Βοήθεια/Απορίες στη Χημεία

Η τελευταία έκρηξη ήταν η πιο μεγάλη και η καλύτερη!! Να κάναμε και μεις κάτι τέτοιο στο σχολείο......:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί κάποιος να μου πει τους παρατακτικούς και τους υποοτακτικούς συνδέσμους της Αρχαίας Ελληνικής;:help:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oι σημαντικότεροι παρατακτικοί σύνδεσμοι είναι
Συμπλεκτικοι: καί, τε, οὔτε, μήτε, οὐδέ, μηδέ
Διαζευκτικοί: ἤ, εἴτε, εἴτε … εἴτε, ἐάντε, ἤντε
Αντιθετικοί: μέν, δέ, μέντοι, ἀλλά, καίτοι, καίπερ, καί μήν
Αιτιολογικοί: γάρ, ὡς, ἐπεί
Συμπερασματικοί: ἄρα, δή

Υποτακτικοί
Χρονικοί: ὡς, μέχρι, πρίν,όταν
Αιτιολογικοί: γάρ, διότι, επεί, επειδή
Υποθετικοί: ει, εάν, αν
Συμπερασματικοί: ἄρα, δή, ώστε
Ενδιαστικοί: μη, μη ου
Αναφορικές Αντωνυμίες και Αναφορικά Επιρρήματα

Oι σημαντικότεροι παρατακτικοί σύνδεσμοι είναι
Συμπλεκτικοι: καί, τε, οὔτε, μήτε, οὐδέ, μηδέ
Διαζευκτικοί: ἤ, εἴτε, εἴτε … εἴτε, ἐάντε, ἤντε
Αντιθετικοί: μέν, δέ, μέντοι, ἀλλά, καίτοι, καίπερ, καί μήν
Αιτιολογικοί: γάρ, ὡς, ἐπεί
Συμπερασματικοί: ἄρα, δή

Υποτακτικοί
Χρονικοί: ὡς, μέχρι, πρίν,όταν
Αιτιολογικοί: γάρ, διότι, επεί, επειδή
Υποθετικοί: ει, εάν, αν
Συμπερασματικοί: ἄρα, δή, ώστε
Ενδιαστικοί: μη, μη ου
Αναφορικές Αντωνυμίες και Αναφορικά Επιρρήματα

τους είπες όλους δεν άφησες κανένα να πούμε κι εμείς...!!! :P πλάκα κάνω

Γραφουμε τεστ χημεια στα περσινα (τωρα το θυμηθηκα:D) και θελω να μου πει καποιος περιληπτικα τι ειναι ατομο και τι ατομικοτητα ενος στοιχειου...:thanks:

Ευχαριστω προκαταβολικα:)

Ατομο:το μικροτερο σωματιδιο ενος χημικου στοιχειου,που εχει τις χημικες ιδιοτητες του.

Ατομικοτητα: ονομάζεται ο αριθμός των ατόμων που περιέχει το μόριο του στοιχείου.Πχ H2:ειναι διατομικο.

Ατομο:το μικροτερο σωματιδιο ενος χημικου στοιχειου,που εχει τις χημικες ιδιοτητες του.

Ατομικοτητα: ονομάζεται ο αριθμός των ατόμων που περιέχει το μόριο του στοιχείου.Πχ H2:ειναι διατομικο.

Ατομο: είναι το μικρότερο σωματίδιο της ύλης που μπορεί να λάβει μέρος στο σχηματισμό μιας χημικής ενωσηης και να παραμένει αναλλοιωτο κατα τη διαρκεια της αντιδρασης.

Ατομικότητα: είναι ο αριθμός των ατόμων σσε ενα μόριο του στοιχέιου

Πόσα άτομα υδρογόνου είναι μέσα σε 4γρ. νερό;Γράφω διαγώνισμα την Πέμπτη, βοήθεια please!

n=m/Mr, Ar(O)=16, Ar(H)=1, 1mol ουσίας περιέχει NA οντότητες, όπου ΝA ο αριθμός Avogadro.

Αυτές οι πληροφορίες αρκούν για να λύσεις την άσκηση. Θυμήσου πως 1mol Η2Ο περιέχει 2mol Η και 2NA άτομα Η.

[Απάντηση: 4NA/9 άτομα Η]

Mα Γ γυμνασίου είναι.Τι δουλειά έχει η στοιχειομετρία;

Ε, δεν είδα την τάξη. Και πάλι, ποια είναι η ύλη της Γ;

Δεν είχε στοιχειομετρία.Και σκέφτηκα αν πει αυτά λογικά θα τον ρωτήσουν τι και πως.

Ναι βρε, σωστά σκέφτηκες. Απλά επειδή συνήθως οι απορίες Χημείας που πέφτουν στα χέρια μου αφορούν ύλη της Α και πάνω, ξεχνώ πολλές φορές να δω τάξεις. :P

Όπως κι αν έχει τώρα, η απάντηση δεν έχει ουσιαστική σχέση με στοιχειομετρία. Εντάξει, τι είναι, τύποι ή απλή μέθοδος των τριών, αν κάποιος δεν τους γνωρίζει. Αυτός πιστεύω θα 'ναι ο τρόπος που θα τους πει και ο καθηγητής τους.

Ναι για αυτό στο θύμησα κιόλας:P Εγώ πιστεύω θα τους πει μόνο με την απλή αναλογική γιατί δεν θα καταλάβουν τον avogadro αν δεν ασχοληθούν γενικά στην ύλη:)

μηπωσ αν εχει κανεις την καλοσυνη να μου πει τι ακριβως γίνεται με την εξουδετέρωση !?:thanks:

δεν εχω καταλαβει ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!:'(:'(:jumpy: οποιος μπορει ας μου εξηγησει ...:thanks::thanks::thanks::thanks::bye:

Ε τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή ;;; Κάθε χημική ένωση έχει τον μοριακό της τύπο... Πχ χλωριούχο νάτριο= NaCl κ.ο.κ. Απλά πρέπει να μάθεις την ονοματολογία στην αρχή..

Ε τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή ;;; Κάθε χημική ένωση έχει τον μοριακό της τύπο... Πχ χλωριούχο νάτριο= NaCl κ.ο.κ. Απλά πρέπει να μάθεις την ονοματολογία στην αρχή..
δεν εχω καταλαβει πως γινεται αυτο
θειικο οξυ ¨H2SO :jumpy:

Δεν είναι το θειικό οξύ αυτό, είναι και προκύπτει από τη διαδικασία γραφής ανόργανης ένωσης .

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back