Γεια σας. Την ίδια απορία με τον Σπύρο Δ. έχω κι εγώ όσον αφορά το χρηματικό κόστος.Εγώ σε αυτή την ερώτηση με το χρηματικό κόστος θα έδινα σαν απάντηση αυτό που έδωσε ο Σωτήρης13: Δηλαδή το ΄ΚΕΧ * τιμή του αγαθού Ψ αλλά για να είμαι και σίγουρη, θα συμπλήρωνα και ότι "Το συνολικό χρηματικό κόστος είναι 20 μονάδες από το αγαθό Ψ που θυσιάζονται συνολικό (15 - 5) * την τιμή του Ψ." Θα ήθελα την άποψη και του Σωτήρη13 και του κ. geoman πάνω στην απάντηση που θα έδινα.
Επίσης στα επαναληπτικά θέματα ΑΟΘ του 2017 (Σεπτέμβριο) είχε άσκηση του 1ου Κεφαλαίου όπου έδινε έναν πίνακα με ποσότητες Χ και Ψ πχ για το αγαθό Χ: 0,10,25,40 και για το αγαθό Ψ: 30,15,5,0 και ζητούσε να βρεις το πραγματικό κόστος τψν 25 πρώτων μονάδων του αγαθού Χ (οι αριθμοί που δίνω είναι υποθετικοί). Η απάντηση που δόθηκε ήταν: το πραγματικό κόστος είναι 30 - 5 = 25 μονάδες Ψ.
Δηλαδή δεν εφάρμοσε τον τύπο του κόστους ευκαιρίας από τον πρώτο συνδυασμό στον τρίτο, αλλά απλά βρήκε πόσες συνολικές μονάδες θυσιάστηκαν από το αγαθό Ψ.
Η ερώτησή μου: Αν σου δίνει έναν πίνακα πρώτου κεφαλαίου με κενά και σου λέει από τον πρώτο στον δεύτερο συνδυασμό, το πραγματικό κόστους του αγαθού Χ είναι 5 μονάδες Ψ, τι εννοεί;
Εννοεί ότι το ΚΕΧ είναι 5 ή ότι το ΔΨ είναι 5; Τελικά τι θα εφαρμόσουμε: το Πραγματικό Κόστος = Κόστος Ευκαιρίας, δηλαδή, κόστος για τη μία μονάδα παραγωγής Ή Πραγματικό Κόστος = Συνολική Θυσία Αγαθού.
Κι επειδή βασιζόμαστε στο μάθημα της ΑΟΘ όποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει. Ευχαριστώωωωω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.