Τι λες ρε τύπε, αυτά σας μαθαίνουν στη ΚΝΕ; Έτσι θα πάει μπροστά αυτή η χώρα; Με το να πηγαίνουν όσοι έχουν δύο πόδια και δύο χέρια σε υψηλού επιπέδου σχολή;
Ξεφύγετε λίγο από τη βρωμοβαλκανίλα σας, τη τρέλα μου.
Αν θες να γίνεις φιλόλογος και δεν έχεις δουλέψει αρκετά για να γράψεις 9.000 γαμωμόρια σε εισαγωγικά μαθήματα της -και καλά- αγαπημένης επιστήμης σου,
δε κάνεις . Τι να κάνουμε δηλαδή, η ζωή κάποιες φορές κλείνει πόρτες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το ξεμπρόστιασμα της ΕΒΕ στους μαθητές του ακαδημαϊκού πάτου.
Όπως και κάτι μανάδες που βλέπω σε κάτι άλλα σάιτ που κλαίνε επειδή δήθεν το καμάρι τους ήθελε να γίνει αξιωματικός του στρατού και δεν έγραψε 10.000 μόρια να πάει Ευελπίδων... Ναι μαντάμ λογικά θέλω ο γιός σου να αναλάβει να στέλνει άλλους άντρες στο θάνατό τους χωρίς ξέρει τη παράγωγο του e^x... σίγουρα ναι.
Πάρτε το χαμπάρι: η ΕΒΕ ξεμπρόστιασε τους πουθενάδες που δε δουλεύουν. Για αυτό και μόνον αυτοί αντιδρούν. Ο μέσος και ο άριστος μαθητής χέστηκε για την ΕΒΕ γιατί ξέρει ότι μπορεί να γράψει παραπάνω από 9000 μόρια για να διεκδικήσει μια θέση στην αγαπημένη του σχολή. Να ήταν το ζήτημα το ότι έγραψα 17.995 και έχασα την Ιατρική για 25 μόρια να πω ναι, όλα τα δίκια με εσένα.
Αλλά πρέπει να είσαι πολύ στόκος για να υπερασπίζεσαι αυτούς που δεν έχουν τη στοιχειώδη αυτοπειθαρχία να γράψουν τη γαμημένη βάση σε τέσσερα μαθήματα. Για αυτό η Ελλάδα κατήντησε εδώ που κατήντησε, γιατί ο κυρ Μπάμπης που μέχρι χθες κοιμόταν με σκισμένα τσαρούχια ξύπνησε με το ΠΑΣΟΚ και ξαφνικά βλέπει τον εαυτό του ως τον Harvey Specter της Βροντούς.
Και επίσης, αγαπητέ
@voοdoο , η ΕΒΕ ξεμπροστιάζει -πέρα από τα λιμά, όπως ανέφερα πιο πάνω- και τα άχρηστα πανεπιστήμια της επαρχίας που υπάρχουν μόνο για να συντηρούν ξεπεσμένους και παρωχημένους ουγκανικούς πληθυσμούς της ενδοχώρας. Όπως και με τα στρατόπεδα (που και αυτά ξυλώνονται). Δείχνει και με το παραπάνω κάτι που εγώ έλεγα εδώ και χρόνια (όσοι με διαβάζουν ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ): ότι ανέκαθεν τα επαρχιακά πανεπιστήμια ήταν η φωλιά των μη-επιτυχόντων στα κεντρικά πανεπιστήμια και τώρα που αυτοί δε μπορούν να μπουν
πουθενά , το ενδιαφέρον μειώθηκε εκθετικά. Οπότε ούτε τα ΑΕΙ λυπόμαστε (αφού ουσιαστικά κάνουν στη καλύτερη μέτρια έρευνα και μηδέν διδακτικό έργο -> σπατάλη προϋπολογισμού) ούτε αυτούς που μείνανε έξω (διάβασε καλύτερα και πέρνα του χρόνου).
Ας μας πει κιόλας ο αγαπητός πρών συνάδελφος μαθηματικός που βγάζει και καλά ανακοίνωση για το πόσο κακή είναι η ΕΒΕ αν έσκουζε επίσης τότε που στα μαθηματικά τμήματα έμπαινες με 5.500 μόρια και έβγαινες (αν έβγαινες καθότι μπήκες χωρίς να ξέρεις βασική άλγεβρα) στα 8 χρόνια με 5,01 μέσο όρο. Εκεί δεν έφταιγαν οι πανελλήνιες που έστελναν σε κάθε σκατότρυπα 130+ υποψήφιους φοιτητές; Ας μας πει κιόλας γιατί οι καθηγητές σε αυτά τα τμήματα είναι η επιτομή του κόμπλεξ και ας μας πει κιόλας τι παράγουν ερευνητικά εδώ και 50 χρόνια τα επαρχιακά τμήματα μαθηματικών-φυσικής. Ας τα απαντήσει αυτά, και αφού βάλει την ουρά στα σκέλια του όπως κάνουν πάντα οι συνάδελφοί του, ας μιλήσουμε και για τη πουτάνα την ΕΒΕ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 29 Ιουλίου 2025
Ναι έτσι είναι όπως τα λες.
Φταίει το ιδιωτικό ΑΕΙ που δεν μπορείς να γράψεις 10.000 μόρια.
Έτσι ακριβώς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 29 Ιουλίου 2025
Φίλε Ηλία μου, βλέπω ότι φοίτησες κοντά σε εμένα (Μαθηματικό Ιωαννίνων εγώ, Φυσικό εσύ).
Καλό κουράγιο στον αγώνα σου, εύχομαι να σου αρέσει κλπ.
Αλλά και καλό κλείσιμο σε αυτά τα τμήματα.