Γενικά,ανάλογα με την ηλικια,τη μόρφωση (εννοω κυρίως τη μουσική),την γενιά και τα ερεθίσματα του καθένα διαμορφώνεται η μουσική που θα ακούει...Ένας μέσος άνθρωπος της εποχής μας,θα ξεκινήσει ακούγοντας παιδικά τραγουδάκια,και σταδιακά στην ηλικά των 8 χρονών και αργότερα θα γνωρίσει την μουσική που ακούνε οι συνομιλικοί του,δηλαδή αυτή που προβάλλεται απο τα ΜΜΕ.Είναι στο χέρι του κάθε γονιού πιστεύω, να διδάξει στο παιδί του και άλλα είδη μουσικής λοιπόν εκτος από την εμπορική....Υστερα, το πιο πιθανο είναι,από μια ηλικία και μετά,το παιδί από μόνο του να "επιλέξει" ανάμεσα σε πολλά είδη μουσικής πια θα "κρατησει".Το επιλέξει σε εισαγωγικά γιατί πάντα το παιδί έχει την τάση να μιμήται συμπεριφορές,έτσι δεν είναι αποκλειστικά και μόνο απόφαση που πήρε χωρίς να επηρεαστεί από πουθενά. Εγώ για παράδειγμα έφαγα φλασιά εκεί δευτέρα-τρίτη γυμνασίου,και άρχισα να ακούω ροκ(Σιδηρόπουλο,Άσιμο,Τρύπες,Διάφανα Κρίνα,Rolling Stones,Red Hot Chilli Peppers,Deep Purple κοκ) και έντεχνο(Κατσιμίχες,Μαχαιρίτσα,Κούτρα,Μιτζέλο,Ιωαννίδη κοκ) καθως και Λοίζο,Καζαντζίδη κα.Γιατί αυτές οι επιλογές?Γιατί και ο πατέρας μου ακούει αυτά,και η κρίση μου με οδήγησε στο να "μιμηθώ" κατα κάποιον τρόπο της δικές του προτιμήσεις,και όχι αυές των συνομιλήκων μου! Να τονίσω ότι τα βιώματα παίζουν σημαντικό ρόλο,καθώς π.χ,όπως είναι δυσκόλο να βρεις έναν 15χρονο που θα ακούει κλασική,τόσο δύσκολο είναι να βρεις και 15χρονο που θα ακούει αντάρτικα ή ρεμπέτικα!!!!Αναφέρονται σε διαφορετικές γεννεές!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.