Εγώ νομίζω ότι μια φορά εκφράστηκε με τόση πολύ αγάπη για την Ελλάδα ένας γάλλος πρωθυπουργός, και μάλιστα ελληνο-ουγγρικής καταγωγής, (η δημοκρατική Ελλάδα ποτέ δε θα ανεχόταν πρωθυπουργό ξένης καταγωγής- ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα) και πολλοί σκέφτηκαν ότι έχει συμφέρον (βλ. εξοπλισμούς). Και άλλοι έχουν συμφέροντα στην Ελλάδα, αλλά δεν μίλησαν ποτέ υπέρ της. Ε, ας μη πέσουμε να τον φάμε τον άνθρωπο επειδή είναι ένας από τους λίγους που είπε κάτι καλό για την Ελλάδα.
Ο Νικολά Σαρκοζί εκφράστηκε για ένα λόγο έτσι. Δεν θα πέσω να τον φάω, αλλά ούτε θα πέσω θύμα των δήθεν Φιλελλήνων, που προσπαθούν να πείσουν οτι ακόμη κι ο Τσώρτσιλ με το περιφημο (Οι έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες σαν έλληνες) ήταν φιλέλληνας (ουσιαστικά προωθούσε τη βρετανική πολιτική στη Μεσόγειο

). Ο Σαρκοζί, σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψει την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, απλώς προσπαθεί με τις φιλελληνικές ατάκες να δείξει πιο οικείος στον ελληνικό λαό, ώστε να πιέσει την ελληνική φιλοτουρκική κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή. Το πρόβλημά του δεν είναι το "Πως θα πει στα παιδιά του ότι η Ευρώπη είναι μέχρι το Ιράκ", αλλά μπαίνοντας η Τουρκία στην ΕΕ, θα αποκτήσει ανοιχτή αγορά που θα εκμεταλλευτούν όλοι (και πρώτα απ'ολα οι Έλληνες, αλλά δεν το χουμε καταλάβει

), διακόπτοντας έτσι δια παντός το μονοπώλιο των γαλλικών πολυεθνικών που αλωνίζουν στη γείτονα εδώ και δεκαετίες. Είπαμε, φίλοι με το γαλλικό λαό και το στηρίζω γιατι τιμώ τον πολιτισμό τους, αλλά όχι και να κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι οτι επειδή ένας πολιτικός υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις δε σημαίνει απαραίτητα οτι οι προθέσεις του είναι αγνές και τίμιες.
Nομίζω ότι το μεγαλύτερο δείγμα δημοκρατικότητας ενός λαού είναι να σεβεται τις μειονότητές του. Και σ'αυτό οι Αμερικάνοι είναι κατά πολύ σωστότεροι από τους Ρώσσους. Το ότι οι λαοί έχουν παρόμοια ποιότητα δε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Το ίδιο και οι κυβερνήσεις. Χαίρομαι που ο γαλλικός λαός είναι ο μόνος που δέχεται να κάνει πρωθυπουργό της χώρας του, ανεπη΄ρρέαστος από την ξενική καταγωγή του.
Οι USA είναι μίγμα μειονοτήτων, αλίμονο αν δεν τις σεβόταν κιόλας. Όσο για το γαλλικό λαό, ναι, φυσικά τιμή του που έκανε Πρόεδρο ένα μετανάστη, αλλά εγώ προσωπικά νομίζω οτι το χει σκυλομετανιώσει εδώ και πολλούς μήνες.
Eμένα προσωπικά μου αρέσουν οι γαλλικές ταινίες. Είναι η αντίσταση στο Αμερικάνικο σινεμά. Και οι ταινίες τους είναι πολλές. Η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ταινιών στην Ευρώπη. Αλλά και τα τραγούδια τους μ'αρέσουν. Ειδικά αυτά που ακούμε καθημερινά στις διαφημίσεις της ελληνικής τηλεόρασης. Και είναι μεγάλος αριθμός διαφημίσεων. 'Οσο για την Ρωσσία, δε συγκρίνεται σε δημοκρατικότητα με τη Γαλλία, σίγουρα. Σιγά μην έκανε πρωθυπουργό ένα Τσέχο. Δε ξέρω άλλη χώρα με πρόεδρο της δημοκρατίας ή πρωθυπουργό έναν μετανάστη και μάλιστα ελληνικής καταγωγής. Εξάλλου η Γαλλία αν δεν απατώμαι διανύει την έκτη της δημοκρατική περίοδο
Εντάξει, το γαλλικό σινεμά είναι υπέροχο, αλλα δεν είναι αντίσταση στο hollywood. Τουλάχιστον εγώ δεν το βλέπω έτσι. Κατ'αρχας, γιατί το γαλλικό σινεμά προυπήρχε του hollywood κι ούτως ή άλλως το ξεπερνά σε ποιότητα.
Σχετικά με τις διαφημίσεις, όχι, στη Γαλλία υπάρχει νόμος που ορίζει μέγιστο χρόνο διαφημίσεων σε ένα τηλεοπτικό break. Δεν γίνεται αυτό το χάλι της ελληνικής τηλεόρασης, με 40 λεπτά πρόγραμμα και 20 διαφημίσεις.
Η Ρωσία είναι μια τεράστια ομοσπονδιακή υπερδύναμη και είναι λογικό, μετά απο 50 χρόνια σοβιετικης εποχής, να έχει τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Δεν συγκρίνεται με τη Γαλλία που έχει, επειδή απλά εκεί έτυχε να αναβιώσουν οι ιδέες της ελληνικής φιλοσοφίας, εδώ και 250 χρόνια περίπου, αδιάλλειπτη Δημοκρατία. Ας συγκρίνουμε καλύτερα τα όμοια πράγματα. Απο την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί χαρακτήρισες αντιδημοκρατικό το γεγονός οτι η Ρωσία έχει μυστικό οπλοστάσιο. Τη στρατιωτική της μηχανή η κάθε χώρα, δημοκρατική ή όχι, για λόγους πολιτικής έχει κάθε δικαίωμα να την αποκρύπτει απο τους αδιάκριτους και ειδικά όταν είναι υπερδύναμη.