Η Θεσσαλονίκη έχει πολλή υγρασία και στα Γιάννενα κάνει ψοφόκρυο.

Στη Λάρισα το καλοκαίρι θα υποφέρεις.
Η υγρασία της Θεσσαλονίκης δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτή των Ιωαννίνων. Στα Γιάννενα βρέχει περισσότερο και από το Λονδίνο σύμφωνα με μετρήσεις, τα πρωινά έχει τρομερή ομίχλη και μέσα σε όλα η Ιατρική, και γενικά η πανεπιστημιούπολη είναι εκτός της πόλης. Ωστόσο είναι βολικά με τις κλινικές, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο είναι καλά οργανωμένο και έχει αρκετά συμπαθητικό προσωπικό, συγκριτικά με άλλα (όχι ότι λείπουν και οι "χάλια").
Η σχολή είναι εύκολη στο να τη μάθεις, έχει μερικούς καθηγητες με όρεξη, και κάνουν πολύ καλή δουλειά στην Ανατομία... Όμως δεν έχει αμφιθέατρα, το μάθημα γίνεται σε τάξεις.
Επίσης η βιβλιοθήκη είναι κοινή για όλες τις σχολές, και είναι ίσως η μεγαλύτερη των Βαλκανίων.
Η Θεσσαλονίκη φυσικά έχει περισσότερα στέκια αλλά σαν μεγαλούπολη είναι περισσότερο θορυβώδης. Έχει κρύο, ναι, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα, όσο ο αέρας. Όταν πιάσει και φυσάει ο Βαρδάρης, ζήτω που καήκαμε.
Τα ενοίκια είναι χαμηλότερα από,τι στα Γιάννενα (Μπορείς να βρεις από 200 ευρώ, αντιθέτως στα Ιωάννινα 300 ευρώ είναι το ελάχιστο, για μία γκαρσονιέρα, που δεν είναι και στο κέντρο).
Η σχολή και γενικότερα η πανεπιστημιούπολη είναι στο κέντρο και ανά πάσα στιγμή πηγαίνεις όπου θέλεις.
Η ιατρική είναι λίγο περίεργα οργανωμένη, δηλαδή θα σου πάρει χρόνο να τη μάθεις και όλο θα σε εκπλήσσει. Οι καθηγητές είναι πάνω κάτω ίδιοι με των Ιωαννίνων αλλά ίσως λιγότερο προσιτοί. Έχουμε αμφιθέατρα, πολλά. :Ρ Το πρόγραμμα σπουδών είναι πιο λογικό από των Ιωαννίνων (τα ίδια μαθήματα κάνουμε όλοι απλά με άλλη σειρά).
Τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, ε, κλινικές βασικά, είναι πολλά, και δεν είμαι σίγουρη αλλά μάλλον κάποια στιγμή θα περάσουμε από όλα. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα 2-3 που είναι κοντά στη σχολή, έχει και 2-3 που είναι στου διαόλου τη μάνα και θες 1 ώρα και βάλε από το κέντρο για να πας.
Η βιβλιοθήκη εδώ, είναι χωρισμένη σε αναγνωστήριο και κεντρική βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη της Ιατρικής στεγάζεται στην κεντρική, ωστόσο αν θες να πας για διάβασμα πας στο αναγνωστήριο, που είναι πάνω από την κεντρική βιβλιοθήκη. Στη 2η επιτρέπονται μόνο μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί να τη χρησιμοποιήσουν ως αναγνωστήριο.
Για τις άλλες δεν έχω ιδέα, όμως, ξέρω ότι στη Λάρισα το καλοκαίρι χτυπάνε τρελές θερμοκρασίες (40άρια - όχι ότι δεν χτυπάει και στη Θεσ/κη και τα Ιωάννινα, απλά η συχνότητα διαφέρει), και οι φοιτητές που εισάγονται στην εκεί σχολή είναι οι λιγότεροι από κάθε άλλη ιατρική.
Επίσης στην Κρήτη κάνει πάρα πολύ καλό καιρό, γυρνάνε μες στο νοέμβρη με ψιλά ζακετάκια, ενώ εμείς με μπουφανάρες...
Αυτά ξέρω εγώ.
Ερινύς εγκρίνεις;