Γενικό -  Γιατί διαλέξατε Θεωρητική;

Ερις

Περιβόητο μέλος

Η Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.948 μηνύματα.
Και στην τελική ρε φίλε στο χέρι σας δεν είναι ν' αλλάξει αυτό? Κι είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό όταν βλέπεις τους ίδιους τους φιλόλογους να λένε ότι αυτή η δοκιμασμένη τακτική, αυτά που μάθανε στην τελική για να κάνουν αυτό που γουστάρουν δε δουλεύουν. Για μένα είναι και το μόνο που χρειάζεται, αυτό που λες να το πουν κι άλλοι κι άλλοι κι άλλοι μέχρι να αλλάξει το πράγμα (ψήσε το έτος σου για αρχή :P).
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Από πού έχει βγει αυτό το πράγμα με την παπαγαλία ακόμη και στη λογοτεχνία, ακόμη και στα λατινικά... δε μπορώ να το καταλάβω!!! Για την ιστορία ναι εντάξει, δεν το συζητώ καν, είναι κοινό μυστικό πλέον.
Και το θέμα είναι ότι οι ίδιοι οι καθηγητές μας μας το περνάνε αυτό. Θυμάμαι την ιδιαιτερού μου στα αρχαία να μου λέει : "θεωρητική είσαι πρέπει παπαγαλία να τα μάθεις, και τα σχόλια και την εισαγωγή και όλα!! Εμείς έτσι κάνουμε."
Ακόμη και στην έκθεση -μα καλά πόσο ηλίθια ήμουν που πήγα φροντιστήριο στην έκθεση;;- μας έλεγε "παπαγαλία τα επιχειρήματα παιδιά είναι στάνταρ πράγματα!!" Να τρελαίνεσαι δηλαδή...
Ναι σαφώς στο χέρι μας είναι, και είναι αρκετά ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι και άλλοι συμφοιτητές σου έχουν την ίδια γνώμη. Αλλά πόσοι είναι αυτοί;
Και τι κάνεις όταν πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο, πρώτο μάθημα σου λέει η καθηγήτρια "αν δω μετάφραση παπαγαλία κόβω αμέσως!!" και πετάγεται το βούρλο από κάτω "μα πώς; εμείς έτσι έχουμε συνηθίσει, έτσι έχουμε μάθει" και οι περισσότεροι να λένε "ναι ναι, έτσι είναι" ;;;
Σαν πλύση εγκεφάλου κάτι, γι' αυτό λέω ότι είναι δύσκολο να ξεφύγεις από όλο αυτό. Έχει περάσει πλέον!! Και μας αρέσει ή όχι είναι η εύκολη λύση. Και για καθηγητές και για μαθητές. Οι πρώτοι δε χρειάζεται να κουραστούν στο να διορθώσουν και οι δεύτεροι στο να "μάθουν". Αφού θα υπάρχει έτοιμη στάνταρ απάντηση.
Η συνταγή για την επιτυχία στις πανελλήνιες είναι η παπαγαλία, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Και από την στιγμή που όλοι επιζητούν την εύκολη λύση θα συνεχίσει να υφίσταται για πολύ πολύ καιρό ακόμη. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο τι πρέπει και θα ήταν καλό να γίνεται και στο τι γίνεται. Και όταν λες στον άλλον "μα γιατί κάθεσαι και τα μαθαίνεις παπαγαλία όλα αυτά; " και σου λέει "για να είμαι σίγουρος" τι παραπάνω μπορείς να κάνεις;
Άρα είναι και κάπως ανέφικτο το να ξεφύγεις...

Για αυτό που λες για την ιστορία, δε ξέρω, μπορεί. Απλά είναι "κλασική" από την άποψη του διαχρονικού. Απλά διαβάζεις για το τι έγινε παλαιότερα, και φυσικό είναι η ιστορία να έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες πέρα των γραμμάτων και των τεχνών. Γενικά οι επιστήμες συνδέονται μεταξύ τους. Και "θεωρητική" από την άποψη ότι είναι θεωρία... δεν έχει δλδ κάποια πρακτική εφαρμογή. Απλά μπορεί να είναι κάτι πιο γενικό, να ξεφεύγει κάπως. Αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις; Η ένταξη της στις θεωρητικές επιστήμες δεν νομίζω να έγινε "μπακαλίστικα" όπως λες!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.392 μηνύματα.
Εχεις δικιο με αυτο που λες...απλα επιτρεψε μου να εχω κοντινο παραδειγμα που να αποδεικνυει και την ελλειψη αντικειμενικοτητας απο καθηγητες(ορισμενους)...Ή το ότι απλα εχει τα νευρα του ή το οτι ενοχλειται αν γραψεις πολλα οποτε σε κοβει...Δεν ειναι μονο θεμα του φοιτητη, αλλα γενικα φυσικα και φταιει πολλες φορες:)
+1.000
Νομίζω κατάλαβα. Ο γνωστός Τομέας;

@Revekka
Έχει δίκιο ο Balthazor.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.453 μηνύματα.
Μπορεί στη σχολή σας, είναι και στον καθηγητή.

Εγώ πάντως, αν ήμουν καθηγήτρια πάνω από δύο σελίδες το θέμα, θα το έκοβα. Και αυτό το έχω κολλήσει και από το προπτυχιακό μου και ακόμα περισσότερο από το μεταπτυχιακό..

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.392 μηνύματα.
Για άριστα πρέπει να φύγεις κουλός. :/
Βέβαια είναι και η φύση του αντικειμένου τέτοια, πλουραλισμός απόψεων.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22.453 μηνύματα.
Βασικά, το κυριότερο είναι τι ζητάει ο καθηγητής...

Τώρα που διορθώνω γραπτά, βλέπω πολύ καλά γιατί μας έλεγαν μέχρι μία-δυο σελίδες...Το ίδιο και στις εργασίες..Μέχρι 3000 λέξεις...!

~Lös~

Πολύ δραστήριο μέλος

Η ~Lös~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.706 μηνύματα.
εγώ διάλεξα τη συγκεκριμένη κατεύθυνση με γνώμονα κυρίως τις προτιμήσεις και τις κλίσεις μου...όχι πως στα θετικά μαθήματα έχω πρόβλημα,το ακριβώς αντίθετο,αν ήμουν τεχνολογική θα το σκεφτόμουν σοβαρότατα για κανένα μαθηματικό! ;) απλά προτιμώ τ'αρχαία,τα λατινικά και όλα τα φιλολογικά [απ'το γυμνάσιο τα είχα πάρει πολύ ζεστά άλλωστε]...από τα θετικά αγαπώ τα μαθηματικά ειδικά φέτος και μίσησα από πέρσι στην α' λυκείου τη φυσική,οπότε εκμηδενίστηκε κάθε πιθανότητα για θετική/τεχνολογική..τη χημεία αν τη διαβάσω,γράφω ένα 17-18,αλλά τη βαριέμαι φέτος απίστευτα...σκεφτόμουν μόνο μήπως του χρόνου έπαιρνα μαθηματικά να ανοίξω 5ο πεδίο για οικονομικά,αλλά τελικά κατάλαβα ότι δε μ'ενδιαφέρουν οι σχολές,δε γίνεται να ανοίξω ένα πεδίο μόνο και μόνο επειδή καταφέρνω ν'ανταπεξέλθω στο μάθημα βαρύτητας..από σχολές,κατά κύριο λόγο[αποκλειστικά βασικά] μ'ενδιαφέρει το 1ο πεδίο...και τα φιλολογικά μαθήματα τα διαβάζω μ'ευχαρίστηση... :)

georgia.94

Δραστήριο μέλος

Η georgia.94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 559 μηνύματα.
γιατι δεν ειχα μυαλοοοο!απορω γιατι πηγα σε αυτη την κατευθυνση!!!!!!μου λειπουν τα μαθηματικουλιαααα μουυ! :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SparklingGrey

Διάσημο μέλος

Ο SparklingGrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.147 μηνύματα.
Απλούστατα γιατί με ενθουσιάζει η ενασχόληση σε βάθος με τη γλώσσα. Ε, είναι και το κόλλημα με τα Αρχαία. :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikosxdxd

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.804 μηνύματα.
παιδια νομιζω οτι μεγαλο ποσοστο πηγαμε θεωρητικη απλα γιατι ειναι πολυ ευκολοτερη κατευθυνση :p oσο και αν δε θελουμε να το παραδεχτουμε εγω το εχω αποδεχτει. και απαντησεις του τυπου "ηθελα να μαθω τελεια ελληνικα" ειναι μαλακιες :P

SparklingGrey

Διάσημο μέλος

Ο SparklingGrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.147 μηνύματα.
παιδια νομιζω οτι μεγαλο ποσοστο πηγαμε θεωρητικη απλα γιατι ειναι πολυ ευκολοτερη κατευθυνση :p oσο και αν δε θελουμε να το παραδεχτουμε εγω το εχω αποδεχτει. και απαντησεις του τυπου "ηθελα να μαθω τελεια ελληνικα" ειναι μαλακιες :P
Δηλαδή αποκλείεται να πήγε κάποιος, επειδή δεν τον ενθουσίαζε καμία από τις σχολές της θετικοτεχνολογικής;

nikosxdxd

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.804 μηνύματα.
Δηλαδή αποκλείεται να πήγε κάποιος, επειδή δεν τον ενθουσίαζε καμία από τις σχολές της θετικοτεχνολογικής;
νομιζω οτι οι θεσεις μας συγκλινουν. το οτι δε τον ενθουσιασε για εναν 15χρονο συνηθως σημαινει βαριεμαι να ασχοληθω... αλλωστε ειπα ενα μεγαλο ποσοστο παει γι αυτο το λογο στη θεωρητικη, επειδη δηλαδη ειναι ευκολοτερη...τωρα οτι θα υπαρχουν και εξαιρεσεις θα υπαρχουν αλλα ειναι μετρημενες στα δαχτυλα

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.084 μηνύματα.
Η ευκολία-δυσκολία είναι υποκειμενική για τον καθένα.

nikosxdxd

Διάσημο μέλος

Η ευκολία-δυσκολία είναι υποκειμενική για τον καθένα.
καθολου υποκειμενικη δεν ειναι στο συγκεκριμενο...δεν ειναι τυχαιο οτι οσοι της θετικης ειναι καλοι, ομως πολυ καλοι στην κατευθυνση τους ειναι αριστοι και στα αρχαια και στη λογοτεχνια.. εενω εμεις της θεωρητικης οπως και να το κανουμε δε το χουμε

SparklingGrey

Διάσημο μέλος

νομιζω οτι οι θεσεις μας συγκλινουν. το οτι δε τον ενθουσιασε για εναν 15χρονο συνηθως σημαινει βαριεμαι να ασχοληθω... αλλωστε ειπα ενα μεγαλο ποσοστο παει γι αυτο το λογο στη θεωρητικη, επειδη δηλαδη ειναι ευκολοτερη...τωρα οτι θα υπαρχουν και εξαιρεσεις θα υπαρχουν αλλα ειναι μετρημενες στα δαχτυλα
Εχμ, πίστεψέ με. Εάν βαριέται κάποιος το διάβασμα, το καλύετρο που έχει να κάνει είναι να αποφύγει τη θεωρητική. Η παπαγαλία στη γ' λυκείου είναι για μαθητές με «γερά νεύρα» και, αν μη τι άλλο, εάν κάποιος θέλει να αριστεύσει, πρέπει να έχει αυτή την έμφυτη αγάπη για τη γλώσσα.
Μαθητές τα-φορτώνω-όλα-στον-κόκορα υπάρχουν παντού. Αν έχεις κάποιο πειστήριο που να αποδεικνύει ότι βρίσκονται περισσότεροι στη θεωρητική, παράθεσέ το.

nikosxdxd

Διάσημο μέλος

Εχμ, πίστεψέ με. Εάν βαριέται κάποιος το διάβασμα, το καλύετρο που έχει να κάνει είναι να αποφύγει τη θεωρητική. Η παπαγαλία στη γ' λυκείου είναι για μαθητές με «γερά νεύρα» και, αν μη τι άλλο, εάν κάποιος θέλει να αριστεύσει, πρέπει να έχει αυτή την έμφυτη αγάπη για τη γλώσσα.
Μαθητές τα-φορτώνω-όλα-στον-κόκορα υπάρχουν παντού. Αν έχεις κάποιο πειστήριο που να αποδεικνύεις ότι βρίσκονται περισσότεροι στη θεωρητική, παράθεσέ το.
το λες εσυ που ακομα δεν εχεις παει γ λυκειου...εγω πριν 20 μερες τελειωσα τις πανελληνιες, ειμαι αριστος μαθητης και ειμαι θεωρητικη. και σε διαβεβαιω πως δεν εχει τοσο διαβασμα οσο ακουγεται και φυσικα εχει λιγοτερο απο τη θετικη και την τεχνολογικη:confused:

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.084 μηνύματα.
καθολου υποκειμενικη δεν ειναι στο συγκεκριμενο...δεν ειναι τυχαιο οτι οσοι της θετικης ειναι καλοι, ομως πολυ καλοι στην κατευθυνση τους ειναι αριστοι και στα αρχαια και στη λογοτεχνια.. εενω εμεις της θεωρητικης οπως και να το κανουμε δε το χουμε
1.Στα αρχαία γενικής γράφεις ακόμη κι αν δεν ξέρεις αρχαία.
2.Η λογοτεχνία κατ. δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτή της γενικής.
Αναθεώρησε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Όχι πάλι παιδιά το θέμα των κατευθύνσεων. Αφενός πλέον είναι γελοίο, αφετέρου υπάρχει και το ειδικό τόπικ!!

nikosxdxd

Διάσημο μέλος

Όχι πάλι παιδιά το θέμα των κατευθύνσεων. Αφενός πλέον είναι γελοίο, αφετέρου υπάρχει και το ειδικό τόπικ!!
α βασικα εχεις δικιο! παντως εγω δεν εχω κατι αλλο να πω

SparklingGrey

Διάσημο μέλος

το λες εσυ που ακομα δεν εχεις παει γ λυκειου...εγω πριν 20 μερες τελειωσα τις πανελληνιες, ειμαι αριστος μαθητης και ειμαι θεωρητικη. και σε διαβεβαιω πως δεν εχει τοσο διαβασμα οσο ακουγεται και φυσικα εχει λιγοτερο απο τη θετικη και την τεχνολογικη:confused:
Τι να σου πω. Προσπωπικά, προδιατίθεμαι για πολύ διάβασμα, μιας και δεν το 'χω με την παπαγαλία.

Ένα απλό παράδειγμα από τη Β' Λυκείου (Γ.Π.):
Μαθήματα Γ.Π. με τα οποία έχει «να τα βάλει» ο θεωρητικός: Άλγεβρα, Γεωμετρία, Χημεία, Φυσική.
>> >> >> ο θετικοτεχνολογικός: Αντιγόνη, Λογοτεχνία, ίσως και Ιστορία.
Ποια σου φαίνονται ευκολότερα;

Τέλος πάντων (να μην κουράζουμε και τη Ρεβ :P)
Προσωπικά, αγαπούσα και αγαπώ την ελληνική γλώσσα, γι' αυτό και διάλεξα θεωρητική. -

*Maria (^_^)*

Πολύ δραστήριο μέλος

Η *Maria (^_^)* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Κομοτηνή (Ροδόπη). Έχει γράψει 1.599 μηνύματα.
Ο λόγος που διάλεξα θεωρητική είναι γιατί υπερλατρεύω τα αρχαία και λίγο την ιστορία. Κι επίσης θέλω να μάθω καλύτερα τη γλώσσα μας..και φυσικά ο στόχος που έχω θέσει σχετίζεται με τα παραπάνω, επομένως...θεωρητική..ακόμη κι αν μας υποτιμούν!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια