Αντιθετα,FCE ακομα κι αν ειναι πιο αυστηρα απο οτι στο Michigan και τα προφορικα πιο δυσκολα(δεν εδωσα Michigan ,οποτε δεν γνωριζω)ειναι πιο αμφιβολο το να μην περασεις ,καθως ο βαθμος ολων των part συμψηφιζεται,ωστε να βγει το τελικο αποτελεσμα.Στο Michigan,αντιθετα και απο οσα μου εχουν πει,αμα κοπεις σε ενα(ή ηταν δυο

part κοβεσαι παντου.
Submarine,οσον αφορα τα mock.Τα mock test(τουλαχιστον αυτα που καναμε εμεις ,καθως και τα υπολοιπα τμηματα στο φροντιστηριο μου) ηταν παλια Lower.Δηλαδη,σου διναν να γραψεις πανω στα ιδια θεματα με αυτα που γραψαν οσοι δωσαν Lower,για παρδειγμα του Cambridge, το 2003 και παει λεγοντας.Οποτε,εχεις να κανεις με θεματα παρομοια με αυατα που θα αντιμετωπισεις οταν με το καλο θα πας να δωσεις του χρονου.Νταξει,σε αλλοθα σου πεσει πιο δυσκολο Reading,αλλου Writing ,αλλα αυτα παντα συμβαινουν.Και οταν εσυ ο ιδιος πας να δωσεις ,καποιο part θα ειναι δυσκολοτερα σε σχεση με τα υπολοιπα και ειναι λογικο.Αλλα,αν και σας σας δινουν past papers(δηλαδη θεματα προηγουμενων χρονιων) να ξρεις πως θα 'ναι πραγματα παρομοια με αυτα που θα αντιμετωπισεις και εσυ οταν πας να δωσεις.
Γενικοτερα,δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι,ειδικα αν εσυ ο ιδιος οσα χρονιαεκανες αγγλικα διαβαζες αρκετα.Τωρα,κοιτα να καλυψεις οσο το δυνατον γρηγοροτερα τυχον κενα και απλα θα προσεχεις στο μαθημα ,θα κανεις καμια επαναληψουλα αν κριθει απαραιτητο και πανω απο ολα,καθε φορα που θα γραφετε ενα mock αν εισαι συγκεντρωμενος,να πεταει το μυαλο σου αλλου.Να κανεις λες και δινεις κανονικα εκεινη τη στιγμη,αλλα συναμα να'σαι χαλαρος και ανετος(οπως και την μερα που θα δινεις).Δεν λεει καθολου,να τα ξερεις και να κανεις αρκετα ως πολλα λαθακια απροσεξιας ή λογω αγχους.Με τον καιρο,θα μαθεις επιση να χειριζεσαι σωστα το χρονο σου.Στο FCE εχεις πολυ χρονο,δεν ισχυει ομως το ιδιο και για το Michigan οποτε οσο θα γραφεις mock θα αρχισεις να εξοικειωνεσαι.
Για κατι παραπινισιο που δεν ειναι και αγγαρεια,οπως προαναφερθηκε,μπορεις να βλεπεις αγγλικες ταινιες χωρις υποτιτλους ή ,ακομα καλυτρεα,με αγγλικους υποτιτλους για να βλεπεις και την ορθογραφια τους.Απο το avatar σου φαινεται οτι μαλλον σου αρεσουν τα anime ,οποτε μπορεις να αρχισεις να βλεπεις διαφορες σειρες anime οι οποιες(ολες σχεδον) ειναι στα γιαπωνεζικα με αγγλικους υποτιτλους.Εγω,επειδη εδω και αρκετα χρονια βλεπω anime και διαβαζω manga επειδη μ'αρεσουν πολυ,ανεπτυξα αρκετα το λεξιλογιο μου.Ειδικα για επιπεδο Lower ειναι ο,τι πρεπει.Μπορεις να ακους και ανα διαστηματα BBC Radio.Οχι απαραιτητα τις ειδησεις και γενικοτερα προγραμματα που σου φαινονται βαρετα.Αμα ,ψαξεις λιγο στην ιστοσελιδα θα δεις οτι εχει παρα πολλα και αρκετα απο αυτα εχουν μεγαλο ενδιαφερον και ειναι πολυ ευχαριστα.Επισης,να αναφερω οτι εγω ειχα δωσει Lower του Cambridge οποτε αμα χρειαστεις καμια βοηθεια μπορεις να μου στειλεις πμ.
Ελπιζω να σε βοηθησω και Καλη επιτυχια να 'χεις.