conn-a
Νεοφερμένο μέλος

επισης η γενικη κτητικη αν δεν κανω λαθος συνανταται παντα διπλα σε ουσιαστικα διοτι δηλωνει κτηση πχ η τσαντα του Γιωργου ενω οι αντικειμενικη-υποκειμενικη διπλα σε ρηματα διοτι δηλωνει απο που προερχεται μεταβαινει αντιστοιχα η ενεργειαΑπορεια help plz.ποιες ειναι οι διαφορες γενικης υποκειμενικης-γενικης κτητικης;επισης γενικης υποκειμενικης-γενικης αντικειμενικης;πως ξεχωριζουν;τι μπερδεμα και αυτο...![]()
τεσπα ελπιζω να βοηθησα λιγο με τον τροπο μου και σωστα!!
γενικα κι εγω καπως ετσι πηγαινα τοσα χρονια αλλα φετος πιστευω δεν ειναι η καταλληλη τακτικη η λογικη της πιθανοτητας δυστυχωςPoia i apopsi sas...uparxei pi8anothta na pesei to apospasma tou keimenou XLVI(ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ) apo to vir bonus et... utilitatem et salutem(i kai ws to telos tou keimenou)?..kai to lew auto,dioti den einai to keimeno pou 8a peis einai duskolo ,as ta ma8w kala isws to baloun...apla den bgainei me tpt(mono papagalia). Mono kai mono na skeutei kaneis pos kai sto biblio to apospasma auto to exei sto LE3ILOGIO olokliro..ti exete na poite eseis?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thra
Νεοφερμένο μέλος

Αυτό που λες δεν ισχύει και μάλλον δεν βοηθάς. Λοιπόν η γενική υποκειμενική και αντιστοίχως η αντικειμενική βρίσκονται δίπλα σε ουσιαστικά τα οποία όμως προέρχονται από ρήμα το οποίο δηλώνει ενέργεια και η γενική ανάλογα την περίπτωση επέχει θέση υποκειμένου ή αντικειμένου. Π.χ η νίκη του βασιλία- νικάει ο βασιλιάς=γενική υποκειμενική. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δουλεύεται το σύστημα και στα λατινικάεπισης η γενικη κτητικη αν δεν κανω λαθος συνανταται παντα διπλα σε ουσιαστικα διοτι δηλωνει κτηση πχ η τσαντα του Γιωργου ενω οι αντικειμενικη-υποκειμενικη διπλα σε ρηματα διοτι δηλωνει απο που προερχεται μεταβαινει αντιστοιχα η ενεργεια
τεσπα ελπιζω να βοηθησα λιγο με τον τροπο μου και σωστα!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
conn-a
Νεοφερμένο μέλος

ok συγγνωμη τοτε τουλαχιστον μπορεις να μου πεις πως σβηνει το παραπανω μηνυμα!!Αυτό που λες δεν ισχύει και μάλλον δεν βοηθάς. Λοιπόν η γενική υποκειμενική και αντιστοίχως η αντικειμενική βρίσκονται δίπλα σε ουσιαστικά τα οποία όμως προέρχονται από ρήμα το οποίο δηλώνει ενέργεια και η γενική ανάλογα την περίπτωση επέχει θέση υποκειμένου ή αντικειμένου. Π.χ η νίκη του βασιλία- νικάει ο βασιλιάς=γενική υποκειμενική. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δουλεύεται το σύστημα και στα λατινικά
Thra
Νεοφερμένο μέλος

Απλά κάνε edit αν θες να το σβήσεις το μήνυμά σου.ok συγγνωμη τοτε τουλαχιστον μπορεις να μου πεις πως σβηνει το παραπανω μηνυμα!!
conn-a
Νεοφερμένο μέλος

εκανα!!και δεν ειχε πουθενα διαγραφη μηνυματος δεν σβηνεται αλλιως!Απλά κάνε edit αν θες να το σβήσεις το μήνυμά σου.
Andromeda
Εκκολαπτόμενο μέλος

Thra
Νεοφερμένο μέλος

alkis1983
Νεοφερμένο μέλος

ας αφησω τον προλογο και ας περασω στο θεμα μας...αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα με τα λατινικα...ποτε δεν εδωσα σημασια στο μαθημα αυτο και παντα πηγαινα με τις μεταφρασεις...ομως ολοι μου λενε πως ειναι ευκολο..ενταξει δεν θελω να γραψω 20...ενα 13-15 ομως?μπορω?κι αν ναι ποιος μπορει να βοηθισει λεγοντας μου απο που να αρχισω?
υγ-ιδιαιτερα σκεφτηκα να κανω μα εχω συνιθισει να διαβαζω μονος μου...αν κανω λεω να αρχισω απο νοεμβρη και μετα στο μαθημα των λατινικων
ευχαριστω ολους
καλη συνεχεια στο διαβασμα παιδια

mariaaa
Νεοφερμένο μέλος

χωρις γραμματικη δεν μπορεις να κανεις τιποτα αφου σου χρειαζεται και στις καθαρα γραμματικες ασκησεις αλλα και στο συντακτικο
παρε ενα καλο βοηθημα το μεταιχμιο ειναι ενα καλο και ξεκινα μετα την υλη τη γ λυκειου
και πανω απο ολα να ξερεις πολυ καλα τη θεωρια του καθε μαθηματος ειναι ολα μια αλυσιδα
alkis1983
Νεοφερμένο μέλος

ευχαριστω μαρια..το μεταιχμιο της β λυκειου ναι?ελπιζω να τα καταφερω οχι τπτ αλλο...μου εχουν σπασει τα νευρα ολοι λεγοντας μου πως ειναι πανευκολα τα λατινικαλατινικα ξεκινα κλυτερα με μια καλη επαναληψη στο βιβλιο της β λυκειου οσον αφορα τη γραμματικη
χωρις γραμματικη δεν μπορεις να κανεις τιποτα αφου σου χρειαζεται και στις καθαρα γραμματικες ασκησεις αλλα και στο συντακτικο
παρε ενα καλο βοηθημα το μεταιχμιο ειναι ενα καλο και ξεκινα μετα την υλη τη γ λυκειου
και πανω απο ολα να ξερεις πολυ καλα τη θεωρια του καθε μαθηματος ειναι ολα μια αλυσιδα

anestia1234
Νεοφερμένο μέλος

mariaaa
Νεοφερμένο μέλος

'Ερικα
Εκκολαπτόμενο μέλος

'Ερικα
Εκκολαπτόμενο μέλος

alkis1983
Νεοφερμένο μέλος

LiZzie
Νεοφερμένο μέλος

Andromeda
Εκκολαπτόμενο μέλος

Tandem corvus salutationem didicit et sutor, cupidus pecuniae, eum Caesari attulit.----->Tandem corvum salutationem didicisse et sutorem, cupidum pecuniae, eum Caesari attulisse.
Ειναι σωστή?:thanks:
maraki love
Διάσημο μέλος

maraki love
Διάσημο μέλος

Andromeda
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρονικη βαθμιδα προτασης<-----------------> Μετοχή
ΣΥΓΧΡΟΝΟ (Ενεστ,Πρτ)<------------------>Ενεστωτα
ΠΡΟΤΕΡΟΧΡΟΝΟ(Πρκ,Υπερ)<-------------->Παρακειμενου
ΥΣΤΕΡΟΧΡΟΝΟ(Μελλοντας)<-------------->Μέλλοντα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΤΥΞΗ :
Πως επιλεγω το υποκειμενο της μετοχης που θα φτιαξω:
1)Αν συμπτυσσω πρόταση με ενεργητικη συνταξη και βαθμιδα συγχρονο η υστεροχρονο τοτε υποκειμενο της μετοχης ειναι το υποκειμενο του ρηματος της προτασης που συμπτιπτουμε.Αν η βαθμίδα ειναι προτερόχρονο, ως υποκειμενο θέτω το αντικειμενο της προτασης που συμπτισσω.
2)Αν συπτύσσω πρόταση με παθητικη συνταξη και βαθμιδα προτεροχρονο τοτε παλι θέτω ως υποκείμενο το υποκειμενο της προτασης που συπτυσσω.
Αν η προταση ειναι δευτερευουσα βγαζω το συνδεσμο
Τωρα το ποτε η μετοχη ειναι συνημμενη και ποτε απολυτη (αφ.πτωση) θα πρεπει να τα ξέρεις απο το μαθημα 21

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ:
ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΜΤΧ---αναφορικη προταση δλδ αναφορική αντωνυμια + οριστικη (ο χρονος της συμφωνα με το πινακακι)
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΤΧ---- 1)quod,quia,quoniam + οριστικη (αντικειμενικοτητα) ή + υποτακτικη (υποκειμενικοτητα) 2) cum + υποτακτικη (αιτιολογια εσωτερικης λογικης διεργασιας)
ΕΝΑΝΤΙΩΜΑΤ. ΜΤΧ---- etsi + οριστικη ή licet + υποτακτικη
ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ--- υποθετικη μτχ αναλογα με το ειδος υποθετικου λογου που σχηματιζεται
ΧΡΟΝΙΚΗ ΜΤΧ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ --- Αν ειναι ενεστωτα : dum+ οριστικη ενεστωτα ή cum ιστορικος + υποτακτικη (παρελθον μονο)
--- Αν ειναι παρακειμενου: postquam+ οριστικη παρακειμενου/υπερσυντελικου ή cum + οριστικη υπερσ.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΜΤΧ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΤΟΣ:
Α. ΓΝΗΣΙΑ - ΕΝΕΣΤΩΤΑ----CUM+ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΤΙΚ.
ΓΝΗΣΙΑ-ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ---CUM+ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΥΠΕΡΣ. ή postquam + OΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ
Β. ΝΟΘΗ- CUM(ΙΣΤΟΡ) + ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ ΥΠΕΡΣΥΝΤΕΛΙΚΟΥ
POSTQUAM+ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚ.Ελπίζω να σε βοήθησα ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.