Λοιπόν. Εγώ έκανα αίτηση και έγινα δεκτός σε 2 Αμερικανικά και 1 Καναδικό. Αυτό που θα πάω είναι στη
10αδα του κόσμου και είναι στην αμερική. Θα σου πω την εμπειρία μου. Χρειάστηκα toefl με τουλάχιστον 100/120, και τελικά πήρα 102/120. Ήθελαν βαθμούς από την 3η γυμνασίου μέχρι το πρώτο τετράμηνο της 3η Λυκείου, μεταφρασμένους και θεωρημένους. Επίσης, ήθελαν ένα journal of Achievements, περίπου 1500 λέξεις, καθώς και 2 άλλες εκθέσεις. Ακόμα είχα στη διάθεση μου 3 ΠΟΛΥ δυνατές συστατικές. Οι δύο πήγαν στον Καναδά, και η μία στην Αμερική. SAT δεν ζητούσαν τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια για τους international, αν και τα περισσότερα στα top 10 ζητούν ακόμη και από του international. Από την άλλη, αυτά θα σου ζητήσουν σε ένα από τα κορυφαία του κόσμου. Αν πας σε πανεπιστήμιο μετά τη θέση 80, με στοιχειώδες επίπεδο, μπαίνεις εύκολα.
Σου προτείνω την παρακάτω λίστα
https://www.webometrics.info/top8000.asp
Α, και μου ζήτησαν bank statement ότι έχω τουλάχιστον 36000$, δηλαδή τα έξοδα του πρώτου χρόνου. Χωρίς αυτό δεν μπαίνουν στον κόπο να ασχοληθούν, εκτός αν ζητήσεις financial aid