαρτί ήδη πρώτα, πως σιγά σιγά θα γράφεις κώδικα αποδοτικότερα και με λιγότερα bugs.. και ότι θα μπορείς να έχεις μια διασύνδεση με τον φυσικό κόσμο ακολουθώντας την κατεύθυνση του hardware που έχει επεξεργασία σήματος και αρχιτεκτονική υπολογιστών... Και ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιείς τα μαθήματικα που τόσο πολύ σου αρέσουν σε πράγματα όπως machine learning, AI κλπ...
Και μετά αναρωτιέμαι τώρα τα λέω αυτά επειδή είναι η εύκολη διέξοδος για εμένα μιας και το ξεκίνησα? Ή όντως έτσι θα είναι...? Επίσης θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι ενδιαφέρον αν συνεχίσω με την πληροφορική σχετικά με την επιστήμη, πχ να αναλύω τις σεισμικές δονήσεις μέσω υπολογιστή (λεμε τώρα) ή να ασχοληθώ με την βϊοιατρική, όχι να φτιάχνω συστήματα για να καταχωρούν εταιρίες τους πελάτες τους και να οργανώνονται αυτοί οι ίδιοι.
Παιδιά πραγματικά ευχαριστώ αν το διαβασατε όλο αυτο και σας παρακαλώ πειτε που τις απόψεις σας αν έχετε κάτι να πείτε ή κάποια σχετική εμπειρία.
Ευχαριστώ πολύ.