Συμφωνώ γενικά,άλλα διαφωνώ στο ότι η αναζήτηση για το θέμα των πανελληνίων είναι ανόητη.
Πχ στη περίπτωσή μου,που έχω τελικά ως πρώτη επιλογή το Durham,είτε δώσω πανελλήνιες,είτε οχι,μόνο στο foundation μπορώ να γίνω δεκτός.Δηλαδή και με τους 2 τρόπους.Συνεπώς,μπορώ να μη δώσω πανελλήνιες,να το ξέρω από την αρχή,και να οργανώσω το πλάνο μου για τη φετινή χρονιά έτσι που να εξυπηρετί αυτό το σκοπό.Μπορώ μέχρι την ημερομηνία των αιτήσεων να κάνω ο,τι προλαβαίνω για να εμπλουτίσω το βιογραφικό ( όπως και τελικά έκανα και θα κάνω) που δε θα προλάβαινα αν είχα το βάρος των πανελληνίων.
Επίσης,προσωπική εντύπωση και επιμένω,είναι ότι γενικά σε πολλά πανεπιστήμια δεν έχουν κατανοήσει το ελληνικό σύστημα,και το κοιτάνε τελευταία στιγμή και παίρνουν αποφάσεις.Το ίδιο και στο Durham.Άλλος μου απαντάει κάτι,μετά άλλος κάτι διαφορετικό...και σε πράγματα ξεκάθαρα,όπως το αν χρειάζομαι απολυτήριο με πανελλήνιες ή χωρίς,και τι βαθμολογία.
Όσον αφορά την αξιοπιστία των πληροφοριών,μεγαλύτερα πιστήρια από τα mails των ίδιων των πανεπιστημίων δεν νομίζω να υπάρχουν,αν και ο καθένας πρέπει να κάνει τελικά την έρευνά του και να μη βασίζεται σε ο,τι διαβάζει σε ένα φόρουμ,που βοηθάει μεν στη καθοδήγηση,άλλα δε μπορείς να βασιστείς σε αυτό για μια τόσο σημαντική απόφαση.
Τελικά εγώ πιστεύω πως όσο νωρίτερα ξέρεις τι χρειάζεσαι και τι απαιτήσεις υπάρχουν τόσο καλύτερο,γιατί είσαι πιο σίγουρος και οργανωμένος.