Pequeño
Τιμώμενο Μέλος

Με πήρε μια αγαπημένη μου φίλη τηλέφωνο,στην ίδια ηλικία με εμένα, που όσο μακριά και να ήμαστε, την λατρεύω και την αγαπώ πάρα πολύ!Περίμενα να με ρωτήσει για το πότε θα κατέβω στο χωριό για να βρεθούμε, αλλά μου έριξε μια βόμβα!
Αποφάσισε με τον καλό της, ο οποίος είναι και αυτός 18 να περάσουν βέρες κατά τον Αύγουστο, την ζήτησε πριν δύο βράδια, σε τραπέζι με γονείς κλπ κλπ, και μου ζήτησε αν μπορώ να αναλάβω να φτιάξω τα προσκλητήρια και γενικότερα τα περί διακόσμησης αφού ξέρει ότι πετάω τη σκούφια μου για αυτά και ασχολούμαι πολύ.....
Πειράζει που δεν συμφωνώ όμως με την όλη ιδέα; δε ξέρω μου έκανε κάπως το ότι θα παντρευτεί από τώρα, και νομίζω ότι φάνηκε από τον τρόπο που της μίλησα.... Δεν ξέρω, νιώθω ότι είναι πολύ νωρίς να κάνει κάτι τέτοιο, και δε θέλω να τη δω μετά από 2-3 χρόνια ή και 20-30 να βαράει το κεφάλι της στο τοίχο εξαιτίας αυτής της απόφασης....
Εσείς τη γνώμη έχετε για τέτοιες καταστάσεις;
Θέλω να την στηρίξω, και πάντα αυτό θα κάνω, απλά μου είναι δύσκολο να χαμογελάω και να το παίζω χαρούμενη από την στιγμή που δεν συμφωνώ...ξέρω ότι δεν έχει σχέση αν συμφωνώ εγώ ή όχι η απόφαση είναι δική της..... αλλά και πάλι, φοβάμαι μη νομίζει ότι έχω τέτοια στάση από κακία ή ζήλια, αλλά πραγματικά δεν το βλέπω έτσι, απλώς δεν μου κολλάει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γάμος στα 18, παιδί στα 19, διαζύγιο στα 20. Οι αγγλίδες πώς το κάνουνε, δηλαδή, καλύτερες είναι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νάγια Τ.
Διάσημο μέλος

Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα έχει με ένα παιδί εδώ και 2 χρόνια σχεδόν. Αυτή 18 και αυτό 21. Και οι δύο ανώριμοι για ένα τόσο μεγάλο βήμα και χωρίς να έχουν αποκατασταθεί οικονομικά κτλ.
Απέτυχε στις Πανελλήνιες αυτή και τότε άλλαξε και γνώμη περί γάμου και παιδιών. Οι γονείς της επίσης είναι αρνητικοί πάνω σε αυτό το θέμα.
Πόσο καιρό τα έχει η φίλη σου με αυτόν; Δύσκολα τα πράγματα...
Όσον αφορά τη γνώμη μου σε τέτοιες καταστάσεις είμαι αρνητική. Ας κοιτάξουν τις σπουδές τους, την επαγγελματική αποκατάσταση τους πρώτα, αν ωριμάσουν, ας δοκιμάσουν τη σχέση τους για κάποια χρόνια ακόμα, ας συζήσουν για ένα διάστημα και μετά ας προχωρίσουν στο γάμο...
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος

Για τους γονείς δεν ξέρω, αλλά από την στιγμή που αποφασίστηκε συμφωνούν...
Με παραξενεύει γιατί όσο δίναμε ακόμη πανελλαδικές ήταν τόσο ενθουσιασμένη με την όλη ιδέα, να φύγει από το χωριό, να σπουδάσει, να ζήσει σε πόλη να δει πως είναι.... Και ξαφνικά τα άλλαξε όλα...
Αυτός από ότι γνωρίζω δουλεύει αρκετό καιρό παράλληλα με το σχολείο μαζί με τον μπαμπά του, ως ξυλουργός στο μαγαζί τους, δεν το ξέρω το παλικάρι και πολύ καλά γιατί όταν πήγαινα εγώ στο χωριό για διακοπές κλπ αυτός έλειπε, τον έχω συναντήσει λίγες φορές...
Αλλά και πάλι μου κάθεται κάπως στο λαιμό ...όσο σίγουροι να είναι και οι δύο, όσοι στήριξη οικονομική να έχεις από τους γονείς, πως τόσο εύκολα ανοίγεις σπίτι; Τόσο μικρός; χωρίς να ξέρεις τις παραξενιές του άλλου μέσα στο σπίτι; έχοντας ζήσει ελάχιστα μαζί του; Είναι ερωτήματα που όσο ερωτευμένος και να είσαι, δεν αναζητάς απαντήσεις; και στην τελική δεν φοβάσαι κιόλας τι απαντήσεις θα είναι;
Και με τι μεράκι εγώ τώρα να την βοηθήσω για το γάμο; Έχω αντίθετη άποψη, και αμφιβολίες, και γενικά νιώθω ότι κάτι δεν θα ή ακόμη και τώρα δεν πάει καλά

venividivici43946
Διάσημο μέλος

Τι σε νοιάζει τι κάνει ο άλλος; Αυτή την απόφαση έλαβε, λες την άποψη σου και μέχρι εκεί. Αν είναι να 'σαι μαγκωμένη, καλύτερα να μην αναλάβεις ότι σου πρότειναν.
Επίσης άλλο γάμος, άλλο αρραβώνας. Μήπως είναι το δεύτερο;
Υγ. Πολλές κοπέλες παντρεύονται στα 18. Που το περίεργο;
Dalian
Περιβόητο μέλος

Pequeño
Τιμώμενο Μέλος

γάμος είναι...
Queen of Hearts
Δραστήριο μέλος

cha0s
Περιβόητο μέλος

(και θα ακούσω τώρα το γνωστό: "Αλλες εποχές τότε", το οποιο δεν ισχύει)
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Καμία επίθεση. Ξέρεις τα πράγματα δεν είναι πάντα απλά. Μπορεί εσύ να το θεωρείς λάθος, να νοιάζεσαι, όμως η κοπέλα να ενοχληθεί με την παρέμβαση- στάση σου και να ξεκόψει. Είναι λεπτό το θέμα.
Γι' αυτό καταθέτεις την άποψη σου, είσαι δίπλα της ως άνθρωπος, αλλά αποφύγεις τα πολλά-πολλά που αφορούν το γάμο.
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος

ZETAXA
Δραστήριο μέλος

DrHouse
Διάσημο μέλος

OChemist
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ξερω...απλως αναρωτιεμαι τι οδηγει ενα νεο παιδι να μην θελει να ζησει τη ζωη του πρωτα και επειτα να ξεκινησει ,οταν ειναι πλεον πνευματικα οριμο( γιατι στα 18 δεν εισαι και να αποφασιζεις πως θα μεγαλωσεις ΠΑΙΔΙΑ δικα σου..!!!)....Απο γνωστους των γονιων μου που παντρευτηκαν νωρις στη ζωη τους απεκτησαν παιδια ,ομως αλλοι νωριτερα και αλλοι αργοτερα στη ζωη τους, χωρισαν γιατι ΕΙΧΑΝ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ και ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ επιθυμιες και ονειρα που δεν προλαβαν να υλοποιήσουν.Οπως οι ιδιοι λενε :" Ηταν ανωριμη αποφαση ο γάμος σε τοσο μικρη ηλικια..."...Αρα τι να πω για να το λένε αυτοι που τωρα ειναι 40+ δεν νομιζω να μην ξερουν για τι πραγμα μιλανε.Ξερουν και εμαθαν απο τα λαθη τους και τωρα προσπαθουν να το πουν και στα παιδια τους ωστε να μην βιαστουν......"Ο έγγαμος βιος μπορει να περιμενει..."
βασιλική22
Νεοφερμένο μέλος

evi07larissa
Πολύ δραστήριο μέλος

Polymnia
Πολύ δραστήριο μέλος

ειδαμε και 3ορηδες να παντρεύονται και να χωρίζουν σε λίγο καιρό...αν γνωρίζονται αρκετό καιρό,και οι οικογένειές τους έχουν έρθει σε επαφή,ας κάνουν αυτό το βήμα.Άλλωστε υπάρχουν συνομίληκοί μας που είνα αρκετά ώριμοι για κάτι τέτοιο,δηλαδή αισθάνονται έτοιμοι να συζούν με το σύντροφό τους.Ειδικά σε επαρχίες,χωρίς να υποβαθμίζω κανέναν,είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο ...
mairiboo!
Νεοφερμένο μέλος

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Και μία συμμαθήτρια μου αρραβωνιάστηκε φέτος το καλοκαίρι με τον φίλο της από τις αρχές του Λυκείου.....Μόλις το έμαθα, έμεινα λίγο αλλά εντάξει συμβαίνουν αυτά...![]()
Βασικά δεν συμβαίνουν, τα επιλέγεις!

Δεν έχουν πάντως όλοι οι άνθρωποι "υψηλούς" στόχους για καριέρες και ακαδημαϊκά έδρανα. Απλά ακολουθούν άλλο δρόμο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.