vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

Για γράψε ένα παράδειγμα που σε δυσκολεύει.Παω γ γυμνασιου και δυσκολευομαι στις χημικεσ αντιδρασεις (ανοργανες) μηπως μπορει καποιος ν με βοηθησει και να μου στειλει καποιο link με ασκσεις για εξασκηση?
Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κωσταντίνος1997
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος

μηπως μπορειτε να βρειτε κανα site με ασκησεις με χημικες αντιδρασεις γ γυμνασιου? ανοργανεσ
Σου κάνει?
eimaikala
Νεοφερμένο μέλος

θελω να σας ρωτησω εγω κατι. Μπορει να σας φανει πολυ ευκολο αλλα εγω δεν βρησκω κατι. Παω 3 γυμνασιου κ εχουμε μια εργασια για τι πυριτιο. Θελβ να μου πειτε ποιες ειναι οι χημικες ιδιοτητες του ( συμπεριφορα με αλλα στοιχεια, παρασκευες, οξυτητα, διαλιση)?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stelios1997
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προέλευση Ελεύθερο δεν υπάρχει. Βρίσκεται ενωμένο σανΓεια σας!
θελω να σας ρωτησω εγω κατι. Μπορει να σας φανει πολυ ευκολο αλλα εγω δεν βρησκω κατι. Παω 3 γυμνασιου κ εχουμε μια εργασια για τι πυριτιο. Θελβ να μου πειτε ποιες ειναι οι χημικες ιδιοτητες του ( συμπεριφορα με αλλα στοιχεια, παρασκευες, οξυτητα, διαλιση)?
Φυσικές ιδιότητες Είναι στερεό, αδιάλυτο, παρουσιάζεται με δύο μορφές 1. σαν άμορφο και 2. σαν κρυσταλλικό
Χημικές ιδιότητες Ενώνεται με τέσσερις ομοιοπολικούς δεσμούς για να συμπληρώσει την εξωτερική στοιβάδα
Αντιδρά 1.Με μέταλλα 2.Με αμέταλλα 3.Με ενώσεις(αντιδρά με HF και καυστικά άλατα.)
Χρήσεις Για παρασκευή κραμάτων και σιλικονών.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eimaikala
Νεοφερμένο μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γατόπαρδος.
Πολύ δραστήριο μέλος

Μήπως ξέρει κανείς αν στις εξετάσεις της χημείας στη γ'γυμνασίου έχουμε θέματα επιλογής,ή πρέπει να τα γράψουμε όλα?
6/9 θεματα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Debby63
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πάντως πιστεύω ότι ένα 3 το έχω στο τσεπάκι γιατί ο καθηγητής της Χημείας μου, μου είπε ότι πήρα άλλο ένα 12 στο τρίτο τρίμηνο άρα αν προσθεσω το 11 που πήρα στο πρώτο τρίμηνο σιν το 12 που πήρα στο δεύτερο τρίμηνο και σιν το δεύτερο 12 που πήρα και στο τρίτο τρίμηνο, βγαίνει συνολικα 35 σιν το 3 που παίζει να έχω πάρει στις εξετάσεις βγαίνει συνολικά 38 αρα άνετα περνάω την Χημεία.
Έτσι δεν είναι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xrisamikol
Νεοφερμένο μέλος

α. ουδέτερο διάλυμα.
β. διάλυμα με ρΗ = 7.
γ. όξινο ή βασικό διάλυμα.
δ. όξινο ή βασικό ή ουδέτερο διάλυμα
Dias
Επιφανές μέλος

- Αν οι ποσότητες είναι αυτές που πρέπει, θα γίνει πλήρης εξουδετέρωση και το διάλυμα θα είναι ουδέτερο
-Αν η ποσότητα του οξέος είναι μεγαλύτερη από αυτή που πρέπει, θα γίνει μερική εξουδετέρωση και το διάλυμα θα είναι όξινο.
-Αν η ποσότητα του οξέος είναι μικρότερη από αυτή που πρέπει, θα γίνει μερική εξουδετέρωση και το διάλυμα θα είναι βασικό.
----> Άρα σωστή απάντηση η δέλτα.
xrisamikol
Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστώ πάρα πολύυTo τι θα προκύψει εξαρτάται:
- Αν οι ποσότητες είναι αυτές που πρέπει, θα γίνει πλήρης εξουδετέρωση και το διάλυμα θα είναι ουδέτερο
-Αν η ποσότητα του οξέος είναι μεγαλύτερη από αυτή που πρέπει, θα γίνει μερική εξουδετέρωση και το διάλυμα θα είναι όξινο.
-Αν η ποσότητα του οξέος είναι μικρότερη από αυτή που πρέπει, θα γίνει μερική εξουδετέρωση και το διάλυμα θα είναι βασικό.
----> Άρα σωστή απάντηση η δέλτα.
Μήτσος10
Διάσημο μέλος

CH³COOH σε συντακτικό και ηλεκτρονιακο τύπο
nearos
Επιφανές μέλος

Νομίζω αυτό είναι, δεν ξερω αν εχω καενι καποιο λαθος στον ηλεκτρονιακο τυπο. ζητω συγνώμη αν εχω κανει
Μήτσος10
Διάσημο μέλος

Ευχαριστώ πολύ αδερφέ, και μένα σωστό μου φαίνεται τώρα που το βλέπωView attachment 127496
Νομίζω αυτό είναι, δεν ξερω αν εχω καενι καποιο λαθος στον ηλεκτρονιακο τυπο. ζητω συγνώμη αν εχω κανει
globglogabgalab
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν ξέρω ποιος θα το βρει μετά από τόσα χρόνια αλλά βγάζει σε σάιτ με τζόγοΣου κάνει?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 39 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.