Αυτό το θρεντ δημιουργήθηκε για να γράφουμε τους λόγους για τους οποίους μαθαίνουμε γερμανικά,όχι για να κάνουμε σύγκριση με τα γαλλικά!!!
Τέσπα,θα πω κι εγώ τη γνώμη μου για τη σύγκριση χρησιμότητας γαλλικών-γερμανικών.Η Γαλλία,το Λουξεμβούργο,το Βέλγιο,η Ελβετία και ο Καναδάς είναι πολύ ισχυρές οικονομίες και πιστεύω πως μπορούν άνετα να ανταγωνιστούν τη Γερμανία,την Ελβετία,το Λιχτενστάιν και την Αυστρία.Ειδικά στον Καναδά,υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας,τα τελευταία χρόνια υπάρχει "εισβολή" μεταναστών,και στη Γαλλία η ανεργία μειώνεται μήνα με το μήνα.Πρόσφατα από το 10.9% πήγε στο 10.2%.Και φυσικά αυτά δεν τα λέω για να υποβαθμίσω καμία γερμανόφωνη χώρα.
Η Γαλλία ανέκαθεν είχε καλή φήμη σε πολλούς τομείς,όπως η αεροναυπηγική,η λογοτεχνία και η ιστορία,η διοίκηση επιχειρήσεων,οι πολιτικές επιστήμες,ο τουρισμός,... τόσο στην γ' βάθμια εκπαίδευση όσο και στην αγορά εργασίας!!!Στη Γερμανία υπάρχει ζήτηση στους τομείς της ιατρικής,σε μηχανικούς,σε εκπαιδευτικούς,στα τουριστικά επαγγέλματα (ζητάνε κινεζόφωνους ξεναγούς στη Χαιδελβέργη

καθώς και στις κατασκευές!
Και στις δύο γλώσσες έχουν γραφτεί σπουδαία έργα,οπότε μην ακούω μπαρούφες τύπου εγώ μαθαίνω γαλλικά για να διαβάσω Μολιέρο ή εγώ μαθαίνω γερμανικά γιατί ήταν η γλώσσα του Μπαχ.+ότι όλα αυτά τα έργα έχουν μεταφραστεί!!!
Κι όσο για τη γαλλόφωνη Αφρική,αμφιβάλλω για το πόσο ομιλούνται τα γαλλικά σε όλες αυτές τις χώρες,καθώς υπάρχουν πάρα πολλές τοπικές διάλεκτοι και τα γαλλικά είναι απλά η επίσημη γλώσσα.Και αυτό ισχύει και με τα αγγλικά (άμα θυμάστε το immersion που πήγαν στην Σιέρα Λεόνε,λίγοι ήταν αυτοί που μιλούσαν αγγλικά-κι αυτά σπαστά,ενώ χρειαζόταν απαραίτητα διερμηνέας,κι όμως,η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά!!!).Αν θέλετε να μάθετε μία γλώσσα για να πάτε Αφρική,τότε μάθετε καλύτερα ακάου,γιουρούμπα ή κάποια άλλη αφρικάνικη γλώσσα.Εδώ μπορεί βέβαια να πει κπ σε τι μπορεί να του χρησιμεύσει μία τέτοια γλώσσα,κι όμως,ποτέ μη λες ποτέ.Οι χώρες της βόρειας Αφρικής (Αίγυπτος,Αλγερία,Τυνησία,...) είναι αρκετά πολιτισμένες λόγω του τουρισμού και στην Αίγυπτο ζουν πάρα πολλοί Έλληνες.Προσωπικά θα τολμούσα να ανοίξω μία επιχείριση εκεί (ένα σαντουιτσάδικο στο Κάιρο ας πούμε,νομίζω πως θα έκανε γρήγορα απόσβεση)!!!
Τα γερμανικά ομιλούνται στην Ευρώπη μόνο,γιατί οι Γερμανοί δεν είχαν αποικίες σε άλλες ηπείρους.Παρόλα αυτά,στην Ευρώπη είναι αρκετά διαδεδομένα.Ωστόσο,γερμανικά θα ακούσετε από γερμανικές μειονότητες στη Βραζιλία και στην Αμερική.
Όπως καταλάβατε,γαλλικά-γερμανικά ισσοπαλία,οπότε το ποια γλώσσα θα διαλέξει κάποιος είναι υποκειμενική υπόθεση!!!Ό,τι αρέσει στον καθένα!!!
Και επιστρέφουμε πίσω στο θέμα μας,εγώ ξεκίνησα γερμανικά στην β-γ δημοτικού,όμως τα σταμάτησα στην ε δημοτικού για να ξεκινήσω γαλλικά.Πρόσφατα ξέθαψα τα γερμανικά μου και θέλω πολύ να τα βελτιώσω και να πάρω το Β1!!!Γερμανικά μαθαίνω επειδή μου αρέσουν πολύ σαν γλώσσα,τα θεωρώ εξίσου εύκολα με τα γαλλικά και θέλω να ανακαλύψω τον γερμανικό πολιτισμό,την κουλτούρα και την ιστορία αυτής της υπέροχης χώρας,που είχα την ευκαιρία να επισκεπτώ πέρσι!!!