mr.thewritikos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτο λεει και η μεταφραση μου αλλα εγω θελω λεξη προς λεξη και δεν μπορω να βρω τη σημαινει το secuti. Aπο που βγαινει δηλαδη απο το secutus, secutο? Απο ποιο?![]()
Λοιπόν, ειναι του sequor-secutus sum-sequi, αποθετικό της γ συζηγίας, που σημαινει ακολουθώ. Απλά η μετάφραση είναι κάπως πιο "ελεύθερη", αλλιώς αν πήγαινε κατά λέξη δε θα έβγαινε νόημα
catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

Μαλλον ενεργητικη εννοει.παιδιά έχω μία απόρια που έχει σχέση με εκφώνηση άσκησης. Η άσκηση μας έδιδε έναν τύπο στην οριστική παρατατικού ενεργητικής φωνής και μας έλεγε να κάνουμε χρονική αντικατάσταση στην υποτακτική στην αντίστοιχη φωνή. Ποια φωνή εννοεί; Ενεργητική ή παθητική;
![]()
p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

παιδιά έχω μία απόρια που έχει σχέση με εκφώνηση άσκησης. Η άσκηση μας έδιδε έναν τύπο στην οριστική παρατατικού ενεργητικής φωνής και μας έλεγε να κάνουμε χρονική αντικατάσταση στην υποτακτική στην αντίστοιχη φωνή. Ποια φωνή εννοεί; Ενεργητική ή παθητική;
![]()
Μήπως ήταν λάθος η εκφώνηση και δεν το παρατήρησε η καθηγήτρια?

p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

619zx
Νεοφερμένο μέλος

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

παιδια καλησπερα! θελω να ρωτησω δυο αποριες που εχω.. 1) Η αντιστροφη γερουνδιακη ελξη πως γινεται με απλα λογια και 2) πως μετατρεπουμε την πλαγια ερωτηματικη προταση με απλα λογια σε ευθεια ερωτηση? σε αυτα τα δυο κολαω λιγο και για αυτο θα ηθελα να μου πειτε! Ευχαριστω!
1) εννοεις απο γερουνδιακο σε γερνουνδιο? Αν εννοεις αυτο, το γερουνδιακο μετατρεπεται στην αντιστοιχη πτωση του γερουνδιου και το υποκειμενο του γινεται αντικειμενο σε αιτιατικη.
Π.χ απ το κειμενο 49 :
Υπαρχει ο τυπος ad eam obiurgandam : εμπροθετη αιτιατικη γερουνδιακου με το υποκειμενο του. Εχει ηδη γινει εδω η ελξη, καθως υπηρχε εμπροθετο γερουνδιο με αντικειμενο σε αιτιατικη, που τωρα εγινε υποκειμενο. Δηλαδι πριν ηταν ad eam obiurgandum(γερουνδιο).
2) η πλαγια μετατρεπεται σε ευθεια. Αν εισαγεται με ερωτηματικη αντωνυμια η επιρρημα αυτο διατηρειται και αν δεν εισαγρται με τιποτα βαζουμε το num. Απο κει κ περα στις εγκλισεις ισχυει οτι και στεις υπολοιπες.
619zx
Νεοφερμένο μέλος

1) εννοεις απο γερουνδιακο σε γερνουνδιο? Αν εννοεις αυτο, το γερουνδιακο μετατρεπεται στην αντιστοιχη πτωση του γερουνδιου και το υποκειμενο του γινεται αντικειμενο σε αιτιατικη.
Π.χ απ το κειμενο 49 :
Υπαρχει ο τυπος ad eam obiurgandam : εμπροθετη αιτιατικη γερουνδιακου με το υποκειμενο του. Εχει ηδη γινει εδω η ελξη, καθως υπηρχε εμπροθετο γερουνδιο με αντικειμενο σε αιτιατικη, που τωρα εγινε υποκειμενο. Δηλαδι πριν ηταν ad eam obiurgandum(γερουνδιο).
οκ ευχαριστω πολυ!
2) η πλαγια μετατρεπεται σε ευθεια. Αν εισαγεται με ερωτηματικη αντωνυμια η επιρρημα αυτο διατηρειται και αν δεν εισαγρται με τιποτα βαζουμε το num. Απο κει κ περα στις εγκλισεις ισχυει οτι και στεις υπολοιπες.
Michaelgr2009
Εκκολαπτόμενο μέλος

catgirlbarbara
Δραστήριο μέλος

Kι εγω αυτο ψαχνω τοσο καιρο αλλα ακομα δεν εχω βρει.παιδιά θελω ενα λινκ που να έχει ολες τις προτάσεις απο πλάγιο σε ευθυ που υπάρχουν στα κείμενα!γίνεται?

iwanna S.D
Νεοφερμένο μέλος

Επιπλεον,οι βασεις 10% επεσαν πααρα πολυ σε ορισμενες σχολες τη χρονια που μας περασε(μεχρι και 7-8.000 μορια) αυτο δεν μπορει ευκολα να ξαναγινει και φετος?
***εννοω να ανεβουν και παλι τοσο πολυ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.