Χωρις να θελω να πολιτικοποιησω περεταιρω το thread (αλλα sorry ρε παιδια, το επιβαλλουν οι καιροι και οι κλειστες τραπεζες), ειλικρινα εχω βαρεθει να ακουω υποστηρικτες του "οχι" να λενε παθιασμενα και απροκαλυπτα "ξυπνατε,δραχμη μια χαρα,π****** ολα,γερμανοτσολιαδες" σε οποιονδηποτε εκφραζει αμφισβητηση για το αποτελεσμα της επιλογης αυτης.
Φιλε μου λεοντοκαρδε, no offence, αλλα αν πιστευεις οτι με αρνηση πασης συμφωνιας με την Ευρωζωνη και στροφη στη "δραχμη" (απο που και ως που αλλωστε αυτο το τελευταιο, τιποτα τετοιο δεν αναφερεται επισημα αλλα αποτελει ραδιο αρβυλα) ολα θα ειναι κομπλε, θα σου προτεινα να κανεις την ερευνα σου καλά, να συνειδητοποιησεις τις συνεπειες των "ναι" και "οχι" και κατα προτιμιση να διαβασεις και την ιδια την συμφωνια που αμφισβητησαμε. Υστερα απο αυτο, αμφιβαλω αν θα εχεις την ιδια σιγουρια. Φιλικά παντα.
Δευτερον, να σας εξομολογηθω οτι με τρομαζει η επικληση στο εθνικιστικο συναισθημα των πολιτων που επιστρατευει η κυβερνηση, και οχι μονο, για να υποστηριξει το "οχι". Συνθηματα του τυπου "Ενα εθνος δεν χανεται οταν πτωχευει, αλλα οταν υποδουλωνεται"(ενα απο τα πιο ηπια παραδειγματα), παροτι ισως καποια να ειναι λογικα και σωστα, επικαλουνται εθνικιστικους σκοπους που μεχρι τωρα εχουμε δει να εκμεταλλευονται μονο τα Χρυσα Αυγα.
Εχω τοσα ακομα πραγματα που θα ηθελα να θιξω, αλλα αφενος θα με δειρετε και θα εχετε δικιο και αφετερου δεν θα ηθελα να γινω (αλλος) ενας φορεας απαισιοδοξιας για την γενια του '97. Και του '98. Και για ολες τις εν ζωη γενιες γενικοτερα. Ισως αν βρω ανταποκριση στις ανησυχίες μου να επεκτεινω το θεμα :Ρ
Αν και προφανως ειμαι κατα του "οχι"(καί λογω των παραπανω αλλα και λογω της απουσιας καθε μορφης μετεπειτα σχεδιου για το τι θα κανουμε αν πουμε οχι) το τι θα ψηφισω τελικα το ξερω μονο εγω και κανενας αλλος. Σκοπος ενος δημοψηφισματος, αλλωστε, ειναι ο διαλογος και οχι ο διχασμος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.